مروری بر وضعیت کنونی بیت کوین؛ آیا قیمت در کوتاهمدت کاهش خواهد یافت؟

بیت کوین در حال حاضر بالاتر از ۲۶،۰۰۰ دلار معامله میشود و به عملکرد ضعیف خود پس از جلسه اخیر فدرال رزرو در رابطه با نرخ بهره ادامه میدهد.
به نقل از کوین تلگراف، در حالی که برخی از تحلیلگران معتقدند بولران بیت کوین اواخر سال جاری آغاز خواهد شد، شرایط بیت کوین در کوتاهمدت نزولی است و ممکن است شاهد کاهش بیشتر قیمت باشیم.
آیا فدرال رزرو قیمت بیت کوین را کاهش میدهد؟
همانطور که گزارش دادیم، فدرال رزرو در جلسه ۲۱ سپتامبر خود اعلام کرد نرخ بهره را ثابت نگه میدارد. با این حال، پیشبینیهای منتشر شده پس از جلسه FOMC نشان داد اکثر مقامات فدرال معتقدند نرخ بهره تا پایان سال یک بار دیگر افزایش خواهد یافت. از آن زمان، قیمت بیت کوین ۴.۵٪ کاهش یافته است.
در یک سال اخیر، افزایش نرخ بهره به ضرر داراییهای پرریسک مانند بیت کوین بوده است. در این شرایط، سرمایهگذاران معمولا تمایل دارند به سراغ داراییهای امنتری مثل دلار آمریکا بروند؛ اتفاقی که باعث شده میانگین ضریب همبستگی ۲۰ روزه شاخص دلار آمریکا (DXY) و بیت کوین به منفی ۰.۷۳ کاهش یابد که کمترین میزان از سپتامبر سال گذشته است. این بدان معنی است که در حال حاضر همبستگی منفی بیت کوین و DXY به شدت افزایش یافته است.
همچنین، در حال حاضر میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه شاخص دلار آمریکا از میانگین متحرک ساده ۲۰۰ روزه فراتر رفته و تقاطع طلایی (Gold-Cross) در نمودار آن تشکیل شده است. اتفاقی که میتواند به کاهش بیشتر قیمت بیت کوین دامن بزند. البته افزایش سقف بدهی آمریکا و افزایش عرضه پول میتوانkد اثر این سیگنال منفی را کاهش دهkد.
در سمت دیگر اما جامعه کریپتو همچنان امیدوار است کمیسیون بورس آمریکا (SEC) در ماه اکتبر (مهر) بالاخره با راهاندازی ETF اسپات بیت کوین موافقت کند. گفتنی است، راهاندازی نخستین ETF طلا در سال ۲۰۰۳ باعث شد قیمت این فلز زرد رنگ در سالهای بعد بیش از ۳۰۰٪ افزایش یابد و این اتفاق میتواند برای بیت کوین هم رخ دهد.
فشار نزولی ناشی از افزایش احتمالی نرخ بهره تا پایان سال ۲۰۲۳ و خوشبینی در رابطه با تایید شدن ETF بیت کوین در ماههای پیش رو باعث شده تا نوسانات بیت کوین به شدت کاهش یابد. در حال حاضر، شاخص نوسانات تاریخی بیت کوین (Bitcoin’s historical volatility index) که نوسانات این رمز ارز را در فواصل یک دقیقهای و به مدت ۳۰ دقیقه اندازهگیری میکند به ۱۳.۳۹ واحد کاهش یافته است. جالب است بدانید این شاخص در ماه فوریه ۲۰۱۸ در اوج ۱۹۰ واحدی قرار داشت.
احساسات بازار بیت کوین در طولانیمدت پایدار است
علیرغم تداوم سیاستهای انقباضی فدرال رزرو، هولدرهای طولانیمدت بیت کوین (LTH) همچنان به روند آتی این ارز امیدوارند. منظور از هولدرهای طولانیمدت، آن دسته از سرمایهگذارانی هستند که بیت کوینهای خود را برای بیش از ۱۵۵ روز نگهداری میکنند.
شاخص سود یا ضرر تحقق نیافته خالص (Net Unrealized Profit or Loss یا به اختصار NUPL)، یک شاخص آنچین است که قیمت بازار بیت کوین را با قیمت تحقق یافته مقایسه کرده و وضعیت بازار را بررسی میکند. هر زمان که این شاخص مقادیر بالای صفر را نشان بدهد، میتوان گفت وضعیت کلی شبکه در سود قرار دارد و بالعکس زمانی که این شاخص به زیر صفر سقوط کند، شبکه در ضرر است.
بر اساس شاخص NUPL، هولدرهای طولانیمدت بیت کوین (ناحیه آبی در نمودار زیر) در طول سال ۲۰۲۳ در سود بودهاند. به عبارت دیگر، بیشتر این هولدرها هنوز بیت کوین خود را به فروش نرساندهاند و احتمالا انتظار دارند قیمت در آینده افزایش یابد.
در سمت دیگر، NUPL هولدرهای کوتاهمدت (بخش قرمز رنگ در نمودار بالا) در سال ۲۰۲۳ به شدت کاهش یافته است. این نمودار نشان میدهد این دسته از هولدرها که تمایل دارند به سرعت به نوسانات بازار واکنش نشان دهند، بیت کوین خود را به فروش رسانده یا در قیمتهای بالا خریداری کردهاند. به همین خاطر، در حال حاضر وضعیت کلی سرمایهگذاران کوتاهمدت بیت کوین در ضرر است.
پیشبینی تحلیلگران: بولران بیت کوین نزدیک است
در همین حال برخی از تحلیلگران معتقدند بولران بیت کوین احتمالا اواخر سال ۲۰۲۳ آغاز شده و در طول سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت.
رکت کپیتال (Rekt Capital)، تحلیلگر مطرح معتقد است روند فعلی ثابت و مداوم بیت کوین فرصتی برای خرید پیش از هاوینگ سال آتی است. به گفته این تحلیلگر، هاوینگهای قبلی بیت کوین به افزایش قیمت این ارز منجر شدند و هاوینگ پیش رو هم ممکن است چنین تاثیری داشته باشد.
علاوه بر این، تحلیلگر دیگری با نام مستاش (Moustache) معتقد است در تایم فریم هفتگی بیت کوین، الگوی مگافون کلاسیک (الگوی بلندگو) تشکیل شده که میتواند قیمت این ارز را به بالای ۱۰۰،۰۰۰ دلار برساند.
روند کوتاهمدت بیت کوین چگونه است؟
علیرغم صعودی بودن چشمانداز طولانیمدت بیت کوین، در کوتاهمدت ممکن است شاهد روند نزولی این ارز باشیم. در حال حاضر در تایم فریم ۴ ساعته بیت کوین یک الگوی سر و شانه تشکیل شده است و میتواند باعث از سر گرفته شدن ریزش قیمت بیت کوین شود.
الگوی سر و شانه زمانی شکل میگیرد که سه قله پشت سر هم در بالای یک خط حمایت مشترک (به نام خط گردن) تشکیل شوند. قله میانی که سر نام دارد از دو قله دیگر، یعنی شانههای چپ و راست بالاتر است.
در صورتی که خط گردن الگوی سر و شانه شکسته شود، قیمت میتواند به اندازه فاصله بین سر تا خط گردن کاهش یابد. خط گردن این الگو در حوالی ۲۶،۴۲۰ دلار قرار دارد و به سمت پایین شکسته شده است. در صورت تحقق هدف این الگو، قیمت بیت کوین در ماه اکتبر ممکن است تا ۲۵،۴۰۰ دلار کاهش یابد.
پلتفرم تحلیلی ویل مپ (Whalemap) نیز در واکنش به این الگو ضمن انتشار نمودار تایم فریم روزانه بیت کوین نوشت:
بیت کوین نتوانست مقاومت محلی را که در قالب خط روند نزولی است بشکند و به نظر میرسد شانه سمت راست نزولی در حال تشکیل شدن است. در این صورت قیمت بیت کوین ممکن است تا محدوده ۲۰،۰۰۰ تا ۲۲،۰۰۰ دلار کاهش یابد.
در همین حال، رکت کپیتال خاطر نشان کرد به منظور جلوگیری از ریزش بیشتر قیمت، باید سطوح کنونی حفظ شود. وی در توییتی در این رابطه نوشت:
بیت کوین ممکن است به محدوده ۲۵،۰۰۰ تا ۲۶،۰۰۰ دلار کاهش یابد. با این حال، اگر ۲۶،۰۰۰ دلار به عنوان مقاومت عمل کند، یک سیگنالی نزولی است که نشان میدهد محدوده حمایت ۲۵،۰۰۰ تا ۲۶،۰۰۰ دلار در حال ضعیفتر شدن است. اگر این محدوده به مقاومت تبدیل شود، قیمت بیت کوین میتواند تا ۲۲،۰۰۰-۲۴،۰۰۰ دلار سقوط کند و کف موج C را تشکیل دهد.