اخبار آلتکویناخبار بیت کویناخبار عمومیاطلاعیه صرافی

موج نزولی در انتظار بازار؟ ۵ نکته در مورد بیت کوین که در این هفته باید مد نظر داشت

از اوایل سال ۲۰۲۲ صحبت‌های زیادی از بازگشت و صعودی شدن بازار کریپتو در سال ۲۰۲۳ شنیده شد. در حال حاضر سوال اساسی این است که در هفته‌های پایانی سال ۲۰۲۲ و با اتفاقاتی که برای صرافی FTX و بایننس افتاده است، آیا چشم انداز مثبت سال ۲۰۲۳ هنوز پابرجاست؟

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین‌تلگراف، قیمت بیت کوین در حال حاضر تحت تاثیر داده‌های کلان اقتصادی، فاد پیرامون صرافی بایننس، کاهش سودآوری ماینینگ در کنار افزایش سختی شبکه و احساسات بازار قرار گرفته است که هرکدام می‌توانند به زودی تکلیف بیت کوین را که این روزها به نظر در حال رنج زدن است را مشخص کند. در ادامه به بررسی این عوامل می‌پردازیم.

۱- تحلیل قیمت بیت کوین

همانطور که در گزارش پیشین میهن بلاکچین دیدیم، پس از اعلام شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) نوامبر ایالات متحده، بازار رمزارزها صعود قابل توجهی را تجربه کرد و تا مرز ۱۸,۴۰۰ دلار پیشروی کرد. اما پس از جلسه کمیته بازار آزاد و مشخص شدن برنامه بانک مرکزی در مورد افزایش نرخ بهره تا رسیدن به تورم ۲٪، قیمت ارزهای دیجیتال دوباره نزولی شد. در حال حاضر و برای سومین روز متوالی قیمت BTC نتوانسته است از ۱۶,۸۰۰ دلار فراتر رود و در ناحیه‌ای بسیار محدود در حال نوسان است.

نمودار قیمت بیت کوین
نمودار قیمت بیت کوین منبع: میهن بلاکچین

از اوایل نوامبر (اواسط آبان) که صرافی FTX به ورطه نابودی رفت و باعث ریزش نزدیک ۴ هزار دلاری قیمت بیتکوین شد تاکنون قیمت‌ها تغییر محسوسی نداشته‌اند. سوالی که بسیاری از فعالان بازار به دنبال پاسخ برای آن هستند این است که چه عاملی می‌تواند تکلیف روند قیمت‌ها را و اینکه سقوط در پیش است یا صعود مشخص کند.

وب‌سایت تحلیلی Stockmoney Lizards نمودار بیت کوین را در تایم فریم هفتگی بررسی کرده است. مطابق این تحلیل با توجه به سطوح فیبوناچی اصلاحی قیمت BTC در سطح حمایت کلیدی (سطح ۷۸٪ فیبو) قرار دارد. اگر سطح حمایت ۱۶٬۸۰۰ دلار از دست برود احتمال کاهش قیمت تا ۱۲٬۵۰۰ وجود دارد.

نمودار قیمت بیت کوین تایم فریم روزانه منبع: ع: توییتر
نمودار قیمت بیت کوین تایم فریم روزانه منبع: توییتر

این منبع، در توییتی دیگر یک تصویر از کف سازی و چرخه‌های قیمت بیتکوین در سال‌های ۲۰۱۱ (۱۳۹۰)، ۲۰۱۴ (۱۳۹۳) و ۲۰۱۸ (۱۳۹۷) را منتشر کرد و ضمن مقایسه آن‌ها با روند قیمت BTC در سال ۲۰۲۲، تکرار تاریخ برای بیت کوین را محتمل دانست. مطابق این تحلیل در صورت تکرار تاریخ، احتمالا بیت کوین در حال خروج از کف روند باشد.

مقایسه ساختار روند قیمت بیت کوین در  سال‌های مختلف
مقایسه ساختار روند قیمت بیت کوین در سال‌های مختلف منبع: توییتر

در آن روی سکه، کارشناسان زیادی بر این باورند فاجعه هنوز از راه نرسیده است. از جمله کریپتو تونی (Crypto Tony) که در توییتر خود صحبت از رسیدن قیمت بیتکوین به ۱۰٬۰۰۰ دلار می‌کند. وی در یکی از توییت‌هایش از پیش‌بینی قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۳ (۱۴۰۲) نوشت و گفت انتظار دارد قیمت تا محدوده ۱۱٬۰۰۰ دلار یا ۹٬۰۰۰ دلار پایین بیاد و آنجا شروع به کف‌سازی کند. به عقیده او در سال ۲۰۲۳ می‌توانیم شاهد مرحله انباشت بیت کوین پس از تسلیم بازار باشیم چراکه بیت کوین برای رویداد هاوینگ بعدی خود آماده می‌شود.

۲- وضعیت شاخص‌های کلان در ایالات متحده

رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) ایالات متحده در ۳ ماهه سوم ۲۰۲۲ مطابق انتظارات عمل کرد و مثبت بود. این در حالی است که در ۳ ماهه دوم ۰.۹٪ کاهش داشت. این موضوع می‌تواند برای رمزارزها مهم و اثرگذار باشد، چراکه پس از مشخص شدن کاهش GDP در سه ماهه دوم شاهد افزایش نرخ بهره بودیم. افزایش نرخ بهره به طور کلی خبر خوبی برای دارایی‌های پرریسکی همچون بیت کوین نیست. بنابراین رشد GDP می‌تواند فشار فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره را کاهش دهد و فشار از روی بازار کریپتو برداشته شود.

به گفته آجی باگا (Ajay Bagga)، سرمایه‌گذار و تحلیلگر بازار، تخمین مدل GDPNow فدرال‌رزرو برای رشد واقعی تولید ناخالص داخلی ایالات متحده (نرخ سالانه تعدیل فصلی) در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ (پاییز ۱۴۰۱)، ۳.۲٪ در ۹ دسامبر (۱۸ آذر) است که نسبت به تخمین آن در ۶ دسامبر (۱۵ آذر) که ۳.۴٪ بود؛ کاهش یافته است.

علاوه بر تولید ناخالص داخلی، شاخص قیمت مخارج مصرف شخصی (PCE) نیز جالب توجه است. معیاری که فدرال رزرو هنگام در نظر گرفتن تغییرات سیاستی به شدت به آن توجه می‌کند.

شرکت تجاری QCP Capital با اشاره به تاثیر PCE نوشت سیاست‌های فدرال رزرو فقط باعث افزایش تورم (و دستمزد) می‌شود. با این وجود، QCP به بازارهای دارایی ریسکی از جمله بازار کریپتو در مورد نزول مجدد قیمت‌ها هشدار داد.

این شرکت نموداری از تایم فریم روزانه شاخص نزدک را به اشتراک گذاشت و با استفاده از نظریه امواج الیوت تحلیل کرد که در ۳ ماهه چهارم ۲۰۲۲ این شاخص موج ۴ اصلاحی (صعودی) خود را در روند کلی نزولی پشت سر خواهد گذاشت اما در نهایت موج ریزشی ۵ الیوت خواهد رسید و تمامی بازارهای مالی پرریسک را تحت تاثیر و دچار ریزش می‌کند.

نمودار معاملات آتی  نزدک-۱۰۰
نمودار روزانه معاملات آتی نزدک-۱۰۰ منبع: تریدینگ‌ویو

این شرکت در تجزیه و تحلیل عملکرد شاخص S&P500 گفت:

ما به دنبال یک فشار خرید بالا برای ایجاد یک الگوی سقف دوقلو در حدود ۴٬۳۲۰ بودیم، اما نتوانستیم به آنجا برسیم و پیش از آن شاخص ریزش کرد. همانطور که در تصویر زیر می‌بینید من انتظار یک کاهش دیگر و تشکیل الگوی WXY (امواج ۳ گانه اصلاحی الیوت) را دارم.

شاخص S&P۵۰۰
نمودار شاخص S&P500 منبع: تریدینگ ویو

۳- شایعات پیرامون بایننس و ایجاد ترس در بازار

مخاطبان عزیز میهن بلاکچین توجه داشته باشید که در در روزهای آینده به صورت مفصل و عمیق در مطلبی به بررسی وضعیت صرافی بایننس و شایعات پیرامون آن خواهیم پرداخت.

به نظر می‌رسد ورشکستگی FTX باعث ایجاد فشار روی صرافی بایننس نیز شده است. در حال حاضر صرافی بایننس درگیر حواشی و اتفاقاتی شده است که به قول CZ مدیرعامل صرافی بایننس به قصد ایجاد فاد (FUD) در بازار به راه افتاده‌اند. این اتفاقات در روزهای اخیر صندوق گری اسکیل و شرکت مادر آن یعنی DCG را نیز تحت تاثیر قرار داده است. در روزهای آینده مطلبی جداگانه در این مورد نیز منتشر خواهیم کرد که به بررسی احتمال ورشکستگی این صندوق و تاثیر آن بر بازار خواهیم پرداخت.

بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان از نظر حجم بازار، در هفته‌های اخیر با واکنش شدید رسانه‌ها و کاربران روبرو شده است؛ زیرا تلاش‌های این صرافی برای اثبات ذخایر خود نتوانسته است کاربران را متقاعد کند.

همانطور که در گزارش پیشین میهن بلاکچین دیدیم؛ شرکت مازارس (Mazars) که مسئولیت حسابرسی دارایی‌های بایننس را برعهده گرفته بود اعلام کرد حسابرسی بایننس و تمامی شرکت‌های حوزه کریپتو را به حالت تعلیق در می‌آورد.

قبل از آن گزارشی از رویترز منتشر شد که ادعا می‌کرد وزارت دادگستری آمریکا به دنبال تعقیب حقوقی بایننس به اتهام پول‌شویی است. هرچند بایننس علنا آن را رد کرد اما انبوهی از شک و تردید علیه بایننس در بازار کریپتو شکل گرفت از جمله یک پست وبلاگی که ادعا می‌کند فعالیت مشکوکی بین بایننس و شعبه آمریکا آن (Binance.US) وجود دارد.

این یافته‌ها به‌خوبی با گزارش‌های قبلی فوربس و رویترز مطابقت دارد که نشان می‌دهد در Binance.US یک ترفند هوشمندانه برای فریب دادن رگولاتورها و مشتریان طراحی شده است.

با این حال، با فروپاشی FTX، همه نگاه دقیق‌تری به صنعت کریپتو دارند. ما شک داریم که تای چی نظارتی بایننس به آن‌ها اجازه دهد تا به مدت طولانی بتوانند از چنگ قانون بگریزند.

از آن طرف مدیرعامل بایننس تمام اتهامات را رد کرد و آن‌ها را تلاش برای ایجاد فاد در بازار می‌داند. او با اشاره به سخنان رایان سلکیس (Ryan Selkis)، بنیانگذار پلتفرم تحلیلی مساری اعلام کرد در انتقاد از بایننس عنصر بیگانه هراسی وجود دارد.

سلکیس در توییت‌ خود نوشته است:

بخش زیادی از فاد بایننس فقط از بیگانه‌هراسی نشات می‌گیرد(بایننس صرافی‌ غیرآمریکایی است). من کاملا طرفدار آزمایش و تست آن‌ها در شرایط دشوار هستم و فکر می‌کنم بد است که چنین درصد بالایی از حجم توسط یک صرافی نگهداری شود. اما لحن برخی از نقدها را دوست ندارم. متاسفم!

۴- رقابت ماینرها بالا می‌گیرد

پس از بزرگترین کاهش سختی شبکه بیت کوین در ۱۸ ماه اخیر، این پارامتر قرار است در این هفته دوباره شروع به افزایش کند. بر اساس برآوردهای سایت BTC.com، تنظیم سختی شبکه این دوره با حدود ۳.۸٪ افزایش همراه خواهد بود.

سختی شبکه بیت کوین
وضعیت سختی شبکه بیت کوین منبع: btc.com

افزایش سختی شبکه برای ماینرها پیامدهایی دارد. چراکه فروپاشی صرافی ftx قیمت بیت کوین را ۲۵٪ کاهش و در نتیجه سود ماینرها را کاهش داده است. کاهش سود ماینرها نگرانی در مورد رویداد تسلیم ماینرها را افرایش می‌دهد.

جالب است بدانید با وجود کاهش قیمت بیت کوین در ماه‌های اخیر افزایش سختی شبکه به جای عقب نشینی ماینرها رقابت شدید آن‌ها را در پی داشته است.

داده‌های شرکت تجزیه و تحلیل زنجیره‌ای گلسنود نیز کاهش ۳۰ روزه ذخایر بیت‌کوین کیف پول‌های ماینرها را نشان می‌دهد که معمولا برای تامین هزینه‌های جاری استخراج صورت می‌گیرد.

نمودار تغییر موقعیت خالص ۳۰ روزه ماینرهای بیت کوین.
نمودار تغییر موقعیت خالص ۳۰ روزه ماینرهای بیت کوین. منبع: Glassnode

تخمین زده می‌شود ماینرهای بیت کوین در حال حاضر، بین ۱۲۰٬۰۰۰ تا ۸۲۰٬۰۰۰ بیت کوین معادل با ۱٪ الی ۴٪ از کل بیت کوین‌های در گردش را در اختیار دارند.

۵- وضعیت احساسات بازار

در ۲ ماه اخیر به لطف اتفاقاتی که برای صرافی ftx و صرافی بایننس رخ داده است؛ طبیعی است که احساس غالب بازار ترس و عدم اطمینان باشد. با این حال، شاخص ترس و طمع کریپتو به طور قابل توجهی بهتر از حد انتظار عمل می‌کند و همچنان بالاتر از حد «ترس افراطی» خود قرار دارد. این شاخص در حال حاضر عدد ۲۹ از ۱۰۰ است که نسبت به اخبار و اتفاقات فعلی آنچنان پایین نیست.

اما کرپیتو تونی فکر می‌کند طولی نمی‌کشد که شاخص ترس و طمع به جایگاه واقعی خود در شرایط فعلی سقوط کند. او انتظار کاهش شاخص تا عدد ۶ را در سال ۲۰۲۳ دارد.

شاخص ترس و طمع
نمودار شاخص ترس و طمع منبع: Alternative.me

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا