اخبار عمومی

دستگیری مدیران سیف مون به جرم کلاهبرداری؛ قیمت توکن SFM بیش از ۶۰٪ کاهش یافت

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) و وزارت دادگستری آمریکا (DOJ) در ۱ نوامبر (۱۰ آبان)، هر دو اتهاماتی را علیه پروژه بحث برانگیز سیف مون (SafeMoon) و افراد مرتبط با آن ارائه کرده‌اند. به گفته مقامات وزارت دادگستری آمریکا، مدیر عامل و مدیر ارشد فناوری شرکت سیف مون، متهم به برداشت بیش از ۲۰۰ میلیون دلار سرمایه از استخرهای این پروژه و خرج کردن آن برای خرید خانه‌های لوکس، اتومبیل و غیره هستند.

به نقل از کوین دسک و کریپتو اسلیت، وزارت دادگستری آمریکا مدیر عامل و مدیر ارشد فناوری (CTO) سیف مون را بازداشت کرده است، اما همچنان به دنبال کایل نیگی (Kyle Nagy) خالق این پروژه است. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) نیز در حال پیگیری پرونده‌ای است مبنی بر اینکه این شرکت، اوراق بهادار ثبت نشده را عرضه کرده است. SEC ادعا کرده است این شرکت و اعضای آن با فروش ارز دیجیتال سیف مون (SFM) یک طرح کلاهبرداری انجام داده‌اند. همچنین، این رگولاتور توکن SFM را به عنوان اوراق بهادار توصیف کرده است.

SEC در شکایت خود از دو شرکت SafeMoon LLC و SafeMoon US LLC و همچنین کایلی نیگی (Kyle Nagy) موسس شرکت، جان کارونی (John Karony) مدیر عامل و توماس اسمیت (Thomas Smith) مدیر ارشد فناوری نام برده است.

وزارت دادگستری آمریکا نیز در شکایت خود ادعا کرده است اسمیت، کارونی و نیگی مرتکب کلاهبرداری در اوراق بهادار، توطئه برای ارتکاب کلاهبرداری الکترونیکی و پولشویی شده‌اند. همچنین، این نهاد مدعی شد این سه نفر در مورد اینکه استخرهای استیکینگ قفل هستند دروغ گفته‌اند و در مقابل میلیون‌ها دلار را اختلاس کرده‌اند.

توکن سیف مون (SFM) یک میم کوین است که در سال ۲۰۲۱ در اوج بولران قبلی عرضه شد. تیم آن به کاربران قول داده بود که دارایی‌های استیک شده در یک استخر نقدینگی «قفل» خواهد شد، اما SEC گفت که «بخش بزرگی از این استخر نقدینگی هرگز قفل نشده است» و مدیران از این منابع مالی برای استفاده شخصی از جمله خرید خانه، مسافرت و خودروهای گران‌قیمت استفاده کرده‌اند. SEC مدعی است سیف مون و اعضای آن بیش از ۲۰۰ میلیون دلار ارز دیجیتال را از این پروژه خارج کردند.

قیمت این توکن که در هفته‌های قبل از ۲۰ آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰) بیش از ۵۵٬۰۰۰٪ افزایش یافته بود، با انتشار این اخبار تاکنون بیش از ۶۰٪ ریزش داشته است. همچنین، SEC ادعا کرده است کارونی و اسمیت از دارایی‌های اختلاس شده برای افزایش قیمت‌ها و دستکاری بازار، از جمله از طریق واش تریدینگ (wash trading) استفاده کرده‌اند.

به گفته وزارت دادگستری آمریکا، اگرچه مدیران اجرایی این شرکت ادعا کرده بودند شخصا مالک توکن SFM نیستند، اما مکررا این توکن‌ها را به نفع خود معامله کرده و میلیون‌ها دلار سود کسب کردند. در عین حال، درآمدهای خود را از طریق کیف پول‌های خصوصی و حساب‌های با نام مستعار در صرافی‌ها پنهان کردند.

به نظر نمی رسد این دو شکایت به هک شدن استخر نقدینگی سیف مون در آوریل ۲۰۲۳ ارتباطی (فروردین ۱۴۰۲) داشته باشد. اگرچه این حمله تقریبا ۹ میلیون دلار از وجوه استخر نقدینگی را تحت تاثیر قرار داد، اما هکر این حادثه بیشتر وجوه دزدیده شده را بازگردانده بود.

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا