اخبار بیت کوین

آیا بیت کوین به کف قیمت رسیده است؟ ۵ نکته مهم که باید در هفته جاری مدنظر قرار داد

بیت کوین در حالی به هفته آخر ماه جاری میلادی وارد می‌شود که در روزهای اخیر روندی نزولی به خود گرفته است. پس از چند روز نگران‌کننده در بازار رمزارزها، بیت کوین همچنان زیر مقاومت ۴۰٬۰۰۰ دلاری معامله می‌شود.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، بازار رمزارزها با وضعیت پیچیده‌ای روبرو است؛ در حال حاضر نگرانی‌های زیادی در مورد تورم، سیاست‌های پولی آمریکا و تنش‌های سیاسی وجود دارد و سایر بازارهای مالی مانند بازار سهام نیز وضعیت خوبی ندارند.

علاوه بر این، پیامدهای تصمیم‌گیری‌های فدرال رزرو در کوتاه مدت نیز ممکن است بر بازار موثر باشد چراکه انتظار می‌رود در ماه مارس (اسفند) افزایش نرخ بهره اعلام شود.

اما آیا همه این عوامل می‌تواند بیت کوین را که از نظر تکنیکال از همیشه قوی‌تر است، متوقف کند؟ در این مطلب پنج عاملی که ممکن است در روزهای آینده بر قیمت بیت کوین تاثیر بگذارد را بررسی شده است.

هفته تیره بازار سهام

عوامل اصلی موثر بر معامله‌گران بیت کوین این هفته خارج از بازار رمزارزها رقم می‌خورند؛ چشم‌انداز اقتصادی پس از شیوع کرونا و همچنین نگرانی‌ها در رابطه با جنگ روسیه و اوکراین از جمله عواملی است که بر قیمت‌ها تاثیر گذاشته‌اند.

نگرانی اول در مورد به واکنش فدرال رزرو به افزایش تورم برمی‌گردد. فعالان بازار می‌خواهند بدانند آیا همانطور که پیش‌بینی‌ها حکایت دارند، این نهاد نرخ بهره را در ماه مارس (اسفند) افزایش می‌دهد؟

افزایش نرخ بهره بر رونق بازارهای مالی که به لطف تزریق شدید نقدینگی از سوی فدرال ررزو در دوران کرونا، دو سال خوب را تجربه کردند، اثر منفی شدیدی خواهد داشت. با تغییر سیاست فدرال در تزریق نقدینگی به بازار و و سر آمدن دوره «پول آسان»، تمام فعالان بازار ممکن است با دیدار سخت واقعیت روبرو شوند.

افزایش نرخ بهره ممکن است جمع کثیری را به سرعت با رکودی غیر منتظره مواجه کند. هرچند که در موراد مشابه، مانند تورم بریتانیای دهه ۹۰، رکود را «داروی تلخ» درمان تورم نامیده‌اند، ممکن است اندکی افزایش نرخ بهره و اندکی رکود برای مقابله با بالاترین نرخ تورم ایالات متحده در ۴۰ سال گذشته کافی نباشد.

در کنار نرخ بهره، وضعیت روسیه و شایعات در مورد درگیری این کشور با اوکراین نیز باعث نوسانات در بازار شده است. البته کالاهایی مانند نفت در روزهای اخیر از ترس و نگرانی در مورد جنگ سود برده‌اند.

با این حال، به طور کلی هیچ چشم‌انداز قطعی برای کوتاه مدت وجود ندارد. البته هنوز هم امیدهایی برای بهبود دارایی‌های پرریسک مانند رمزارزها و بازار سهام تا پایان سال ۲۰۲۲ وجود دارد.

هولگر شاپیتز (Holger Zschaepitz)، تحلیلگر بازار، روز یکشنبه در ارزیابی شرایط کلی بازار گفت:

بازار سهام در کل جهان به دلیل افزایش نگرانی‌ها در مورد جنگ روسیه و اوکراین و احتمال افزایش مستمر نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال جاری، ۱.۳ تریلیون دلار را در طول هفته اخیر از دست داده است.

وی افزود:

انتظار می‌رود عامل دوم (افزایش نرخ بهره) رشد را متوقف کند و تا نیمه اول سال ۲۰۲۳ منجر به رکود در ایالات متحده شود. ارزش سهام جهانی اکنون ۱۱۴ تریلیون دلار معادل با ۱۳۴٪ از تولید ناخالص داخلی جهانی است.

نمودار روزانه شاخص S&P 500
نمودار روزانه شاخص S&P 500

شایان ذکر است معاملات وال‌استریت به دلیل تعطیلات رسمی آمریکا از روز سه‌شنبه آغاز خواهد شد.

قیمت بیت کوین، گپ قراردادهای آتی CME را هدف قرار داده است

ماه اخیر تا اینجا برای معامله‌گران معمولی بیت‌کوین ماه دشواری بوده است. این ماه تنها دو هفته آسان برای معامله‌گران داشت و پس از آن عوامل مختلف قیمت بیت‌کوین را کاهش داد.

بیت کوین در روزهای اخیر حمایت ۴۰٬۰۰۰ دلاری خود را از دست داد و نگرانی‌ برای اصلاح قیمت بیشتر را به وجود آورد. کندل هفتگی بیت کوین در پایین‌ترین سطح چند هفته اخیر بسته شد با این حال اندیکاتور قدرت نسبی (RSI) در نمودار ۴ ساعته با جهش همراه شد که معمولا نشانه جهش‌های کوتاه مدت قیمتی است.

درست پس از جهش اندیکاتور RSI، قیمت بیت کوین افزایش یافت و به ۳۹٬۲۰۰ دلار رسید.

جهش در اندیکاتور قدرت نسبی (RSI) بیت کوین
جهش در اندیکاتور قدرت نسبی (RSI) بیت کوین

معامله‌گران باتجربه معمولا تعطیلات آخر هفته را نادیده می‌گیرند چراکه پایین بودن حجم معاملاتی ممکن است حرکت قیمتی خاصی را تشدید کند؛ به همین خاطر، افت به ۳۸٬۰۰۰ دلار ممکن است به دلیل واکنش تشدید شده به احساسات بازار بوده باشد.

انتظار می‌رود قیمت بیت کوین بهبود یابد و در این مسیر به قله ۴۰٬۰۰۰ دلاری برسد. علاوه بر این، کندل معاملات آتی CME روز جمعه در محدوده ۳۹٬۸۶۰ دلار بسته شد که بالاتر از سطح کنونی بیت کوین است.

گپ CME بیت کوین
گپ CME بیت کوین

بیت کوین معمولا این رفتار را بروز می‌دهد که در عرض چند روز یا حتی چند ساعت پس از شروع معاملات هفته جدید، این گپ‌ها را در نمودار CME پر می‌کند. باید منتظر ماند و دید که آیا این هفته هم در انجام این کار موفق خواهد بود یا روند نزولی تشدید خواهد شد.

نمودار یک ساعته معاملات آتی بیت کوین در بازار CME
نمودار یک ساعته معاملات آتی بیت کوین در بازار CME

افزایش فعالیت ابرنهنگ‌ها و سرمایه‌گذاران خرد

با وجود تصمیم تعجب‌آور هولدرهای چندماهه به فروش بیت‌کوین، داده‌‌ها نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران بزرگ به دنبال خرید در سطوح کنونی هستند.

داده‌های BitInfoCharts نشان می‌دهد برخی از ابرنهنگ‌های بیت کوین در روزهای اخیر، همانطور که در طول سال ۲۰۲۲ و قبل از آن به این کار مشغول بودند، در کف قیمتی خرید کرده‌اند.

به عنوان مثال تنها در روز دوشنبه موجودی کیف پول یک نهنگ ۱۵۰ واحد بیت کوین افزایش یافت. بدون شک این نهنگ تنها نهنگی نبوده است که در کف قیمتی خرید کرد‌ه است و نهنگ‌های دیگر نیز از این فرصت برای انباشت هرچه بیشتر استفاده کرده‌اند.

فعالیت دوباره نهنگ‌های بیت کوین
فعالیت دوباره نهنگ‌های بیت کوین

اما افزایش فعالیت ابرنهنگ‌های بیت کوین لزوما به معنای عدم فعالیت سرمایه‌گذاران خرد نیست. داده‌های اخیر گلسنود نشان می‌دهد تعداد کیف پول‌هایی که حداقل ۰.۰۱ بیت کوین (۳۹۳ دلار) دارند به رکورد ۹.۴ میلیون رسیده است.

تعداد کیف پول‌های حاوی حداقل ۰.۰۱ واحد بیت کوین
تعداد کیف پول‌های حاوی حداقل ۰.۰۱ واحد بیت کوین

جالب است بدانید آخرین باری که تعداد کیف پول‌های با حداقل ۰.۰۱ واحد بیت کوین رکورد زده بود، اواخر ژانویه (دی ماه)، درست قبل از آخرین صعود بیت کوین به ۴۵٬۵۰۰ دلار بود.

عرضه بیت کوین به شدت در دست دارندگان آن ساکن بوده است و تعداد واحدهایی که بیش از یک سال از آخرین جابجایی آنها می‌گذرد به اوج خود نزدیک شده است.

بر اساس شاخص CDD احتمال دارد بیت کوین به کف قیمت رسیده باشد

برای پاسخ به این سوال که آیا سطح ۳۸٬۰۰۰ دلار کف قیمت بیت کوین بوده است یا خیر، می‌توان نگاهی به داده‌های آن‌چین انداخت. به کمک داده‌های آنچین می‌توان متوجه شد که رفتار سرمایه‌گذاران طولانی مدت بیت کوین در چند روز گذشته مشابه با کف قیمتی جولای و سپتامبر ۲۰۲۱ (تیر و شهریور ۱۴۰۰) بوده است.

پلتفرم تحلیلی کریپتوکوانت داده‌های مرتبط با شاخص «Coin Days Destroyed یا به اختصار CDD» را ارائه می‌کند. برای فهم این شاخص ابتدا ببینیم معنی «سکه در روز» یا «Coin Days» چیست. «سکه در روز» یا «Coin Days» اشاره به تعداد روزهایی دارد که یک کوین (در واقع یک UTXO) به صورت دست نخورده در یک کیف پول باقی می‌ماند و از ضرب کردن مقدار کوین (ارزش UTXO) در تعداد روزها بدست می‌آید. مثلا اگر ۱ واحد بیت کوین ۱۰۰ روز در یک والت بماند Coin Days آن برابر ۱۰۰ خواهد بود و اگر ۰.۰۱ بیت کوین ۱۰۰ روز دست نخورده باقی بماند، Coin Days آن ۱ خواهد بود.

اما منظور از «نابود شده» یا «Destroyed» چیست؟ روزی که این بیت کوین از یک کیف پول خارج شود (یک UTXO باطل شود)، Coin Days آن نیز صفر خواهد شد که به آن Destroyed یا نابود شده گفته می‌شود.

شاخص «Coin Days Destroyed» برابر با مجموع Coin Dayهای نابود شده (Coin Day ها برای UTXOهای باطل شده) در هر بازه زمانی است. طبیعی است که هرچه این شاخص کمتر باشد نشانه آرامش بیشتر هولدرهای بزرگ و بلندمدت است. برای مطالعه بیشتر در مورد این شاخص به مقاله «اندیکاتور CDD بیت کوین چیست؟» مراجعه کنید.

در آخر هفته اخیر شاهد جابجایی حجم بالایی از کوین‌های قدیمی بودیم که باعث افزایش CDD به سطوح مشابه با جولای ۲۰۲۱ (تیر ۱۴۰۰) شد و در همان زمان بود که قیمت رمز ارز BTC به کف خود در نزدیکی ۳۰٬۰۰۰ دلار رسید.

نمودار اندیکاتور CDD
نمودار اندیکاتور CDD

از نظر اعداد خام، شاخص CDD در بالاترین سطح خود از جولای ۲۰۱۹ (تیر ۱۳۹۸) قرار داشت. اگرچه در آن زمان بیت کوین به جای کف قیمتی، به اوج رسید.

یکی از کارشناسان کریپتوکوانت در توییتی شاخص CDD را به همراه شاخص LTH-SOPR به اشتراک گذاشته شد و در واکنش به این توییت، اکانت محبوب PlanC گفت که این دو اندیکاتور ممکن است از افزایش قیمت آتی بیت کوین خبر داده باشند.

بازگشت ترس شدید

وجود عوامل مختلف موثر بر قیمت و عدم قطعیت اکثر آن‌ها در شرایط فعلی، باعث سردرگمی فعالان بازار رمزارزها شده‌است. فعالان بازار در رابطه با چشم‌انداز قیمت نظرات گوناگونی دارند اما کلیت بازار حکایت از ترس دارد.

شاخص ترس و طمع بیت کوین نیز این موضوع را تایید می‌کند. با بازگشت قیمت بیت کوین به مرز ۴۰٬۰۰۰ دلار، احساسات کلی بازار بار دیگر به منطقه «ترس شدید» بازگشته است و اکنون در سطح ۲۵ از ۱۰۰ قرار دارد که بالاترین میزان ترس شدید در روزهای اخیر است. گفتنی است این شاخص چهار روز قبل‌تر در محدوده خنثی قرار داشت.

شاخص ترس و طمع بیت کوین
شاخص ترس و طمع بیت کوین

البته این پایین‌ترین سطح شاخص ترس و طمع نیست. در ماه ژانویه (دیماه) پس از سقوط قیمت بیت کوین این شاخص به عدد ۹ رسیده بود.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا