متوسط مقالات عمومی

بانک‌های مرکزی به عرضه CBDC خود نزدیک هستند!

بر اساس بررسی‌های جدید، یک پنجم از جمعیت جهان در کمتر از سه سال آینده به ارز دیجیتال بانک مرکزی/ CBDC دسترسی خواهند داشت. یک مطالعه سالانه توسط بانک تسویه حساب های بین المللی(BIS) از ۶۶ بانک مرکزی درباره نوع ارز دیجیتال آنها و زمان عرضه آن سوال کرد.

۸۰ درصد از این ۶۶ بانک مورد بررسی به شکلی درگیر کار بر روی CBDC هستند و حدود ۴۰ درصد از آنها در حال آزمایشات و توسعه گواه اثبات مفهوم هستند.بررسی سال ۲۰۱۸ بانک تسویه حساب های بین المللی نشان می‌دهد که به طور کلی، تعداد بانک هایی که روی پروژه CBDC کار می کنند  ۱۰ درصد افزایش داشته است.

از ۶۶ بانک مورد بررسی، ۲۱ بانک از اقتصادهای توسعه یافته و ۴۵ بانک از اقتصادهای نوظهور(EME) هستند. در مجموع، بانک های مورد بررسی ۷۵ درصد از جمعیت جهانی و ۹۰ درصد از بازده اقتصادی جهانی را تحت پوشش قرار داده‌اند.

در حالی که حدود ۷۰ درصد از بانک های مرکزی گفتند که احتمال عرضه CBDC در آینده نزدیک وجود ندارد، ۳۰ درصد دیگر گفتند که آنها برنامه فعالی برای صدور ارز دیجیتال دارند که حدود ۱۰ درصد گفتند آنها هم اکنون در حال توسعه پروژه آزمایشی خود هستند.

در پاسخ به این سؤال که چقدر به پروژه های CBDC در حال توسعه نزدیک هستند، ۲۰ درصد گفتند که احتمالا CBDC ظرف شش سال آینده صادر شود. براساس این گزارش ۱۰ درصد دیگر به عرضه ارز دیجیتال به عموم مردم تا سال ۲۰۲۳ بسیار نزدیک هستند:

بانک های مرکزی که نماینده یک پنجم از جمعیت جهان هستند می گویند که احتمالاً آنها را برای چند سال آینده اولین CBDC صادر می کنند.

BIS نامی از هیچ یک از بانکهای مرکزی به صدور CBDC نزدیک هستند، ذکر نکرده است اما این گزارش شامل بانکهای مرکزی باهاماس و کارائیب شرقی است که هر دو پروژه آزمایشی ارزهای دیجیتال را تایید کرده اند.

همچنین چین نیز که کشوری با بیش از ۱.۲ میلیارد نفر جمعیت است، در حال توسعه CBDC خود است. بانک مرکزی خلق چین(PBoC) در ماه گفت یوان دیجیتال به عنوان یک راهکار پرداخت جدید در مرحله آزمایش است.

علاوه بر آن ۷ بانک مرکزی از قبیل بانک ژاپن، انگلیس، بانک مرکزی اروپا(ECB) و همچنین BIS همگی اعلام کردند که یک گروه کاری برای به اشتراک گذاشتن یافته های مربوط به گزینه های طراحی اقتصادی، کاربردی و فنی از جمله قابلیت همکاری بین مرزی CBDC تشکیل داده اند.

اگر چه بسیاری از بانک های مرکزی اقتصادهای نوظهور می گویند که آنها اولویت های دیگری دارند، اما بررسی BIS نتیجه گرفت که اقتصادهای نوظهور معمولا انگیزه بیشتری برای صدور CBDC دارند. محققان دریافتند که هر بانکی که به سمت توسعه فعال یا پروژه های آزمایشی حرکت کرده است،  از یک اقتصاد نوظهور ناشی می شود.

این بررسی می گوید که اقتصادهای نوظهور عموما انگیزه بیشتری نسبت با اقتصادهای پیشرفته برای صدور CBDC دارند. پاسخ دهندگان اقتصادهای نوظهور گفتند که CBDC ها می توانند به پیشرفت گنجایش مالی، افزایش ثبات و همچنین بهبود کارایی و ایمنی پرداخت کمک کنند. در مقابل این بررسی نشان داد که بانکهای مرکزی اقتصادهای پیشرفته احساس می کنند که ارزهای دیجیتال فقط برای افزایش ایمنی پرداخت‌ها مهم هستند.

اما بانکهای مرکزی اقتصادهای نوظهور و توسعه یافته هر دو معتقد بودند که CBDC قادر است مصرف پول نقد را به عنوان وسیله پرداخت کاهش دهد. بنا بر این بررسی:

بانک های مرکزی اقتصادهای نوظهور قصد دارند اتکا به پول نقد را کاهش دهند و اقتصادهای پیشرفته قصد دارند از هرگونه مسئله ای که ممکن است دسترسی عموم را به ارز بانک مرکزی کاهش دهد، جلوگیری کنند.

بانک‌های مرکزی می گویند که علاقه عمومی به ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین ثابت است. مشابه نظرسنجی در سال ۲۰۱۸، بسیاری از پاسخ دهندگان گفتند که این یک فعالیت جانبی در حوزه های اختیارات قانونی است و قابلیت استفاده محدود به عنوان یک راهکار پرداخت جایگزین است. تعداد معدودی از پاسخ دهندگان گفتند که انگیزه تحقیق CBDC ناشی از نگرانی های مربوط به ارزهای دیجیتال است.

منبع
coindesk

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا