مقامات شانگهای چین ساعاتی پیش طرحی برای گسترش استفاده از فناوری بلاکچین در این شهر تا سال ۲۰۲۵ را منتشر کرد. شانگهای بزرگترین شهر چین است و پیش از این نیز از تمایل خود برای کاوش در صنعت بلاکچین خبر داده بود.
به نقل از د بلاک، بر اساس این طرح، شانگهای قصد دارد در زمینه امنیت سیستمهای بلاکچینی، الگوریتمهای رمزنگاری، پردازندههای خاص بلاکچینی، قراردادهای هوشمند، فناوری کراس چین، ذخیرهسازی، حریم خصوصی و قانونگذاری تا سال ۲۰۲۵ پیشرفت کند.
بر اساس طرح مقامات شانگهای، با توسعه چنین فناوریهایی میتوان یک بلاکچین شهری برای خدمات پایه ایجاد کرد و در آن به حوزههای مختلفی از جمله امور دولتی، معاملات بینالمللی، زنجیره تامین، امور مالی، متاورس و گردش داده پرداخت.
همچنین، شانگهای قصد دارد با هدف بهبود کارایی و استفاده از فناوری دانش صفر، از توسعه این نوآوری حمایت کند. در طرح مقامات شهر شانگهای آمده است:
تا سال ۲۰۲۵، کارایی الگوریتم اثبات دانش صفر در مقایسه با پروتکلهای بینالمللی مشابهی مثل پلونک (Plonk)، ۲ برابر بهبود خواهد یافت.
علاوه بر این، مقامات شهر شانگهای به دنبال پرورش استعدادهای خاص برای صنعت بلاکچین هستند. بر اساس این طرح، موسسات تحقیقاتی و شرکتها برای شناسایی استعدادهای خارجی و استخدام متخصصان بلاکچین در شهر شانگهای تشویق خواهند شد.
در ادامه این طرح آمده است:
ما همچنین دانشگاهها، موسسات تحقیقاتی و شرکتها را راهنمایی میکنیم تا تلاش خود را در پرورش استعدادهای جوان در صنعت بلاکچین به کار گیرند و با ایجاد بسترهایی برای همکاریهای بین رشتهای و فراهم کردن فرصتهایی برای تبادل اطلاعات و رشد، از استعدادهای جوان برای ایفای نقشهای مهم و تبدیل شدن به چهرههای تاثیرگذار حمایت کنند.
جاهطلبی شانگهای در صنعت بلاکچین
این اولین بار نیست که شهر شانگهای برنامههای خود برای کاوش در فناوری بلاکچین را ارائه میکند. در ماه ژوئن نیز مقامات این شهر طرحی با هدف بهبود زیرساختهای بلاکچینی و بررسی امکان همکاری با هنگ کنگ و سنگاپور برای آزمایشهای مرتبط با فناوری کراس چین تا سال ۲۰۲۵ منتشر کردند.
در حالی که دولت چین در سال ۲۰۲۱ تمام فعالیتهای مربوط به ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کرد، این کشور همچنان نسبت به فناوری بلاکچین و اقتصاد دیجیتال علاقه دارد به طوری شرکتهای فناوری بزرگ چینی از جمله علی بابا و تنسنت (Tencent) به دنبال توسعه بلاکچین کنسرسیومی خود هستند.
در ماه مه نیز مقامات شهر پکن وایت پیپری با هدف ارتقای نوآوری و توسعه صنعت وب ۳.۰ منتشر کردند. دولت چین به دنبال آن است تا پکن را به یک قطب نوآوری جهانی برای اقتصاد دیجیتال تبدیل کند.
ماه گذشته نیز، استان سیچوان (Sichuan) پیشنویس برنامهای با هدف گسترش و سرمایهگذاری ۳۴.۳ میلیارد دلاری در صنعت متاورس