متوسط مقالات عمومیویدیو

هر هفته با آنتونی؛ آشنایی با پروتکل جذاب و افسانه‌ای میمبل ویمبل !

در مقاله‌های هر هفته با آنتونی، سعی می‌کنیم ویدیوهایی از آندرس آنتونوپولوس (Andreas Antonopoulos) را منتشر کنیم. در ویدیو این هفته، آنتونی به دو سوال از کاربران خود درباره میمبل ویمبل (MimbleWimble) و دندیلاین (Dandelion) پاسخ می‌دهد.

 

آنتونی که می‌توان گفت یکی از مسلط‌ترین افراد حوزه ارزهای دیجیتال است، در این ویدیو درباره دو مفهوم بسیار جالب در فضای کریپتو، که اسرار آمیز و کاربردی هستند توضیح می‌دهد.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

میمبل ویمبل چیست؟

آنتونی داستان شروع به کار پروتکل میمبل ویمبل را یکی از جذاب‌ترین داستان‌‌های حوزه کریپتو می‌داند و حتی انتظار ساختن یک فیلم از روی آن را دارد. یکی از ویژگی‌های فضای کریپتو ناشناخته بودن آن است. خالق میمبل ویمبل، نیز بسیار مرموز و ناشناخته است. نام کاربری او تام ریدل (نام اصلی ولدمورت در هری‌پاتر) بوده و در یکی از گروه‌های مخصوص برنامه‌نویسان وارد شده و تنها یک لینک با آدرس شبکه Tor در آن قرار داده و بعد از آن دیگری هرگز خبری از او نبوده است. داخل لینک تنها یک pdf وجوده داشته است با نام میمبل ویمبل که از اصطلاحات دنیای هری‌پاتر پر بوده است.

این مقاله که بسیار پیچیده و نامفهوم بوده است، نظر برنامه نویسان ماهری را به خود جلب کرده است. و آنها پی بردند که در واقع این پروتکل روشی بسیار جدید برای طراحی بلاکچین است. میمبل ویمبل دارای ویژگی‌های خاص رمزنگاری بوده است که خصوص سازی در داخل بلاکچین را بسیار بالا برده است، در حدی که امکان مشاهده اینکه چه کسی و با چه میزان در حال معامله است در آن وجود نداشت. در واقع میمبل ویمبل روشی برای ساخت یک بلاکچین کوچکتر و بسیار خصوصی‌تر است. اما اگر می‌خواهید با میمبل ویمبل بهتر آشنا بشوید و نحوه کارکرد آن را دقیق‌تر بفهمید، به شما توصیه می‌کنیم که ویدیو توضیحی اندرو پولستر یکی از برجسته‌ترین برنامه‌نویسان بیت کوین را در پوتیوب مشاهده کنید. در آخر اینکه میمبل ویمبل، بیت کوین نیست و یک پروتکل کاملا مجزا است اما به خاطر ویژگی‌های مقیاس پذیری و حریم خصوصی آن می‌تواند در بیت کوین استفاده شود.

دندیلاین چیست؟

آنتونی در پاسخ به این سوال، بحث درباره دندیلاین رو کمی فنی و پیچیده اما بسیار جالب دانست. این پروژه توسط گروهی از برنامه‌نویسان آمریکایی نوشته شده است. اگر بخواهیم درباره دندلاین توضیح بدهیم ابتدا باید بدانیم چرا این پروژه به وجود آمده است. در تئوری این که کسی بتواند مبدا شروع یک معامله را در بلاکچین تشخیص دهد وجود ندارد. اما اگر بخواهیم که از مبدا یک تراکنش باخبر شویم، چه باید کرد؟ برای اینکار باید از یک شبکه مثلثی استفاده کرد. البته باید ابتدا تعداد نودهای زیادی بر روی شبکه و در نقاط مختلف اینترنت ایجاد کنید. بعد از آن باید برروی آنها نظارت کنید. در هنگام انجام یک تراکنش اگر شما به اندازه کافی نود رو شبکه داشته باشید، میتوانید مسیر آن تراکنش را در سه نقطه مختلف دریافت کرده و با استفاده از شبکه مثلثی، نود اصلی که تراکنش از آن انجام شده را تشخیص دهید دقیقا مانند کاری که دولت‌ها برای پیدا کردن مجرمان در شبکه Tor انجام دادند.

حالا زمانی است که از دندیلاین استفاده می‌شود. دندیلاین شبکه مسیریابی را به صورت مخفیانه به چند قسمت تقسیم می‌کند که سبب تاخیر مشخص شدن معامله برروی شبکه می‌شود. در واقع با استفاده از یک شبکه مسیریابی معامله را بدون آگاهی افراد دیگر جلو برده و بعد از طی مسافت مشخصی، در همه‌جا پراکنده می‌کند. دلیل این عمل این است که کسانی که از روش مثلثی برای شناخت افراد استفاده می‌کنند به جای پیدا کردن لحظه شروع معامله، لحظه که در تراکنش همه‌جا پراکنده می‌شوند را خواهند دید. با انجام این کار شناسایی افراد بسیار سخت خواهد شد.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا