تحلیل فاندامنتال

نقد و بررسی صرافی کراکن (Kraken) برای کاربران ایرانی

مطلب پیش رو، نقد و بررسی صرافی کراکن (Kraken) است که به صورت اختصاصی، توسط تیم میهن بلاکچین انجام شده است. به یاد داشته باشید که در حال حاضر و در زمان نگارش این مقاله، هیچکدام از صرافی‌های متمرکز بین‌المللی، اجازه ارائه خدمات به کاربران ایرانی ندارند. بعضی از این صرافی‌ها، امکان فعالیت و برداشت دارایی بدون احراز هویت به کاربران می‌دهند، اما ممکن است با مشکوک شدن به آی‌پی شما، به شما اجازه برداشت دارایی ندهند و از شما احراز هویت بخواهند. در نهایت، میهن بلاکچین همواره این ریسک‌ها را به اطلاع کاربران می‌رساند و از کاربران می‌خواهد با دانش و آگاهی کامل در حوزه کریپتو فعالیت کنند. ریسک هرگونه فعالیت و از دست دادن دارایی ناشی از فعالیت در صرافی بررسی شده در این مطلب، به عهده خود کاربر است و میهن بلاکچین هیچ مسئولیتی در این زمینه ندارد.

صرافی کراکن (Kraken) یکی از قدیمی‌ترین اکسچنج‌های رمزارز دنیاست که در سال ۲۰۱۱ بنیان‌گذاری شده است. کراکن یک صرافی ارز دیجیتال بین‌المللی است که دفتر مرکزی آن در سان فرانسیسکوی آمریکا واقع شده است؛ همانطور که می‌دانید، قوانین تحریم و ممنوعیت فعالیت کاربران از کشورهای تحت تحریم، در صرافی‌های آمریکایی بسیار سختگیرانه اعمال می‌شود. اما بنا به گزارش روزنامه نیویورک تایمز در روز سه‌شنبه ۴ مرداد ماه ۱۴۰۱، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا یا OFAC ادعا کرده که صرافی کراکن از سال ۲۰۱۹ تحریم‌های دولت ایالات متحده علیه ایران و چند کشور دیگر را نقض کرده است. در این گزارش آمده است که بیش از ۱۵۰۰ کاربر ایرانی و چندصد نفر از دیگر کشورهای تحت تحریم در Kraken حساب کاربری دارند. از آنجایی که تمام صرافی‌های ارز دیجیتال (به‌خصوص اکسچنج‌های آمریکایی) اجازه خدمات‌دهی به کاربران ایرانی را ندارند، تصمیم گرفتیم به نقد و بررسی صرافی کراکن برای کاربران ایرانی بپردازیم. 

به دلیل ریسک بالای فعالیت در صرافی‌های متمرکز برای کاربران کشورمان، میهن بلاکچین در حال نقد و بررسی صرافی‌های مختلف است و میزان ریسک فعالیت در آن‌ها را بررسی می‌کند تا کاربران در جریان این ریسک باشند و با آگاهی کامل در این حوزه فعالیت کنند. شما می‌توانید نقد و بررسی صرافی‌های کوینکس، کوکوین، هیوبی، اف تی اکس، اوکی اکس، ام اکس سی، ال بنک، BingX، هات بیت و کوین لوکالی که توسط تیم میهن بلاکچین انجام شده است را از طریق لینک‌های زیر مطالعه کنید:

در ادامه این مقاله، به نقد و بررسی صرافی Kraken برای کاربران ایرانی می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

این مقاله در ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ به‌روزرسانی شده است.

نقد و بررسی صرافی کراکن برای کاربران ایرانی

در ابتدا یادآوری می‌کنیم که صرافی Kraken یک اکسچنج بین‌المللی است. برخی افراد شاید این برداشت را داشته باشند که چون دفتر مرکزی کراکن در ایالات متحده واقع شده، مابقی کشورها نیز مجاز به استفاده از این صرافی نیستند؛ اما این‌گونه نیست. البته کراکن برای هر کشوری قوانینی وضع کرده است و حتی در آمریکا نیز برخی ایالات مانند واشینگتن دی‌سی نمی‌توانند از آن استفاده کنند. از آنجایی که لیست کشورها بلندبالا است و نمی‌توان آنها را در این مقاله گنجاند، می‌توانید به این لینک مراجعه کنید و لیست این کشورها و قوانین آنها (که مجاز به استفاده از کراکن هستند یا خیر) را مطالعه کنید.

لیست قاره‌ها در صرافی کراکن
منبع: kraken.com
لیست کشورها در صرافی کراکن
منبع: kraken.com

اما با وجود عدم ارائه خدمات به کاربران ایرانی، صرافی کراکن در مرداد ماه ۱۴۰۱، اقدام به سرویس‌دهی به ایرانی‌ها کرده بود و کاربران زیادی از ایران در این صرافی فعالیت می‌کردند و در نهایت، با برخورد جدی OFAC روبرو شد. خبر این اتفاق را در ابتدای مقاله قرار دادیم. 

قبل از این که به ادامه مقاله بپردازیم، لازم است نگاهی به آمار ترافیک سایت Kraken داشته باشیم. در وبسایت Similarweb مشاهده می‌کنیم که بیشتر بازدیدکنندگان سایت کراکن از کشور آمریکا هستند و بعد از آن نیز به ترتیب، کشورهای آلمان، فرانسه، انگلستان و هلند قرار دارند.

منبع: similarweb.com

مواردی که درباره صرافی کراکن در این مقاله بررسی می‌کنیم، در زیر لیست شده‌اند: 

  • بررسی سایت Kraken
  • بنیان‌گذاران کراکن و تیم مدیریتی
  • امکانات صرافی کراکن
  • بررسی امنیت این صرافی
  • بررسی قوانین استفاده برای کاربران ایرانی
  • سیستم احراز هویت در کراکن
  • جایگزین Kraken برای کاربران ایرانی

بررسی سایت Kraken

بررسی سایت Kraken
منبع: kraken.com

زمانی که وارد سایت Kraken.com می‌شویم، با صفحه‌ای که تصویرش را در بالا می‌بینید، روبرو می‌شویم. در اینجا نوشته شده که با ثبت نام در این صرافی، شما می‌توانید بیش از ۱۰۰ کریپتو را با حداقل ۱۰ دلار سرمایه، معامله کنید. در سمت راست نیز اپلیکیشن موبایلی کراکن را می‌بینیم که هم برای اندروید و هم IOS عرضه شده است. در بالای صفحه نیز امکانات و سرویس‌های Kraken را می‌بینید، که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت. 

کمی پایین‌تر، اطلاعاتی از این صرافی می‌بینیم. در اینجا نوشته شده که بیش از ۹ میلیون مشتری از حدود ۱۹۰ کشور در کراکن فعالیت می‌کنند، که البته ایران و دیگر کشورهای تحت تحریم اجازه فعالیت در این اکسچنج را ندارند. حجم معاملات فصلی کراکن نیز حدود ۲۰۷ میلیارد دلار گزارش شده است. 

بررسی سایت Kraken
منبع: kraken.com

دوباره که کمی پایین‌تر می‌رویم، به بخش سپرده‌گذاری (Staking) کراکن می‌رسیم. شما می‌توانید با استیک کردن بیش از ۱۰ رمزارز، از ۲ تا ۲۲ درصد (بستگی به رمزارز مورد نظر و مدت زمان قفل‌شدن دارایی دارد) سالیانه سود دریافت کنید. 

بررسی سایت Kraken
منبع: kraken.com

در ادامه صفحه اصلی سایت کراکن، به معرفی انواع بازارهای معاملاتی این صرافی پرداخته شده است؛ در صرافی Kraken کاربران می‌توانند معاملات حرفه‌ای یا Pro (انواع سفارشات)، مارجین و فیوچرز انجام دهند. 

سرویس‌های کراکن
منبع: kraken.com

در انتهای صفحه سایت نیز بخش‌های مختلف و صفحات اجتماعی کراکن را می‌بینیم؛ سوشال مدیایی که جای خالی آن احساس می‌شود، دیسکورد است.

برخی امکانات و سرویس‌هایی که در کمتر صرافی ارز دیجیتال دیده شده اما کراکن آنها را ارائه می‌دهد، این موارد هستند: 

  • مدیریت حساب (Account Management): پشتیبانی اختصاصی و شخصی‌سازی شده برای تریدرهای حرفه‌ای.
  •  باگ بانتی (Bug Bounty): کاربران می‌توانند در صورت مشاهده باگ‌ها و مشکلات مختلف در این صرافی، آنها را به تیم کراکن اطلاع دهند و اگر این باگ‌ها اساسی و مخرب بودند، از صرافی پاداش دریافت کنند.
  • رمزنگاری PGP: ارسال ایمیل‌های رمزنگاری شده به‌صورت PGP یا Pretty Good Privacy، به منظور حفظ امنیت بیشتر کاربران. 
  • شرکت در مزایده‌ها پاراچین‌های پولکادات: می‌توانید مستقیما از طریق صرافی کراکن، در مزایده پاراچین‌ها شرکت کنید. 

بنیان‌گذاران و تیم مدیریتی کراکن چه کسانی هستند؟

نکته‌ای که درباره صرافی‌ها، به خصوص اکسچنج‌های قدیمی و شناخته شده مهم است، شناخت تیم مدیریتی آنهاست؛ در بخش Why Kraken ما تنها نام جسی پاول (Jesse Powell) بنیانگذار این صرافی را مشاهده می‌کنیم، که این یک نکته منفی درباره این صرافی است. 

تیم مدیریتی کراکن
منبع: kraken.com

با جستجو در اینترنت، ما در سایت Comparably به اسامی تیم مدیریتی کراکن دسترسی پیدا کردیم:

  • کایسر ان‌جی (Kaiser NG): مدیر ارشد مالی.
  • دیوید ریپلی (David Ripley): مدیر ارشد عملیاتی.
  • استیو هانت (Steve Hunt): معاون بخش مهندسی.
  • کریگ استو (Craig Stoe): معاون مدیریت محصولات.
  • کریستینا یی (Christina Yee): مدیر ارشد برند.
  • مارکو سانتوری (Marco Santori): مدیر ارشد حقوقی.
  • رابرت زاگوتا (Robert Zagotta): مدیر ارشد تجاری. 
تیم مدیریتی کراکن
منبع: comparably.com

امکانات صرافی کراکن

صرافی Kraken امکان معامله در بازارهای اسپات، مارجین با لوریج تا ۵ برابر، فیوچرز و OTC را فراهم کرده است. می‌توانید کارمزد معاملات در این بازارها را در این لینک مشاهده کنید. همچنین کراکن در بخش معاملات آتی، چند بازار مختلف دارد؛ معاملات دائمی تک‌وثیقه‌ای (Single-Collateral Perpetual)، سررسید ثابت تک‌وثیقه‌ای (Single-Collateral Fixed Maturity) و معاملات خطی دائمی چندوثیقه‌ای (Multi-Collateral Perpetual Linear) که مقدار مارجین مورد نیاز برای معاملات و میزان لوریجی که می‌توانید استفاده کنید، در هر کدام از این موارد متفاوت است و بستگی به سطح و حجم معاملات شما دارد. می‌توانید در این لینک، این اطلاعات را بررسی کنید. 

همچنین در این صرافی امکانات دیگری همچون استیکینگ، بازار NFT، آموزش به صورت مقاله، ویدیو و پادکست و انواع معاملات برای سرمایه‌گذاران سازمانی را نیز ارائه می‌دهد. به علاوه، کاربران می‌توانند از پشتیبانی ۲۴ ساعته این صرافی نیز بهره‌مند شوند. 

بررسی امنیت صرافی Kraken

شعار کراکن حفاظت از دارایی‌ها، NFTها و ایجاد امنیت برای کاربران است. البته این امنیت تنها از نظر سرقت و هک شدن نیست؛ بلکه ارائه ثبات مالی و داشتن پشتوانه مالی، ارتباطات سالم بانکی و استانداردهای قانونی نیز جزو موارد امنیتی هستند. 

به ادعای کراکن، تمامی دارایی‌های واریز شده به‌صورت آفلاین و در چندین کیف پول سرد نگهداری می‌شوند، سرورهای این صرافی به‌صورت ۲۴ ساعته توسط دوربین‌ها و نگهبانان نظارت می‌شوند، تمام اطلاعات حساس حساب‌های کاربران رمزنگاری می‌شوند و تیمی حرفه‌ای برای تست سیستم‌های این صرافی گماشته شده‌اند تا احتمال هرگونه حمله را بررسی و آزمایش کنند. همچنین Kraken یک برنامه Bug Bounty نیز در نظر گرفته، که کاربران در صورت مشاهده باگ‌ها و ارورها، آنها را به تیم کراکن گزارش کنند. 

از دیگر اقدامات امنیتی که این صرافی برای حساب‌های کاربران در نظر گرفته، این موارد هستند:

  • احراز هویت دومرحله‌ای (2FA): احراز هویت دوعاملی، با استفاده از اپلیکیشن Google Authenticator و یا سخت افزار Yubikey، برای امنیت بیشتر اکانت انجام می‌شود.
  • ایمیل‌های برداشت دارایی با استفاده از قفل حساب خودسرویس (Self-Serve Account Lock).
  • مجوزهای کلید API قابل شخصی‌سازی.
  • ارسال ایمیل‌های رمزنگاری شده به‌صورت PGP به کاربران، برای امنیت بیشتر.
  • نظارت مداوم و لحظه‌ای برای جلوگیری از فعالیت‌های مشکوک.
  • رمزنگاری کردن اطلاعات حساس.
  • امکان قفل کردن حساب قابل تنظیم: می‌توانید برای قفل کردن حساب خود، زمانی را تعیین کنید؛ مثلا تعیین کنید که اگر از حساب خود به مدت ۶ ساعت استفاده نکردید، اکانت شما قفل شود. برای باز کردن آن، دوباره نام کاربری و پسورد لاگین خود را باید وارد کنید.  
  • استفاده از رمزنگاری SSL در سایت صرافی.
  • پشتیبانی چت و ایمیل به‌صورت ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته.

بررسی قوانین استفاده برای کاربران ایرانی

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، استفاده از صرافی کراکن برای کاربران ایرانی مجاز نیست و ایران در لیست کشورهای تحت تحریم Kraken قرار دارد؛ با این که در چند ماه گذشته در سال ۱۴۰۱ این صرافی اقداماتی خلاف قوانین بین‌المللی تحریم‌ها انجام داده و به کاربران ایرانی سرویس ارائه کرده است، اما نباید با احتساب این موضوع اقدام به استفاده از این صرافی کرد؛ زیرا اکنون کمیته OFAC در حال بازجویی از صرافی کراکن است و ممکن است حساب‌های کاربران ایرانی مسدود شود و حتی اجازه برداشت دارایی‌ها نیز به این کاربران داده نشود. 

سیستم احراز هویت در کراکن

برای انجام KYC در صرافی کراکن، دو شرط لازم است: سن شما بالای ۱۸ سال باشد و کشوری که در آن اقامت دارید، جزو مناطق تحت تحریم نباشد. لیست کشورها را می‌توانید در این لینک مشاهده کنید؛ کشور موردنظر را انتخاب کنید، تا کراکن به شما نمایش دهد که آیا می‌توانید از سرویس‌های آن استفاده کنید یا خیر. 

دو سطح احراز هویت در این صرافی وجود دارد؛ Starter و Express. البته دو سطح دیگر به نام‌های Intermediate and Pro نیز وجود دارند، که مدارک بیشتری مانند اثبات آدرس از شما طلب می‌کنند. 

محدودیت واریز و برداشت برای هر کدام از این سطوح، در جدول زیر نشان داده شده است: 

محدودیت واریز و برداشت برای سطوح مختلف کاربران صرافی کراکن
منبع: kraken.com

واریز رمزارز برای تمامی سطوح محدودیتی ندارد، برداشت روزانه در سطح استارتر ۵۰۰۰ دلار،‌ Intermediate ۵۰۰,۰۰۰ دلار و Pro نیز ۱۰,۰۰۰,۰۰۰ دلار است. سطح اکسپرس، تنها برای شهروندان آمریکایی است و شرایط آن با دیگر سطوح متفاوت است. 

در ابتدای ایجاد اکانت جدید، شما اطلاعاتی مانند آدرس ایمیل، نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد و آدرس (بدون نیاز به اثبات) را به صرافی ارائه می‌دهید و پس از تایید شدن، به سطح Starter ارتقا می‌یابید. برای ارتقاء به سطوح بالاتر، شما باید مدارک بیشتری از جمله عکس پاسپورت و آدرس منزل (با اثبات آدرس) ارائه دهید، که این مورد برای کاربران ایرانی امکان‌پذیر نیست. در جدول زیر مزایا و سرویس‌های هر کدام از سطوح را می‌توانید مشاهده کنید. 

امکانات و محدودیت‌ها برای سطوح مختلف کاربران صرافی کراکن
منبع: kraken.com

همانطور که می‌بینید، میزان واریز به صرافی هیچ محدودیتی برای هیچ کدام از سطوح ندارد؛ اما برای برداشت و برخی سرویس‌ها، محدودیت‌هایی وجود دارد. برای نمونه، ترید در بازار فیوچرز کراکن برای سطح استارتر موجود نیست و حتما باید احراز هویت سطح بالاتر را انجام دهید. معاملات OTC نیز تنها برای کاربران سطح Pro‌ موجود است. برخی دیگر از سرویس‌ها برای هر کدام از این سطوح، در جدول زیر آمده است: 

سرویس های صرافی کراکن به سطوح مختلف کاربران
منبع: kraken.com
  • فعال کردن امکانات امنیتی و استفاده از اپلیکیشن حرفه‌ای کراکن، برای تمام سطوح فعال است.
  • استفاده از اپلیکیشن Kraken‌ برای ترید، برای تمام Levelها به غیر از استارتر فعال است.
  • واریز رمزارز محدودیتی ندارد.
  • برداشت کریپتو محدودیت‌هایی برای هر سطح دارد که در جدول قبلی مشاهده کردید.
  • استفاده از شبکه لایتنینگ بیت کوین تنها برای سطوح Intermediate و Pro امکان‌پذیر است. 
  • واریز و برداشت پول فیات محدودیت‌هایی برای هر سطح دارد. 
  • مبادله دارایی‌ها محدودیت ندارد.
  • استیکینگ برای سطح استارتر به‌صورت آن‌چین انجام می‌شود و برای سطوح Intermediate و پرو هم به صورت On-Chain و هم Off-Chain‌ قابل انجام است. 
  • معاملات مارجین برای سطوح Intermediate و Pro فعال است؛ البته شرایط خاصی نیز وجود دارد که می‌توانید در این لینک مطالعه کنید. 
  • ترید در دارک پول (Dark Pool) تنها برای کاربران سطح پرو مجاز است (این سرویس در حال حاضر غیرفعال است). 
  • معاملات Futures‌ برای کاربران Intermediate و Pro فعال است. 
  • معاملات OTC فقط برای کاربران Pro امکان‌پذیر است. 
  • اجازه شرکت در مزایدات پاراچین‌های پولکادات نیز تنها به کاربران Intermediate و Pro داده می‌شود. 
  • حساب بیزینسی برای افرادی که احراز هویت سطح Pro دارند، باز می‌شود. 
  • کاربران سه سطح اول، می‌توانند ۱۶ کلید API از کراکن دریافت کنند و سطح پرو تا ۲۵ کلید می‌تواند دریافت کند.
  • محدوده نرخ کال کردن APIها برای دو سطح ابتدایی پایین، برای سطح Intermediate بالا و برای سطح پرو بالاترین حد است. API Call Rate Limits به معنی تعداد تماس‌های API است، که یک برنامه یا کاربر می‌تواند در یک بازه زمانی معین انجام دهد.

جایگزین Kraken برای کاربران ایرانی

از اوایل سال ۲۰۲۲ (اواسط دی ماه ۱۴۰۰) قوانین سفت و سختی از طرف قانون‌گذاران برای صرافی‌های رمزارز خارجی اعمال شد. در گذشته، بسیاری از کاربران ایرانی از صرافی بایننس استفاده می‌کردند و پس از محدودیت‌های شدیدی که توسط این صرافی اعمال شد، کاربران به اکسچنج‌های کوکوین، هوبی و دیگر صرافی‌هایی که محدودیت‌ها را هنوز اعمال نکرده بودند و یا محدودیت خاصی نداشتند، روی آوردند؛ اما پس از مدتی، این صرافی‌ها نیز اجازه فعالیت به کاربران ایرانی را لغو کردند. آخرین مورد اجباری شدن احراز هویت در صرافی کوکوین بود. نمی‌توان صرافی معتبر متمرکزی را پیشنهاد کرد، که ایرانی‌ها بتوانند از آن استفاده کنند. اما خوشبختانه با پیشرفت فضای غیرمتمرکز، پلتفرم‌هایی طراحی شدند که به تمام کاربران، اجازه فعالیت بدون محدودیت و بدون احراز هویت را می‌دهند. 

شما می‌توانید برای مبادلات رمزارزهای خود، از صرافی‌های غیرمتمرکز مانند یونی سواپ (برای شبکه اتریوم، آربیتروم و آپتیمیزم)، پنکیک سواپ (برای زنجیره بایننس)، تریدرجو (برای شبکه آوالانچ)، کوییک سواپ (برای شبکه پالیگان) و وان اینچ (یک تجمیع‌کننده صرافی‌های غیرمتمرکز که از شبکه‌های بسیاری پشتیبانی می‌کند) و دیگر دکس‌ها استفاده کنید. 

همچنین صرافی‌های غیرمتمرکز نسبتا خوبی برای معاملات مارجین و فیوچرز وجود دارند. اگر می‌خواهید از شبکه‌های لایه ۲ استفاده کنید که هزینه کمتری بابت کارمزد پرداخت کنید، ما بهترین بازارهای معاملاتی مبتنی بر شبکه‌های لایه ۲ را هم معرفی کرده‌ایم. برای معاملات آپشن هم یکی از بهترین پلتفرم‌ها Opyn است.

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • آیا استفاده از صرافی کراکن برای ایرانیان امکان‌پذیر است؟

خیر. متاسفانه این صرافی به دلیل وجود قوانین سختگیرانه تحریم‌ها علیه ایران، اجازه فعالیت به کاربران ایرانی را نمی‌دهد. 

  • صرافی کراکن در کدام کشور است؟

کراکن یک صرافی رمزارز بین‌المللی است که دفتر مرکزی آن در سان فرانسیسکوی آمریکا واقع شده است؛ بنابراین از قوانین آمریکا پیروی می‌کند. 

  • ثبت نام در صرافی کراکن چگونه است؟

شما می‌توانید با ارائه اطلاعاتی مانند ایمیل، نام و نام خانوادگی و تاریخ تولد خود یک حساب کاربری در کراکن ایجاد کنید؛ اما برای استفاده از سرویس‌های بیشتر و حرفه‌ای‌تر این صرافی مانند معاملات مارجین و فیوچرز، حتما باید با ارسال مدارک شناسایی از جمله پاسپورت، احراز هویت خود را به سطوح بالاتر ارتقا دهید که متاسفانه این گزینه برای کاربران ایرانی ممکن نیست. احراز هویت در صرافی کراکن ۴ سطح مختلف دارد که برای هر کدام از آنها محدودیت‌هایی اعمال شده است.

  • مزایا و معایب صرافی کراکن چیست؟

این صرافی امنیت بسیار بالایی دارد و تیمی حرفه‌ای به‌صورت شبانه‌روزی به حفظ امنیت کراکن می‌پردازند. همچنین امکانات امنیتی بسیاری برای کاربران وجود دارد، که می‌توانند با فعال کردن آنها، امنیت خود را حفظ کنند. یکی از معایب این صرافی، عدم معرفی تیم مدیریتی در سایت خود است. همچنین ممکن است در نگاه اول، کار با صرافی کراکن مقداری پیچیده به نظر برسد. 

جمع‌بندی

صرافی کراکن از چند ماه قبل، اقدام به ارائه خدمات به کاربران ایرانی کرده بود؛ به همین دلیل در مرداد ماه ۱۴۰۱، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا یا OFAC این صرافی را مورد بازخواست قرار داد. از آنجایی که ایران در لیست کشورهای تحت تحریم قرار دارد، لازم دانستیم که به نقد و بررسی صرافی کراکن برای کاربران ایرانی بپردازیم؛ زیرا ممکن است در طی این بازجویی‌ها، قوانین سخت‌تری برای کراکن وضع شود و این اکسچنج مجبور به مسدود کردن حساب‌های کاربران ایرانی بکند. آیا شما در صرافی Kraken حساب کاربری دارید؟‌ 


پیشنهاد مطالعه:

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا