مبتدی مقالات عمومی

آیا آینده فناوری بلاک چین در دستان کشورهای آسیایی است؟

پس از پایان جنگ جهانی دوم، آمریکا به رهبر بی رقیب جهانی در زمینه نوآوری تبدیل شده است. از ارسال انسان به کره ماه تا ظهور سیلیکون ولی (Silicon Valley)، آمریکا در عرصه پذیرش فناوری های نوظهور پیشرو بوده است. این شرایط، به کشور آمریکا یک مزیت استراتژیک می‌دهد تا مشخص کند که فناوری‌ها چگونه باید پذیرش شوند و استانداردهای مقدماتی آن را تعیین کند. هرچند با ورود به دهه جدید، آمریکا در آستانه خطر از دست دادن جایگاه خود به پیشروهای آسیایی است که بر آینده فناوری تأثیر بسزایی دارند.

خیزش کشور چین

بزرگترین رقیب برای آمریکا در عرصه نوآوری و فناوری، کشور چین است. طی چند سال گذشته، کشور چین به شدت بر توسعه فناوری‌های نوظهور نظیر بلاک چین و هوش مصنوعی تمرکز کرده است. اگرچه پاسخ دهندگان نظرسنجی PwC، آمریکا را به عنوان پیشرفته‌ترین کشور در حال توسعه فناوری بلاک‌ چین می‌دانند، اما معتقدند که سه الی پنج سال آینده، چین در این زمینه پیشرو خواهد بود.

از ژانویه سال گذشته تاکنون بیش از ۵۰۰ پروژه در سازمان فضای سایبری کشور چین ثبت شده است. پتنت های ثبت شده در کشور چین تقریبا ۳ برابر نزدیک ترین رقیب خود در این زمینه است. طبق گزارش شرکت تحلیل بازار IDC، میزان هزینه های خرج شدن در فناوری بلاک‌ چین تا سال ۲۰۲۳ به بیش از ۲ میلیارد دلار خواهد رسید. حتی دولت های محلی نیز به دنبال اختصاص سرمایه به پروژه های بلاک‌ چین هستند.

اولویت ملی

تمام این فعالیت‌ها و علاقه به فناوری بلاک‌ چین به دلیل پشتیبانی دولت چین از این فناوری به وجود آمده است.

در سال ۲۰۱۶، هنگامی که فناوری بلاک چین وارد برنامه پنج ساله سیزدهم کشور چین شد، توسعه آن به یک اولویت ملی تبدیل شد. شی جین پینگ (Xi Jinping) رییس جمهور کشور چین طی سخنرانی خود در اواخر ماه اکتبر سال گذشته بر اهمیت آینده کشور تاکید کرد و گفت:

ما باید بلاک چین را یک پیشرفت مهم برای برنامه‌های مستقل فناوری‌های اصلی در نظر بگیریم، سمت و سوی اصلی آن را مشخص کنیم، سرمایه گذاری‌ها را افزایش دهیم، بر تعدادی از فناوری‌های کلیدی تمرکز کنیم و توسعه بلاک چین و برنامه های صنعتی آن را تسریع کنیم

شی جین پینگ هم چنین افزود:

این نکته ضروری و مهم است که در وضع کردن استانداردها پیشرو باشیم و بتوانیم در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم

حذف واسطه‌ها

بلاک چین کشور چین حذف واسطه آمریکا

کشور چین به نظارت بیش از حد دولت آن شناخته شده است و در خصوص بلاک چین نیز رویکرد مشابهی دارد. یکی از مسئولان دولت چین در یک برنامه تلویزیونی بیان کرده است:

هنگامی که از بلاک‌ چین صحبت می‌کنیم، بسیاری از افراد به سمت غیرمتمرکزسازی پیش می‌روند. من مایلم تا این کلمه را مقداری تغییر دهم. به نظر من، ماهیت بلاک‌ چین حذف واسطه‌هاست. هیچ راهی برای کنار گذاشتن متمرکزسازی وجود ندارد

استانداردهایی که کشور چین در صدد وضع آنهاست، به شدت با فلسفه موجود در تراکنش‌های همتا به همتای ایجاد شده بدون دخالت دولت یا نهاد مرکزی متفاوت است. در خصوص بلاک‌ چین، این موضوع می‌تواند تفکری نامناسب باشد، به طوری که جاش روگین (Josh Rogin) خبرنگار واشنگتن پست گفته است:

اگر کشور چین در زمینه وضع استانداردها پیشرو شود می‌تواند سمت و سوی این صنعت را به هر جایی که بخواهد پیش ببرد و پذیرش پلتفرم‌های بلاک چین خاصی که نمی‌تواند کنترل کند را محدود کند

بلاک چین فراتر از کشور چین

یکی از روش‌های وضع استانداردها، همکاری با دیگر کشورها در سراسر جهان است.

کشور چین با همکاری با ۱۲ عضو اتحادیه اروپا و ۵ کشور حوزه بالکان، مرکز ممتاز بلاک چین را ایجاد کرده است که بر ارتقای تحقیقات بنیادین و کاربردی در خصوص فناوری‌های DLT و بلاک چین معطوف است.

کشور چین همچنین یک کنسرسیوم بانکی با سایر کشورهای BRIC (برزیل، روسیه، هند و چین) تشکیل داده، تا تحقیقات مشترکی بر فناوری بلاک چین و دفترکل توزیع شده در خصوص توسعه اقتصاد دیجیتال انجام دهد.

حتی والمارت و IBM نیز به JD.com و دانشگاه سینگهوا (Tsinghua) پیوسته‌اند تا اتحادیه امنیت غذایی با بلاک چین را ایجاد کنند تا پیگیری، رصد و امنیت صنعت غذایی در کشور چین را ارتقا ببخشند.

کشور چین در این مسیر تنها نیست

اگرچه چین قطعا در بهترین وضعیت برای رهبری فناوری بلاک چین است، اما تنها کشوری نیست که می‌تواند در دهه آتی از آمریکا پیشی بگیرد.

بازار کره جنوبی نیز پتانسیل این را دارد که به رهبر پذیرش بلاک چین در جهان تبدیل شود. این کشور در بسیاری از زمینه‌های تجاری، استارت آپ‌ها و دولت، پیشروی پذیرش بلاک‌چین است. وزارت علوم و فناوری کره جنوبی برنامه‌هایی در خصوص آموزش توسعه دهندگان بلاک چین عرضه کرده و دولت کلان‌شهر سئول نیز برنامه‌هایی برای سرمایه گذاری بیش از یک میلیارد دلار در استارت آپ‌های بلاک چین و فین‌ تک تا سال ۲۰۲۲ دارد.

بخش مهمی از توسعه بلاک چین شرکتی نیز در کشور هند در حال انجام است. هند رتبه اول را در حوزه‌های فوق تخصصی مهندسی یکپارچه سازی سیستم‌ها در اختیار دارد و به عنوان بزرگ‌ترین کشور در زمینه نرم افزار، میزبان بعضی از تیم‌های برجسته بلاک چین است. تیم‌های پیشروی توسعه بلاک چین در کشور هند، حرف اول را در مهندسی امور شرکت‌ها در دنیا می‌زنند.

هنوز دیر نیست

اگرچه سایر کشورها در حال تصاحب جایگاه آمریکا هستند، اما این کشور اقداماتی در خصوص حفظ جایگاه خود کرده است. آمریکا با ترکیب حضور دولت، سرمایه گذاری و همکاری با شرکت‌های دولتی و خصوصی، می‌تواند از صنایع نوظهوری نظیر بلاک چین پشتیبانی کند و باعث شکوفایی و رشد و وضع استانداردهای این فناوری شود.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا