متوسط صرافی متمرکز

چطور بهترین صرافی ارز دیجیتال خارجی برای ایرانیان را پیدا کنیم؟

به دلیل تحریم‌های اقتصادی ایران، فعالیت در صرافی‌های بین‌المللی ارز دیجیتال برای ما محدودیت‌هایی را به همراه دارد. پس از اجباری شدن KYC در بایننس، صرافی‌های دیگر مثل کوکوین مورد استفاده کاربران ایرانی قرار گرفت؛‌ اما امروز می‌بینیم که کوکوین هم احراز هویت را اجباری کرده است. اکنون چه کار باید کنیم و در کجا می‌توانیم به ترید ارزهای دیجیتال بپردازیم؟ در این مقاله علاوه بر ارائه نکاتی برای پیدا کردن بهترین صرافی برای ایرانی ها، موارد امنیتی ضروری در زمینه استفاده از صرافی های رمز ارز خارجی را معرفی خواهیم کرد. با میهن بلاکچین همراه باشید.

میهن بلاکچین هیچ توصیه‌ای برای استفاده از صرافی‌های خارجی مطرح‌شده در متن این مقاله ندارد. حتما قبل از استفاده از صرافی‌های خارجی، به‌طور کامل درباره آنها تحقیق کنید.
این مقاله در تاریخ ۱۳ تیر ۱۴۰۲ به‌روزرسانی شده است.

چرا باید به دنبال بهترین صرافی رمزارز برای ایرانیان باشیم؟

بهترین صرافی ارز دیجیتال برای ایرانی ها کدام است؟

به دلیل قرارگیری ایران در لیست تحریم‌های اقتصادی وزارت بازرگانی و دارایی ایالات متحده آمریکا، فعالیت‌های اقتصادی ایرانیان در ابعاد بین‌المللی محدودیت‌هایی دارد (همه ما با این محدودیت‌ها آشنا هستیم). بازار ارزهای دیجیتال یک بازار مالی است؛ لذا فعالیت ما در این بازار نیز دارای محدودیت است. بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال در جهان صراحتا اعلام کرده‌اند که به کاربران ایرانی هیچ سرویسی را ارائه نمی‌دهند؛ اما بسیاری از کاربران ایرانی در صرافی‌های بین‌المللی فعالیت داشته و ترید می‌کنند.

اگر این صرافی‌ها به ایرانی ها سرویسی ارائه نمی‌دهند، پس این افراد چگونه در صرافی‌های خارجی ترید می‌کنند؟ صرافی‌ها زمانی از هویت ایرانی ما باخبر می‌شوند که یا با IP ایران به آنها متصل شویم و یا در زمان احراز هویت پاسپورت ایرانی خود را در اختیار آنها قرار دهیم. البته در چند ماه گذشته، اخباری منتشر شده که فشارهای قانون‌گذاران از کشورهای مختلف، باعث شده است که صرافی‌هایی مانند بایننس اقدام به همکاری با شرکت سایفرتریس (CipherTrace) کنند. سایفرتریس یک شرکت تحلیل ارزهای دیجیتال و امنیت سایبری است که سرویس‌های محافظت در برابر کلاهبرداری، ضدپولشویی و جلوگیری از جرایم مالی را برای رمزارزها انجام می‌دهد. این شرکت تا مردادماه سال ۱۴۰۰، با نظارت و دنبال کردن IPهای تحریم‌شده در بلاک چین بیت کوین، توانسته بیش از ۷۲,۰۰۰ آی‌پی ایرانی را شناسایی کند.

پس از فشارهای قانون‌گذاران و سخت‌گیری بیشتر، یکی از موضوعات پرسرچ مربوط به پیدا کردن بهترین جایگزین صرافی بایننس برای ایرانیان بود؛ بهتر است بگوییم که این صرافی روزگاری پاتوق تریدرهای ایرانی ارز دیجیتال بود.

فکر می‌کنم تا این‌جا به این موضوع پی برده‌اید که متاسفانه کاربران ایرانی برای استفاده از صرافی‌های بین‌المللی مشکلات زیادی دارند و یکی از چالش‌های اصلی طی سال‌های گذشته، پیدا کردن صرافی مناسب برای تریدرهای ایرانی، بدون دغدغه مسدود شدن اکانت و بلوکه شدن دارایی بوده است.

چرا صرافی‌ها کاربران خود را احراز هویت می‌کنند؟

صرافی بدون kyc

ناشناس بودن افراد در بازار ارزهای دیجیتال بستری برای فعالیت‌های مجرمانه اقتصادی را ایجاد کرده است. پولشویی، فروش خدمات و کالاهای غیرقانونی مثل مواد مخدر، اسلحه و غیره باعث شده است تا صرافی‌ها برای جلوگیری از ورود این افراد، تمام کاربران خود را احراز هویت کنند. در واقع این الزام توسط نهادهای نظارتی بین‌المللی برای جلوگیری از وقوع جرایم مالی و کمک به تروریسم اعمال می‌شود.

صرافی ارز دیجیتال یک شرکت است که طبق قوانین کشوری که در آن تاسیس شده است، عمل می‌کند. برای مثال داستان صرافی بایننس را با هم مرور می‌کنیم. صرافی بایننس توسط چانگ پنگ ژائو در سپتامبر سال ۲۰۱۷ (شهریور و مهر ۹۶) در کشور چین تاسیس شد و مجبور به رعایت قوانین آن کشور بود. پس از آن‌که مقامات چین خرید و فروش ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کردند، این صرافی مجبور به ترک این کشور شد. سپس مدیران بایننس به هنگ‌کنگ رفتند. در این منطقه نیز خرید و فروش رمزارزها ممنوع شد و بایننس بار دیگر مجبور به مهاجرت به کشور ژاپن شد. همین مشکل در ژاپن هم به‌وجود آمد و سرانجام این صرافی در ماه مارچ ۲۰۱۸ (اسفند ۹۶ و فروردین ۹۷) به کشور مالت مهاجرت کرد و سپس در جزیره سیشل مستقر شد و تا به امروز در آنجا باقی مانده است.

در واقع صرافی Binance اکنون شرکتی ثبت‌شده در کشور سیشل است و مجبور به رعایت قوانین این کشور است. در طول این سال‌ها کاربران ایرانی می‌توانستند با استفاده از VPN و VPS در بایننس فعالیت کنند (در نظر داشته باشید که ایرانیان به دلیل تحریم‌ها و قانون‌گذاری‌ها هرگز قادر به فعالیت در صرافی با آی‌پی ایرانی نبودند)؛ اما از اواسط سال ۲۰۲۱، قوانینی از سمت قانون‌گذاران برای بایننس وضع شد که باعث شد این اکسچنج برداشت‌ها برای کاربران بدون احراز هویت را تا ۰.۰۶ بیت کوین در روز کاهش دهد و مدتی بعد نیز فعالیت بدون KYC را کاملا ممنوع کند.

آیا احراز هویت در همه صرافی‌ها اجباری است؟

صرافی‌های ارز دیجیتال کاملا به محدودیت‌ها اشراف دارند و به خوبی می‌دانند که برخی از کشورها مثل ایران جزو لیست سیاه فعالیت‌های اقتصادی هستند. برخی از صرافی‌های ارز دیجیتال (به خصوص تازه تاسیس‌ها) به دلایل مختلفی از جمله «جذب حداکثر کاربر» از سراسر جهان، احراز هویت را اجباری نمی‌کنند تا کاربران بیشتری را به سمت خود بکشانند. بنابراین در این صرافی‌ها دو دسته کاربر فعالیت می‌کنند:

  • کاربرانی که احراز هویت کرده‌اند.
  • کاربرانی که احراز هویت نکرده‌اند.

البته ممکن است محدودیت‌هایی برای احراز هویت نکرده‌ها وجود داشته باشد. آن دسته از کاربران ایرانی که ترجیحشان صرافی‌های بین‌المللی است، بهتر است به دنبال پلتفرم‌هایی باشند که  ایران را تحریم نکرده‌اند یا احراز هویت در آن اجباری نیست. البته همچنان ریسک برای آن‌ها وجود دارد و اگر به دنبال گزینه بهتر هستند، باید از صرافی‌های غیرمتمرکز استفاده کنند. امروزه دکس‌‌های زیادی روی شبکه‌های مختلف مثل dydx، پنکیک سواپ، ولا اکسچنج یا Opyn هستند که می‌توان معاملات آپشن و فیوچرز در آن‌ها انجام داد. ما در مقاله‌ای ۷ صرافی غیرمتمرکز برتر برای معاملات لوریج‌دار را هم معرفی کرده‌ایم که می‌توانید آن را مطالعه کنید. همچنین مقاله دیگری برای صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی بدون نیاز به احراز هویت وجود دارد که می‌تواند برایتان مفید باشد.

نکته مهم: اگر یک صرافی صراحتا اعلام کرد که به کاربران ایرانی اجازه فعالیت می‌دهد، به آن شک کنید.

طبیعتا صرافی‌ها به دنبال مشتری بیشتر هستند تا سود بیشتری داشته باشند. از این جهت می‌توان نتیجه گرفت که صرافی‌ها به خودی خود با ایرانی‌ها مشکلی ندارند؛ اما آن‌ها مجبورند تا برخی از قوانین محلی و بین‌المللی را رعایت کنند تا دچار مشکل نشوند. تا زمانی که ایران در لیست تحریم‌های ایالات متحده و لیست سیاه FATF قرار دارد، منطقی نیست یک صرافی بین‌المللی صراحتا اعلام کند که با ایرانی‌ها مشکلی ندارد. هرچند ایران کشور نسبتا پرجمعیتی است، اما یک صرافی به قیمت جذب کاربران ایرانی، با نهادهای نظارتی بین‌المللی درگیر نخواهد شد. پس اگر صرافی مورد نظر شما صراحتا اعلام کرده است که با کاربران ایرانی مشکلی ندارد، باید مراقب باشید.

۲ فاکتور مهم انتخاب بهترین صرافی برای ایرانی ها

فاکتورهای انتخاب بهترین صرافی برای ایرانی ها

اگر اصرار دارید که در صرافی‌های بین‌المللی کار کنید، در این قسمت به معرفی ۲ فاکتور اصلی می‌پردازیم که با بررسی آن‌ها،‌ می‌توانید صرافی مناسب‌تر و با ریسک کمتر را برای خود پیدا کنید.

کشور محل ثبت

اگر یک صرافی در کشور آمریکا ثبت شده باشد، به هیچ عنوان برای ما گزینه مناسبی نیست. دلیل این موضوع را همه به خوبی درک می‌کنیم و به نظر نمی‌رسد نیازی به توضیح اضافی داشته باشد! آمریکا، کانادا و انگلستان از جمله کشورهایی هستند که بهتر است با صرافی‌های واقع در این کشورها کار نکنیم. بهتر است بدانید که در تاریخ ۵ مرداد ۱۴۰۱، صرافی کراکن به دلیل ارائه خدمات به کاربران ایرانی، از طرف دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا یا OFAC مورد بازجویی و تحقیق قرار گرفته است.

بنابراین در زمان انتخاب یک صرافی رمزارز خارجی به کشوری که صرافی در آن مستقر است، بسیار توجه کنید. عموما کشورهایی که سیاستی بی‌طرف نسبت به ایران دارند، گزینه بهتری هستند. کشورهای شرق آسیا، شرق اروپا و کشورهایی که با ایران روابط سیاسی اقتصادی خوبی دارند، انتخاب‌های بهتری هستند. 

اجبار احراز هویت

متاسفانه هیچ‌کدام از صرافی‌های بین‌المللی نمی‌توانند به صورت قانونی به ایرانیان خدمات دهند. به همین دلیل ما مجبوریم با صرافی‌هایی کار کنیم که حداقل احراز هویت در آنها اجباری نباشد. عملا فاکتور مهم انتخاب بهترین صرافی برای ایرانی ها، همین مورد است. البته معمولا در این حالت معمولا محدودیت‌هایی اعمال می‌شود که در ادامه به آن‌‌ها می‌پردازیم.

محدودیت برداشت روزانه

مقدار برداشت روزانه از این صرافی‌ها نامحدود نبوده و برای کاربران احراز نشده محدودیت است. برای مثال در صرافی بایننس پیش از اجباری شدن احراز هویت، کاربران احراز نشده تنها می‌توانستند معادل ۰.۰۶ بیت کوین در روز از حساب خود برداشت کنند.

امنیت دارایی

عموما صرافی‌ها دارایی‌های کاربرانی را که احراز هویت کرده‌اند، در کیف پول‌های سرد نگهداری می‌کنند. در مقابل دارایی افرادی که احراز هویت نکرده‌اند در کیف پول‌های گرم صرافی نگهداری می‌شود. در صورت وقوع مشکلات امنیتی برای صرافی مثل هک شدن، اتفاقی برای کیف پول‌های سرد آنها نخواهد افتاد. بنابراین به هیچ عنوان از صرافی رمز ارزها به عنوان کیف پول استفاده نکنید.

سرویس‌های صرافی

معمولا صرافی‌ها برای کاربران خود سرویس‌های مالی بسیاری مثل Earn، استیکینگ، شرکت در عرضه اولیه و غیره فراهم می‌کنند. عموما کاربرانی که در صرافی احراز هویت نمی‌کنند، قادر به استفاده از این سرویس‌ها نخواهند بود و تنها می‌توانند در آن به ترید ارزهای دیجیتال بپردازند.

فراموشی رمز عبور یا 2FA

در صورتی که یک کاربر، رمز عبور یا رمز دو عاملی (2FA) صرافی خود را گم کند، عموما صرافی تنها در صورتی که کاربر احراز هویت کند، اکانت او را ریکاوری خواهد کرد.

برداشت بیش از حد

اگر میزان برداشت شما از حدی بیشتر باشد، احتمال دارد صرافی حساب شما را فریز کرده و تقاضای احراز هویت کند.

صرافی‌های بزرگ ارز دیجیتال در کدام کشور هستند؟

با توجه به اهمیت کشور محل فعالیت صرافی‌های ارز دیجیتال، در این قسمت کشوری که صرافی‌های مطرح دنیا در آن قرار دارند را معرفی خواهیم کرد.

  • بایننس (Binance): دفتر مرکزی این صرافی در جزیره سیشل مستقر است. البته بایننس در این زمینه شفافیت لازم را ندارد. یکی از دلایل درگیری این صرافی با دولت‌ها نیز همین مورد است.
  • کوین بیس (Coinbase): این صرافی در کشور امریکا مستقر است. پس این صرافی به هیچ وجه برای ایرانی‌ها مناسب نیست.
  • کراکن (Kraken): این صرافی در چهار کشور استرالیا، کانادا، انگلستان و ژاپن دفتر رسمی دارد؛ اما دفتر مرکزی آن در کشور آمریکا است. پس این صرافی به هیچ شکل برای ایرانی‌ها مناسب نیست.
  • هوبی یا هیوبی (Huobi Glabal): این صرافی اولین بار در کشور چین تاسیس شد و اکنون در کشور سیشل واقع شده و ملزم به رعایت قوانین این کشور است.
  • کوکوین (Kucoin): این صرافی ابتدا در کشور سنگاپور تاسیس شده و این شرکت اکنون در کشور سیشل قرار دارد.
  • بیتفینکس (Bitfinex): این صرافی توسط شرکت iFinex در کشور تایوان بنیان‌گذاری شده است و آی‌فینکس تحت قوانین جزیره بریتیش ویرجین (British Virgin) فعالیت می‌کند؛ بریتیش ویرجین جزیره‌ای در دریای کاراییب است و از قوانین آمریکا پیروی می‌کند. بنابراین برای کاربران ایرانی مناسب نیست. 
  • بیت هامب (Bithumb): این صرافی در کشور کره جنوبی قرار دارد.
  • گیت (Gate.io): این صرافی در کشور چین تاسیس شد؛ اما اکنون دفتر اصلی آن در جزیره کیمن (Cayman) واقع شده است.
  • بیت استمپ (Bitstamp): این صرافی دفاتری در سنگاپور، اسلوونی، بریتانیا و آمریکا دارد.
  • کوین وان (Coinone): این صرافی در کشور کره جنوبی مستقر است.
  • بیترکس (Bittrex): این صرافی در کشور امریکا مستقر است.
  • پولونیکس (Poloniex): این صرافی نیز ملزم به رعایت قوانین کشور آمریکا است.
  • کوینکس (Coinex): این صرافی در هنگ کنگ مستقر است.
  • اوکی اکس (OKx): این صرافی نیز در کشور سیشل تاسیس شده است.
  • وزیر اکس (WazirX): این صرافی در کشور هند تاسیس شده است.
  • آپ بیت (Upbit): این صرافی  در کشور کره جنوبی تاسیس شده است.
  • مکسی (MEXC): این صرافی در کشور سیشل واقع شده است.
  • هیت بی تی سی (HitBTC): این صرافی در کشور هنگ‌کنگ تاسیس شده است.
  • بای بیت (ByBit): این صرافی در کشور سنگاپور مستقر است و دفاتر دیگری در کشورهای تایوان و چین دارد.
  • جمینای (Gemini): این صرافی در آمریکا واقع شده است و برای ایرانیان به هیچ عنوان مناسب نیست.
  • Crypto.com: این اکسچنج در کشور سنگاپور تاسیس شده است. 
  • بیت فلایر (Bitflyer): این صرافی در ژاپن واقع شده است. 
  • کوین چک (Coincheck): این اکسچنج نیز ژاپنی است. 
  • ال بانک (LBank): این صرافی در هنگ کنگ واقع شده است.
  • کوین لوکالی (Coinlocally): طبق اطلاعات وبسایت این طرافی، دفتر آن‌ها در ارمنستان قرار دارد.

ما در لیست بالا، محل فعالیت ۲۵ صرافی ارز دیجیتال مطرح را معرفی کردیم. در لیست بالا، صرافی‌های واقع در کشور امریکا، چه احراز هویت در آنها الزامی باشد و چه نباشد، برای ما ایرانیان مناسب نیست.

نکات امنیتی برای کاربران ایرانی

افزایش امنیت ارزهای دیجیتال

در زمان استفاده از صرافی‌های خارجی، چه این صرافی کشور ایران را تحریم کرده باشد و چه در لیست کشورهای ممنوعه نامی از ایران نبرده باشد، باید از VPN با آی پی ثابت و یا VPS استفاده کرد. قوانین صرافی‌ها مدام در حال تغییر است و صرافی‌ای که امروز به کاربران ایرانی خدماتی را ارائه می‌دهد، ممکن است در آینده ایران را تحریم کرده و حساب تمام کاربران ایرانی خود را مسدود کند. این اتفاق در سال‌های قبل چند بار رخ داده است.

تا حد امکان از احراز هویت با مشخصات ایرانی در صرافی‌ها صرف نظر کنید و حساب خود را با مدارک ایرانی وریفای نکنید. بهتر است با مشخصات فامیل یا دوستی در خارج از ایران که پاسپورت آن کشور را دارد، در صرافی‌های مطرح همچون بایننس وریفای کنید تا امنیت دارایی خود را در بالاترین حد ممکن حفظ کنید.

همچنین دقت کنید که برخی افراد در ایران، اقدام به باز کردن حساب و احراز هویت با مشخصات جعلی می‌کنند و از شما مقداری پول بابت این خدمات دریافت می‌کنند. هرگز از این سرویس‌ها استفاده نکنید؛ زیرا صرافی‌های خارجی به راحتی اکانت‌های فیک را تشخیص می‌دهند و از آنجایی که این کار غیرقانونی است، به احتمال بسیار زیاد حساب شما را می‌بندند و حتی اجازه برداشت دارایی‌هایتان را نیز نمی‌دهند. حواستان باشد در زمان تنظیم ورود دو عاملی، به هیچ عنوان گزینه SMS را انتخاب نکنید و حتما از گوگل آتنتیکیتور استفاده کنید.

به علاوه، اگر از یک صرافی ایرانی کریپتو می‌خرید و برای ترید کردن می‌خواهید آن را به صرافی خارجی انتقال دهید، دقت کنید که این کار را مستقیم از اکسچنج داخلی انجام ندهید؛ زیرا آدرس‌های صرافی‌های ایرانی معمولا شناخته‌شده هستند و در صورت دریافت وجه از این آدرس‌ها،‌ صرافی دارایی شما را مسدود می‌کند. در این رابطه می‌توانید گزارش چینالیسیس مبنی بر دور زدن تحریم‌ها توسط صرافی‌های ایرانی را مطالعه کنید که در اسفند ۱۴۰۰ منتشر شد.

پرسش و پاسخ

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • بهترین صرافی خارجی برای ایرانی ها کدام است؟
    اکنون در سال ۱۴۰۲، قوانین بسیار سختگیرانه‌ای برای صرافی‌های رمزارز بین‌المللی وضع شده و کاربران ایرانی که از بایننس و بعدتر از کوکوین استفاده می‌کردند، اکنون امکان کار با این صرافی را ندارند. برخی صرافی‌ها وجود دارند که بدون احراز هویت می‌توان در آنها فعالیت کرد؛ اما دقت کنید که میزان برداشت روزانه آنها محدود است و باید حتما از VPS یا VPN با آی پی ثابت برای ورود به آنها استفاده کنید.
  • آیا صرافی خارجی بدون تحریم وجود دارد؟ 
    بسیاری از صرافی‌ها به دنبال افزایش تعداد کاربران خود هستند؛ بنابراین از آنجایی که جمعیت ایران زیاد است، برخی از آنها (تعداد آنها بسیار انگشت‌شمار است) اقدام به ارائه خدمات به ایرانی‌ها می‌کنند. ممکن است در ابتدا مشکلی برای شما در این نوع صرافی‌ها به‌وجود نیاید، اما پس از مدتی قانون‌گذاران بالاخره به سراغ این اکسچنج‌ها خواهند آمد و آنها نیز مجبور به قطع خدمات خود به ایرانی‌ها خواهند شد؛ در نتیجه همه صرافی‌ها ملزم به پیروی از قوانین بین‌المللی و تحریم کاربران ایرانی هستند.
  • آیا به عنوان کاربران ایرانی با استفاده از پاسپورت جعلی و فیک می‌توانیم در صرافی بایننس احراز هویت کنیم؟
    خیر. با توجه به شرایط و قوانین جدید صرافی بایننس در زمینه احراز هویت و اجباری بودن آن، استفاده از پاسپورت ایرانی برای احراز هویت امکان‌پذیر نیست. همچنین در زمان استفاده از هویت جعلی در صورتی که صرافی بایننس متوجه این موضوع شود، احتمال بلوکه شدن دارایی برای همیشه بسیار افزایش می‌یابد. در نتیجه استفاده از این روش‌ها اصلا توصیه نمی‌شود.
  • آیا خریداری یک حساب وریفای شده، امنیت کافی را دارد؟
    برخی افراد مدعی هستند که یک حساب وریفای شده مثلا در صرافی بایننس را در ازای دریافت مبلغی به شما خواهند داد. استفاده از این حساب‌ها به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود. بایننس در قوانین خود صراحتا اعلام کرده که اگر کاربری با اطلاعات هویتی شخص دیگری در این صرافی احراز هویت کند، حساب او را مسدود خواهد کرد. عموما همه صرافی‌ها برای احراز هویت به عکس پاسپورت اکتفا نکرده و از شما می‌خواهند که با گرفتن فیلم چند ثانیه‌ای سلفی، حساب خود را وریفای کنید. اگر فردی ناشناسی حساب شما را وریفای کرده باشد، این فیلم لایو را چطور برای صرافی ارسال خواهید کرد؟ لذا پیشنهاد می‌شود به هیچ عنوان از این حساب‌های پولی استفاده نکنید.
  • یکی از اقوام من در خارج کشور زندگی می‌کند، آیا او می‌تواند به جای من در صرافی خارجی احراز هویت کند؟
    بله. اگر فرد مطمئن و قابل اعتماد و البته قابل دسترسی را می‌شناسید که پاسپورت کشور دیگری به جز آمریکا را دارد، می‌توانید از او بخواهید که به جای شما احراز هویت کند. این راه مناسبی برای فعالیت در صرافی‌های خارجی است.
  • اگر با مشخصات یکی از دوستانم که در خارج کشور است، حساب خود را وریفای کنم، او باید مالیات پرداخت کند؟این مورد در هر کشور متفاوت است و پاسخ واحدی برای این سوال وجود ندارد. بستگی دارد که قوانین آن کشور، معاملات رمز ارزها را مشمول پرداخت مالیات کرده یا نه. بهترین راه این است که از دوست خود بخواهید تا قوانین مالیاتی کشور خود را مطالعه کند و در مورد مالیات معاملات رمز ارزها مطلع شود.

سخن پایانی

در این مقاله مسئله تحریم و ممنوعیت استفاده کاربران ایرانی از صرافی‌های ارز دیجیتال بین‌المللی را به طور کامل بررسی کردیم. همچنین به موضوع احراز هویت و دلیل اجباری شدن آن در صرافی‌های مختلف هم پرداختیم. همانطور که گفتیم برای انتخاب این صرافی‌ها، کشوری گه صرافی در آن تاسیس شده و فعالیت می‌کند و اجباری بودن احراز هویت در آن، ۲ فاکتور اصلی هستند. اگر در صرافی‌های خارجی فعالیت دارید، تجربه خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
132 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا