مقالات عمومی

استخراج ۱۸ میلیون بیت کوین؛ رسیدن به سقف موجودی چقدر طول می کشد؟

در ساعات گذشته ۱۸ میلیون اُمین بیت کوین استخراج شد و اولین ارز دیجیتال جهان یک قدم دیگر به سقف ۲۱ میلیون کوینی خود نزدیک تر شده است.

الکس ادلمن مدیرعامل پلتفرم پاداش های ماینینگ بیت کوین لولی (Lolli) در این خصوص گفت: این کیک در حال تقسیم شدن است. این نقطه عطف باعث افزایش آگاهی مردم درباره این موضوع می‌شود که در فرایند ماینینگ بیت کوین در چه جایگاهی قرار داریم.

وی افزود:

خوب است که مردم پیشرفت بیت کوین را مشاهده کنند و تمام اقداماتی که تاکنون انجام شده است و برای ۳ میلیون بیت کوین باقی مانده انجام خواهد شد را مورد بررسی قرار دهند. باید به ۳ میلیون کوین باقی مانده توجه ویژه ای داشته باشید.

اما نگران نباشید زیرا ۱۲۰ سال دیگر برای ماینینگ بیتکوین وقت دارید.

استخراج ۳ میلیون بیت کوین باقی مانده به دلیل هاوینگ (نصف شدن پاداش ماینینگ) که هر ۲۱۰,۰۰۰ بلاک صورت می‌گیرد و عرضه بیتکوین های جدید را نصف می‌کند به مرور آهسته تر خواهد شد. انتظار می‌رود که آخرین بیت کوین در سال ۲۱۴۰ استخراج شود.

به نظر می‌رسد که نمی‌توان جایگاه ارزش بیت کوین را همچون طلای دیجیتال دانست. اما افراد حاضر در این عرصه پیش بینی می‌کنند که پس از دستیابی به ۲۱ میلیون بیت کوین موجود، این بحث نیز آنچنان بیراه نباشد و به این نقطه برسیم که بیت کوین را طلای دیجیتال بنامیم.

در آخر پس از آنکه هیچ بیت کوینی برای استخراج باقی نماند، ماینرها صرفا بر روی کارمزد تراکنش ها متکی خواهند بود. این کارمزدها از جانب کاربران برای انتقال کوین ها در بلاک چین پرداخت می‌شود. این موضوع باعث نگرانی افرادی می‌شود که پاداش بلاک ها را به عنوان سیستم تشویقی بیت کوین می‌دانند.

از نظر مخالفان بیت کوین، این موضوع می‌تواند ساختاری که باعث تشویق ماینرها به ثبت تراکنش های معتبر در دفترکل می‌شود را دستخوش تغییر کند.

آنجلا والچ یکی از افراد تیم تحقیقاتی دانشگاه لندن در بخش فناوری های بلاک چین در این خصوص گفته است:

تمام تصورات شما درباره مشوق ها، خطرات و ارزش بیت کوین دگرگون می‌شود. لطفاً چشم خود را بر روی واقعیت باز کنید و این تصور را کنار بگذارید که پس از تبدیل سیستم تشویقی از پاداش بلاک ها به سیستم کارمزد تراکنش ها همه چیز به خوبی پیش خواهد رفت.

در حال حاضر ماینرها با استخراج هر بلاک، ۱۲.۵ بیت کوین پاداش دریافت می‌کنند که با محاسبه قیمت فعلی بیتکوین معادل با ۹۹۳۷۰ دلار می‌شود. علاوه بر پاداش بلاک، کارمزد تراکنش نیز دریافت می‌کنند که معمولا بیش از یک بیت کوین نمی‌شود.

پاول برودی سرپرست نوآوری های جهانی شرکت حسابرسی Ernst & Young گفت موجودی محدود بیتکوین می‌تواند کاربرد این ارز دیجیتال را به عنوان ارز ذخیره جهانی کاهش دهد.

برودی با اشاره به شرایطی نظیر رکود جهانی که برای خروج آمریکا از بحران اقتصادی به مداخله های سیاست های پولی نیاز بود گفت:

اگر بیت کوین می‌خواهد به بخش مهمی از سیستم پولی جهان تبدیل شود، باید به موضوع موجودی محدود بیت کوین بپردازیم، زیرا بسیاری از اقتصاددان ها موافق این موضوع می‌باشند که سیستم های ضدتورمی لزوما بهترین سیستم نمی‌باشد.

 

آنچه در این مطلب می‌خوانید

آینده بیت کوین

والچ و برودی هر دو بیان کرده اند که موجودی محدود ۲۱ میلیونی بیتکوین ممکن است یک روز تغییر کند. در این صورت چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

والچ در این خصوص گفت:

باید تایید کنیم که سقف ۲۱ میلیون کوین، آرمانی است. اگر مردم به دلایل خاصی تصمیم به تغییر سقف موجودی بگیرند و تعداد این افراد نیز به حد کافی باشد، سیستم به سمت این تصمیم پیش خواهد رفت. سقف موجودی ۲۱ میلیون کوینی آرمانی است، اما واقعی نیست.

اگرچه تغییر سقف موجودی بیت کوین از نظر فنی امکان پذیر است، اما برای کاربرانی که به دنبال ویژگی های مشابه با طلا می‌باشند، این امر جذابیت ندارد. کد بیتکوین مدت هاست که توسط جامعه با نگرش حفظ ویژگی های اصیل ایجاد شده توسط ساتوشی ناکاموتو نظارت و مدیریت شده است. برخلاف اتریوم، دومین ارز دیجیتال برتر جهان، بلاک چین بیت کوین به ندرت شاهد به روزرسانی های گسترده و بدون قابلیت پشتیبانی از نسخه های قبلی در ویژگی های کد اصلی خود بوده است.

در شرایط نادر، جامعه بیت کوین با اختلاف های شدید نظارتی نظیر موضوع مقیاس پذیری در سال ۲۰۱۷ مواجه بوده که در خصوص افزایش حجم بلاک های بیت کوین بوده است. این شکاف در جامعه سرانجام منجر به ایجاد بیت کوین کش در آگوست ۲۰۱۷ شد.

در عین حال، هاردفورکی که سقف موجودی ۲۱ میلیونی بیت کوین را تغییر دهد امکان پذیر است اما مورد پسند جامعه نمی‌باشد.

برودی در این خصوص گفت:

لزومی بر این موضوع وجود ندارد که سقف موجودی بیت کوین حتما باید ۲۱ میلیون کوین باشد. مکانیزم نظارتی خاصی در بیت کوین وجود دارد که تغییر در سقف موجودی را امکان پذیر می‌سازد، اما جامعه باید در خصوص این تغییر موافقت کند.

جنبه ای دیگر

آندریاس آنتونوپولوس بیان کرده است که موضوع نظارت پیرامون سقف موجودی بیت کوین نکته ای نیست که باعث ایجاد دغدغه شود، مخصوصا آنکه انتقال به مدل دریافت پاداش صرفا از کارمزد تراکنش ها تا ۱۲۰ سال دیگر طول خواهد کشید.

آنتونوپولوس افزود که از زمان عرضه بیت کوین در سال ۲۰۰۹، ماینینگ همواره اقدامی سودآور بوده است که ثابت نمانده است.

آنتونوپولوس گفت:

پاداش ماینینگ بر اساس شبکه به طور پویا تنظیم می‌شود و محیط اقتصادی بسیار پیچیده ای است و به آن سادگی که مردم فکر می‌کنند نمی‌باشد. وی افزود: در حال حاضر چندین متغیر وجود دارد که سودآوری ماینینگ را مشخص می‌کنند. این متغیرها شامل هزینه مصرف برق، دسترسی آنها به پهنای باند تراکنش ها، پاداش بلاک، کارمزد تراکنش، قیمت بیت کوین، قیمت ارز داخلی، نوع تجهیزات به کار رفته و میزان بازده و راندمان تبدیل برق به ماینینگ می‌باشد.

بدین ترتیب، آنتونوپولوس بیان کرده است که نگرانی ها پیرامون انتقال از پاداش بلاک به دریافت پاداش صرفا از کارمزد تراکنش ها بیش از حد اغراق شده است.

آنتونوپولوس در این خصوص گفت: هنگامی که پاداش بلاک به صفر برسد هیچ اتفاق عجیبی رخ نمی‌دهد. این تغییر یک تغییر تدریجی و قابل پیش بینی است که طی ۱۲۰ سال رخ خواهد داد. این موضوع هم اکنون نیز در حال رخ دادن است و ماینرها هر روز در خصوص آن تصمیم می‌گیرند.

اگرچه ۱۸ میلیون اُمین بیت کوین ممکن است بهترین یادآور در خصوص واقعیت سقف محدود این ارز دیجیتال نباشد، اما نقطه عطف بعدی در افق چشم انداز بیت کوین قطعا اینطور خواهد بود.

ویلیام موگایار هاوینگ بعدی بیتکوین را قابل ذکرترین و مهم ترین رویداد تاریخ بیت کوین می‌داند. وی در این خصوص گفت:

به نظر من، نقطه عطف رسیدن به ۱۸ میلیون بیت کوین در مقایسه با هاوینگ بعدی که در ماه می ۲۰۲۰ صورت خواهد گرفت، مهم و چشمگیر نمی‌باشد. در تاریخ مذکور، پاداش ماینینگ بلاک از ۱۲.۵ به ۶.۲۵ بیت کوین خواهد رسید.

 

منبع
coindesk

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا