سانسور تراکنش های اتریوم؛ خطر در کمین کیف پولهای ایرانی
سانسور تراکنشها در شبکه اتریوم پس از گذار این شبکه به الگوریتم اثبات سهام به یکی از نگرانیهای اصلی جامعه رمزارزها تبدیل شده است. در حالی که علاقهمندان دنیای کریپتو معتقدند سانسور تراکنشها برخلاف آرمان تمرکززدایی است، شرکت بلاکسروت لبز (bloXroute Labs)، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان بلاکهای مقاوم در برابر سانسور در شبکه اتریوم اعلام کرد از این به بعد در تمام رلههای MEV خود بلاکهای حاوی تراکنشهای تحت تحریم دفتر کنترل داراییهای خارجی آمریکا (OFAC) را سانسور خواهد کرد.
به نقل از کوین تلگراف، این شرکت که تاکنون حداقل ۴۰۰٬۰۰۰ بلاک اتریوم را با استفاده از دو مورد از رلههای پیشروی MEV خود تولید کرده است، روز گذشته در توییتی از تغییر سیاستهای خود خبر داد و نوشت:
با فوریت اجرایی، همه رلههای بلاک بلاکسروت که دارای تراکنشهای تحت تحریم اوفک هستند، سانسور میشوند.
منظور از تراکنشهای تحت تحریم اوفک، هر تراکنشی است که با آدرسهایی که توسط دفتر کنترل داراییهای خارجی آمریکا تحریم شده است، تعامل داشته باشد.
نکته جالب اینجاست که بلاکسروت لبز پیش از این از سانسور نشدن تراکنشها و بلاکها در شبکه اتریوم حمایت میکرد و مدعی بود چنین اتفاقی برخلاف تمرکززدایی است! البته علیرغم تغییر ۱۸۰ درجهای سیاستهای بلاکسروت، این شرکت میگوید همچنان به غیرمتمرکز نگهداشتن اتریوم همزمان با فعالیت در چارچوب قانونی متعهد است.
تصمیم بلاکسروت برای سانسور کردن برخی از بلاکها در شبکه اتریوم با واکنش گسترده جامعه رمزارزها همراه شد. لاچلن فینی (Lachlan Feeney)، مدیرعامل شرکت لبری (Labry) معتقد است چنین اتفاقی روند نگرانکنندهای را در صنعت رمزارزها ایجاد خواهد کرد.
وی معتقد است با توجه به اینکه اتریوم یک زیرساخت جهانی است، ممکن است کشورهای بیشتری تلاش کنند تحریمهای خود را در این بلاکچین اعمال کنند؛ اتفاقی که باعث میشود ساخت بلاکی که با سیاستهای کشورهای مختلف در سراسر جهان مطابقت دارد «غیرممکن» شود.
وی افزود:
اگر چین یا روسیه بخواهند تراکنشها را تحریم کنند، چه اتفاقی میافتد؟ آیا باید این تحریمها در حالی که ممکن است مربوط به کسبوکارهای قانونی آمریکایی باشند، اعمال شوند؟
بر اساس دادههای MEVWatch.info، در حال حاضر حدود ۳۶٪ از بلاکهای بلاکچین اتریوم به دلیل داشتن تراکنشهای تحت تحریم اوفک سانسور میشوند. این رقم نسبت به اوج ۷۸٪ که در تاریخ ۲۰ نوامبر (۲۹ آبان) اتفاق افتاد به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. این مقدار از ماه مارس (اسفند) عمدتا در حدود ۳۰٪ تا ۴۰٪ در نوسان بوده است.
آیا کاربران ایرانی باید نگران باشند؟
با توجه به تحریمهای آمریکا علیه ایران و سیاست اخیر شرکت تتر مبنی بر فریز کردن توکنهای آدرسهای تحت تحریم و همکاری این شرکت با سرویسهای مخفی آمریکا و حتی FBI و استفاده از ردیابهای پیشرفته آنچین، ممکن است در آینده شاهد افزایش سختگیریها و تحریم شدن تراکنشها و کیف پولهای کاربران ایرانی باشیم.
از این رو هر چند کار دشواری است، اما توصیه میشود کاربران ایرانی همواره نسبت به رعایت برخی نکات جهت جلوگیری از افشای هویت و مبدا کیف پول خود اقدام کرده و از انجام تراکنش با کیف پولهای با مبدا ایرانی نیز خودداری کنند.