مبتدی مقالات عمومی

آموزش بلاک چین در آفریقا؛ بانوان رهبر جنبش این تکنولوژی هستند!

این که بانوان در تکنولوژی و صنایع مالی نمایندگان کمی دارند یک راز نیست؛ در ایالات متحده، بانوان تنها یک چهارم مشاغل مرتبط با محاسبات را در اختیار دارند. برخی از بخش‌ها حتی بدتر هم هستند. مانند مهندسی نرم‌افزار که نمایندگان زن در آن کمتر از ۱۵ درصد هستند. حالا با ورود بلاک چین (Blockchain) ، یک تکنولوژی که با تمرکز زدایی نوید یک تحول جهانی را می‌دهد. بلاک چین دگرگون کردن بسیاری از صنایع از مدیریت امور مالی و زنجیره منابع تا مراقبت‌های بهداشتی و حاکمیت را آغاز کرده است؛ با این حال، این هنوز تغییر قابل ملاحظه‌ای در آمار جمعیتی صنعت تکنولوژی نیست.

طبق مطالعه‌ای که یک شرکت تحقیقاتی ارز دیجیتال به رهبری لانگ هش (Long Hash) انجام داده شده است: بانوان تنها ۱۴.۵ درصد اعضای تیم استارتاپ بلاک چین را تشکیل می‌دهند. این آمار در رده مدیریتی، کمتر هم می‌شود؛ تنها ۷ درصد از مدیران اجرایی و ۸ درصد از مشاورین زن هستند.

آفریقا تمایل زیادی به بلاک چین پیدا کرده است

بلاک چین بیت کوین آفریقا ارز دیجیتال رمز ارز تکنولوژی پانزی

در آفریقا داستان به کلی متفاوت است. این قاره تا حد زیادی به تکنولوژی بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال تمایل پیدا کرده است و بانوان نقش کلیدی را در آن ایفا کرده‌اند. با وجود این که به طور سنتی، صنعت تکنولوژی یک باشگاه پسرانه است، تعدادی از بانوان متعهد بی باک و مصمم به سرعت در حال رشد هستند که با طوفانی این صنعت را به تسخیر در آورده‌اند.

در آفریقا بانوان برای قرن‌ها به حاشیه رانده شده‌اند؛ محرومیت اقتصادی، عدم دسترسی به آموزش، خشونت جنسیتی، مشارکت محدود در تصمیمات سیاسی. این‌ها تنها بخشی از چالش‌های زیادی است که بانوان این قاره با آن مواجه هستند.

این یکی از دلایلی است که بیت کوین و تکنولوژی بلاک چین، مورد توجه بسیاری از بانوان قرار گرفته است. برای آنها بلاک چین نویدبخش رهایی است. این تکنولوژی به آنها امید می‌دهد که می‌توانند خود را از قید اسارت مالی که از سیستم ورثه‌ای می‌آید، دهه‌ها فساد، فقدان فرصت‌ها و مواردی از این دست رها کنند.

برای مثال در کشور بوتسوانا (Botswana)، آلاکانانی ایتیرلنگ (Alakanani Itireleng) که پرچم بلاک چین را به دوش می‌کشد، به «بانوی بلاک چین» معروف شده است. او بنیان‌گذار ساتوشی سنتر (Satoshicentre) است؛ یک مرکز بلاک‌چین که با تعداد زیادی توسعه‌دهنده برای رفع بزرگ‌ترین چالش‌های آفریقا از این تکنولوژی استفاده می‌کنند.

در آفریقای جنوبی، سونیا کونل (Sonya Kuhnel) یکی از معروف‌ترین رهبران بلاک چین است. کونل بنیان‌گذار ارز دیجیتال Xago است. یک صرافی XRP و درگاه پرداخت که به خرده‌فروشان اجازه پرداخت با توکن XRP را می‌دهد. او همچنین بنیان‌گذار «آکادمی بلاک چین» است. موسسه‌ای که متعهد است تا سال ۲۰۲۲ مهارت‌های ۱۰ هزار مهندس نرم‌افزار را در تکنولوژی بلاک چین ارتقا دهد.

در کنیا، رزلین گیسیریا (Roselyn Giciria) به عنوان رئیس انجمن بلاک چین کنیا، نوآوری و ترویج این تکنولوژی را هدایت می‌کند. گیسیریا همچنین هدایت بانوان کنیا در بخش بلاک چین را به عهده دارد و تلاش می‌کند تا بانوان بیشتری را در این صنعت وارد کند.

و در نیجیریه تلاش‌های دوریس اوجدر (Doris Ojuedeire) فراتر از کشور خود رفته و بانوان بسیاری را در سراسر قاره با بلاک چین و ارز دیجیتال آشنا کرده است. او مسیری که طی کرده را با من به اشتراک گذاشت؛ مسیری که باعث تبدیل شدنش به یکی از صداهای تاثیرگذار بلاک چین در آفریقا شد.

از شیادی و کامیابی

دوریس ۸ سال قبل هنگامی که در دانشگاه مشغول تحصیل حسابداری بود وارد ارز دیجیتال شد. در آن زمان کریپتو حوزه ناشناخته‌ای بود و تعداد کمی در آفریقا با آن درگیر بودند که بیشتر آن‌ها هم مرد بودند. این برای دوریس اهمیتی نداشت و به جستجو برای یافتن تمام آنچه می‌توانست به او کمک کند ادامه داد، تا اطلاعات بیشتری درباره بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال پیدا کند.

او با سرمایه‌گذاری در تجارت کریپتو کارش را آغاز کرد. به عنوان یک تازه کار دوریس در آغاز به خاطر کلاهبرداری آنلاین پول زیادی از دست داد؛ با این حال او مبارزه کرد و به تدریج از تجارت کریپتو سود کرد. این ریسک کاملا پر ثمر بود و او در حالی که هنوز در دانشگاه بود، به استقلال مالی رسید.

دوریس زمانی که فارغ‌التحصیل شد، فهمید که بیت کوین فراتر از صرفا سود مالی است. در حالی که درباره تکنولوژی بلاک چین می‌آموخت، متوجه شد که این تکنولوژی امکان تغییر شکل زندگی میلیون‌ها آفریقایی را می‌دهد؛ خصوصا بانوان این قاره. در نتیجه تصمیم گرفت تا درباره بلاک چین به مردم آموزش دهد و این اشتیاق تا امروز ادامه دارد.

بانوان آفریقایی و بلاک چین

بلاک چین بیت کوین آفریقا ارز دیجیتال رمز ارز تکنولوژی پانزی

در آفریقا بعد از این که سرمایه‌گذار‌ان متفاوت میلیون‌ها دلار در طرح‌های پانزی از دست دادند، کلاهبرداری و بیت کوین با هم مترادف شده بودند. این اولین چیزی بود که دوریس تصمیم گرفت با آموزش بیت کوین به هزاران نیجریه‌ای، آنها را با دنیای فرصت‌هایی که به روی آنها گشوده خواهد شد آشنا کند.

او دریافت که بانوان در بیت‌کوین و بلاک چین بسیار کم حضور‌ دارند. او تصمیم گرفت که این قضیه را تغییر دهد و در نهایت منجر به تولد بانوان آفریقایی بلاک چین (Bitcoin African Ladies‌) شد. BAL یک سازمان غیرانتفاعی است که به بانوان آفریقا تکنولوژی بلاک چین را آموزش می‌دهد. این سازمان به سرعت رشد کرده و اکنون اعضایی از نیجریه، آفریقای جنوبی، غنا، مصر، ساحل عاج و بسیاری از کشورهای دیگر دارد.

سازمان BAL گردهمایی، کارگاه‌های آموزشی، برنامه‌های مشاوره و کنفرانس در راستای ایجاد علاقه به بلاک چین برای بانوان را برگزار می‌کند. بزرگ‌ترین رویداد آن «کنفرانس بانوان» مهم‌ترین رویداد این سازمان است. رویدادی که رهبران برجسته بلاک چین را برای الهام بخشیدن، آموزش و تعامل با بانوان دعوت می‌کند. بر خلاف بیشتر رویدادهای بلاک چین که تعداد محدودی سخنران زن دارد، ۸۰ درصد سخنرانان در این رویداد زن هستند.

البته دوریس از آموزش فراتر رفته است. او می‌گوید:

در حالی که از طریق بلاک چین می‌توان به ریشه‌کن کردن یا حداقل کاهش بسیاری از مشکلات بانوان آفریقا کمک کرد، اما تنها آموزش کافی نیست. بانوان باید به استقلال مالی برسند. این بزرگ‌ترین سلاحی‌ است که می‌توانند برای رهایی خود به کار بگیرند. زمانی به پتانسیل واقعی خود پی‌ می‌برند که به هیچکس وابسته نباشند.

اشتیاق وی برای ثبات اقتصادی بانوان آفریقا منجر به تاسیس کریپتو لاینس (Crypto Lioness) شد. پلتفرمی که او برای آموزش بانوان در تجارت کریپتو از آن استفاده می‌کند. کریپتو لاینس به بانوان اجازه می‌دهد تا برای اشتراک‌گذاری باید و نباید‌های تجارت کریپتو، نکات، آموختن از متخصصین و حمایت یکدیگر، از واتس اپ، Telegram و دیگر پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی استفاده کنند.

بانوان در بلاک چین

با تلاش‌های دوریس هزاران زن در آفریقا به صنعت بلاک چین پیوستند. او می‌گوید که این بزرگ‌ترین دستاوردش است. او معتقد است که این یک کاتالیزور برای پذیرش گسترده تکنولوژی و ارزهای دیجیتال در سراسر قاره خواهد بود.

با این حال او معتقد است که بانوان اگر بخواهند کاملا درگیر بلاک چین شوند، کارهای بیشتری باید انجام شود. اعتقادی که سیارا سان (Ciara Sun)، نایب‌رئیس هیوبی گلوبال (Huobi Global) نیز به آن رسیده است.

سان بعد از کار کردن با غول‌های جهانی مانند «گروه مشاور بوستون» و «ارنست و یانگ» به صنعت بلاک چین پیوست. او می‌گوید: «با دیدن این که دنیای اقتصاد معاصر چطور کار می‌کند، برای من تغییر مسیر به آنچه دنیای مالی آینده می‌دانستم، آسان بود.»

او اشاره می‌کند که بانوان همچنان با چالش‌هایی مانند مورد سوال قرار گرفتن در مورد تصمیم‌گیری‌هایشان مواجه هستند. چالش‌هایی که بیشتر مردان با آن روبرو نیستند. با وجود بلاک چین که محل تقاطع امور مالی و تکنولوژی است – دو صنعتی که بانوان کمتر در آن حضور دارند – جای تعجب نیست که تعداد بانوان قدرتمند و تاثیرگذار بسیار کم است.

او معتقد است اگر بلاک چین به پتانسیل کامل خود دست یابد تغییر خواهد کرد. او می‌گوید:

کریپتو و بلاک چین نیازمند تصمیم‌گیری‌های متعدد هستند. اما وقتی نیمی از جمعیت بیش از ۹۹ درصد تصمیمات بزرگ را بگیرند، شما تغییر واقعی را محدود کرده و باعث اختلال بزرگ شده‌اید. فضای بلاک چین و کریپتو نیازمند شجاعت کافی جستجو برای یافتن دیدگاه‌های متفاوتی‌ است که بانوان می‌توانند در این فضا ایجاد کنند.

منبع
cointelegraphtelegram

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا