بیت کوین (BTC) در چند روز گذشته توانست حرکت صعودی خود را حفظ کند و حالا معاملهگران منتظرند روند کلی آن طی روزهای آینده مشخص شود. به همین خاطر، سرمایهگذاران در هفته جاری باید مراقب رویدادهای مهمی مثل جلسه FOMC و اعلام نرخ بهره آمریکا باشند تا احتمال افزایش یا کاهش قیمت بیت کوین را بررسی کنند.
به نقل از کوین تلگراف، با وجود افزایش عدم قطعیت سرمایهگذاران نسبت به شرایط اقتصاد کلان، BTC موقعیت خود را در بالای محدوده ۳۰,۰۰۰ دلار حفظ کرده است. کندل هفتگی بیت کوین در بالاترین سطح از ماه می ۲۰۲۲ (اردیبهشت ۱۴۰۱) بسته شد که دستاورد بزرگی برای گاوها محسوب میشود. این رمزارز تاکنون هم نشان داده است که با وجود ۱۵٪ رشد در هفته گذشته همچنان از یک اصلاح عمیق اجتناب میکند.
عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در هفته جاری
حال سوال این جا است که چه عاملی میتواند در هفته جاری روی قیمت بیت کوین تاثیر بگذارد؟ با نزدیک شدن به انتهای ماه اکتبر (۹ آبان) و به دلیل افزایش بیثباتی در منطقه خاورمیانه، کاتالیزورهای مهمی برای افزایش نوسانات بازار کریپتو وجود دارد. فدرال رزرو آمریکا هم در ۱ نوامبر (۱۰ آبان) سرنوشت نرخ بهره این کشور را تعیین میکند و ممکن است موانع پیش روی داراییهای پرریسک را افزایش دهد.
با این حال، بیت کوین در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و دادههای فاندامنتال نیز این مسئله را تایید میکنند. از آنجایی که BTC تاکنون از فروش و برداشت سود معاملهگران جان سالم به در برده است، سرمایهگذاران زیادی امیدوارند در آینده شاهد رشد بیشتر آن باشند. با این حال، به نظر بعضی از افراد احتمال سقوط BTC تا ۲۰,۰۰۰ دلار همچنان وجود دارد.
در ادامه، تمام فاکتورهای موثر بر قیمت BTC طی روزهای آینده را بررسی خواهیم کرد.
۱. شمارش معکوس برای پایان صعودی ماه اکتبر
کندل هفتگی بیت کوین در هفته گذشته بالاتر از کلوز کندلهای ۱۸ ماه قبل بسته شد. موقعیت فعلی BTC در بالای سطح ۳۴,۴۰۰ دلار هم نشان میدهد این رمز ارز به تثبیت خود ادامه میدهد. رشد بیت کوین تا ۳۴,۷۰۰ دلار در روزهای گذشته هم باعث شد معاملات شورت (Short) سرمایهگذاران لیکویید شود.
اکنون فعالان بازار کریپتو مشتاقانه منتظر اتمام اکتبر صعودی و بسته شدن کندل ماهانه بیت کوین هستند. آنها مشتاق خواهند بود که ببینند آیا Uptober وضعیت صعودی خود را حفظ میکند یا خیر. متیو هایلند (Matthew Hyland)، تحلیلگر محبوب بازار کرپیتو، با توجه به شاخص قدرت نسبی (RSI) و با انتشار نمودار زیر اظهار داشت:
کلوز کندل هفتگی احتمالا خروج از یک فاز تثبت ۶ماهه را تایید میکند. همچنین این احتمال وجود دارد که RSI هفتگی به بالاترین حد خود برسد و احتمال واگرایی نزولی را در آینده منتفی کند. این اتفاق برای رشد BTC خیلی خوب است و برای نزول آن شرایط بسیار بدی ایجاد میکند.
گفتنی است در تحلیل تکنیکال، شاخص RSI با رسیدن به بالای محدوده ۷۰ وارد ناحیه اشباع خرید میشود. این شاخص در حال حاضر در تایم فریم هفتگی در محدوده ۷۰ قرار دارد و به بالاترین حد خود در بیش از یک سال اخیر رسیده است.
معاملهگر دیگری به اسم تایتان آو کریپتو (Titan of Crypto) هم نسبت به آینده بیت کوین خوشبین است و با توجه به ابر ایچیموکو و نمودار زیر اظهار داشت:
قیمت بیت کوین در هفته آینده به ۴۰,۰۰۰ دلار میرسد؟
بیت کوین در تلاش است از الگوی پرچم صعودی و محدوده اینساید بار (Inside Bar) خارج شود. خط تنکنسن در ابر ایچیموکو هم صعودی شده است.
اگر خط کیجونسن به دنبال خط تنکانسن حرکت کند، کندل روزانه بیت کوین در بالای محدوده اینساید بار بسته شود و بالای محدوده ۳۴,۵۰۰ دلار بماند، BTC در یک چشم بر هم زدن میتواند به ۴۰,۰۰۰ دلار برسد.
تحلیلگری به اسم «Bluntz» هم اظهار داشت:
ساختار Sideway (نه نزولی و نه صعودی) بیت کوین ادامه دارد.
خیلی عجیب بود که BTC توانست با قاطعیت مقاومت ۳۲,۰۰۰ دلار را بشکند و در ۳۴,۰۰۰ دلار با پذیرش بازار مواجه شود.
شک و ناباوری معاملهگران همچنان ادامه دارد. خیلیها در بازار نزولی به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) دچار میشوند.
۲. کاهش قیمت بیت کوین به ۲۰,۰۰۰ دلار؛ «بدترین سناریو»
به نظر میرسد برخی از تحلیلگران هنوز از رشد بیت کوین مطمئن نیستند. خیلی از این افراد به هدف ۲۰,۰۰۰ دلار چشم دوختهاند؛ چراکه هم گپ CME در این محدوده قرار دارد و هم اوج بازار صعودی ۲۰۱۷ محسوب میشود. تحلیلگری به نام «Poseidon» با انتشار این تصویر گفته است:
در این نمودار، تمام گپهای CME بیت کوین به جز گپ ۲۰,۰۰۰ دلار پر شده است.
تحلیلگر دیگری به اسم رکت کپیتال (Rekt Capital) هم با انتشار نمودار زیر درباره بدترین سناریوی BTC گفت:
بدترین سناریو برای بیت کوین؟ برگشت به ۲۰,۰۰۰ دلار در ۵.۵ ماه آینده تا قبل از هاوینگ.
در این صورت بیت کوین ۴۲٪ سقوط میکند.
چقدر احتمال دارد که این اتفاق بیفتد؟
احتمال اینکه بدترین سناریوها رخ بدهند، معمولا خیلی کم است.
رکت کپیتال قبلا در مورد کاهش قیمت BTC به خاطر احتمال تشکیل الگوی سقف دو قلو هشدار داده بود؛ اما این الگو در هفته گذشته باطل شد. تحلیلگری به اسم کردیبل کریپتو (CredibleCrypto) نیز اظهار داشت:
وقتی برای اولین بار ۵ ماه پیش درباره گپ CME نوشتم، اکثرا با من مخالف بودند.
فکر میکنم خیلیها هنوز هم مخالف هستند.
وقتی از ۴۰,۰۰۰ دلار برگردیم، در نهایت اکثر آنها با من موافقت میکنند.
سایر تحلیلگران نیز بر سطوح مهم بیت کوین برای جلوگیری از ریزش قیمت آن تاکید کردند. برای مثال، مارک کالن (Mark Cullen) در این باره اظهار داشت:
بیت کوین باید با آزمایش مجدد قیمتهای میانی محدوده (Buy Zone)، سطوح مقاومت را به حمایت تبدیل کند. اگر بیشتر ریزش کند، فکر میکنم سقوط کند.
گاوها واقعا نمیخواهند قیمت BTC به زیر ۳۲,۵۰۰ دلار برود، اما احتمال این وجود دارد که یک فتیله (Wick) بلند به وجود بیاید و نقدینگی بازار را جمع کند.
با این حال، تحلیلگری به نام پنتوشی (Pentoshi) تاکید کرد:
روند کلی بیت کوین تغییر نکرده است. مهمترین سطوح آن در تصویر روبهرو مشخص شده است.
اگر کندل بیت کوین زیر محدوده بنفشرنگ بسته شود، احتمال انحراف آن و باطل شدن تحلیل وجود دارد.
بیت کوین همچنان ممکن است در هفته آینده به محدوده ۴۰,۰۰۰ تا ۴۲,۰۰۰ دلار برسد.
۳. کاهش هبستگی BTC با بازار سهام در آستانه جلسه FOMC
با تشدید مشکلات خاورمیانه و تاثیر آن در خارج از این منطقه، BTC با دومین جنگ بزرگ در دو سال گذشته مواجه شده است. هولدرهای BTC نیز در هفته جاری و با انتشار دادههای کلان آمریکا ممکن است با نوسانات جدیدی روبهرو شوند.
چهارشنبه ۱ نوامبر ( ۱۰ آبان ساعت ۹:۳۰ به وقت تهران) جلسه فدرال رزرو آمریکا برای تعیین نرخ بهره این کشور تشکیل خواهد شد و میتواند در ایجاد نوسانات کوتاهمدت در بازار کریپتو موثر باشد. با این حال، بیت کوین در ماههای اخیر و با وجود اینکه تورم آمریکا همواره بیش از پیشبینیهای تحلیلگران بوده، به تصمیمات این بانک واکنش چندانی نشان نداده است.
دادههای «FedWatch Tool» در سایت «CME Group» نیز نشان میدهد سرمایهگذاران معتقدند نرخ بهره آمریکا تغییری نخواهد کرد. پلتفرم «The Kobeissi Letter» هم اعلام کرده است:
رویدادهای مهم این هفته:
۱. شاخص اطمینان مصرفکننده: سهشنبه
۲. شاخص فرصت شغلی و گردش کار (JOLTS): چهارشنبه
۳. بیانیه فدرال رزرو درباره نرخ بهره: چهارشنبه
۴. مطالبات اولیه بیکاری: پنجشنبه
۵. گزارش مشاغل آمریکا برای ماه اکتبر (مهر): جمعه
۶. گزارش درآمدی ۲۰٪ از شرکتهای «S&P 500» هم در این هفته منتشر میشود.هفته مهمی در پیش داریم.
شاخص مدیران خرید (PMI) بخش خدمات و تولیدی ISM به ترتیب در روزهای جمعه و چهارشنبه منتشر میشوند. پلتفرم The Kobeissi Letter بر این نکته تاکید کرده است که اصلاح شاخص S&P 500 ممکن است با واگرایی بیت کوین مواجه شود. این دو بازار قبلا همبستگی داشتند، اما در ماه گذشته با وجود رشد بیت کوین، شاخص S&P 500 حدود ۴٪ کاهش داشته است.
پلتفرم سنتیمنت (Santiment) نیز با تایید کاهش همبستگی بیت کوین و بازار سهام تاکید کرده است این اتفاق نشاندهنده بازگشت بازار کریپتو است. سنتیمنت ادامه داد:
بیت کوین امروز دوباره به بالاترین حد خود در ۱۷ ماه گذشته رسید. ارزش بازار کریپتو با وجود کاهش «S&P 500» صعودی شده است. این امر نشان میدهد وابستگی ۲ ساله بیت کوین و آلت کوینها با بازار سهام از بین رفته و روند صعودی آنها ممکن است آغاز شده باشد.
۴. بررسی سختی استخراج بیت کوین
سختی استخراج BTC آخرین بار در ۳۰ اکتبر (۸ آبان) به طور خودکار تعدیل شد و با ۲.۳۵٪ رشد به بالاترین حد خود رسید. این شاخص در حال حاضر در محدوده ۶۲.۴۶ تریلیون قرار دارد و نشان میدهد رقابت بین ماینرها شدیدتر شده است. هش ریت BTC هم این مسئله را تایید میکند. جیمز ون استراتن (James van Straten)، پژوهشگر و تحلیلگر شرکت کریپتواسلیت (CryptoSlate)، در این باره اظهار داشت:
در چند روز گذشته، هش ریت بیت کوین به ۵۰۰ اگزاهش بر ثانیه نزدیک شد. این چهارمین تعدیل مثبت و متوالی هش ریت است و نشان میدهد روند صعودی آن در ماههای اخیر ادامه یافته است.
جران ملرود (Jaran Mellerud)، تحلیلگر ماینینگ شرکت «Arcane Research» در این باره گفت:
روند صعودی هش ریت بیت کوین احتمالا به خاطر افزایش قیمت آن و با توجه به این واقعیت که ماینرها در تلاش هستند تا قبل از هاوینگ از یکدیگر پیشی بگیرند، ادامه خواهد یافت. این شاخص حتی ممکن است قبل از آغاز سال ۲۰۲۴ به ۵۰۰ اگزاهش بر ثانیه برسد.
شاخص ترس و طمع بیت کوین نیز به ۷۲ (از ۱۰۰) رسیده که در ناحیه طمع قرار دارد. BTC آخرین بار دو سال پیش و بعد از رسیدن به رکورد تاریخی ۶۹,۰۰۰ دلار به این محدوده رسیده بود.