قیمت بیت کوین پس از اینکه نتوانست بر سطح ۴۵,۸۲۱ دلار غلبه کند، از این ناحیه اصلاح شد و در روز سهشنبه تا ۳۶,۳۵۰ دلار افت کرد. اما امروز صبح با انتشار خبر تهاجم روسیه بر علیه اوکراین، پادشاه ارزهای دیجیتال تا ناحیه ۳۴,۳۲۲ دلار ریزش را تجربه کرد. در این مطلب به بررسی وضعیت قیمت بیت کوین با استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال میپردازیم.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از دیسنتریدر، قیمت بیت کوین بعد از دست دادن ناحیه مهم ۴۱,۰۰۰ تا ۴۴,۲۰۰ دلار در کنترل خرسها قرار گرفت و از آن زمان شاهد کاهشهای پیاپی قیمت BTC بودهایم. این موضوع را شاخص نسبت معاملات آتی لانگ به شورت نیز تایید میکند که در اوایل هفته جاری به محدوده ناحیه خنثی نزدیک شده است. این موضوع نشاندهنده این است که تلاش خریداران برای خرید در کف قیمتی ناکام بوده است.
اکنون با اعلام خبر حمله روسیه به اوکراین و ریزش شدید قیمت بیت کوین، شاخص فاندینگ ریت در حال رسیدن به پایینترین سطوح خود در کوتاهمدت است.
اندیکاتور Predator: نزولی در تمامی تایم فریمها
شاخص Predator اکنون در تمامی تایمفریمهای ۱، ۴ و ۱۲ ساعته، ۱ و ۳ روزه و هفتگی، وضعیت خرسی را گزارش میدهد و این هشدار را برای سرمایهگذاران صادر میکند که حداقل تا پیدایش نشانههایی مبنی بر تغییر روند، احتیاط بیشتری را در دستور کار خود قرار دهند.
شاخص predator یک اندیکاتور بر مبنای روند قیمتی در سیستمهای معاملاتی است که از ترکیب چند اندیکاتور حاصل میشود. این شاخص با توجه به اندازه سفارشهای خرید و فروش و حجم معاملات انجام شده در صرافیهای مختلف نسبت به تخصیص رنگ به کندلهای قیمتی بیت کوین اقدام میکند و برای تعیین جهت حرکتی بازار استفاده میشود.
میانگینهای متحرک هفتگی: احتمالا نزول بیشتر در راه است
نمودار قیمت بیت کوین در تایم فریم هفتگی به همراه میانگین متحرک ۲۰ هفتهای و باندهای انحراف (Deviation bands) آن و میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای در شکل زیر قابل مشاهده است. همانطور که مشخص است، باندهای حمایتی ۲۰ هفتهای، ناحیه حمایتی در محدوده ۲۵,۲۵۳ تا ۲۹,۳۸۲ دلار را شکل دادهاند. از طرف دیگر قیمت BTC از میانگین متحرک ۲۰ هفتهای فاصله زیادی گرفته است. آخرین باری که این میزان فاصله ایجاد شده بود، مربوط به ریزش قیمت در آغاز همهگیری ویروس کرونا در مارس (اسفند) ۲۰۲۰ بود.
در صورت شکسته شدن این ناحیه حمایتی، حمایت بعدی به میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای مربوط میشود که اکنون در ناحیه ۲۰,۰۰۰ دلار قرار دارد و شیب صعودی به خود گرفته است. این حمایت در تاریخ بیت کوین و در جریان ریزشهای بازار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده است.
اکنون بیت کوین در جستجوی یافتن کف حمایتی برای خود است و با توجه به فاصله حمایتهای مهم BTC، ریزش بیشتر قیمت محتمل به نظر میرسد.
منحنی لگاریتمی رشد بیت کوین: نزدیک شدن به سطوح حمایتی قدرتمند
منحنی لگاریتمی رشد بیت کوین معمولا دیدی وسیع از چگونگی حرکت قیمت BTC در طول سالیان مختلف را میدهد و علاوه بر آن ۳ منحنی، از حد پایین، نرمال و بالای این حرکت را گزارش میدهد.
اگر نمودار بالا را بزرگتر کنیم، شاهد این قضیه خواهیم بود که منحنی حد پایین رشد لگاریتمی بیت کوین در محدوده ۲۹,۲۸۳ دلار قرار گرفته است که ۱۵٪ پایینتر از قیمت کنونی است.
اگر سطوح Moonraker را در نمودار روزانه بیت کوین رسم کنیم نیز به نتایج مشابهی دست پیدا خواهیم کرد. جایی که ۲ سطح حمایتی ۳۲,۵۰۰ دلار و ۲۹,۵۰۰ دلار سد راه خرسهای بازار هستند.
شاخص Moonraker بر مبنای استراتژی بازگشت به میانگین (Mean Reversion) ساخته شده است و با توجه به قیمت انتهایی کندلها که در چه وضعیتی با میانگین قیمت قرار دارند، محدودههای حد ضرر و حد سود برای معاملات فیوچرز تعیین میشود. در نهایت با در نظر گرفتن روند حرکتی این نواحی حد ضرر و حد سود، محدودههای مقاومتی و حمایتی بیت کوین را تعیین میکند.
مطابق نمودار بالا اگر روند بازار تغییر کند، ۲ مقاومت پیش روی بیت کوین در قیمتهای ۳۷,۵۰۰ و ۴۱,۱۰۰ دلار خواهد بود.
سطوح گفته شده در این مطلب میتوانند نقاط خوبی برای تصمیمگیری برای ورود یا خروج از بازار برای سرمایهگذاران بلندمدت بیت کوین تلقی شود.