متوسط تحلیل آنچینکریپتو پدیا

اندیکاتور RHODL چیست؟ معرفی شاخص آنچین ارزش تمام شده کوین هولد شده

چطور می‌توان جابه‌جایی بیت کوین در بازه‌های زمانی مختلف را بررسی کرد؟ آیا اندیکاتوری وجود دارد که با استفاده از آن بتوان ارزش کوین‌های هولدشده در کوتاه مدت و بلندمدت را با یکدیگر مقایسه کرد؟ اندیکاتور RHODL یا شاخص ارزش تمام شده کوین هولد شده، وضعیت بازار بیت کوین را به‌ نحو قابل قبولی نشان می‌دهد. در ادامه مقاله به این می‌پردازیم که اندیکاتور RHODL چیست و چطور محاسبه می‌شود. با میهن بلاکچین همراه باشید.

اندیکاتور RHODL چیست؟

اندیکاتور RHODL چیست

نام شاخص RHODL تخفیف یافته عبارت Realized HODL است. به‌طور کلی از این اندیکاتور برای مقایسه ارزش تمام شده موجودی هولد‌شده بیت کوین در بازه‌های زمانی مختلف استفاده می‌شود. اما RHODL که به آن اندیکاتور نسبت ارزش واقعی هولد‌شده یا Realized HODL Ratio Indicator (HODLRI) هم گفته می‌شود، چیست؟

هولد یا هودل (HODL) به معنای مدت زمانی است که خروجی‌های خرج‌نشده تراکنش یا UTXOها در کیف پول نگهداری می‌شوند. Realized هم ارزش تمام شده UXTOها را مشخص می‌کند. ارزش تمام شده یا Realized Value اصطلاحی است که قیمت رمزارز را در زمان آخرین انتقال نشان می‌دهد. مثلا اگر شما در تاریخ ۱۷ اکتبر ۲۰۲۰ برای آخرین بار یک بیت کوین را به کیف پول دیگری منتقل کردید، با توجه به اینکه قیمت بیت کوین در آن تاریخ ۱۱,۲۰۰ دلار بوده، ارزش تمام شده آن هم ۱۱,۲۰۰ دلار خواهد بود. اما هدف از استفاده از اندیکاتور RHODL چیست؟

با مقایسه تاریخ‌هایی که کاربران بیت کوین را هولد می‌کنند، متوجه می‌شویم که آیا بازار از نظم خارج شده (تورم و افزایش قیمت صورت گرفته) یا در وضعیت آرامی قرار دارد. یکی از اهداف استفاده از این اندیکاتور شناسایی رفتارهای افراطی در بازار هیجانی به‌منظور بررسی روند بالا و پایین شدن قیمت بیت کوین است.

شاخص RHODL چطور محاسبه می‌شود؟

فرمول محاسبه اندیکاتور RHODL هم به‌صورت زیر است:

HODRLI = RHODL 1 week / RHODL 1yr – 2yr * market age (نسبت ارزش تمام شده هولد شده)

برای محاسبه اندیکاتور RHODL امواجی (Waves) که در بازه زمانی کوتاه (یک هفته گذشته) صورت گرفته را بر امواجی که در بازه زمانی طولانی‌تر (یک تا دو سال گذشته) ایجاد شده، تقسیم کرده و حاصل را در تعداد روزهایی که از شروع جمع‌آوری داده‌ها می‌گذرد، ضرب می‌کنند. مبدع این اندیکاتور، فیلیپ سوئیفت (Philip Swift) جمع‌آوری مجموعه داده خود را از آگوست سال ۲۰۱۰ آغاز کرده است. علاوه‌بر این با در نظر گرفتن اثر لیندی، اطمینان حاصل می‌شود که بیت کوین‌های گمشده یا فراموش‌شده هم محاسبه می‌شوند.

سوالی که پیش می‌آید این است که امواج (Waves) اندیکاتور RHODL چیست؟ امواج با توجه به UTXOهای موجود در کیف پول‌ها ساخته می‌شوند. این UTXOها براساس آخرین باری که منتقل شده‌اند (به آن سن یا Age گفته می‌شود)، دسته‌بندی می‌شوند. هنگامی که این دسته‌بندی‌ها در نمودار قرار می‌گیرند، شبیه به امواج به‌نظر می‌رسند. تحلیلگران از اندیکاتور RHODL برای فهمیدن اینکه آیا امواج کوتاه‌تر (از نظر زمانی) نسبت به امواج بلندمدت ارزش بیشتر یا کمتری دارند، استفاده می‌کنند.

بنابراین بخشی از این اندیکاتور که دنبال آن هستیم، تغییرات در ارزش واقعی UTXOها است. می‌توانیم UTXOها را بر اساس سن دسته‌بندی کنیم و مشابه تصویر زیر امواج HODL به دست می‌آید:

نحوه محاسبه RHODL

در تصویر بالا می‌توانیم روند تغییرات هولد بیت کوین و اینکه چه مدت زمانی کیف پول‌های مختلف بیت کوین را هولد کرده‌اند را مشاهده کنیم.

اندیکاتور RHODL را چطور بخوانیم؟

نحوه استفاده از اندیکاتور RHODL

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید RHODL از سه ناحیه قرمز، خنثی و سبز تشکیل شده است.

  • ناحیه سبز: ناحیه خرید بیت کوین است که بازار عمدتا در آن زمان آرام است. با توجه به نمودار بالا، بیت کوین ۴ بار به ناحیه خرید رسیده است.
  • ناحیه خنثی: محلی که بیت کوین در حال هدایت به ناحیه قرمز یا سبز است. اگر بیت کوین به تازگی از منطقه سبز خارج شده باشد، به سمت قرمز حرکت می‌کند و بالعکس.
  • ناحیه قرمز: ناحیه قرمز نشان می‌دهد که بازار نظم خود را از دست داده و بهتر است هولدرها سود خود را برداشته و پوزیشن‌ خود را ببندند. طبق نمودار، بیت کوین سه بار به ناحیه قرمز رسیده است و هر سه بار به منطقه سبز برگشته است.

ایرادات اندیکاتور RHODL چیست؟

  • چرخه‌های بازار: نسبت ارزش واقعی HODL از مقایسه دوره زمانی ۱ تا دو ساله با دوره کوتاه مدت‌تری که یک هفته در نظر گرفته می‌شود، استفاده می‌کند. در حالیکه به‌دلیل اثرات هاوینگ بیت کوین و تغییرات نرخ پذیرش در ۳ تا ۵ سال آینده، ممکن است نتوان چرخه‌های بازار را با این اندیکاتور بررسی کرد.
  • ساختار بازار: این احتمال وجود دارد که نوسانات مارکت کپ در طول زمان کاهش یابند. این امر بر توانایی سیگنال‌دهی این اندیکاتور تاثیر می‌گذارد. مانند سایر شاخص‌ها، در صورتی که در آینده شاهد افت طولانی‌مدت نوسانات قیمت و الگوی سقف گرد (Rounded Top) در قیمت بیت کوین باشیم، ممکن است در نشان دادن روند صعودی بازار مشکل داشته باشد.

جمع‌بندی‌

اندیکاتور RHODL هیجانات بازار و چرخه قیمت را در حالی که بیت کوین فازهای مختلف پذیرش خود را طی می‌کند به‌تصویر می‌کشد.این چرخه‌ها تا حدی ناشی از هاوینگ بیت کوین و ادامه پذیرش آن در طول زمان هستند. این اندیکاتور هم مانند سایر شاخص‌ها ایراداتی دارد که نباید از آن چشم پوشید.

نظر شما درباره اندیکاتور RHODL چیست؟ آیا تا به‌حال از آن استفاده کرده‌اید؟

منبع
academy.aaxpositivecrypto

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا