متوسط کیف پول

بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای ذخیره دارایی کدام است؟

یکی از نخستین کارهایی که در بدو ورود به بازار کریپتو باید انجام دهیم، انتخاب یک کیف پول ارز دیجیتال است. کیف پول‌های زیادی هم‌اکنون وجود دارند که کاربران زیادی از آنها استفاده می‌کنند؛ اما آیا همه آنها مناسب هستند؟ آیا تمامشان پاسخگوی نیاز کاربران هستند؟ کدامشان امنیت بیشتری دارد؟‌ کدامشان معتبرتر است؟ ظاهرا سوالات این‌چنینی با محوریت ولت‌های ارز دیجیتال، تمامی ندارند. به همین خاطر تصمیم گرفتیم که در این مقاله از میهن بلاکچین، بهترین کیف پول ارز دیجیتال را برای اندروید، آیفون و دسکتاپ معرفی کنیم. در میان گزینه‌ها، کیف پول سخت‌افزاری و نرم‌افزاری نیز وجود دارد.

نکات مهم مقاله:

✍ کیف پول‌های ارز دیجیتال را می‌توان در گروه‌ کیف پول‌های سخت‌افزاری، موبایلی، دسکتاپ و تحت وب دسته‌بندی کرد.
✍ انتخاب بهترین کیف پول ارز دیجیتال با توجه به فاکتورهای بسیار مهمی مثل امنیت، پشتیبانی از دارایی‌های مورد نظر ما و غیرحضانتی بودن انجام می‌شود.
✍ کیف پول لجر یکی از بهترین کیف پول‌های سخت‌افزاری است.
✍ کیف پول‌ تراست ولت و متامسک به ترتیب دو مورد از بهترین کیف پول‌های موبایلی و مرورگر هستند.
✍ کیف پول دسکتاپ اتمیک والت گزینه مناسبی برای کاربران ایرانی است.
این مطلب در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ به‌روزرسانی شده است.

معرفی بهترین کیف پول ارز دیجیتال

انواع کیف پول ارز دیجیتال

برای اینکه کیف پول مناسب خود را پیدا کنیم، به چندین فاکتور باید توجه کنیم. البته قبل از آن باید در مورد اینکه کدام ولت به درد ما می‌خورد، تصمیم بگیریم. به عنوان مثال اگر دارایی‌های زیادی داریم و به دنبال امنیت بسیار بالا هستیم، انتخاب یک کیف پول سخت‌افزاری منطقی است. اما اگر دارایی‌های کمی دارید، عاقلانه نیست که مبلغی بیشتر از اصل سرمایه‌تان بابت خرید کیف پول‌های سخت‌افزاری بپردازید. در این مواقع، یک کیف پول آنلاین موبایلی یا دسکتاپ می‌تواند کمک‌کننده باشد.

ما در این مقاله برای معرفی بهترین کیف پول ارز دیجیتال، تصمیم گرفتیم یک دسته‌بندی کلی داشته باشیم و بهترین ولت‌های مربوط به هر گروه را مشخص کنیم. دسته‌بندی ما به این شکل است:

  • کیف پول سخت افزاری
  • والت‌های مناسب برای تلفن همراه برای سیستم عامل اندروید و IOS
  • کیف پول‌های نسخه ویندوز
  • ولت‌های مبتنی بر وب یا کیف پول‌های وب ۳

علاوه بر این موارد، بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای کاربران ایرانی را نیز معرفی خواهیم کرد. جدول زیر خلاصه‌ای از انواع کیف پول‌ها را به همراه ویژگی‌های مهم آنها نشان می‌دهد:

نوع کیف پولامنیتمناسب برای کاربران ایرانیمحل ذخیره کلید خصوصی
کیف پول سخت‌افزاریبسیار زیادبلهداخل دستگاه
کیف پول موبایلیمتوسطبله (ترجیحا با VPN استفاده شود)تلفن همراه
کیف پول دسکتاپمتوسطبلهسیستم کاربر
کیف پول تحت وبمتوسطبلهدر صورت متن‌باز نبودن، در سرورهای کیف پول ذخیره می‌شود و اگر متن باز باشد، به صورت عبارت بازیابی در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت.

بهترین کیف پول سخت‌افزاری

کیف پول‌های سخت‌افزاری یک قطعه فیزیکی شبیه به USB فلش‌ها هستند. این کیف پول برخلاف سایر کیف پول‌ها رایگان نبوده و باید این دستگاه‌ها را خریداری کرده و سپس به صورت آفلاین کیف پول خود را بسازیم. کلید خصوصی در این ولت‌ها هم داخل همین دستگاه ذخیره می‌شود. از آن‌جا که این دستگاه هیچ‌گاه به اینترنت متصل نمی‌شود، کلید خصوصی رمز ارزها به صورت آفلاین و کاملا ایمن در آن ذخیره می‌شود.

اگر می‌خواهید دارایی‌های خود را در کیف پول سخت‌افزاری نگهداری کنید، باید اول ببینید که آیا حاضر به پرداخت مبلغی در حدود ۵۰ دلار و خرید یک Hardware Wallet هستید یا نه. کیف پول‌‌های سخت‌افزاری به دلیل غیرحضانتی بودن، گزینه‌های مناسبی برای کاربران کشورهای تحت تحریم به شمار می‌روند. 

بسیاری از کاربران بر سر این مسئله توافق دارند که بهترین ولت سخت‌افزاری ارز دیجیتال، لجر (Ledger) است. لجر کیف پولی مطمئن و معتبر است که ایرانی‌ها هم می‌توانند با اطمینان خاطر از آن استفاده کنند. این کیف پول در مدل‌های نانو اکس (Nano X)، نانو اس پلاس (Nano S Plus) و استکس (Stax) وجود دارد. قیمت این کیف پول‌ها در حال حاضر مطابق آمار فروشگاه لجر، به این شرح است:

  • لجر نانو اس پلاس: ۷۹ یورو تقریبا معادل ۴,۸۰۰,۰۰۰ تومان
  • لجر نانو اکس: ۱۴۹ یورو تقریبا معادل ۹,۰۰۰,۰۰۰ تومان
  • لجر استکس: ۲۷۹ یورو تقریبا معادل ۱۷,۰۰۰,۰۰۰ تومان

کیف پول لجر از رمزارزهای زیادی پشتیبانی می‌کند و به وسیله بلوتوث می‌توان تلفن همراه را به آن متصل کرد. از طریق نرم‌افزار لجر لایو می‌توانید به سادگی با این کیف پول کار کنید و اقداماتی نظیر مدیریت دارایی، ارسال تراکنش، مشاهده موجودی و غیره را انجام دهید.

بهترین کیف پول‌ نرم‌افزاری

کیف پول نرم‌افزاری (Software Wallet)، برنامه یا نرم‌افزار دیجیتالی است که به کاربران اجازه می‌دهد تا ارزهای دیجیتال خود را مدیریت، ذخیره، ارسال و دریافت کنند. این نوع کیف پول‌ها، برای ذخیره، ارسال و دریافت ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم و سایر رمزارزها معمولاً روی دستگاه‌هایی مانند کامپیوترهای شخصی، لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند نصب می‌شوند و کلیدهای خصوصی و عمومی شما را که برای دسترسی به دارایی‌های دیجیتالتان ضروری هستند، ذخیره می‌کنند. انواع کیف پول نرم‌افزاری عبارت‌اند از:

  • کیف پول دسکتاپ (Desktop Wallet): روی سیستم‌عامل‌های مختلف مانند ویندوز، مک‌او‌اس و لینوکس نصب می‌شوند و به کاربران امکان می‌دهند تا به صورت محلی و با امنیت بیشتری ارزهای دیجیتال خود را مدیریت کنند. (مانند Electrum، Exodus)
  • کیف پول موبایل (Mobile Wallet): برای دستگاه‌های موبایل طراحی شده‌اند و می‌توانند روی سیستم‌عامل‌های iOS و Android نصب شوند. قابلیت‌هایی مانند اسکن کد QR برای ارسال و دریافت ارز دیجیتال و همچنین قابلیت پرداخت با استفاده از NFC (ارتباط نزدیک میدان) را دارند. (مانند Trust Wallet، Mycelium)
  • کیف پول تحت وب (Web Wallet): از طریق مرورگر وب قابل دسترسی هستند و نیازی به نصب نرم‌افزار خاصی ندارند. به کاربران امکان دسترسی به ارزهای دیجیتال خود را از هر دستگاهی با اینترنت فراهم می‌کنند، اما از نظر امنیتی ممکن است کمترین امنیت را داشته باشند. (مانند Blockchain.info، Coinbase)

ویژگی‌های کلیدی کیف پول نرم‌افزاری

  • مدیریت کلید خصوصی: کلید خصوصی (Private Key) مهم‌ترین بخش هر کیف پول دیجیتالی است. در کیف پول نرم‌افزاری، این کلید معمولاً به صورت محلی و در داخل دستگاه کاربر ذخیره می‌شود. کاربر باید کلید خصوصی خود را به صورت امن نگهداری کند، چرا که دسترسی به کلید خصوصی به منزله دسترسی به تمام دارایی‌های دیجیتال درون کیف پول است.
  • سهولت استفاده: کیف پول‌های نرم‌افزاری معمولاً رابط کاربری ساده و کاربرپسندی دارند که استفاده از آنها را برای کاربران تازه‌کار و همچنین کاربران حرفه‌ای آسان می‌کند
  • پشتیبان‌گیری و بازیابی: بسیاری از کیف پول‌های نرم‌افزاری امکان پشتیبان‌گیری از کیف پول و بازیابی آن را فراهم می‌کنند. این کار معمولاً با استفاده از یک عبارت بازیابی (Seed Phrase) انجام می‌شود که باید به دقت ذخیره شود.
  • امنیت: کیف پول‌های نرم‌افزاری باید از روش‌های امنیتی مختلفی مانند رمزگذاری، تایید هویت دو مرحله‌ای (2FA) و استفاده از رمز عبور برای محافظت از کیف پول استفاده کنند.

در ادامه بهترین کیف پول‌های نرم‌افزاری در هر سه‌ دسته را معرفی می‌کنیم:

بهترین کیف پول موبایلی

کیف پول ارز دیجیتال چیست

کیف پول‌های موبایلی یکی از پرطرفدارترین انواع کیف پول‌ ارز دیجیتال هستند؛ چرا که دسترسی به آنها ساده است و به راحتی می‌توان با آنها کار کرد. کیف پول‌های موبایلی، خود یکی از انواع کیف پول‌های نرم‌افزاری به شمار می‌روند. کیف پول‌های دسکتاپ، کیف پول‌های تحت وب و همچنین ولت‌هایی که به صورت افزونه روی مرورگرها نصب می‌شوند، دیگر انواع کیف پول‌های نرم‌افزاری را تشکیل می‌دهند.

این کیف پول‌ها در مقایسه با ولت‌های سخت‌افزاری امنیت پایین‌تری دارند. همچنین بارها دیده شده که نسخه‌های نامعتبری از کیف پول‌های موبایلی در بازار معتبری همچون گوگل پلی هم آپلود شده‌اند. پس باید مطمئن باشید نسخه‌ای که دانلود می‌کنید کاملا ایمن است. بهترین کار آن است که از طریق وب‌سایت رسمی ولت اقدام به دانلود نرم‌افزارش کنید.

کلید خصوصی در این کیف پول‌ها، در هارد تلفن همراه به صورت رمزنگاری‌شده ذخیره می‌شود. پس مهم است که امنیت گوشی همراهتان را تامین کنید. همچنین مراقب باشید که عبارت بازیابی کیف پولتان در اختیار کسی قرار نگیرد. حتما برای کیف پولتان یک رمز مطمئن و غیرقابل حدس هم انتخاب کنید.

بسیاری از کیف پول‌های موبایلی به دلیل ویژگی غیرحضانتی بودن برای کاربران ایرانی قابل استفاده و مناسب هستند. البته بهتر است برای استفاده از آنها از VPN استفاده کنید. این را هم بدانید که اگر زمانی یکی از این کیف پول‌ها کاربران ایرانی را محدود کرد، می‌توانید دارایی خود را به کمک کلمات بازیابی به یک کیف پول قابل اعتماد دیگر منتقل کنید.

از میان بهترین کیف پول‌های موبایلی، می‌توان به چند گزینه زیر اشاره کرد:

  • تراست ولت: کیف پولی که در سال ۲۰۱۹ توسط بایننس خریداری شد و از رمزارزهای زیادی پشتیبانی می‌کند. این کیف پول هم نسخه‌ اندروید دارد و هم IOS. همچنین می‌توانید از افزونه آن برای مرورگر خود استفاده کنید.
  • متامسک: این کیف پول هم مثل تراست ولت یک کیف پول غیرحضانتی و مطمئن است که هم نسخه مرورگر دارد و هم روی تلفن‌های اندروید و IOS قابل نصب است.
  • کیف پول اتمیک: اتمیک ولت دیگر کیف پولی است که از رمزارزها و بلاکچین‌های مختلفی پشتیبانی می‌کند و نسخه دسکتاپ هم دارد. در این کیف پول می‌توانید از طریق استیکینگ رمزارزهای سولانا و ترون، درآمد کسب کنید.

بهترین کیف پول دسکتاپ

کیف پول‌های دسکتاپ دسته دیگری از ولت‌های نرم‌افزاری هستند که در مقایسه با کیف پول‌‌های موبایلی، امکانات کمتری دارند. امنیت این کیف پول‌ها مشابه ولت‌های موبایلی است. کلید خصوصی در این نوع کیف پول، به صورت رمزنگاری‌شده در سیستم کاربر ذخیره می‌شود. با توجه به اینکه اتمیک ولت نسخه دسکتاپ خود را ارائه کرده است، یکی از بهترین کیف پول های دسکتاپ برای ایرانی‌ها، همین اتمیک والت است.

بهترین کیف پول‌های تحت وب

این کیف پول‌ها بیشتر برای تریدرها مناسب هستند. در این ولت‌ها هر مرتبه که می‌خواهید وارد کیف پول شوید، لازم است که عبارت بازیابی یا فایل کلید خصوصی را که معمولا به صورت فایل جیسون است، وارد کنید. مزیت این کیف پول‌ها این است که هر زمان می‌توانید از طریق مرورگر و اینترنت به آنها دسترسی داشته باشید. به لحاظ امنیت باید گفت این کیف پول‌ها هم وضعیتی مانند ولت‌های نرم‌افزاری دارند. کیف پول‌های متن باز این اطمینان را به کاربران می‌دهند که کلید خصوصی‌شان در سرورهای ولت ذخیره نخواهد شد و از این رو امنیت بالایی دارد.

یکی از ولت‌های تحت وب مای اتر ولت است که برای کاربران ایرانی هم گزینه‌ای قابل قبول به شمار می‌رود. البته این ولت مخصوص اتریوم و توکن‌های ERC20 است. 

نکاتی در مورد امنیت کیف پول ارز دیجیتال

امنیت بلاک چین در حفظ اطلاعات

همان‌طور که در طول مقاله هم گفتیم، کیف پول‌های سخت‌افزاری مطمئن‌ترین گزینه‌ها برای نگهداری ارزهای دیجیتال هستند؛ اما این به آن معنی نیست که کیف پول‌های نرم‌افزاری امنیت ندارند. نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که از صرافی به عنوان کیف پول استفاده نکنید. فرقی ندارد صرافی داخلی است یا خارجی؛ این کار در هر حال خطرناک است.

نکته مهم دیگری که نباید از قلم انداخت، مربوط به نگهداری از کلید خصوصی است. اگر کلید خصوصی (یا عبارت بازیابی) خود را در جایی امن نگهداری نکنید یا آن را فراموش کنید، در صورت مفقود یا سرقت شدن کیف پولتان هیچ راهی برای بازیابی دارایی‌های خود ندارید. اما اگر عبارات بازیابی خود را در اختیار داشته باشید،‌ حتی در صورت مفقود شدن کیف پول هم می‌توانید رمزارزهای خود را در ولت دیگری ایمپورت کنید.

مسئله مهم دیگر هم مربوط به مرجعی است که از آن طریق اقدام به دانلود می‌کنید. به هیچ وجه به هر کیف پول ناشناخته و هر آدرس نامعتبری اعتماد نکنید. کلید خصوصی یا عبارات بازیابی خود را هم در هر لینکی وارد نکنید. برای دانلود هر کیف پول، به وب‌سایت رسمی همان ولت مراجعه کنید.

در انتخاب کیف پول ارز دیجیتال، به چه فاکتورهایی باید دقت کرد؟

در زیر چند فاکتور مهم را بررسی می‌کنیم که توجه به آنها هنگام انتخاب کیف پول، می‌تواند نتایج بهتری به همراه داشته باشد.

  • متن باز بودن: گفتیم که کیف پول‌هایی متن باز هستند، ایمنی زیادی دارند. این یکی از فاکتورهایی است که در انتخاب کیف پول ارز دیجیتال می‌توانید آن را مدنظر داشته باشید.
  • پشتیبانی از رمزارزهای مورد نظر: اگر می‌خواهید دارایی خاصی را نگهداری یا خرید و فروش کنید، هنگام انتخاب کیف پول ارز دیجیتال باید ببینید که آیا آن ولت از آن رمزارزها پشتیبانی می‌کند یا نه.
  • غیرحضانتی بودن: به این معنا که کنترل دارایی‌ها در اختیار کاربر است و توسعه‌دهندگان به اطلاعات کیف پول کاربر دسترسی نخواهند داشت.
  • پشتیبانی از HD Wallet: فاکتور دیگری که می‌تواند امنیت کیف پول را تامین کند، HD Wallet‌ است. این اصطلاح برای کیف پول‌‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که از یک عبارت بازیابی استفاده می‌کنند تا بی‌نهایت کلید خصوصی و آدرس متناظر با آن تولید کنند. برای بازیابی این کلیدها هم تنها به همان عبارت بازیابی ابتدایی نیاز است. کیف پول‌هایی که از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند، قادرند برای هر تراکنش جدید یک کلید خصوصی و آدرس عمومی جدید تولید کنند. این ویژگی افزایش حریم خصوصی و امنیت را به دنبال دارد. 
  • پشتیبانی از تراکنش‌های Segwit: تراکنش‌های سگویت نسبت به تراکنش‌های سنتی حجم کمتری از بلاک را اشغال می‌کنند و از این رو کارمزدشان هم کمتر است. کیف پول‌هایی مثل الکتروم از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند.
  • چند امضایی:‌ آنهایی که دنبال لایه امنیتی مازاد هستند، به Multi-Sig یا همان چندامضایی توجه بسیار می‌کنند. این ویژگی باعث می‌شود به جای یک امضای دیجیتال، به چند امضا برای انجام تراکنش‌ها نیاز داشته باشید.
  • احراز هویت دو عاملی: کیف پول‌هایی که از 2FA‌ پشتیبانی می‌کنند، یک لایه امنیتی اضافه را هنگام تراکنش‌ها پیاده می‌کنند. این گزینه باعث می‌شود که موقع انجام تراکنش‌ها، از طریق سرویس‌هایی مانند Google Authenticator، یک رمز اضافه دریافت کنید که بدون داشتن آن امکان انجام تراکنش مقدور نیست.
  • سایر عوامل: عوامل مهم دیگری مثل رابط کاربری و پشتیبانی نیز در انتخاب ولت‌ ارز دیجیتال اثرگذار هستند.

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ
  • بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟
    بهترین کیف پول‌ها را می‌توان در گروه‌های مختلفی دسته‌بندی کرد که از میان آنها کیف پول سخت‌افزاری لجر، کیف پول موبایلی تراست ولت و کیف پول دسکتاپ اتمیک والت گزینه‌های خوبی هستند.
  • در انتخاب بهترین کیف پول ارز دیجیتال به چه مواردی باید توجه کرد؟
    اوپن سورس بودن، غیرحضانتی بودن، پشتیبانی از چندامضایی و احراز هویت دوعاملی.

جمع‌بندی

انتخاب بهترین کیف پول ارز دیجیتال همیشه نیازمند بررسی فاکتورهای مختلفی است. به طور کلی فاکتورهایی مثل امنیت، رابط کاربری، پشتیبانی و غیرحضانتی بودن برای ما ایرانی‌ها بسیار مهم است. مواردی مثل پشتیبانی از چندامضایی یا احراز هویت دوعاملی هم فاکتورهای دیگری هستند که برای برخی اهمیت ویژه‌ای دارند. از میان بهترین کیف پول‌هایی که در این مقاله اشاره کردیم، می‌توان به تراست ولت، لجر و اتمیک والت اشاره کرد. شما با کدامیک از این کیف پول‌ها کار کرده‌اید؟‌ کدامشان از نظر شما بهتر است؟ اگر از ولت دیگری استفاده می‌کنید که به نظرتان گزینه مناسبی است، آن را به ما و سایر کاربران میهن بلاکچین هم معرفی کنید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
17 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا