اخبار بلاکچین

بلاکچین سلو به راهکار لایه دوم شبکه اتریوم تبدیل می‌شود

پییشنهاد حاکمیتی جدید توسعه‌دهندگان بلاکچین سلو (Celo) نشان می‌دهد که آن‌ها قصد دارند این شبکه لایه اول را به راهکار لایه دوم اتریوم تبدیل کنند. در این فرایند قرار است از زیرساخت ماژولار منبع باز اوپی استک (OP Stack) استفاده شود تا در نهایت علاوه بر افزایش امنیت شبکه سلو، کارمزدهای آن کاهش یابد.

به نقل از کوین‌تلگراف، سازمان سی‌لبز (CLabs) که مسئول توسعه بلاکچین سلو است، قصد دارد از یک بلاکچین لایه اول مستقل و سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) به یک راهکار لایه دوم منتقل شود و به اکوسیستم اتریوم برگردد.

طبق پیشنهاد حاکمیتی موجود، سلو قصد دارد در این انتقال از اوپی استک (OP Stack) ابزار توسعه‌ای ماژولار آپتیمیزم برای معماری و ساختاربندی خود استفاده کند و نیاز به ابزارهای نظارتی و ترکیب کتابخانه‌ها از طریق به‌روزرسانی‌ها را از بین ببرد. این مسئله در نهایت باعث می‌شود که توسعه‌دهندگان سلو بتوانند به‌طور کامل از ابزارها یا کتابخانه‌های اتریوم استفاده کنند.

یکی دیگر از نکات مهم، راه‌اندازی یک لایه دسترسی به داده‌ها به‌صورت برون‌زنجیره‌ای است که توسط اپراتورهای گره (نود) اتریوم اداره می‌شود و توسط اتریوم‌های دوباره استیک‌شده امنیت آن تامین می‌شود. در این فرآیند، اعتبارسنج‌های شبکه فعلی سلو به سکوئنسر (Sequencer) غیرمتمرکز برای شبکه لایه دوم (شبکه جدید سلر) تبدیل می‌شوند.

سکوئنسرها تجمیع‌کننده‌های تراکنش‌ها هستند که در برخی از سیستم‌های اجماع اجرا می‌شوند. آن‌ها وظایف تخصصی مثل پردازش تراکنش‌ها در بلاک‌ها را برعهده دارند و نوعی اثبات اعتبار را انجام می‌دهند که به حافظه و کمی پهنای باند شبکه نیاز دارد.

هدف، طراحی و ساختار اکثر بلاکچین‌های لایه اول و لایه دوم متفاوت است. به‌عبارت دقیق‌تر، شبکه‌های لایه اول به گونه‌ای طراحی شده‌اند که خودکفا باشند؛ اما راه‌حل‌های لایه دوم به‌جای اینکه به‌طور مستقل عمل کنند، با هدف بهبود عملکرد بلاکچین‌های لایه اول توسعه می‌یابند.

پیشنهاد حاکمیتی بلاکچین سلو
پیشنهاد حاکمیتی سی‌لبز – منبع: انجمن حاکمیتی سلو

شبکه سلو قصد دارد با استفاده از این انتقال امنیت خود را افزایش و کارمزدهایش را کاهش دهد. در پیشنهاد حاکمیتی مذکور آمده است:

ما فکر نمی‌کنیم که فرایند و سیستم کارمزدها تغییری کند. با این حال، اگر سلو به راهکار لایه دومی تبدیل شود که داده‌های آن به‌صورت برون‌زنجیره‌ای در دسترس است، کارمزدهای آن می‌تواند بسیار کم‌تر از بقیه لایه‌های دوم باشد.

این پیشنهاد حاکمیتی قرار است در ۲۱ جولای (۳۰ تیر) در یک فراخوان حاکمیتی مورد بحث قرار بگیرد و سپس برای تصمیم‌گیری درمورد سرنوشت آن، در روز بعد به رای گذاشته شود.

با پذیرش این پیشنهاد، کاربران نهایی تحت تأثیر انتفال مذکور قرار نمی‌گیرند و دارندگان توکن CELO با رای دادن به پیشنهادات حاکمیتی، کنترل قراردادهای اصلی را حفظ می‌کنند. علاوه بر این، کاربران همچنان از توکن‌های CELO برای پرداخت کارمزدها استفاده خواهند کرد.

اگرچه این انتقال صرفا فرآیندی فنی است؛ اما می‌تواند به روش‌های مختلف روی اکوسیستم سلو تاثیر بگذارد. بنا بر بحث‌های اعضای جامعه سلو، این رویداد می‌تواند نقدینگی بین سلو و بقیه زنجیره‌ها را افزایش دهد؛ اما هزینه‌های بیشتری را هم برای سکوئنسرها (مانند هزینه لایه دسترسی به داده‌ها و هزینه گس اتریوم) ایجاد می‌کند. علاوه بر این، هنوز مشخص نیست که پاداش ترتیب‌سنج‌ها با پاداش اعتبارسنج‌های فعلی تطابق دارد یا نه.

با توجه به رقابت فزاینده بلاکچین‌ها، شبکه سلو قصد دارد روی بهبود تجربه کاربری اپلیکیشن تلفن همراه خود (با بهبود عملکرد و افزایش امکانات آن) کار کند. علاوه بر این، اکوسیستم سلو توسعه اکوسیستم‌های اقتصادی جدیدی را هم هدف قرار داده است که به راهکارهای تکنولوژیکی بیشتری برای پرداخت‌ها نیاز دارند.

گفتنی است که قیمت توکن CELO در ۲۴ ساعت گذشته بیشتر از ۱۰٪ رشد کرده و به بالای محدوده ۰.۵ دلار رسیده است.

قیمت توکن سلو
نمودار روزانه قیمت توکن سلو به دلار – منبع: TradingView

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا