مبتدی تریدکریپتو پدیا

ترید چیست؟ همه چیز درباره ترید ارز دیجیتال

احتمالا اسم ترید به گوشتان خورده و هر از گاهی هم فکر کسب درآمد از این راه به سرتان زده است. واژه ترید (Trade) به معنای خرید و فروش دارایی‌های مختلف در بازارهای مالی و در بازه‌‌های زمانی کوتاه‌مدت با هدف کسب سود است. اگر شما هم در فکر کسب سود دلاری از معامله رمزارزها هستید،‌ بهتر است قبل از جستجوی عبارت چطور تریدر شویم، ابتدا بدانید که مفهوم ترید چیست، با انواع روش‌های آن آشنا شوید و اصطلاحات مرتبط با ترید در بازار ارزهای دیجیتال را یاد بگیرید. در این مقاله علاوه بر این موارد، انواع پلتفرم‌ها برای انجام ترید در بازار ارزهای دیجیتال را هم معرفی می‌کنیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن
این مقاله در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ به‌روزرسانی شده است.

ترید چیست؟

ترید چیست - ترید کردن - معنی ترید - معنی تریدر - چگونه ترید کنیم - تریدر کیست - اموزش ترید کردن ارز دیجیتال - بهترین سایت برای ترید ارز دیجیتال - اموزش ترید در بایننس - دانلود کتاب 10 روش برتر ترید - معنی ترید - معامله چیست - ترید ارز دیجیتال - ترید بیت کوین - ترید انجین - ترید کریپتوکارنسی - چگونه مثل یک حرفه ای ترید کنیم - آموزش ترید بیت کوین

ترید (Trade) یکی از مفاهیم اصلی اقتصاد و بازارهای مالی است و معنای کلی آن خرید و فروش کالا یا خدمات در بازارهای محلی یا بین‌المللی است. معاملات بین المللی، به کشورها اجازه می‌دهد که بازارهای خود را در جاهایی که نیاز به محصولات یا خدماتشان وجود دارد، گسترش دهند؛ این دلیلی است که یک مشتری آمریکایی می‌تواند از بین اتومبیل‌های ژاپنی، آلمانی یا آمریکایی، یکی را انتخاب کند. در نتیجه این ترید بین‌المللی، بازار دارای رقابت بیشتری می‌شود و بنابراین، قیمت‌ها نیز رقابتی‌تر می‌شوند.

تقریبا همه نوع محصولی در بازار بین المللی وجود دارد: غذا، پوشاک، قطعات یدکی، نفت، جواهرات، سهام، ارز، آب و غیره. خدمات نیز مبادله می‌شوند؛ مثل توریسم، بانکداری، مشاوره، ترابری و غیره. محصولی که در بازار جهانی فروخته می‌شود، با نام صادرات شناخته می‌شود و محصولی که از بازار جهانی خریداری می‌شود با نام واردات شناخته می‌شود.

نتیجه معاملات بین المللی، تنها راندمان و کارایی را افزایش نمی‌دهد؛ بلکه به کشورها اجازه مشارکت در اقتصاد جهانی را می‌دهد و فرصت‌های سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI) را ارائه می‌دهند. این فرصت‌ها شامل مقدار پولی است که افراد در شرکت‌ها و دارایی‌های خارجی سرمایه‌گذاری می‌کنند. برای دولت دریافت کننده، FDI بدین معناست که کدام ارز خارجی به کشورش وارد می‌شود. این باعث افزایش سطح استخدام در مشاغل می‌شود و در نتیجه، باعث افزایش رشد ناخالص داخلی می‌شود. برای سرمایه گذار، FDI رشد و گسترش کمپانی را ارائه می‌دهد، که نتیجه آن، تولید سود بیشتر است.

تریدTrade به معنای خرید و فروش دارایی‌های مختلف در بازارهای مالی است.
تریدرTrader شخصی است که در بازارهای مالی به خرید و فروش دارایی‌های مختلف برای خود یا موسسه‌ای مشغول است.
ترید روزانهDay Trading یکی از استراتژی‌های ترید است که در آن معامله‌گر در یک روز یک دارایی را می‌خرد و سپس می‌فروشد.

واژه ترید یا معامله در بازار ارزهای دیجیتال به چه معنی است؟

لازم به ذکر است که در بازار کریپتوکارنسی‌ها، تریدر به افرادی گفته می‌شود که در بازه‌های زمانی مشخصی اقدام به خرید و فروش ارزهای دیجیتال مختلف می‌کنند و با نوسان‌گیری از بازار سود می‌کنند. برای ترید کردن رمزارزها باید از صرافی‌های متمرکز یا غیرمتمرکز استفاده کرد. البته در صرافی‌های متمرکز نیازی به پرداخت کارمزد شبکه در معاملات نیست و ابزارهای بیشتری برای کنترل ریسک معاملات در دسترس است.

برای ترید کردن رمزارزها باید با مفهوم کیف پول‌ها و شبکه‌های بلاکچینی نیز آشنایی داشته باشید. چرا که تراکنش‌های کریپتوکارنسی بدون بازگشت هستند و یک اشتباه می‌تواند همه سرمایه شما را به باد دهد. توجه کنید که هرگز نباید از صرافی ارز دیجیتال به عنوان کیف پول استفاده کنید.نقطه مقابل ترید در ارزهای دیجیتال، سرمایه گذاری، نگهداری یا هودل است؛ که یک یا چند ارز را برای بلندمدت و با هدف افزایش قیمت آن خریداری می‌کنند. در ادامه، به تفاوت‌های بین این دو نوع می‌پردازیم.

تریدر کیست؟

تریدر کیست؟
منبع: capital.com

تریدر یا معامله‌گر فردی است که به خرید و فروش دارایی‌های مختلف در بازارهای مالی، برای خود یا از طرف شخص یا موسسه دیگری مشغول است. تریدرها دارایی‌ها را در بازه‌های زمانی کوتاه‌ معامله می‌کنند و هدفشان کسب درآمد از روندهای کوتاه‌مدت در بازارهای مالی است.

یک تریدر می‌تواند برای خود یا یک موسسه مالی کار کند. بسیاری از موسسات مالی بزرگ دارای اتاق‌های معاملاتی هستند. در این موسسات معامله‌گران در واقع کارمندانی هستند که طیف وسیعی از محصولات را به نمایندگی از شرکت خرید و فروش می‌کنند. در این شرکت‌ها برای هر‌یک از معامله‌گران محدودیت‌هایی از جمله حداکثر میزان دارایی‌هایی و سود و ضرر در یک پوزیشن تعریف می‌شود. این شرکت‌ها دارای فاکتورهایی برای مدیریت ریسک هستند و براساس این فاکتورها، تریدرها می‌توانند معاملاتی را انجام دهند.

در انتها بیشتر سود به شرکت تعلق می‌گیرد و معامله‌گران از شرکت حقوق و پاداش دریافت می‌کنند. از سوی دیگر اکثر افرادی که به صورت شخصی معامله انجام می‌دهند در خانه یا در یک دفتر کوچک کار می‌کنند. محدودیت این دست از معامله‌گران به پول نقد و اعتبار خودشان بستگی دارد.

تریدینگ در مقابل سرمایه گذاری

هر دوی تریدرها و سرمایه‌گذاران بلندمدت، به دنبال کسب سود از بازارهای مالی هستند؛ اما روش‌های آنها برای رسیدن به این هدف، مقداری فرق دارد. در اصل، سرمایه گذاران به دنبال کسب سود در بازه زمانی طولانی هستند؛ شاید حتی چند سال یا چند دهه. سرمایه‌گذاری بلندمدت یا هودل با این که زمان زیادی طول می‌کشد، اما در عوض سود حاصله نیز بسیار بزرگ خواهد بود.

اما تریدرها سعی می‌کنند از نوسانات بازار استفاده کنند. آنها در بازه زمانی کوتاه‌تری وارد بازار می‌شوند و از آن خارج می‌شوند. تریدرها از هر معامله، سود نسبتا کمتری دریافت می‌کنند. کمی در این تفاوت‌ها عمیق‌تر می‌شویم. ۴ تفاوت کلیدی بین ترید و سرمایه گذاری وجود دارد:

۱. مدت زمان نگهداری

سرمایه‌گذاران معمولا به صورت بلندمدت رمز ارزهایشان را نگهداری می‌کنند و با حرکات کوتاه‌مدت قیمت کاری ندارند. اما از طرف دیگر، تریدرها بر اساس حرکات کوتاه‌مدت قیمت حرکت می‌کنند. برای تریدرها، روندهای ساعتی و روزانه نیز مهم است. همچنین برای معامله‌گران، نوسان قیمت نیز بسیار مهم است؛‌ زیرا سود آنها در همین نوسانات است. هرچه نوسانات بیشتر باشد، احتمال سود کردن آنها نیز بیشتر می‌شود.

چرخه‌های بازار ارزهای رمزنگاری شده نسبت به بازارهای سنتی، بسیار کوتاه‌تر است؛ بدین معنی که در بازار ارزهای دیجیتال، روندهای صعودی و نزولی، در زمان‌های کوتاه‌تر و با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتند. در بازار سهام سنتی، روند صعودی یک نماد ممکن است چند سال طول بکشد؛ اما در رمز ارزها این روندها معمولا در کمتر از یک سال اتفاق می‌افتند.

۲. تعداد معاملات

تعداد معاملات رابطه معکوس با دوره سرمایه‌گذاری دارد؛ یعنی هر چه مدت زمان تریدهای شما طولانی‌تر باشد، تعداد معاملات شما کمتر است و هرچه بازه زمانی معاملات شما کوتاه‌تر باشد، تعداد تریدها بیشتر است.سرمایه‌گذاران بلندمدت معمولا تعداد معاملات کمی دارند؛ زیرا می‌خواهند کوین خود را نگه دارند. آنها رمز ارز را خریداری می‌کنند و آن را در کیف پول خود نگهداری می‌کنند. تریدرها تعداد معاملات زیادی دارند؛ زیرا از فرصت‌های موجود در بازار استفاده می‌کنند.

۳. میزان ریسک

میزان ریسک بستگی به افراد دارد. این مهم است که افراد میزان ریسک پذیری خود را بدانند. ریسک‌پذیری رابطه مستقیم با میزان سود در سرمایه گذاری دارد. واضح است که ارزهای دیجیتال به خاطر نوسانات شدید، ریسکی‌ترین دارایی برای سرمایه گذاری هستند.

مفهوم ریسک ساده است؛ اما باید با پتانسیل سوددهی ترکیب شود تا متوجه شوید آیا این میزان ریسک ارزش این سود را دارد یا خیر. این مفهوم با نام نسبت ریسک به ریوارد شناخته می‌شود. هر چه ریسک پذیری بیشتری داشته باشید، احتمال این که سود بیشتری نصیبتان شود نیز بیشتر است.

۴. نوع تحلیل

قطعا یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها بین سرمایه گذاران بلندمدت و تریدرها، نوع تحلیل آنهاست. برای سرمایه گذاران بلندمدت، تحلیل فاندامنتال اهمیت زیادی دارد تا بتوانند با استفاده از آن، پتانسیل‌های یک کوین در آینده را ارزیابی کنند. البته تحلیل بنیادی در دنیای رمز ارزها، تفاوت بسیار زیادی با فاندامنتال‌های بازار بورس دارد.

تریدرها بیشتر از تحلیل تکنیکال برای پیش بینی بازار استفاده می‌کنند. تحلیل تکنیکال به معنی آنالیز اطلاعات تاریخچه قیمت با استفاده از انواع مختلف اندیکاتورها و ابزارهای نمودارهاست.

۹ قانون برای ترید کردن ارز دیجیتال

ترید چیست - قوانین ترید کردن
منبع: forbes.com

دنیای Trade درست مانند هر شغل دیگری، یک سری قوانین خاص خود را دارد و باید طبق این قانون‌ها عمل کنیم تا بتوانیم علاوه بر حفظ سرمایه اصلی خود، سود نیز به دست بیاوریم. در ادامه، به ۹ قانون اصلی در ترید می‌پردازیم.

۱. تنها با مبلغی ترید کنید، که توانایی از دست دادن آن را داشته باشید

به محض این که پول شما به کریپتو تبدیل شد، آن را از دست رفته در نظر بگیرید! هیچ تضمینی وجود ندارد که بتوانید این پول را حفظ کنید. ضررها تنها از طریق دامپ‌ها (ریزش زیاد و ناگهانی قیمت) به وجود نمی‌آید؛ دلایل دیگری مانند هک، وجود باگ در پلتفرم و قانون گذاری‌ها توسط دولت‌ها می‌توانند باعث از دست رفتن پول شما شوند.

۲. همیشه به بیت کوین توجه کنید

بیشتر آلت کوین‌ها (هر کوینی به غیر از بیت کوین) به حرکت قیمت بیت کوین وابسته هستند؛ اگر قیمت BTC به شدت صعود کند، قیمت آلت‌کوین‌ها نیز افزایش می‌یابد. بهترین زمان برای Altcoinها، زمانی است که قیمت بیت کوین رشد طبیعی دارد و یا روند خاصی ندارد.

۳. هرگز تخم مرغ‌هایتان را در یک سبد نگه ندارید

درست است که پتانسیل سوددهی در یک رمزارز بیشتر است، اما پتانسیل ضرردهی آن نیز بیشتر است؛ بهترین راه برای دریافت بیشترین سودا، متنوع سازی سبد ارز دیجیتال شماست چون می‌توانید از چندین ارز سود بگیرید؛ مثلا از ژانویه ۲۰۱۶ تا ژانویه ۲۰۱۸، Corgicoin رشدی حدود ۶۰.۰۰۰ برابر داشت و Verge نیز ۱۳۰۰۰ برابر شد. در همان دوره، بیت کوین ۳۴ برابر شد. می‌توانستید از بیت کوین سود چشمگیری دریافت کنید، اما اگر در کنار آن کوین‌های دیگری نیز داشتید، سود سبد شما چندین برابر می‌شد.

۴. طمع نکنید

به محض این که یک کریپتوکارنسی شروع به رشد می‌کند، طمع نیز به دنبال آن می‌آید. اگر یک کوین ۳۰ درصد رشد قیمتی داشته باشد، چرا نباید سود خود را برداریم؟ حتی اگر هدف آن ۴۰ تا ۵۰ درصد رشد باشد، ما باید حداقل یک مقدار از سود خود را برداریم که اگر قیمت به هدف خود نرسید، دچار ضرر نشویم.

اگر بیش از حد صبر کنید تا بیشترین سود را دریافت کنید، ممکن است همین مقدار سودی که به دست آورده‌اید را نیز از دست بدهید. عادت کنید که سود خود را کم‌کم بردارید و اگر می‌خواهید بیشتر سود کنید، دوباره وارد بازار شوید.

۵. کورکورانه سرمایه گذاری نکنید

افرادی در این دنیا هستند که به یک فرد نابینا، عینک می‌فروشند. این افراد، همین کار را در بازار رمزارزها انجام می‌دهند و از افرادی که اطلاعات زیادی ندارند، سوءاستفاده می‌کنند. آنها به این افراد می‌گویند چه چیزی بخرند و یا فلان کوین به زودی سر به فلک می‌کشد؛ تنها به این دلیل که وقتی قیمت افزایش یافت، خودشان بفروشند.

با توجه به این که امروزه بازار ارزهای دیجیتال چندان شناخته شده نیست، یک سرمایه‌گذار حرفه‌ای، تحقیقات خود را انجام می‌دهد و با اطلاعات خود وارد بازار می‌شود. حتی اطلاعاتی که از جانب بهترین سرمایه‌گذار ارائه می‌شود نیز هیچ گونه تضمینی ندارد.

۶. دچار فومو (FOMO) نشوید

این نقطه‌ای است که بیشتر مردم پول خود را از دست می‌دهند. فوموی زیاد باعث افزایش قیمت از ۱۰۰۰۰ دلار به ۲۰۰۰۰ دلار در اواخر سال ۲۰۲۰ شد. گفتن این حرف ساده است که اگر یک ماه بیشتر منتظر می‌شدم، می‌توانستم با ۹۰۰۰ دلار بخرم و الان با ۲۰۰۰۰ دلار بفروشم؛ اما واقعیت ترکیبی است از طمع، خرید کورکورانه و فومو. این عوامل باعث می‌شوند که ما در بالاترین قیمت خرید کنیم.

۷. سرمایه گذاری خود را دسته بندی کنید و دید بلندمدت داشته باشید

در پروسه تحقیقات خود، در نهایت با دسته‌های مختلف کوین‌ها مواجه می‌شوید. برای برخی از آنها، ممکن است آینده خوبی پیش‌بینی کنید؛ چشم‌انداز عالی، استقبال خوب و اجرای مناسب. پس تصمیم می‌گیرید که آنها را به صورت میان‌مدت یا بلندمدت نگهداری کنید. زمانی که قیمت ریزش می‌کند، شما عصبی نمی‌شوید و نمی‌خواهید آن را بفروشید؛ زیرا هدف شما بلندمدت است.

BNB یک نمونه بسیار خوب برای نگهداری بلندمدت است؛ در یک بازه زمانی در گذشته این کوین حدود ۲۰ درصد ریزش کرد و مدتی نیز در همین قیمت ماند. برخی افراد شروع به فروش آن کردند. اما یک هفته بعد، قیمت بایننس کوین تقریبا ۳ برابر رشد کرد.

۸. همیشه از اشتباهات خود درس بگیرید

هرگز باخت را کاملا نپذیرید. همیشه مشکل را ارزیابی کنید و سعی کنید بفهمید که چه اتفاقی افتاده است. این تجربه را برای حرکت بعدی خود مد نظر داشته باشید. این کار بسیار خوب است؛ زیرا اکنون خودتان را بیشتر از قبل می‌شناسید.

همه ما به عنوان تازه کار شروع کردیم، همه ما پولمان را از دست دادیم؛ اما کسانی که ادامه می‌دهند و از تجربیاتشان استفاده می‌کنند، در نهایت موفق می‌شوند.

۹. اگر به طور فعالانه ترید می‌کنید، از حد ضرر (Stop Loss) استفاده کنید

برای هر کوینی که به صورت میان مدت یا بلندمدت نگهداری نمی‌کنید، حتما حد ضرر بگذارید. این کار به چند دلیل مهم است، اما مهم‌ترین آن، سبک کردن ضرر شماست. همچنین این کار باعث می‌شود که بتوانید تشخیص دهید که در کجا ممکن است ضرر کنید. برخی مواقع که بازار ریزش می‌کند، برخی آلتکوین‌ها سرنگون می‌شوند؛ پس استاپ لاس می‌تواند از نابود شدن شما جلوگیری کند. پس از این که قیمت نزول کرد، می‌توانید با قیمت پایین‌تر وارد بازار شوید.

استراتژی‌های ترید

استراتژی معاملاتی چیست

ترید روش‌ها و استراتژی‌های گوناگونی دارد که بر اساس عوامل مختلفی مثل سطح ریسک‌پذیری، افق زمانی، دانش و تسلط به بازار و غیره باید به استراتژی مناسب خود دست پیدا کنید. در ادامه سه روش اصلی که بیشتر از باقی استراتژی‌های معاملاتی به کار می‌روند را به طور خلاصه معرفی می‌کنیم.

ترید روزانه (Day Trading)

ترید روزانه یا Day Trading یک استراتژی است که تریدرها در همان روز وارد بازار می‌شوند و اغلب در همان روز نیز از آن خارج می‌شوند. در این روش، تریدرها معمولا تنها در یک بازه زمانی مشخص وارد بازار می‌شوند و در باقی ساعت‌ها، هیچ پوزیشنی باز نمی‌کنند.

بازار رمزارزها، زمان باز و بسته شدن ندارد و به صورت ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته دایر است. شما می‌توانید در هر ساعتی که خواستید، به معامله بپردازید. در ترید روزانه، شما اغلب از تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنید تا تشخیص دهید کدام دارایی‌ها را باید ترید کنید؛ چون سود در این بازه زمانی کوتاه (یک روز) کم است، تریدرها اغلب چندین پوزیشن باز می‌کنند تا سود خود را به حداکثر برسانند. البته برخی تریدرها ممکن است یک یا چند دارایی خاص را انتخاب کنند و تنها آنها را معامله کنند.

Day Trading همانطور که مشخص است، یک استراتژی فعال است؛ می‌تواند بسیار سودآور باشد، اما ریسک زیادی نیز دارد. این روش برای تریدرهای باتجربه و حرفه‌ای مناسب است و یک استراتژی تمام وقت است. افراد زمان دیگری برای شغل دیگر ندارند و تمام وقت شغلشان مبادله ارز دیجیتال می‌شود.

نوسان‌گیری یا ترید سویینگ (Swing Trading)

ترید سویینگ که اصطلاحا به آن نوسان‌گیری گفته می‌شود، به این صورت است که افراد سرمایه خود را بیش از یک روز نگهداری می‌کنند و در کمتر از یک الی دو هفته آنها را به فروش می‌رسانند و مجددا ارز دیجیتالی دیگری را خریداری می‌کنند. ترید سویینگ نیازمند هوشیاری است. شما باید بازار را تحت نظر داشته باشید تا بتوانید در زمان‌هایی بازار با اصلاح مواجه می‌شود، پوزیشن خود را باز کنید و با روند همراه شوید.

سرمایه‌گذاری کوتاه مدت نیز در عین این که ممکن است سود فراوانی داشته باشد مانند سرمایه‌گذاری بلندمدت، ریسک‌های مختص به خود را دارد؛ استرس و هیجان ناشی از این نوع سرمایه‌گذاری، بسیار بیشتر از سرمایه‌گذاری بلندمدت است و گاها افراد را شدیدا درگیر خود می‌کند؛ به طوری که بیشتر روز و یا حتی شب افراد را به خود اختصاص می‌دهد.

ترید ارز دیجیتال در استراتژی کوتاه مدت می‌تواند بسیار اعتیادآور باشد و این اعتیاد می‌تواند به خرید و فروش‌های احساسی و بدون تحلیل درست و یا حتی چک کردن لحظه‌ای قیمت‌ها بیانجامد. طبق مطالعه‌ای که یکی از مجله‌های مطرح مالی انجام داده است، ۷۰ درصد تریدرها در تمام بازارهای مالی ضرر کرده‌اند و تنها کمتر از ۳۰ درصد از افراد می‌توانند با خرید و فروش‌های کوتاه مدت سود دریافت کنند، که این افراد هم دانش بسیار بالا و تخصص زیادی در بازار دارند.

معاملات اسکالپینگ (Scalping)

اسکالپینگ یک شیوه معاملاتی است که در آن تریدرها از تغییرات کم قیمتی کسب سود می‌کنند. در این شیوه معاملاتی تریدرها باید استراتژی معاملاتی بسیار قدرتمندی داشته باشند؛ زیرا ممکن است با انجام یک اشتباه ضرر بسیار زیادی به حساب کاربران وارد شود. معاملات اسکالپینگ در تایم فریم‌های کوتاه مدت انجام می‌شود و به این دلیل که تحلیل در این تایم فریم‌ها (معمولا از ۱ دقیقه تا ۳۰ دقیقه) بسیار دشوار است، تریدرها زود از معامله خارج می‌شوند.

برخی از پوزیشن‌ها در این شیوه معاملاتی کمتر از ۵ دقیقه به طول می‌انجامد. به طور کلی می‌توان گفت برای اکثر تریدرها این معاملات در نهایت به ضرر تبدیل می‌شود؛ زیرا تایم انجام این معاملات بسیار کوتاه بوده و احتمال وقوع خطا در آنها بسیار زیاد است. در این نوع معاملات تریدرها باید مدام پشت سیستم باشند تا بتوانند در مواقع ضروری تصمیماتی فوری اتخاذ کنند. 

در معاملات اسکالپینگ معمولا چند تارگت برای حد سود در نظر گرفته می‌شود. پس از رسیدن به تارگت اول، مدیریت ریسک راحت‌تر انجام می‌شود. در این معاملات با رسیدن قیمت به تارگت اول، تریدرها حد ضرر خود را در زیر این تارگت قرار می‌دهند. تریدرهایی که از استراتژی اسکالپینگ استفاده می‌کنند، سعی دارند پیش از بستن پوزیشن و خروج از آن حداکثر سود ممکن را دریافت کنند. روش معامله اسکالپینگ را می‌توان یکی از سریع‌ترین و در عین حال پرریسک‌ترین استراتژی‌های ترید نامید.

پلتفرم معاملاتی خود را چگونه انتخاب کنیم؟

ترید چیست - پلتفرم معاملاتی - صرافی ارز دیجیتال - بایننس
منبع: kagels-trading

انتخاب پلتفرم معاملاتی مناسب، بسیار مهم است. تفاوت‌هایی بین صرافی‌های ارز دیجیتال وجود دارد؛ بنابراین مهم است که تحقیق کنید و پلتفرم مورد نیاز خود را پیدا کنید. موارد زیر مهم هستند:

  • ارزهای موجود: ببینید ارز دیجیتالی که می‌خواهید ترید کنید، در صرافی مورد نظرتان وجود دارد یا خیر.
  • لوریج: ببینید لوریج‌هایی که صرافی ارائه می‌دهد، چه مقدار است؛ هر چه عدد لوریج بیشتر باشد، ریسک شما هم افزایش می‌یابد. لوریج بالا برای افراد تازه وارد توصیه نمی‌شود. معمولا بالاترین لوریجی که در کریپتو استفاده می‌شود، ۱ به ۲۰ است؛ اما ممکن است یک صرافی، لوریجی بیش از این را ارائه دهد و ریسک شما را افزایش دهد.
  • Hedging: هج کردن یک تاکتیک برای کاهش ریسک است که شامل جبران ضرر پوزیشن اصلی شماست. ببینید در صرافی مورد نظر می‌توانید از این تکنیک استفاده کنید یا خیر.
  • حداقل سرمایه گذاری:‌ در صرافی‌های مختلف، حداقل میزان واریزی شما تفاوت دارد؛ پلتفرم خود را بر اساس میزان بودجه خود انتخاب کنید.
  • پشتیبانی:‌ مهم است که سوالاتی که می‌پرسید پاسخ داده شوند. صرافی را انتخاب کنید که تیم پشتیبانی بزرگی داشته باشد.
  • نقدینگی سریع: هر چه بیشتر صبر کنید تا سفارش خرید شما تکمیل شود، فرصت سود بیشتری را از دست می‌دهید و حتی ممکن است ضرر کنید.

معرفی بازارهای ترید ارزهای دیجیتال

یکی از ویژگی‌های بارز کریپتوکارنسی‌ها، ۲۴ ساعته بودن این بازار است. برای ترید ارزهای دیجیتال باید سراغ صرافی‌ و پلتفرم‌های معاملاتی رفت. در ابتدا تنها گزینه در دسترس برای تریدرها،‌ صرافی‌های متمرکز بود؛ اما امروز صرافی‌های غیرمتمرکز نیز پیشرفت قابل توجهی داشته‌اند و ابزار مناسبی به حساب می‌آیند.

ترید رمزارزها در بازارهای فیوچرز و استفاده از اهرم،‌ ابتدا فقط در تعدادی از صرافی های متمرکز امکان‌پذیر بود؛‌ اما پلتفرم‌های غیرمتمرکز زیادی در سال‌های اخیر ایجاد شده‌اند که این خدمات را ارائه می‌دهند. به طور کلی صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز هر کدام ویژگی‌ها، مزایا و معایب مختص خود را دارند و شما باید بر اساس نیاز و شرایط خودتان، پلتفرم مناسب را انتخاب کنید.

مهم‌ترین فاکتورهایی که به شما کمک می‌کنند تا بهترین صرافی را بر ترید انتخاب کنید عبارتند از حجم معاملات، رمزارزها و شبکه‌های بلاکچینی پشتیبانی‌شده، سابقه و شهرت پلتفرم، شفافیت و امنیت. در ادامه بررسی و مقایسه مختصری از صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز ارائه می‌کنیم.

صرافی‌های متمرکز

ترید کردن در صرافی‌های متمرکز راحت‌تر است و معمولا خدمات بیشتری به نسبت دکس‌ها مثل ابزارهای مدیریت ریسک یا سیستم‌های کسب درآمد ارائه می‌کنند. در زمان ترید یک ارز دیجیتال در صرافی‌ متمرکز،‌ شبکه بلاکچینی آن برای کاربر اهمیت ندارد و نقدینگی بیشتری برای معامله وجود دارد. همچنین اکسچنج‌های متمرکز معیارهایی برای لیست کردن رمزارزها دارند و از معامله توکن‌های اسکم و غیرمعتبر جلوگیری می‌کنند.

اما استفاده از صرافی‌های متمرکز دارای خطراتی مانند احتمال هک شدن، سرقت دارایی‌ها توسط مدیران صرافی، قانون‌گذاری و تعطیلی صرافی و مسدود شدن حساب تریدرها توسط صرافی است. وقتی ارز دیجیتال کاربر به صرافی منتقل می‌شود،‌ در اصل مالکیت آن به صرافی داده می‌شود و ممکن است هر اتفاقی برای دارایی فرد رخ دهد.

موضوع دیگر ریسک عدم سرویس‌دهی صرافی‌های بین‌المللی به کاربران ایرانی، به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران است. از این رو به کاربران ایرانی توصیه می‌شود از این صرافی‌ها برای انجام معاملات خود استفاده نکنند یا پیش از استفاده به طور کامل از قوانین آنها مطلع شده و به صورت قانونی به انجام معاملات بپردازند. تریدرهای ایرانی می‌توانند از صرافی‌های معتبر داخلی هم برای انجام معاملات خود استفاده کنند. برخی از بهترین صرافی‌های متمرکز بین‌المللی عبارتند از:

صرافی‌های غیر‌متمرکز

در صرافی‌های غیرمتمرکز، کاربر کیف پولش را به پلتفرم و قرارداد هوشند آن متصل می‌کند و به ترید ارزهای دیجیتال می‌پردازد. مهم‌ترین مزیت این است که مالکیت دارایی همچنان در اختیار خود شخص است، اما محدودیت‌هایی در معامله مثل پشتیبانی هر دکس از یک شبکه بلاکچینی وجود دارد. البته به لطف پل‌ها و تجمیع‌کننده‌ها و پروژه‌‌هایی مثل لیرزیرو،‌ استارگیت، لاما سواپ و غیره این محدودیت‌ها در حال رفع شدن هستند. نام‌های زیر تعدادی از بهترین اکسچنج‌های غیرمتمرکز هستند:

آیا ترید ارز دیجیتال یک شغل است؟

بسیاری از افراد به مبادله ارز دیجیتال به چشم یک شغل نگاه می‌کنند؛ یک شغل پردرآمد. اگر منظور از شغل، انجام کاری باشد که بدون نیاز به حضور فیزیکی و در ساعت مقرر در محل خاصی درآمد به دنبال داشته باشد، در این صورت می‌توان مبادله ارز دیجیتال را یک شغل دانست؛ اما نمی‌توان گفت که به صورت قطع هر ماه درآمد ثابتی را برایتان به ارمغان می‌آورد، بلکه حتی می‌تواند شما را متضرر کند که البته این موضوع تا حدودی امری قابل کنترل است.

برای این که بتوانید با ترید رمزارزها به درآمد مناسبی برسید، باید حتما آموزش ببینید و تجربه کافی را به دست آورید؛ برای عده‌ای، این آموزش کمتر از یک سال طول می‌کشد، اما برای برخی دیگر ممکن است سال‌ها به طول بیانجامد.

سوالات متداول (FAQ)

سوال و جواب میهن بلاکچین
  • ترید چیست؟
    ترید به زبان ساده، به معنی داد و ستد و معامله است. این معاملات می‌تواند شامل هر چیزی باشد؛ نفت، طلا، ارز کشورها، برنج، انواع خدمات، رمز ارزها و غیره. در بازارهای مالی، ترید به معنی خرید یک چیز در ازای چیزی دیگر است.
  • آیا ترید ارز دیجیتال شغلی پردرآمد است؟
    ترید کردن نیاز به دانش و تجربه زیاد، و همچنین مطالعه مداوم دارد. برای برخی افراد، یادگیری ترید چند ماه طول می‌کشد و برای افراد دیگر ممکن است چندین سال به طول بیانجامد. تریدرهای حرفه‌ای می‌توانند ماهیانه حتی چندین برابر سرمایه خود سود کنند.
  • آیا ترید ریسک دارد؟
    بله. ترید یکی از پرریسک‌ترین مشاغل دنیاست. زیرا همانطور که می‌توانید در عرض چند روز سود خوبی به دست بیاورید، به همان میزان هم ممکن است پول خود را از دست بدهید.

جمع بندی

به طور کلی ترید فعالیتی است که در حوزه‌های مالی مختلف مثل بورس اوراق بهادار، بازار سهام و بازار ارزهای فیات انجام می‌شود. بازار ارزهای دیجیتال یک بازار بسیار پر ریسک محسوب می‌شود و همین موضوع باعث شده است تا افراد زیادی بعد از آشنا شدن با این مفهوم، علاقه به ترید رمزارزها پیدا کنند. اما باید این نکته را یادآوری کنیم که ترید نیازمند داشتن دانش و تخصص در حوزه‌های مختلف تحلیلی است. در این مقاله سعی کردیم تا پاسخ جامعی به سوال «ترید چیست» بدهیم. نظر شما در رابطه با کسب درآمد از Trade چیست؟

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
43 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا