
بایننس کوین (BNB) یا همان کوین بومی صرافی بایننس، به تازگی جایگاه خود به عنوان سومین ارز در رتبهبندی بازار را از دست داد و جای خود را به کاردانو (ADA) واگذار کرد. ADA اخیرا به بالاترین قیمت تاریخی خود دست یافت و در پی این رویداد، جایگاه بایننس کوین را اشغال کرد و BNB به رتبه چهارم بازار رمز ارزها از نظر حجم بازار نزول کرد. با توجه به اتفاقات اخیر میتوانیم به درک درستتری از میزان اهمیت و کارایی رمزارزهای نسل سوم دست بیابیم. اما با وجود تمام این تفاسیر، آیا بایننس کوین میتواند در این چالش پیروز شده و به جایگاه خود بازگردد؟ در این مقاله به برخی مسائل حائز اهمیت در رابطه با همین موضوع میپردازیم. با ما همراه باشید.
آیا جایگاه بایننس کوین در خطر است؟ بررسی چند دلیل مهم برای این امر
ممکن است بسیاری از طرفداران BNB از این سوال که “آیا جایگاه بایننس کوین در خطر است؟” ناراحت شوند. درست است که BNB در طول ۷۲ ساعت گذشته به میزان ۱۳.۹۷ درصد رشد قیمتی داشته، اما با این وجود نمیتوانیم انتظار داشته باشیم این رشد قیمت به افزایش ۷۰.۶ درصدی آن در طول ماه منجر شود. از سوی دیگر، کاردانو در طول ۳ روز گذشته، ۲۷ درصد و در طول یک ماه گذشته ۱۳۱ درصد رشد قیمتی داشته است! بنابراین نمیتوانیم به این زودیها امید داشته باشیم که بایننس کوین به جایگاه قبلی خود بازگردد.
در ادامه، چند مورد مهم را درباره این دو کوین محبوب مقایسه میکنیم، تا ببنیم کدام یک برنده این مسابقه خواهد شد.
- رشد قیمتی کاردانو و BNB
دلایل زیادی برای برنده شدن ADA در این رقابت وجود دارد؛ در ابتدا باید گفت که قیمت پایین این رمز ارز و بیشتر بودن نقدینگی در گردش بازار آن، موجب قرار گرفتن کاردانو در مرکز توجه شده است.
لازم به ذکر است که رشد اخیر این ارز موجب جلب توجه سرمایهگذاران شد و این افراد توانستند کوین آدا را با قیمت پایینتر و نقطه ورود بهتر خریداری کنند.
از نقطه نظر سود و زیان، کوین BNB تغییرات عمدهای نداشته است؛ در طول مدت زمان تقریبی یک ماه، به جز چند مورد جزئی، سود قابل توجهی از فعالیت قیمتی این رمز ارز حاصل نشده است.
- تعداد آدرسهای فعال شبکه بایننس کوین
علاوه بر این، با در نظر داشتن بیشتر بودن ذخایر عرضه کاردانو نسبت به BNB، نقدینگی بیشتری نیز به سوی آن جاری میشود. این در حقیقت دلیل اصلی کمتر بودن آدرسهای فعال بایننس کوین در مقایسه با ADA نیز هست.
- میزان توسعه این شبکهها
جالب است بدانیم که از نظر فعالیتها در زمینه توسعه زیرساخت نیز کاردانو در حال تجربه روند توسعه در درجات بالایی است. در نقطه مقابل، ما تنها شاهد رشد قیمت BNB در بازه زمانی ۳ تا ۶ آگوست (۱۲ تا ۱۵ مرداد ماه)، پیش از ریزش دوباره آن بودیم.
- ارزش بازار بایننس کوین
با در نظر داشتن تمامی معیارها، ارزش بازار BNB تنها عاملی حامی آن در این رقابت بوده است. در حقیقت نرخ MVRV، میزان ارزش بایننس کوین به عنوان یک دارایی دیجیتال را به ما نشان میدهد. با این حال، حتی این موضوع نیز موجب ارتقاء رتبه این ارز نخواهد شد زیرا هارد فورک آلونزو (Alonzo) کاردانو در حال راه اندازی است.
با وجود این که بایننس اسمارت چین (BSC) پیش از این قراردادهای هوشمند شبکه خود را معرفی کرده بود، اما ممکن است هرگز موفق به جذب بیشتر توسعهدهندگان نشود. این را نباید از یاد برد که در حال حاضر، اتریوم همچنان پیشتاز بدون شک این عرصه است. علاوه بر این باید بدانیم که به عقیده بسیاری از افراد، BSC بسیار متمرکز بوده و تنها دلیل اهیمت داشتن آن، رقابتش با اتریوم است.
جمعبندی
به زودی قراردادهای هوشمند بر روی شبکه کاردانو فعال میشوند. بنابراین، دلایل بیشتری برای روی آوردن توسعهدهندگان و سرمایهگذاران به سوی این شبکه وجود خواهد داشت. بنابراین این سوال پیش میآید که آیا جایگاه بایننس کوین میتواند به خطر بیافتد؟ آیا BNB موفق به پس گرفتن جایگاه خود در رتبه سوم میشود؟ باید گفت که این امری بسیار دشوار خواهد بود؛ اما بازار رمزارز پیش از این نیز شاهد تغییرات غیرمنتظرهای بوده است. پس میتوان انتظار داشت که بایننس کوین نیز ممکن است کاردانو را از سر راه خود کنار بزند.