اخبار بیت کوین

بررسی دلایل افزایش قیمت بیت کوین؛ همچنان احتمال ریزش وجود دارد

بیت کوین بالاخره روز گذشته اندکی از فاز رریزشی خارج شد و پس از انقضای ۴.۵ میلیارد دلار از قراردادهای آپشن به بالای ۴۰٬۰۰۰ دلار بازگشت. در ادامه، قیمت بیت کوین به ۴۲٬۰۰۰ دلار رسید.

روند فعلی بیت کوین را می‌توان به عوامل مختلفی از جمله کاهش فشار فروش ETF گری اسکیل و بهبود وضعیت تورمی اقتصاد آمریکا نسبت داد. در این مطلب، دلایل افزایش روز گذشته قیمت بیت کوین را بررسی می‌کنیم.

آیا فشار فروش گری اسکیل به پایان رسیده است؟

همانطور که پیش از این گزارش دادیم، قیمت بیت کوین در تاریخ ۲۲ ژانویه (۲ بهمن) برای اولین بار در ۳ دسامبر ۲۰۲۳ (۱۲ آذر) به زیر ۴۰٬۰۰۰ دلار سقوط کرد و فشار فروش صندوق GBTC شرکت گری اسکیل نقش زیادی در آن داشت.

اما به نظر می‌رسد این روند به پایان خود نزدیک شده باشد. بر اساس گزارشی از بانک جی‌پی مورگان، ظاهرا جریان خروج سرمایه از ETF اسپات بیت کوین شرکت گری اسکیل که پیش از این به اوج خود رسیده بود کاهش یافته و فشار نزولی آن بر قیمت بیت کوین تا حد زیادی به پایان رسیده است.

به گفته جیمز سیفرت (James Seyffart)، تحلیلگر ارشد ETF بلومبرگ، خروجی سرمایه خالص از ETFهای بیت کوین در تاریخ ۲۵ ژانویه به ۸۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

اما مهم‌تر از این، داده‌ها نشان می‌دهد در ۱۰ روز اخیر ۷۴۴ میلیون دلار پول به ETFهای اسپات بیت کوین وارد شده است. بنابراین، حتی با فرض تداوم خروج سرمایه از ETF گری اسکیل، سایر رقبا مثل بلک راک، فیدلیتی، آرک توئنتی وان شرز و بیت وایز احتمالا وضعیت را متعادل خواهند کرد.

توییت سیفارت
منبع: X

علاوه بر این، کارمزد تراکنش‌ها در شبکه بیت کوین نیز پس از یک دوره ازدحام ۱۰ روزه کاهش یافته و متعادل‌تر شده است که می‌توان آن را به منزله کاهش تراکنش‌های مربوط به فروش تلقی کرد. تا ۴ روز آن دسته از سرمایه‌گذارانی که می‌خواستند تراکنش‌‌هایشان بدون هیچ تاخیری انجام شود باید حداقل ۲.۵۰ دلار کارمزد پرداخت می‌کردند.

نمودار تراکنش‌های معلق ممپول بیت کوین - منبع: Mempool Space
نمودار تراکنش‌های معلق ممپول بیت کوین – منبع: Mempool Space

بهبود وضعیت تورم اقتصاد آمریکا

یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت بیت کوین، بهبود وضعیت تورمی اقتصاد آمریکاست. شاخص هزینه‌های مصرف شخصی (PCE) اصلی ماه دسامبر بدون احتساب هزینه‌های مربوط به غذا و انرژی در بازه یک ساله ۲.۹٪ اعلام شد. PCE یکی از شاخص‌های مورد علاقه فدرال رزرو برای تصمیم‌گیری در رابطه با نرخ بهره است. داده‌های اخیر به همراه شاخص تولید ناخالص داخلی آمریکا (GDP) در سه ماهه‌ چهارم سال ۲۰۲۳ (۳.۳٪) نشان می‌دهد احتمالا فدرال رزرو می‌تواند بدون ورود به رکود، تورم اقتصادی را مهار کند.

اندرو هانتر (Andrew Hunter)، اقتصاددان شرکت کپیتال اکانمیکس (Capital Economics) در این رابطه می‌گوید:

در هر صورت زمان آن فرا رسیده که فدرال رزرو برنده شود و به زودی سیاست محدودکننده خود را کاهش دهد.

اما اندازه خالص بهره بدهی دولت آمریکا به تنهایی می‌تواند به افزایش بیشتر قیمت بیت کوین منجر شود. به گفته ای‌جی آنتونی (E.J. Antoni)، اقتصاددان بنیاد هریتیج (Heritage Foundation)، حتی با کاهش تورم، سود استقراض بدهی دولت آمریکا تا سال ۲۰۲۷ از ۱.۷ تریلیون دلار فراتر خواهد رفت.

توییت هانتر
منبع: X

این اقتصاددان وضعیت کنونی بدهی دولت آمریکا را «دیوانه‌کننده و ناپایدار» توصیف می‌کند و معتقد است به مرور زمان به از دست رفتن ارزش دلار آمریکا منجر می‌شود. در چنین وضعیتی دولت برای پرداخت بدهی‌های خود نقدینگی تزریق می‌کند یا نرخ بهره را تا حد زیادی کاهش می‌دهد که به فشار تورمی منجر می‌شود. اتفاقی که می‌تواند قیمت بیت کوین و سهام را افزایش دهد.

شاخص‌های آنچین چه می‌گویند؟

همزمان با سقوط قیمت بیت کوین به ۳۸٬۰۰۰ دلار، یکی از شاخص‌های کلاسیک آنچین سیگنال «کف قیمت» صادر کرد.

شاخص NVT نسبت ارزش شبکه به تراکنش‌های بیت کوین را در یک دوره ۹۰ روزه می‌سنجد و بیشتر یا کمتر بودن قیمت بیت کوین نسبت به ارزش واقعی آن را مشخص می‌کند. نسخه پیشرفته این شاخص یکسری باندهای انحراف معیار را اضافه کرده که به تعیین زمانی که بیت کوین در فاز اشباع خرید یا اشباع فروش قرار دارد کمک می‌کند.

به دنبال سقوط قیمت بیت کوین به نزدیکی ۳۸٬۵۰۰ دلار، این شاخص به خط باند پایینی خود رسید. اتفاقی که از لحاظ تاریخی معمولا با کف قیمت بیت کوین همزمان بوده است.

شاخص NVT - منبع: Philip Swift/X
شاخص NVT – منبع: Philip Swift/X

فیلیپ سوییفت (Philip Swift)، بنیانگذار وب‌سایت لوک اینتو بیت کوین (LookIntoBitcoin) در واکنش به این اتفاق در توییتی نوشت این نخستین افت شاخص NVT به باند پایینی خود از بازار نزولی سال ۲۰۲۲ است.

اما در کنار شاخص NVT، بررسی سایر شاخص‌ها نشان‌ می‌دهد هولدرهای بیت کوین به آستانه «تسلیم شدن» نزدیک شده‌اند.

بر اساس داده‌های آنچین، علاوه بر هولدرهای کوتاه‌مدت، هولدرهای طولانی‌مدت، یعنی آن دسته از سرمایه‌گذارانی که برای حداقل ۱۵۵ روز از بیت کوین خود نگهداری کرده‌اند نیز با ضرر کوین‌های خود را به صرافی‌ها فرستاده‌اند.

توییت فن استرتن
منبع: X

به گفته جیمز فن استرتن (James Van Straten)، تحلیلگر شرکت کریپتواسلیت (CryptoSlate) برخی از هولدرهای طولانی‌مدت ممکن است در شرایط سربه‌سر قرار گرفته باشند و در صورت ریزش بیشتر مجبور به فروش در ضرر شوند.

وی در گزارشی در این رابطه نوشت:

وضعیت کنونی شبیه به دوران پیش از تسلیم شدن سرمایه‌گذاران قبل از فروپاشی لونا در ماه می سال ۲۰۲۲ است. در آن زمان، مقدار تقریبا یکسانی با ضرر به صرافی‌ها ارسال شد و پس از آن تنها در عرض یک هفته، قبل از سقوط بیت کوین به زیر ۲۰٬۰۰۰ دلار هولدرها بیش از ۶۰۰ میلیون دلار ضرر کردند.

تداوم ریزش بیت کوین می‌تواند به افزایش کاپیتولاسیون هولدرهای طولانی‌مدت بیت کوین منجر شود.

تاثیر فروش بیت کوین‌های دولت آمریکا بر بازار چگونه خواهد بود؟

دولت آمریکا بالاخره اعلام کرد قصد دارد ۲٬۹۳۴ واحد بیت کوین توقیف شده از بازار سیلک رود را به فروش برساند. خبری که باعث شده نگرانی‌های زیادی از ریزش احتمالی بیت کوین ایجاد شود. با این حال، تحلیلگران معتقدند این حجم از فروش، خللی در روند کنونی بیت کوین ایجاد نخواهد کرد.

استیون لوبکا (Steven Lubka)، مدیرعامل صرافی سوان بیت کوین (Swan Bitcoin) در توییتی با مقایسه حجم فروش دولت آمریکا با حجم فروش شرکت گری اسکیل آن را ناچیز توصیف و پیش‌بینی کرد اتفاق خاصی برای بازار رخ نخواهد داد. صندوق ETF اسپات بیت کوین گری اسکیل از زمان آغاز فعالیت خود در تاریخ ۱۱ ژانویه (۲۲ دی) ۱۰۶٬۵۷۵ واحد بیت کوین با ارزشی بالغ بر ۴.۲ میلیارد دلار به فروش رسانده است.

بر اساس داده‌های شرکت 21.Co، دولت آمریکا در این دور تنها قصد دارد ۱.۵٪ از عرضه ۱۹۴٬۱۸۸ واحدی بیت کوین خود (بالغ بر ۷.۷ میلیارد دلار) ‌را به فروش برساند.

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا