استیبل کوین Gyroscope با بهرهگیری از یک مکانیسم تنظیم قیمت الگوریتمی و استفاده از صندوق داراییها به عنوان پشتوانه، در زمینه خرید و انتشار رمزارز با ثبات کار میکند. این امر به حداکثر شدن میزان انعطافپذیری این کوین در برابر تمامی خطرات موجود در عرصه امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای (DeFi) کمک میکند. از طرف دیگر خطرات احتمالی متمرکزسازی را در بستر استیبل کوینهایی مثل USDT پیش رو داریم که هنوز گریبانگیر کاربران حوزه رمزارز نشدهاند. با میهن بلاکچین همراه باشید تا ببینیم ژیروسکوپ چیست و دلار Gyro چگونه کار میکند.
ژیروسکوپ چیست و استیبل کوین آن چه خصوصیتهایی دارد؟
استیبل کوین ژیروسکوپ (GYD در تست نت یا دلار Gyro) قصد دارد تا به واسطه مجموعهای از ذخایر داراییها پشتیبانی شود. این داراییها به صورت طبقهبندی شده و مختص پوشش نقاط ضعف سیستم استیبل کوینها انتخاب شدهاند. این ذخایر «همه جانبه» همراه با یک مکانیسم تعیین قیمت الگوریتمی مدبرانه برای خرید و انتشار استیبل کوینها کار میکند. در نتیجه این امر، سیستمی تشکیل داده میشود که ادعا میکند در برابر تمامی خطرات عرصه دیفای، بیشترین میزان انعطافپذیری را دارد. مکانیسمهای تکمیلی در قالب وامهای اهرمی و اقدامات افزایشدهنده سرمایه موجود در ذخایر، به تقویت هرچه بیشتر ثبات این سیستم منجر میشوند.
هدف ژیروسکوپ ایجاد زیرساخت عمومی قدرتمند برای اکوسیستم دیفای است. تیم بنیانگذار این پروتکل (آزمایشگاههای «Faster Than Light» یا FTL Labs) با توسعه دادن یک استیبل کوین برای پروتکلهای امور مالی غیرمتمرکز برای کاربرانی که به دنبال بهترین رویکرد ثبات غیرمتمرکز بودند، کار خود را آغاز کرد. از سال ۲۰۱۸، اعضای FTL Labs مجموعهای از مقالات آکادمیک را منتشر کردند که مبانی دیفای و استیبل کوینها را به رسمیت شناخته و مدلهایی از علوم کامپیوتر، اقتصاد و امور مالی را ترکیب میکنند تا درک کاملتری از ریسکهای فنی و اقتصادی پیش روی این سیستمها داشته باشیم. چنین اقداماتی در زمینه توسعه پروتکل ژیروسکوپ و استیبل کوین آن (GYD) به اوج خود رسید. این استیبل کوین به صورتی طراحی شده است تا نه تنها در برابر ریسک نوسان قیمت، بلکه در برابر سانسور، نظارت، طرف مقابل، اوراکل، حاکمیت و ریسک امور بانکی نیز از بیشترین میزان انعطافپذیری برخوردار باشد.
بررسی تست نت Gamified، وضعیت فعلی و نقشه راه ژیروسکوپ
وایت پیپر Gyroscope در ماه دسامبر سال ۲۰۲۰ (اواسط آذر تا اواسط دی ماه ۱۳۹۹) منتشر شد و به دنبال آن، تست نت یا شبکه آزمایشی Gamified در شبکه کووان (Kovan) در ماه آپریل سال ۲۰۲۱ (اواسط فروردین تا اواسط اردیبهشت ۱۴۰۰) راهاندازی شد. این بازی به شیوهای طراحی شده بود که شامل مراحل متعددی میشد تا پلیرها (کاربران تست نت) با کامل کردن آنها بتوانند طراحی این پروتکل و انعطافپذیری آن در برابر تعدادی از تهدیدهای گوناگون را مورد آزمایش قرار دهند. از جمله این تهدیدها به حملات شبیهسازیشده و اختلالاتی میتوان اشاره کرد که به از کار افتادن کل سیستم منجر میشدند.
پلیرها با کامل کردن هر یک از این مراحل، امتیازهای مجازی دریافت میکردند که نشاندهنده میزان پذیرش اولیه و مشارکت آنها در این پروتکل بود. لازم به ذکر است که تکمیل کردن مرحله دوم این بازی شبکه آزمایشی، شامل انجام معاملات آربیتراژگیری برای کسب دلار Gyro و صرف آن برای خرید توکن بیهمتای این پروتکل یا همان Gyro NFT میشد که نشاندهنده عضویت در «Gyronaut Corps» است.
این NFTها به عنوان اولین بخش از مکانیسم رایگیری این پروتکل مورد استفاده قرار گرفتند. هر یک از هولدرهای توکن غیرقابل تعویض دارای یک حق رای در اولین پروپوزال یا درخواستنامه حاکمیتی این پروتکل بود که به راهاندازی عملی جامعه Gyroscope DAO از همین آزمایشکنندگان اولیه منجر میشد.
اولین پروپوزال حاکمیتی این پروتکل با حداکثر ۹۹.۸ درصدی آرا از میان ۶۹۴۵ رایدهنده به تصویب رسید و سه هدف را با موفقیت تمام پشت سر گذاشت:
۱- تایید محققان اصلی و تیم توسعه ژیروسکوپ با عنوان FTL Labs و صدور دستوری به آنها که طی آن اولین نسخه از پروتکل Gyroscope را توسعه دهند.
۲- تایید توزیع توکن حاکمیتی در سطح بالا (۶۵ درصد برای جامعه فعال در این اکوسیستم، ۳۵ درصد برای تیم توسعه اصلی).
۳- افتتاح بخش چند امضایی سازمان مستقل غیرمتمرکز Gyroscope (یک حساب چند امضایی با حق برداشت ۳ از ۵ که توسط مشارکتکنندگان در Gyroscope و به صورت گسترده توسط مشارکتکنندگان در عرصه دیفای کنترل میشود، از جمله این مشارکتکنندگان به Tarun Chitra، Mathijs van Esch، Hart Lambur، Fernando Martinelli و Tom Walton-Pocock میتوان اشاره کرد).
در حال حاضر، ژیروسکوپ مراحل بررسی کد را طی میکند. این در حالیست که کاربران این پروتکل فرصت این را دارند تا مجموعهای از چالشهای حمله سیبل (Sybil) را پشت سر بگذارند. این چالشها برای جلوگیری از ایجاد چندین هویت دیجیتال توسط یک کاربر طراحی شدهاند. این امر قدرت زیادی برای تاثیرگذاری بر تصمیمات حاکمیتی Gyro DAO در اختیار کاربران قرار میدهد. FTL Labs قصد دارد تا اولین مجموعه بازارساز خودکار (AMM) خود را بر بستر پالیگان (Polygon) و در طول چند هفته آتی مستقر کند؛ این همراه با فرایندهای بررسی کد اضافی و راهاندازی این پروتکل بر روی شبکه اصلی اتریوم در اواخر سال ۲۰۲۲ است.
توکنومیکس و طراحی مکانیسم
در هنگام نگارش این مقاله، هنوز ژیروسکوپ بر روی شبکه اصلی اتریوم راهاندازی نشده است. نقشه راه این پروژه نشان میدهد که چنین رویدادی حداقل تا پایان ۳ ماهه دوم سال ۲۰۲۲ اتفاق نخواهد افتاد.
با در نظر داشتن این موضوع، تیم اصلی پروژه مقالهای را در مورد غیرمتمرکزسازی توزیع توکن منتشر کردهاند. در این مقاله فرآیند توزیع توکنهای چندین پروژه دیفای شناخته شده مورد بررسی قرار گرفته است. این امر نشاندهنده سطح بالایی از تصمیمگیریهای اولیه تخصیص توکن، جهتگیریهای اجتماعی و یا حتی پایگاه کاربری بزرگ این پروژهها است. بر اساس یافتههای این تیم، چنین پروژههایی معمولا ۵۹ درصد از توزیع اولیه توکنها را به جامعه خود اختصاص میدهند و ۴۱ درصد باقی مانده از توکنهای منتشر شده را برای گروهی که تحت عنوان «توسعه مرکزی» نامگذاری کردهاند (متشکل از تیم بنیانگذار، مشاوران و سرمایهگذاران) ذخیرهسازی میکنند. FTL Labs با پایبند بودن به جهتگیری قدرتمند جامعه خود و شناسایی اهمیت غیرمتمرکزسازی برای مشروعیت داشتن یک استیبل کوین، پیشنهاد خود مبنی بر شیوه توزیع توکنهای حاکمیتی Gyroscope را بدین شکل منتشر کرد:
- ۶۵ درصد برای جامعه در نظر گرفته شده است.
- ۳۵ درصد به تیم توسعه مرکزی (FTL Labs) اختصاص داده شده است تا در فرایند توسعه بیشتر این پروتکل مورد استفاده قرار بگیرد (تمامی توکنهایی که از بخش ذخایر خارج میشوند، شامل برنامه زمانبندی قفل شده مطابق با استانداردهای این صنعت هستند).
- ۲ درصد نرخ تورم سالانه در نظر گرفته شده است که بعد از ۴ سال اعمال میشود. این توکنها در اختیار خزانه جامعه قرار خواهد گرفت.
جامعه هولدرهای Gyro NFT، این فرایند توزیع توکن را در قالب اولین پروپوزال حاکمیت این پروتکل تایید کردند.
مکانیسمهایی در قالب خطوط دفاعی این پروتکل
ویژگی اصلی این پروتکل استیبل کوین دلار آمریکا، GYD (در شبکه آزمایشی) یا دلار Gyro است. قیمت دلار Gyro به واسطه سازوکارهای متعدد یا همان خطوط دفاعی که در پروتکل تعبیه شدهاند تثبیت میشود؛ این ذخایر تحت عنوان ذخایر «همه جانبه» نامگذاری شدهاند و محدودیت قیمت الگوریتمی آن شامل مکانیسم افزودهای است که امکان بازیابی یا افزایش میزان دارایی را برای این ذخایر به ارمغان میآورد.
اولین بخش از این خطوط دفاعی، ذخایر به اصطلاح «همه جانبه» داراییها هستند که برای طبقهبندی تمام خطرات اصلی شناختهشده در زمینه ناپایدارسازی سیستم طراحی شده است. این امر به واسطه ذخیرهسازی داراییها در مجموعهای از «محفظه»های تفکیکشده حاصل میشود. اگر هر یک از داراییهای داخل چنین محفظههایی به حالت پیش فرض خود بازگردد (قیمت آن صفر شود) و یا زیرساخت و قرارداد هوشمند نگهدارنده داراییهای درون این محفظه مورد بهرهبرداری قرار بگیرد (به عنوان مثال هک شود)، نفوذ و شکست آن بخش از خزانه به کل سیستم شیوع پیدا نمیکند. به واسطه طبقهبندی ریسک در میان خزانهها با استفاده از چنین روشی، پروتکل از خود در برابر آنچه به عنوان خطر سرایت یا ترکیبپذیری شناخته میشود، محافظت کرده و نقاط شکست واحد در سیستم را حذف میکند.
تمام سود دریافت شده از انتشار و توزیع دلار Gyro یا همان استیبل کوین ژیروسکوپ، صرف تامین مالی این ذخایر میشود و این ذخایر با هدف پوششدهی ارزش کافی برای حمایت از ۱۰۰ درصد ارزش انتشار دلار Gyro در هر زمان معینی به فعالیت خود ادامه میدهند. داراییهای نگهداری شده در داخل محفظههای این ذخایر، در حال حاضر و به صورت عمده شامل سایر استیبل کوینها میشوند، اما ممکن است این روند با تکامل روزافزون این پروتکل تغییر کند.
در این بخش میتوانیم مقایسهای بین ذخایر همه جانبه استیبل کوین ژیروسکوپ و صفحه چرخان یک ژیروسکوپ فیزیکی را به انجام برسانیم. در یک ژیروسکوپ فیزیکی، تکانه یا شاخص لحظهای زاویه دیسک در حال چرخش باعث میشود تا جهتگیری آن در فضا، برخلاف محیط پیرامون به صورت ثابت باقی بماند. در سیستم Gyroscope، ارزش همه جانبه ذخایر به پایدار ماندن قیمت ۱ واحد GYD در محدوده هدف قیمت دلاری خود منجر میشود و این امر فارغ از نواساناتی است که ممکن است در اکوسیستمهای گسترده رمزارز و دیفای وجود داشته باشد. در یک ژیروسکوپ فیزیکی، اصطکاک باعث میشود که سرعت چرخش دیسک پایین آمده و کند شود یا مقدار تکانه زاویهای را از دست داده و متزلزل شود. در سیستم ژیروسکوپ نیز چنین نیروی اصطکاکی در صورت از دست رفتن ارزش دارایی پشتیبانیکننده از دلار Gyro تجربه خواهد شد و در نتیجه آن نیز سیستم کلی به حالت خارج از محدوده وثیقهگذاری شده وارد میشود. تزلزلی که در یک ژیروسکوپ فیزیکی مشاهده میکنیم، به صورت عدم ثبات قیمت در دلار Gyro خود را نشان میدهد. با وجود تمام این تفاسیر، لازم به ذکر است که سیستم ژیروسکوپ را نیز میتوان همانند یک ژیروسکوپ فیزیکی و با ترکیبی از بازدهی بالای داراییهای موجود و جریان ورودی سرمایه به استیبل کوین، به حالت اولیه بازگرداند و ارزش ذخایر را افزایش داد.
اگر ذخایر همه جانبه ژیروسکوپ، یا بهتر است بگوییم اولین خط از خطوط دفاعی این پروتکل، دچار شوک بزرگی شود و ارزش آن با شدت زیادی کاهش پیدا کند، سیستم وارد شرایطی تحت عنوان زیر خط وثیقهگذاریشده میشود. در ادامه دومین خط دفاعی پروتکل وارد عمل خواهد شد. دومین خط دفاعی تحت عنوان محدودیت قیمت الگوریتمی Gyroscope شناخته میشود که مقدار داراییهای ذخیرهسازی شده را کاهش داده و هر یک از هولدرهای دلار Gyro میتوانند به میزان یک GYD برای بازخرید آن دارایی خرج کنند. قیمت این بازخرید یا خرید و انتشار دوباره، به صورت الگوریتمی و به واسطه AMM بازار اولیه پروتکل تعیین میشود و تابعی از نسبت ذخایر فعلی (به عنوان مثال نسبت ارزش ذخایر به ارزش دلار Gyro در گردش) و سطح فعلی بازخرید استیبل کوین (به عنوان مثال درصد کل ذخایر دلار Gyro بازخرید شده به ازای داراییهای ذخیرهسازی شده) است.
مکانیسم کاهش مظنه بازخرید در قالب یک قطعکننده مدار عمل میکند که پایداری یک سیستم را تضمین میکند. کاهش مظنه بازخرید در عین حال که به هولدرهای استیبل کوین امکان خارج شدن از سیستم را میدهد، از وقوع حملات حیطه بانکی و حمله به ارز وابسته نیز جلوگیری میکند. این امر در زمان کمتر بودن ذخایر پروتکل از میزان وثیقهها و در شرایطی که جریان خروج استیبل کوین از این بستر به صورت غیرعادی بالا است، صورت میگیرد و الزام خروج کاربران نیز با ارائه امکان بازخرید در قیمت مقطوع GYD صورت میگیرد. علاوه بر این، این مکانیسم به هولدرهای استیبل کوین ژیروسکوپ که منتظر کاهش ارزش ذخایر یا دوره بازخرید بیش از اندازه استیبل کوین هستند نیز پاداش میدهد تا کل این فرایند به صورت پایدار پشت سر گذاشته شود. از آنجایی که بازخرید استیبل کوین در طول این فرایند به سمت صفر میل میکند و به صورت همزمان ارزش داراییهای ذخیره نیز افزایش پیدا میکند (به طور مثال از طریق بازده داراییهای ذخایر باقیمانده)، قیمت بازخرید GYD به صورت الگوریتمی به سمت هدف قیمتی ۱ دلار بازمیگردد.
ژیروسکوپ با ذخیرهسازی تمام داراییهای خزانه و همچنین با بهرهگیری از قوانین حاکم بر نحوه استفاده از این ذخایر، به صورت دورنزنجیرهای یا آنچین دلایل منطقی و قابل تاییدی را در اختیار کاربران قرار میدهد تا در روند بازگشت قیمت استیبل کوین ژیروسکوپ، پس از پشت سر گذاشتن دوران بحران مشارکت داشته باشند. به واسطه انجام چنین کاری، Gyroscope باورهای کاربران در مورد پایداری بلندمدت سیستم را تقویت کرده و کاربران منطقی میتوانند «به صورت ضمنی و محرمانه در مورد حمله و یا دفاع از ارز وابسته پروتکل تصمیمگیری کنند، زیرا تنها راه منفعت بردن آنها بدین شکل است که در دسته اکثریت آرا قرار داشته باشند. هدف این امر نیز جلوگیری کردن از وقوع بحرانهای اعتماد محور است».
مکانیسمهایی که در بخشهای قبل توضیح دادیم، تحت عنوان «سازوکار پایداری اصلی» ژیروسکوپ شناخته میشوند و از طریق دو بازارساز خودکار طراحی شده به صورت سفارشی یا دلخواه توسط FTL Labs عمل میکنند که عبارتند از بازارساز خودکار بازار اولیه (PAMM) و مجموعهای از بازارسازهای اضافی و مستقل در بازار ثانویه (SAMM).
PAMM به کاربران اجازه میدهد تا با سپردهگذاری داراییهای ذخیره و یا با آزادسازی دلار Gyro در ازای دریافت این داراییها از ذخایر پروتکل، به مینت کردن استیبل کوین ژیروسکوپ یا دلار Gyro بپردازند. نکته حائز اهمیت بدین صورت است که PAMM به صورت کامل و بدون نیاز به مجوز بوده و منتشرکننده مرکزی یا طرف مقابلی بر آن نظارت و کنترل ندارد. منحنی محدودیت بازارساز خودکار بازار اولیه، تعریفکننده قیمتهایی است که در طول آنها میتوان ۱ GYD را مینت یا آزادسازی کرد. این در واقع تابعی از هر دو حیطه نسبت ذخایر فعلی و جریان فعلی خروج استیبل کوین است. خطوط طوسی و سفید موجود در نمودار زیر، نسخههای سادهسازی شدهای از این فرایند و شیوه عملکرد منحنی محدودیت PAMM را نشان میدهند. این نمودار نشاندهنده زمانی است که ارزش ذخایر همه جانبه ژیروسکوپ تا حدی کافی باشد که به میزان ۱۰۰ درصد، ۹۰ درصد و ۸۰ درصد ارزش دلار Gyro منتشر شده را پوشش دهد (در سطوح مختلف بازخریدهای استیبل کوین).
بازارسازهای خودکار بازار ثانویه یا SAMMها در واقع شبکهای از بازارهای اضافی و مستقل هستند که بر روی نقدینگی موجود در یک باند قیمتی تمرکز دارند. این محدوده قیمتی توسط PAMMهایی که مظنه مینت و آزادسازی را تعیین میکنند تعریف میشود. هنگامی که این سیستم به صورت کامل وثیقهگذاری شده باشد و روند آزادسازی استیبل کوین نیز در سطح پایینی قرار داشته باشد، بازارسازهای خودکار بازار اولیه نقدیگی موجود را با تمرکز بالایی حول محور هدف ۱ دلار حفظ میکنند. با این حال، هنگامی که اختلالی در ذخایر همه جانبه Gyroscope پدیدار میشود و یا روند آزادسازی استیبل کوین بسیار بالا است، این محدوده قیمتی بسط پیدا میکند. SAMMها و استخرهای ذخیره مربوط به آنها، در کنار یکدیگر یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) با میزان نقدینگی بالا را تشکیل میدهند که قابلیت مقاومت در برابر اختلال در هر استخری را دارد. طراحی هر دو بستر PAMM و SAMM در مقالات فنی آتی که توسط FTL Labs و در طول راهاندازی شبکه اصلی این پروتکل منتشر میشوند، بیشتر مشخص خواهد شد.
در نهایت لازم به ذکر است که این پروتکل مکانیسمهای پایداری مکملی که به عنوان خطوط دفاعی لایه سوم عمل میکنند را نیز در خود جای داده است. این خطوط ادغام وامهای لورجدار و اقدامات افزایش سرمایه موجود در ذخایر را شامل میشوند. ژیروسکوپ در همین راستا به کاربران اجازه میدهد تا داراییهای خود را در قالب وثیقه به این پروتکل ارائه کرده و در نقطه مقابل، وامی مبتنی بر دلار Gyro دریافت کنند. اگر قیمت یک GYD به میزان قابل توجهی کمتر از ۱ دلار شود، کاربرانی که وام دریافت کردهاند میتوانند توکن GYD را در این محدوده قیمتی پایین خریداری کرده و با تثبیت موقعیت خود به کاهش میزان عرضه GYD در بازار آزاد کمک کرده و قیمت آن را به محدوده هدف ۱ دلاری بازگردانند. در همین راستا، اقداماتی برای افزایش میزان سرمایه موجود در ذخایر نیز قابل انجام هستند تا بتوان این خزانه را تقویت کرد و از جمله این اقدامات، به سهامبندی یا تبدیل داراییها به اوراق بهادار و فروش بازده آتی حاصل از دستاورد داراییهای درون این ذخایر، یا حتی تشویق فعالان حیطه حاکمیت برای مزایده توکنهای حاکمیتی خود به منظور تامین مالی این ذخایر میتوان اشاره کرد.
طراحی اوراکل پروژه ژیروسکوپ
از نقطه نظر اوراکل و پرایس فید یا فید قیمت، در حال حاضر Gyroscope به یک ساختار طراحی اوراکل ساخته شده به صورت سفارشی تحت عنوان فید قیمت مثلثی (TPF) و همچنین یک پیادهسازی سفارشی از اوراکل توکن نقدینگی استخر بالانسر (BPT) متکی است. طراحی TPF ژیروسکوپ به جای اتکا به یک ارائهدهنده اوراکل واحد برای تامین داده و پرایس فید، در ابتدا نیازمندیهای خود را به چندین منبع داده درون زنجیرهای ارجاع میدهد و سپس قیمت دریافتی را به صورت مقایسهای به چندین اوراکل ارجاع میدهد. علاوه بر این، پیادهسازی سفارشی BPT این پروتکل، رویکردهایی را برای عرصه قیمتگذاری استخرهای نقدینگی و سهم خزانههایی ارائه میکند که در برابر تغییر و دستکاری مقاومتر هستند. اجزا و چهارچوب مستحکم اوراکل در این پروتکل، در کنار یکدیگر و برای فراهم کردن امکان «گسترش دامنه و به حداقل رساندن نیاز به فضای اعتماد و آستانه تحمل شکست» مورد استفاده قرار میگیرد. مقاله فنی و مشخصات جامعتری از طراحی فید قیمت مثلثی توسط FTL Labs و در آینده منتشر میشود.
اصول اولیه حاکمیت ژیروسکوپ چیست ؟
ژیروسکوپ علاوه بر توسعه مکانیسمهای پایدار نوین، دو اصل اولیه حاکمیت جدید را نیز پیشنهاد میکند که با هدف هماهنگی بهتر فعالان حاکمیت این پروتکل و همراه با منافع بلندمدت آن، به واسطه به حداقل رساندن ارزش قابل استخراج حاکمیتی (GEV) در کنار یکدیگر ارائه میشوند. این اصول اولیه در اسناد این پروتکل تحت عنوان «جریانهای نقدی مشروط» و «تایید خوشبینانه» نامگذاری شدهاند و در مقاله پوششدهنده موضوع GEV و مقاله آکادمیک درباره DeFi که توسط اعضای FTL Labs نوشته شده، به صورت کاملتری توضیح داده میشود.
از آنجایی که ممکن است این پروتکل جریانهای نقدی را در عملیات خود تولید کند، تعیین نحوه توزیع این جریانهای نقدی و انگیزههای مالی ایجاد شده، برای کاهش ارزش قابل استخراج حاکمیتی امری ضروری محسوب میشود. سازوکار جریانهای نقدی مشروط به صورت پیش فرض، تمام جریانهای عملیاتی را به سمت ذخایر همه جانبه پروتکل هدایت میکنند. این پاداشها را تنها میتوان به واسطه حاکمیت پروتکل و در زمان مقرری در آینده آزاد کرد و این به حفظ سلامت سیستم در آن زمان بستگی خواهد داشت. در طول رویدادی که در نتیجه آن سیستم به حالت ناسالم برسد، این جریانهای نقدی توسط خود پروتکل و به عنوان داراییهای ذخیرهای که به حفظ سیستم کمک میکنند، نگه داشته میشوند. فعالان بخش حاکمیت نیز بنابر همین امر، برای تصمیمگیریهای مخاطرهانگیز که میتوانند سلامت پروتکل را به خطر بیاندازند، از انگیزه لازم برخوردار نخواهند بود.
تمام تصمیمات دیگری که توسط فعالان بخش حاکمیت اتخاذ میشوند نیز شامل مکانیسم تایید خوشبینانه خواهند شد. به صورت خلاصه، این مکانیسم تمامی تغییرات حاکمیتی را بر اساس فرایند قفل زمانی و حق وتو اعمال میکند. این امر میتواند به همسو کردن انگیزههای فعالان حاکمیتی با سایر مشارکتکنندگان پروتکل، از قبیل هولدرهای دلار Gyro در سیستم ژیروسکوپ منجر شود. چنین رویدادی با فراهم کردن امکان حق وتو برای تمامی مشارکتکنندگان غیرحاکمیتی، در راستای اعمال تغییرات حاکمیتی که از نظر آنها برای سیستم مخرب یا مضر هستند صورت میگیرد.
سخن پایانی
در طول جنگ میان استیبل کوینهایی مثل USDC ،UST ،Dai ،FRAX و غیره، پروتکل Gyroscope به صورت بیسر و صدا در حال ساخت و آزمایش دسته نوینی از استیبل کوینهای جایگزین بوده است. به دست آوردن سهم بازار و ربودن آن از صاحبان فعلی آن در رقابت شدید میان استیبل کوینها کار آسانی نخواهد بود. در شرایطی که اتفاقات بدی در بازار رمزارزها رخ بدهد یا خطرهای متمرکزسازی دامنگیر گروه وسیعی از کاربران دیفای شود، ممکن است ژیروسکوپ شاهد هجوم طیف عظیمی از کاربران جدید باشد که به دنبال کمترین ریسک هستند. اگر مکانیسمهای حمایتکننده دلار Gyro، همانطور که در نظر گرفته شده است کار کنند و این پروتکل بتواند استیبل کوین غیرمتمرکزی که در تمامی شرایط بازار از انعطافپذیری لازم برخوردار است را عرضه کند، پایگاه کاربران ژیروسکوپ میتواند گام خود را از بازار هدف اولیه پروتکلهای دیفای و بومی نیز فراتر بگذارد. در این مقاله در رابطه با این که ژيروسکوپ چیست و نحوه کار آن صحبت کردیم. توسعه پروتکل ژیروسکوپ موجب پدید آمدن چندین مکانیسم جدید و ایجاد اصول اولیه شده است که مرز طراحی استیبل کوین را به فضایی ورای شرایط فعلی پیش میبرد. نظر شما در رابطه استیبلکوین ژیروسکوپ چیست؟ آیا به سرنوشت UST و ترا