قلم میهن بلاکچین

صفر تا صد ماجرای استیبل کوین بایننس؛ چرا صدور BUSD متوقف شد؟

از هفته گذشته و پس از انتشار خبری مبنی بر توقف صدور BUSD، جایگاه سومین استیبل کوین بزرگ بازار به لرزه درآمد. این توکن که تا پیش از این اتفاق در رتبه ۵ام قرار داشت، هم‌اکنون جایی پایین‌تر از ریپل و کاردانو نشسته است. همانطور که در این مطلب هم به تفصیل بررسی کردیم، ۲۰۲۳ سال قانون‌مند شدن کریپتو است. به نظر می‌رسد که نهادهای نظارتی سریع‌تر از تصور ما وارد عمل شده‌اند و استیبل کوین بایننس را به عنوان اولین نمونه زیر تیغ قانون گذاشته‌اند. با میهن بلاکچین همراه باشید تا ببینیم چرا اداره خدمات مالی نیویورک دستور توقف صدور BUSD را صادر کرد، واکنش شرکت‌های پکسوس و بایننس به این اتفاق چه بود، عدم صدور استیبل کوین بایننس چه تاثیری بر بازار کریپتو خواهد گذاشت و در ادامه بخوانید که وضعیت استیبل کوین‌ها پس از دستور توقف صدور BUSD چگونه است و کاربرانی که BUSD دارند، بهتر است چه اقداماتی را در پیش بگیرند.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

⭕ سازمان بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) با اعلام BUSD به عنوان اوراق بهادار ثبت‌نشده، اخطاریه‌ای برای شرکت صادرکننده (Paxos) ارسال کرد.

⭕ اداره خدمات مالی نیوریوک دستور توقف صدور BUSD را داد و اعلام کرد که پکسوس باید نسبت به بازخرید این استیبل کوین اقدام کند.

⭕ به‌نظر می‌رسد این دستور در جریان تبدیل خودکار استیبل کوین‌های USDC، USDP و TUSD به BUSD توسط بایننس و عدم پشتوانه کافی برای تولید BUSD صادر شده است.

⭕ شرکت Paxos مخالفت خود را با اخطاریه SEC اعلام کرد و بایننس نیز پکسوس را مسئول مدیریت و صدور BUSD خواند.

⭕ این دستور منجر به کاهش ۲.۵ میلیاردی ارزش بازار این استیبل کوین شده است.

⭕ پس از انتشار این خبر، قیمت توکن بومی پلتفرم‌های غیرمتمرکز دارای استیبل کوین مانند میکر، کرو و لیکوییتی افزایش چشمگیری داشته است.

⭕ شرکت پکسوس از ۲ اسفند صدور BUSDهای جدید را متوقف کرده و تا بهمن ۱۴۰۲ استیبل کوین‌های موجود در بازار را بازخرید خواهد کرد. این امر منجر به کاهش چشمگیر ارزش بازار این رمزارز خواهد شد.

ماجرای توقف صدور BUSD از کجا شروع شد؟

ماجرای توقف صدور BUSD
منبع:technopixel.org

روز یکشنبه ۱۳ فوریه (۲۴ بهمن ۱۴۰۱) گزارشی حاوی اخطاریه SEC (کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده) به شرکت پکسوس (Paxos) در وال استریت ژورنال منتشر شد. در این گزارش ادعا شده بود که استیبل کوین بایننس (BUSD) یک اوراق بهادار ثبت نشده (بدون مجوز) است و این شرکت باید منتظر اقدامات اجرایی بعدی باشد. لازم به ذکر است که شرکت پکسوس از سال ۲۰۱۹ و طی توافق با صرافی بایننس، مدیریت ضرب (Mint) و بازخرید (Redemption) این استیبل کوین را به عهده داشته است. ساعاتی بعد دپارتمان خدمات مالی نیویورک (NYDFS) به این شرکت دستور داد تا از ۲۱ فوریه (۲ اسفند ۱۴۰۱) صدور توکن‌های جدید BUSD را متوقف کند. اینجا نقطه آغاز جنجال و رو شدن ماجراهای پشت این اتفاق بود. در نتیجه این خبر، ترید‌رها استیبل کوین مورد استفاده خود را تغییر دادند و ترس‌هایی مبنی بر دیپگ شدن BUSD در بازار شکل گرفت. اما چرا این نهاد نظارتی چنین دستوری را صادر کرد؟
یک سخنگوی NYDFS به رویترز گفت که پکسوس BUSD را به شیوه ای «ایمن و سالم» اداره نمی‌کند و تعهدات خود را برای انجام ارزیابی ریسک و بررسی دقیق «برای جلوگیری از استفاده بازیگران بد از پلتفرم» نقض کرده است. چنین اظهاراتی می‌تواند نشانه‌ای از اقدامات ضد پولشویی یا مسائل احراز هویت مرتبط با Binance باشد. 

سرنخ اول این ماجرا بیانیه این دپارتمان در قبال تخلفات پکسوس و باینس است. در این بیانیه ذکر شده که این دپارتمان تنها مجوز صدور BUSD روی بلاکچین اتریوم را برای پکسوس صادر کرده است. سایر توکن‌های Binance-Peg BUSD که روی شبکه‌هایی به جز اتریوم قرار دارند، بدون مجوز دپارتمان خدمات مالی هستند و توسط پکسوس صادر نشده‌اند. طبق الزامات DFS (دپارتمان خدمات مالی)، تمام استیبل کوین‌های صادر شده توسط نهادهای تحت نظارت DFS باید به طور کامل (به نسبت ۱ به ۱) توسط پول نقد یا معادل‌های نقدی پشتیبانی شوند. این ذخایر به طور مرتب از طریق گواهی‌های شخص ثالث و اشخاص مستقل داخلی و خارجی بررسی می‌شوند. در نهایت پکسوس موظف به بازخرید توکن‌های صادر شده توسط خود با نرخ مبادله ۱ به ۱ شده است. اما چرا نهادهای قانونی روی BUSD زوم کرده‌اند؟

بایننس زیر تیغ تیز قانون‌گذاران

بایننس تحت نظر نهادهای قانونی
منبع: thenewscrypto.com

همانطور که احتمالا می‌دانید، بایننس نسخه‌های رپد توکن از رمزارز‌های دیگر مانند بیت‌کوین، اتر، USDC و USDT را در بستر شبکه‌های خود منتشر می‌کند. این توکن‌ها با نام «Binance-peg» یا «B-Tokens» شناخته می‌شوند و در بستر زنجیره هوشمند BNB (باینس اسمارت چین سابق) عرضه می‌شوند. در سپتامبر ۲۰۲۲ (شهریور ۱۴۰۱)، بایننس سیاست جدیدی علیه سپرده‌های USDC، USDP و TUSD به‌کار برد. طبق این سیستم جدید، بایننس به صورت خودکار تمام سپرده‌های این استیبل کوین‌ها را به BUSD تبدیل می‌کرد. بایننس در یک پست وبلاگ توضیح داد که هدف از این کار بهبود نقدینگی و همچنین ارائه قیمت‌های بهتر و اجرای سریع‌تر سفارش‌ها برای کاربران است. جرمی آلر (Jeremy Allaire) مدیرعامل و از بنیان‌گذاران بنیاد سیرکل در واکنش به این اتفاق اعلام کرد که عدم پشتیبانی بایننس از معاملات رمز ارز USDC مسئله مهمی نیست.
طبق گزارشی که توسط بلومبرگ منتشر شده، شرکت سیرکل که رقیب اصلی پکسوس است، داده‌های آنچین جمع‌آوری‌شده توسط تیم خود را با NYDFS به اشتراک گذاشته است. ظاهرا داده‌ها نشان می‌دهند که استیبل کوین بایننس به اندازه‌ای که صادر شده است، پشتوانه ندارد. برخی منابع از کمبود وثیقه بیش از یک میلیارد دلاری خبر داده‌اند. در یک نمونه، گزارش شد که بایننس تنها ۱۰۰ میلیون دلار وثیقه برای حمایت از ۱.۷ میلیارد دلار Binance-peg USDC صادر شده توسط خود دارد.


در حالی که پکسوس مجوز صدور BUSD را فقط در اتریوم دارد و ملزم به حفظ سوابق بازبینی یا Audit است که پشتوانه یک به یک را اثبات می‌کند، بایننس این استیبل کوین را در پلتفرم خود بدون مجوز یا اثبات ذخایر (Proof of Reserves) صادر کرده است. شرکت پکسوس هم به عنوان یک نهاد تحت نظارت ایالات متحده، مسئول بازخرید هر BUSD موجود، در برابر پرداخت یک دلار آمریکا است. با این حال، این شرکت نمی‌تواند صدور یا نظارت بر BUSD ایجاد‌شده در پلتفرم و بلاکچین بایننس را کنترل کند. از آنجایی که بایننس یک نهاد آمریکایی نیست، نهادهای نظارتی ایالات متحده تنها می‌توانند با ممنوع کردن هر گونه ارتباط پکسوس و بایننس به این مسئله رسیدگی کنند.

جدا از اتفاقات پیرامون BUSD، بایننس در چندین جبهه دیگر نیز با مشکلاتی در ایالات متحده درگیر شده است. در ماه گذشته، شریک بانکی این صرافی (Signature Bank) حداقل مبلغ انتقال دلاری را افزایش داد و اعلام کرد که فقط معاملات کاربران با حساب‌های بانکی بیش از ۱۰۰ هزار دلار را پردازش می‌کند. این صرافی همچنین اعلام کرد که به طور موقت برداشت‌ها و واریز‌های دلاری برای مشتریان بین‌المللی را در این ماه متوقف می‌کند. پیش از این هم مقامات ایالات متحده برای صندوق‌های پوشش ریسک (Hedge Fund) آمریکایی و شرکت‌های بازارساز که با بایننس همکاری و معامله می‌کنند احضاریه فرستاده بود و از آن‌ها خواست تا سوابق ارتباط خود با این صرافی را ارسال کنند.

واکنش بایننس و پکسوس به دستور توقف صدور BUSD

شرکت پکسوس در اطلاعیه‌ای رسمی اعلام کرد که صدور استیل کوین BUSD را از تاریخ ۲۱ فوریه متوقف خواهد کرد. پکسوس تاکید کرد تمام BUSDهای موجود تا فوریه ۲۰۲۴ (بهمن ۱۴۰۲) با پشتوانه کامل باقی خواهند ماند و مشتریان در این مدت می‌توانند دلار بایننس خود را بازخرید کنند. مشتریان پکسوس می‌توانند تا این زمان BUSD خود را به فیات دلار یا استیبل کوین USDP تبدیل کنند.
یکی از سخنگویان پکسوس در بیانیه‌ای به نشریه Blockworks گفت که این شرکت «قاطعانه با SEC مخالف است» و افزود که BUSD تحت قوانین اوراق بهادار فدرال نیست. این نماینده خاطرنشان کرد که Paxos همیشه ایمنی دارایی‌های مشتریان خود را در اولویت قرار داده است و BUSD‌های صادر شده توسط پکسوس همیشه دارای پشتوانه یک به یک با ذخایر دلاری آمریکا است. به نظر می‌رسد که پکسوس درصدد آمادگی برای کشاندن ماجرا به دادگاه و ارائه دعوی است.

مدیر عامل بایننس، چانگ پنگ ژائو هم در رشته توییتی به این اتهامات پاسخ داد. او ضمن اطمینان خاطر دادن به کاربران در مورد امنیت BUSD گفت پکسوس صاحب و مسئول صدور این رمزارز است. CZ خاطرنشان کرد که با بازخریدهای پیش رو و عدم صدور توکن جدید تنها اتفاق جدید کاهش ارزش بازار BUSD خواهد بود. او در مورد تداوم معاملات این استیبل کوین در صرافی بایننس هم چنین گفت:

بایننس همچنان از BUSD پشتیبانی خواهد کرد؛ اما پیش‌بینی می‌شود که عده‌ای ترجیح دهند از استیبل کوین دیگری استفاده کنند، لذا ما به تدریج استفاده از آن را به عنوان زوج اصلی معاملاتی بایننس کنار می‌گذاریم.

تاثیر توقف صدور BUSD بر بازار رمزارزها

دستور توقف ضرب استیبل کوین بایننس چه تاثیری بر وضعیت BUSD و سایر رمزارزهای بازار گذاشته است؟ در ۱۳ فوریه (روز توقف صدور BUSD) ارزش بازار سومین استیبل کوین بزرگ در جهان، ۱۶ میلیارد دلار بود. طی هفته گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیون دلار از ارزش بازار این توکن از بین رفته و در تاریخ ۲۲ فوریه رقم مارکت کپ آن به ۱۲.۴ میلیارد رسیده است.

کاهش چشمگیر ارزش بازار busd
منبع: Coinmarketcap.com

تقریبا ۳.۸ میلیارد دلار استیبل کوین در ۳۰ روز گذشته صرافی‌ها را ترک کرده‌اند و برخی از آن‌ها به شبکه بیت کوین سرازیر شده‌اند. از زمان سقوط صرافی FTX در نوامبر ۲۰۲۲، تقریبا ۱۱ میلیارد دلار استیبل کوین از صرافی‌ها خارج شدند. در اوایل فروپاشی جریان خروجی استیبل کوین رخ داد، اما نشانه‌هایی از تبدیل به بیت کوین وجود نداشت. اما جریان خروجی استیبل کوین از ژانویه ۲۰۲۳ به سمت بیت کوین رفت. این امر نشان از تغییر رفتار سرمایه‌گذاران دارد. 

کاهش موجودی استیبل کوین ها در همه صرافی ها
منبع:cryptoslate.com

وضعیت رمزارز BNB هم چندان خوشایند نیست. در پی اقدامات نظارتی علیه BUSD، نسبت حجم معاملات جفت‌ارز BNB/BTC به ۰.۰۱۲۵۷ سقوط کرده است. نسبت قیمت BNB به BTC، که عملکرد نسبی این دو توکن را اندازه‌گیری می‌کند به پایین‌تر حد خود از ۲ آگوست ۲۰۲۲ رسیده است. شاخص فاندینگ ریت (Funding Rate) بایننس کوین هم کاهش چشمگیری داشته است و در ۱۹ فوریه به منفی ۰.۰۰۶۵ درصد رسیده است. خروج جریان پول از توکن BNB که زمانی پایگاه امنی در بازار محسوب می‌شد، شاید از این باور ناشی می‌شود که سرکوب نظارتی علیه BUSD در واقع حرکتی علیه بایننس است.

کاهش نرخ معامله btc/bnb
منبع: coindesk.com

از سوی دیگر محدودیت‌های قانونی ایجاد شده برای BUSD موجب شد تا توجهات به سمت استیبل کوین‌های غیرمتمرکز جلب شود. در نتیجه قیمت توکن‌های بومی پروژه‌های دارای این استیبل کوین‌ها مانند میکر، کرو و لیکوییتی به شدت افزایش یافت. طبق گزارش میهن بلاکچین قیمت توکن‌های بومی این ۳ پلتفرم یعنی MKR و CRV و LQTY در عرض حدود ۱۲ ساعت پس از توقف صدور BUSD به ترتیب ۱۷٪، ۲۱٪ و ۵۸٪ رشد کرد.

جامعه آوه هم پروپوزالی مبنی بر فریز کردن ذخایر BUSD در پلتفرم آوه را به رای‌گیری گذاشته‌اند. از آنجایی که با عدم صدور استیبل کوین‌های جدید و بازخرید توکن‌های موجود، تعداد موجودی در گردش BUSD به تدریج صفر خواهد شد، این عدم تعادل احتمال دی‌پگ شدن این رمزارز را در استخرهای آوه را افزایش می‌دهد.

اثر این اتفاق بر سایر استیبل کوین‌ها

تاثیر عدم صدور BUSD بر سایر استیبل کوین‌ها
منبع: criptonoticias.com

کاملا قابل انتظار است که ماجرای توقف انتشار BUSD فرصتی برای دو نام بزرگ دیگر در بازار ایجاد می‌کند؛ تتر و USDC! برخی حدس می‌زنند که احتمالا برنده کوتاه‌مدت این بازی تتر است و حتی خود بایننس به دلیل مشکلاتی که با سرکل دارد USDT را جایگزین BUSD می‌کند. به گزارش کوین گکو، ارزش بازار تتر از روز دوشنبه (۱۴ فوریه) از ۶۸.۴ میلیارد دلار به ۷۰ میلیارد دلار افزایش یافته است. اما داده‌های آنچین احتمال وقوع سناریوی دیگری را هم نشان می‌دهند. بر اساس داده‌های نانسن، خروجی استیبل کوین‌هایی مانند USDC و USDT از بلاکچین اتریوم برای ۹ روز متوالی از سپرده‌ها پیشی گرفته است. این برداشت‌ها که به‌طور جدی با سقوط FTX در اوایل نوامبر آغاز شدند، روند فزاینده‌ای به خود گرفته است. همه این‌ها نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران نسبت به وضعیت این دو رمزارز هم دچار شک و تردید شده‌اند.

🛑 قربانی بعدی SEC کدام استیبل کوین است؟

استیبل کوین‌ها پلی بین سیستم مالی سنتی و بازار کریپتو هستند و به کاربران اجازه می‌دهند بدون خروج از فضای کریپتو، معاملات خود را با ارزهای فیات انجام دهند. آن‌ها بخش بزرگی از اکوسیستم کریپتو را تشکیل می‌دهند و از هر چهار رمزارز معامله شده، یکی با استیبل کوین معامله می‌شود. جالب است که استیبل کوین‌ها حتی بیشتر از جفت‌ارز بیت کوین/اتر معامله می‌شوند. با این حال، محبوبیت فزاینده آنها همچنین نگرانی‌هایی را در مورد نظارت و تاثیر بالقوه آنها بر بازارهای مالی ایجاد کرده است. این امر به ویژه برای استیبل کوین‌هایی که پشتوانه فیات دارند و بنابراین تاثیر مستقیمی بر سیستم مالی گسترده‌تر دارند، مهم است. رسوایی‌ها و جنجال‌های پیش‌آمده در بازار، حساسیت‌های مرتبط با کلاهبرداری، پولشویی و سایر فعالیت‌های مجرمانه و نیاز فزاینده به قانون‌گذاری را افزایش می‌دهد. اطلاعیه و هشدار صادرشده توسط دپارتمان خدمات مالی نیویورک می‌تواند تفسیر گسترده‌ای ارائه دهد از اینکه استیبل کوین‌ها، عنوان اوراق بهادار واجد شرایط را به دوش می‌کشند. مسلما چشم سرمایه‌گذاران بازار و بازیگرهای بزرگ به سرنوشت پکسوس و Busd خواهد بود. شاید نیاز باشد نسبت به آخرین وضعیت قانون‌گذاری درباره ارزهای دیجیتال آگاه باشیم؛ به‌همین خاطر خواندن این مطلب خالی از لطف نیست.

در همان روزهای اول دستور توقف صدور BUSD، شایعه‌ای مبنی بر ارسال اخطاریه SEC به شرکت سرکل مطرح شد که در ساعات اولیه تکذیب شد. اما احتمال اینکه در آینده نگاه‌ها به سمت USDC بچرخد، وجود دارد. اخیرا حجم معاملات این استیبل کوین در صرافی‌های متمرکز کاهش و در صرافی‌های غیرمتمرکز افزایش چشمگیری داشته است. با توجه به اینکه سرکل یک شرکت آمریکایی است، احتمال اینکه نهادهای نظارتی بر بازارهای محل عرضه USDC سختگیری کنند وجود دارد.

اما سیرکل در تلاش است تا از سرنوشتی مشابه BUSD جلوگیری کند. دانت دیسپارت (Dante Disparte) مدیر ارشد استراتژی سرکل اعلام کرده است که USDC یک ارز دیجیتال دلاری تنظیم‌شده است که تحت قانون انتقال پول ایالات متحده صادر می شود. او گفت حقایق و شرایط در هر نوع اقدام نظارتی مانند این اتفاق، برای هر کس متفاوت است، همانطور که ملاحظات ساختاری و نظارتی در مورد هر یک از ارزهای دیجیتال در گردش در سراسر جهان متفاوت است. نظر اغلب کارشناسان بر این است که USDC به دلیل همکاری نزدیک با وزارت خزانه‌داری ایالات متحده و چارچوب‌های به‌روزتر کمتر در مظان اتهام ناامنی قرار دارد. البته قطعا نگرانی‌هایی درباره باز کردن پرونده جدید برای USDC وجود دارد. اگر چنین شود احتمال زیاد بیشتر به مسائل پولشویی و KYC مربوط است.

سرنوشت تتر نیز یک سوال بزرگ است؛ زیرا در گذشته با تنظیم‌کننده‌های ایالات متحده مواجه بوده است، اما توسط یک نهاد آمریکایی صادر نشده است. سخنگوی تتر گفت که این شرکت در ایالات متحده فعالیت نمی‌کند و از اظهار نظر بیشتر خودداری کرد. تتر در اکتبر ۲۰۲۱ به دلیل اظهارات نادرست و گمراه‌کننده درباره پشتوانه استیبل کوین خود مجبور به پرداخت ۴۱ میلیون دلار جریمه شد. برای مطالعه بیشتر در زمینه تاثیر قانون‌گذاری‌ها بر آینده بازار، خواندن این مطلب را پیشنهاد می‌کنم.

جایگزین‌های BUSD کدامند؟

پس از اعلام خبر توقف صدور BUSD، پرسش «BUSDهای خود را به چه تبدیل کنیم» به مهم‌ترین دغدغه کاربران کریپتو بدل شد. من معتقدم که هر شخص با توجه به میزان سرمایه و ریسک‌پذیری خود باید در این زمینه تصمیم بگیرد. واقعیت این است که انتخاب استیبل کوین مناسب در شرایط کنونی بازار کار ساده‌ای نیست. شخصا ترجیح می‌دهم تمام سبد خود را معطوف به یک استیبل کوین نکنم و اگر قرار است در بازار نقد بمانم، پول خود را به چندین استیبل کوین (ترکیبی از متمرکز و غیرمتمرکز با پشتوانه کریپتویی و فیات) تبدیل کنم. درباره اینکه چه جایگزینی برای BUSD مناسب است، نظر ساناز وفی و میثم مقیسه را هم جویا شدم.

🟣 ساناز معتقد بود که به‌طور کلی استفاده از همه استیبل‌ها برای ذخیره دارایی، در شرایط کنونی توصیه نمی‌شود. اما اگر هیچ راهکار جایگزینی وجود نداشته باشد، گزینه مناسب‌تر استیبل کوین‌های غیرمتمرکز (مانند DAI) هستند. چون تا حدودی ریسک‌های فریز و بلوکه شدن را کاهش می‌دهند. البته برای مبادلات کوتاه‌مدت می‌توان سراغ USDC و USDT رفت که حجم معاملات و تنوع مارکت بیشتری دارند. ساناز وفی در نهایت توصیه کرد که از نگهداری بلندمدت هر استیبل کوین در صرافی‌ها خودداری شود و بهتر است از جایگزین‌های متن‌باز و غیرحضانتی استفاده کنیم.

🔵 میثم مقیسه هم در پاسخ به سوال مناسب‌ترین جایگزین‌های BUSD در شرایط فعلی کدامند، توضیح داد که شرکت Paxos به عنوان شرکت صادرکننده استیبل کوین BUSD جزو معدود شرکت‌های ثبت‌شده و تحت نظارت در بازار رمزارزها است که به صورت ماهانه گزارش پشتوانه و مقدار عرضه کل توکن خود را به صورت شفاف منتشر می‌کرد. با این حال رفتارهای صرافی بایننس روی فعالیت عرضه این استیبل کوین نیز تاثیر داشت.
با این حال برای افرادی که تریدر نیستند و فعلا برنامه‌ای برای ورود به بازار ندارند و صرفا می‌خواهند تمام دارایی خود را همچنان استیبل کوین نگه دارند، من استیبل کوین دیگر شرکت پکسوس با نماد USDP با مارکت کپ تقریبا یک میلیارد دلاری را گزینه خوبی می‌دانم. این استیبل کوین در صرافی‌های ایرانی معامله نمی‌شود (یا من اطلاعی ندارم) و فقط روی شبکه اتریوم عرضه شده و به همین دلیل مشکل مشابه BUSD برای این توکن اتفاق نخواهد افتاد.
اما برای تریدرها یا سرمایه‌گذارانی که این روزها به دنبال فرصتی برای ورود به بازار هستند و قصد نگهداری بلندمدت استیبل کوین‌ها را ندارند، من استیبل‌کوین‌های USDC و DAI را گزینه‌های خوبی می‌دانم، بازار معاملاتی این دو استیبل کوین در ایران نیز وجود داشته و در حوزه دیفای نیز این دو استیبل کوین نقدینگی قابل قبولی دارند و عملا مشکلی برای تبدیل به سایر رمزارزها وجود ندارد.

پرسش و پاسخ (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • دلیل توقف صدور BUSD چیست؟
    کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) طی اخطاریه‌ای به شرکت پکسوس هشدار داد که قصد دارد از آن به خاطر صدور استیبل کوین بدون پشتوانه دلار بایننس شکایت کند. دپارتمان خدمات مالی نیویورک نیز دستور توقف صدور BUSD را صادر کرد.
  • جایگزین‌های BUSD کدامند؟
    در شرایط فعلی بازار و اخبار قانون‌گذاری‌ها نمی‌توان با اطمینان جایگزینی برای BUSD معرفی کرد. بهتر است مطابق با هدف خود سبدی از استیبل کوین‌های غیرمتمرکز و متمرکز همچون DAI، USDC و تتر داشته باشید.

جمع‌بندی

بازار ۱۳۶ میلیارد دلاری استیبل کوین در حال حاضر دستخوش تغییرات قابل توجهی است. تنظیم‌کننده‌ها و نهادهای قانونی به صورت دقیق مورد BUSD و Paxos بررسی خواهند کرد. گزارش شده است که کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) در حال آماده شدن برای طرح شکایت علیه ناشر BUSD به اتهام ارائه اوراق بهادار ثبت نشده است. در پی سرکوب BUSD، سایر استیبل کوین‌ها نیز احتمالا تحت نظارت نظارتی بیشتری قرار خواهند گرفت. این می‌تواند به وضعیتی منجر شود که کل بازار استیبل کوین در معرض تهدید قرار گیرد و کاربران مجبور به یافتن راه حل‌های جایگزین شوند.

نظر شما درباره ماجرای پیرامون استیبل کوین BUSD چیست؟ آیا SEC استیبل کوین‌های دیگر نظیر USDC و تتر را هم تعقیب خواهد کرد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا