استیبل کوین BUSD چیست؟ همه چیز درباره دلار بایننس
استیبل کوین BUSD یا دلار بایننس، یک رمزارز قانونگذاری شده و وابسته به دلار آمریکا است. در ازای هر واحد BUSD یک دلار آمریکا در ذخایر این ارز موجود است. به عبارت دیگر، ذخایر BUSD با نسبت ۱ به ۱ به دلار آمریکا وابسته است. هولدرهای این توکن میتوانند برای دریافت ارز فیات یا برعکس، داراییهای خود را معاوضه کنند. Paxos، صادر کننده توکن BUSD، اسنادی را به صورت ماهانه از ذخایر BUSD منتشر میکند. با میهن بلاکچین همراه باشید تا به طور کامل متوجه شویم که استیبل کوین BUSD چیست و سپس به نحوه کارکرد دلار بایننس، نحوه قانونگذاری آن، تفاوت آن با سایر استیبل کوینها، کاربردها، نقشه راه، همکاریها، تیم توسعه دهنده و نحوه خرید و فروش و نگهداری استیبل کوین بایننس میپردازیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.
خلاصه مطلب: 📌دلار بایننس (BUSD) یک استیبل کوین است که قیمت آن با دلار آمریکا برابری میکند. 📌 این استیبل کوین محصول مشترک شرکتهای بایننس و پکسوس است. 📌 دپارتمان خدمات مالی نیویورک (NYDFS) به بهانه صدور بدون مجوز این رمزارز روی شبکههایی بهجز اتریوم، در ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ دستور توقف صدور بایننس یو اس دی را صادر کرد. 📌 شرکت پکسوس از ۲ اسفند صدور BUSDهای جدید را متوقف کرده و تا بهمن ۱۴۰۲ استیبل کوینهای موجود در بازار را بازخرید خواهد کرد. این امر منجر به کاهش چشمگیر ارزش بازار این رمزارز خواهد شد. |
استیبل کوین BUSD چیست؟
دلار بایننس (BUSD) یک استیبل کوین است که قیمت آن با دلار آمریکا برابری میکند. این ارز به سرمایهگذاران و تریدرها این امکان را میدهد که یک دارایی کمنوسان کریپتویی را بدون نیاز به خارج شدن از فضای کریپتو در اختیار داشته باشند. BUSD استیبل کوینی است که توسط بنیاد پکسوس (Paxos) و صرافی بایننس بنیانگذاری شده است. در گذشته، این بنیاد یک استیبل کوین با پشتوانه طلا تحت عنوان PAX Gold یا به اختصار PAXG را نیز منتشر کرده است. دپارتمان و وزارت خدمات مالی ایالت نیویورک توکنهای BUSD و PAXG را قانونگذاری میکند.
از نقطهنظر فنی، بایننس یو اس دی یک استیبل کوین با پشتوانه فیات است؛ یعنی معادل با عرضه BUSD، دلار آمریکا توسط شرکت پکسوس بهصورت نقد در بانک، تواقفنامه بازخرید (RRP) و اوراق قرضه نگهداری میشود. در این صفحه میتوانید گزارشهای ماهانه و هفتگی مرتبط با ذخایر پشتوانه BUSD را مطالعه کنید. با افزایش یا کاهش قیمت دلار آمریکا، قیمت BUSD نیز در بازههای همسان با دلار نوسان میکند.
Paxos دلار بایننس را به صورت مبتنی بر بلاکچین اتریوم عرضه میکند. صرافی بایننس نیز توکن BUSD را در بستر زنجیره BNB عرضه کرده است. بایننس BUSD را در یک آدرس اتریومی نگهداری میکند و معادل آن توکن بایننس یو اس دی در شبکه بایننس اسمارت چین مینت میکند. BUSD وابسته به بایننس محصولی از Binance است و بنابر همین امر نیز نه به واسطه Paxos عرضه میشود و نه توسط وزارت خدمات مالی نیویورک قانونگذاری شده است.
دپارتمان خدمات مالی نیویورک (NYDFS) در ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ دستور توقف صدور BUSD را صادر کرد. این اتفاق به بهانه صدور بدون مجوز BUSD روی شبکههایی به جز اتریوم صورت گرفته است. شرکت پکسوس هم در اطلاعیهای رسمی اعلام کرد که صدور استیل کوین BUSD را از ۲ اسفند متوقف خواهد کرد و تا بهمن ۱۴۰۲ تمام استیبل کوینهای موجود در بازار را بازخرید میکند. این امر منجر به کاهش چشمگیر ارزش بازار این رمزارز خواهد شد.
استیبل کوین بایننس چگونه کار میکند؟
مکانیزم حفظ وابستگی استیبل کوین بایننس در مقایسه با سایر Stablecoinها به نسبت سادهتر است. هر واحد ارز دلار بایننس قابل معاوضه با یک دلار از ذخایر نگهداری شده است. در صورت ارسال BUSD به Paxos، توکن شما Burn شده یا سوزانده میشود و ارز فیات معادل آن به شما ارائه میشود. این مکانیزم موجب حفظ ذخایر عرضه و ذخایر نگهداری دلار با نسبت ۱ به ۱ میشود.
هنگامی که قیمت BUSD به سطحی پایینتر از ۱ دلار میرسد، تریدرهای آربیتراژکننده به میزان زیادی BUSD خریداری میکنند. حتی سطح قیمت ۰.۹۸ دلار نیز فرصت کسب سود زیادی را برای این افراد فراهم میکند. آربیتراژکنندگان میتوانند پس از خریداری مقادیر زیادی از این استیبل کوین، توکنهای BUSD را از طریق پلتفرم Paxos به ارز فیات تبدیل کنند. افزایش میزان تقاضا برای دلار بایننس، میتواند قیمت این توکن را به سطح ۱ دلاری خود بازگرداند تا نسبت وابستگی ۱ به ۱ نیز حفظ شود.
BUSD چگونه قانونگذاری میشود؟
قانونگذاران ایالت نیویورک مولفههای بهخصوصی را برای Paxos، بایننس و شیوه عملکرد این استیبل کوین تعیین کردهاند؛ علاوه بر اینکه لازم است از وثیقهگذاری شدن کامل این توکن به واسطه دلار اطمینان حاصل شود، پکسوس باید با دقت زیادی روند مینت و Burn شدن توکنهای BUSD را کنترل کند. این اصول همگی به منشور اعتماد و قوانین بانکداری نیویورک در حوزه استیبل کوینها پایبند هستند.
تابع جدیدی در قراردادهای هوشمند داخلی این توکن تعبیه شده است که منعکسکننده مقررات استیبل کوینها هستند: SetLawEnforcementRole. این بخش کوچک کد به Paxos اجازه میدهد، از امکاناتی که پیش از این در مورد رعایت مقررات خدمات مالی ایالت نیویورک (NYDFS) گفتیم، استفاده کند.
همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم، این ویژگیها برای BUSD عرضه شده توسط Paxos در بستر اتریوم اعمال میشوند. دلار بایننس وابسته به Binance که توسط این بنیاد و بر روی زنجیره BNB (که به صورت رسمی تحت عنوان زنجیره بایننس و بایننس اسمارت چین شناخته میشود) عرضه شده است، بر اساس شیوههای مختلفی عمل میکند و توسط Paxos صاده نشده و توسط NYDFS قانونگذاری نمیشود.
تفاوت BUSD با سایر استیبل کوینها چیست؟
BUSD به دلایل مشخصی با سایر استیبل کوینها تفاوت دارد. در وهله اول، دلار بایننس در دسته استیبل کوینهای باپشتوانه ارز فیات جای دارد. لازم به ذکر است که استیبل کوینهای مبتنی بر کریپتو نیز وجود دارند که از ارزهای دیجیتال برای ذخایر خود استفاده میکنند. به عنوان مثالی از این دست استیبل کوینها میتوان به دای (Dai) اشاره کرد، که پشتوانههای آن چندین ارز دیجیتال همچون اتریوم و USDC هستند.
همچنین استیبل کوینهای الگوریتمی نیز وجود دارند که به هیچ شکلی از وثیقهگذاری نیاز ندارند. این پروژهها تلاش میکنند تا به واسطه بهرهگیری از الگوریتمهای خاص، میزان ساخت و سوزاندن توکنها را برای ذخایر استیبل کوینها کنترل کنند.
اما وجه تمایز بایننس یو اس دی در مقایسه با سایر استیبل کوینهای وابسته به فیات چیست؟ اولین نکته این است که Paxos به صورت منظم فرایندهای بازبینی یا Audit این ارز را برای بررسی برقرار بودن تناسب ۱ به ۱ ذخایر دلار و BUSD به انجام میرساند.
شرکت حسابداری Withum این آدیتها را به عنوان بخشی از ملزومات دلار بایننس و به عنوان یک رمزارز قانونگذاری شده به انجام میرساند. خیلی از پروژهها در این عرصه وجود دارند که چنین کاری را انجام نمیدهند و ممکن است برخی از استیبل کوینهای متکی به پشتوانه فیات تمام ذخایر دلاری و ارز وابسته خود را به صورت کامل در اختیار نداشته باشند.
به عنوان مثال، پروندهای که توسط دادستان کل نیویورک بررسی شد، نشان میداد که ذخایر استیبل کوین تتر به صورت ۱۰۰ درصدی تحت پشتوانه ارز فیات نیست. این اکتشاف در تضاد کامل با اظهارات پیشین تتر بود.
کاربردهای BUSD چیست؟
دلار بایننس از کاربردهای زیادی برای تریدرها و سرمایهگذاران برخوردار است. برجستهترین کاربرد این ارز دیجیتال، مصون ماندن کاربران از نوسانات قیمتی بازار رمزارز است. با توجه به اینکه دلار بایننس یک کوین پایدار یا همان استیبل کوین است، میتوان با بهرهگیری از این ارز به عنوان ذخایر ارزش در بازههای زمانی نوسان بالا در بازار کریپتو بهره برد.
یکی دیگر از کاربردهای BUSD معاملات آربیتراژ است که در طول آنها سرمایهگذاران منتظر دورههایی میمانند که ارزش دلاری BUSD کاهش یافته و نسبت ۱ به ۱ این ارز با دلار آمریکا تغییر کند.
به عنوان مثال، زمانهایی وجود دارد که ارزش دلاری BUSD به کمتر از ۱ دلار میرسد. در طول این بازه زمانی، معاملهگرها میتوانند بایننس یو اس دی را با قیمت پایینتری خریداری کرده و منتظر بمانند تا قیمت BUSD/USD به شرایط مساوی بازگردد. سپس این ارز را در ازای دریافت پول فیات به فروش میرسانند و به میزان مثالی ۰.۲ دلار در ازای هر واحد BUSD فروخته شده، سود کسب میکنند.
برخی از آخرین توسعههای مشاهده شده در عرصه دلار بایننس شامل پیادهسازی بستر مورد نیاز برای انجام پرداخت و تسویه حسابهای آفلاین مختص کسب و کارهای خصوصی است. به عنوان مثال، برخی از هتلهای خاص به مهمانان خود این امکان را میدهند که با استفاده از یک کد QR بلیط اقامت خود را رزرو کنند و در طول این فرایند به کمک BUSD هزینههای مورد نیاز را پرداخت کنند.
در صنعت کریپتو، مشارکتکنندگان جدیدی برای دلار بایننس از راه رسیدهاند و از جمله آنها میتوان به BitPay ، Simplex ، Moonpay Alchemy و غیره اشاره کرد. به علاوه، بایننس پلتفرم Binance NFT را منتشر کرده که از امکانات دلار بایننس برای محصولات NFT حمایت میکند. با توجه به پشتیبانی کردن بیش از ۳۶ پلتفرم صرافی مجزا و بیش از ۲۰ کیف پول از ارز BUSD، معامله کردن با استفاده از استیبل کوینها در سراسر جهان برای تمامی افراد بسیار آسان شده است.
به صورت خلاصه، از جمله کاربردهای دلار بایننس به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
- در طول مدت زمان چند دقیقه میتوانید BUSD خود را با هزینه کمی در بستر بلاک چین به هر مکانی که تمایل دارید انتقال بدهید.
- دلار بایننس را میتوان در صرافیهای رمزارز و صرافیهای غیرمتمرکز (DEX) مختلف معامله کرد.
- با سپردهگذاری BUSD میتوان نرخ سود قابل توجهی را دریافت کرد.
- میتوان از این ارز در فرایند پرداخت در ازای کالا و خدمات استفاده کرد.
- میتوان از دلار بایننس به عنوان وثیقه و دارایی مورد استفاده در پلتفرمهای وامدهی بهره برد.
- دلار بایننس در قراردادهای آتی به عنوان وثیقه واسطه مورد استفاده قرار میگیرد.
- میتوان این ارز را در صرافی و یا یک کیف پول ذخیرهسازی کرد.
بررسی وضعیت توکن BUSD
به گزارش میهن بلاکچین در تاریخ ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، حدود ۶,۴۴۵,۰۹۷,۶۴۲.۶۷ واحد BUSD در گردش است. ارزش کل بازار بایننس یو اس دی، ۶,۴۵۱,۳۳۹,۴۸۳ دلار و حجم معاملات ۲۴ ساعته آن ۲,۰۳۷,۵۱۷,۶۲۷ دلار است. ارزش کل بازار دلار بایننس طی چهار ماه گذشته حدودا ۴۰ درصد کاهش داشته است. این رمزارز رتبه ۱۳ را در بین تمام ارزهای دیجیتال دارد و قیمت BUSD حدودا ۵۲۹۴۵ تومان است.
نقشه راه دلار بایننس
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، طبق دستور SEC و دپارتمان خدمات مالی نیویورک، شرکت پکسوس موظف به بازخرید BUSDهای موجود در بازار است. این روند خرید تا اوایل سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت. این شرکت طی ۳۲ روز بیش از ۷.۹ میلیون دلار بایننس یو اس دی را بازخرید کرده است.
بررسی همکاریها و سرمایهگذاران پروژه BUSD
- پکسوس (Paxos):
پکسوس اولین پلتفرم زیرساخت بلاک چین قانونگذاری شده است. محصولات این پلتفرم، بنیانی برای یک سیستم امور مالی آزاد و باز هستند که از قابلیت عملکرد سریعتر و کارآمدتری نسبت به بستر امور مالی سنتی برخوردارند. پکسوس در حال ساخت سیستم جدیدی است که امکان انتقال داراییها در هر نقطه از جهان را با سرعت بالایی امکانپذیر میسازد.
- بایننس:
Binance یک صرافی رمزارز است و از نقطهنظر میزان حجم معاملات رمزارز روزانه در جایگاه بزرگترین صرافی دنیا قرار دارد. این صرافی در سال ۲۰۱۷ بنیانگذاری شد. بایننس توسط چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao)، توسعهدهندهای که در گذشته نرمافزار معاملاتی پرکاربردی را تولید کرده است، بنیانگذاری شد. بایننس در ابتدا در چین مستقر بود، اما بعدها و به دلیل مقررات وضع شده توسط دولت چین در رابطه با رمزارزها، دفتر مرکزی خود را به خارج از چین منتقل کرد.
- CMT Digital:
CMT Digital، بخشی از گروه CMT بوده و بر روی معاملات دارایی های رمزارز، سرمایهگذاری حوزه بلاکچین و مشارکت قانون و سیاستگذاری در صنعت داراییهای کریپتویی و فناوری بلاک چین تمرکز دارد. از اواخر سال ۲۰۱۳، این شرکت به رهبری کالین سالیوان (Colleen Sullivan) وارد حوزه درک بیشتر پروتکل بیت کوین شد و نقش فعالی در شکلدهی به چشمانداز نظارتی برای داراییهای کریپتویی داشت.
تیم توسعهدهنده BUSD
دلار بایننس در سپتامبر سال ۲۰۱۹ راهاندازی شد. این استیبل کوین وثیقهگذاری شده به واسطه پول فیات، به واسطه همکاری بایننس و پکسوس عرضه شد. BUSD اولین استیبل کوین راهاندازی شده به عنوان بخشی از پروژه ونوس (Venus) بایننس است. در زمان عرضه این ارز مشخص شد که NYDFS پیشنهاد عرضه این استیبل کوین را تایید کرده است و به واسطه همکاری بایننس و پکسوس راهاندازی شد.
BUSD توسط Paxos که یک موسسه مالی قانونگذاری شده توسط ایالت نیویورک بود منتشر شد. تیم پکسوس به رهبری مدیرعامل و بنیانگذار این مجموعه، چارلز کاسکاریلا (Charles Cascarilla)، متشکل از اشخاصی با پیشینه و تجربیات مختلفی از وال استریت گرفته تا سیلیکون ولی است.
BUSD را از کدام صرافیها بخریم؟
این توکن در صرافی بایننس با بیش از ۳۰۰ جفت ارز معامله میشود. چند مورد از صرافیهای دیگری که استیبل کوین بایننس را لیست کردهاند عبارتند از پولونیکس، FMFW، MEXC، WazirX، توکیوکریپتو و صرافیهای غیرمتمرکز پنکیک سواپ و یونی سواپ.
دلار بایننس را در کدام کیف پولها نگهداری کنیم؟
توکن بایننس یو اس دی را میتوانید در کیف پولهای متامسک، تراست ولت، اتمیک (Atomic Wallet)، بایننس چین و کیف پول سخت افزاری لجر و ترزور نگهداری کنید.
آخرین اخبار BUSD (آپدیت فرودین ۱۴۰۲)
مدیرعامل صرافی بایننس اعلام کرد که با توجه به شرایط کنونی استیبل کوینها و ورشکستگی بانکها، یک میلیارد دلار دارایی خود را از BUSD به بیت کوین، اتریوم و BNB تبدیل خواهد کرد. (اسفند ۱۴۰۱)
پس صدور دستور توقف BUSD، سلطه تتر بر بازار استیبل کوینها به بیش از ۵۴ درصد رسید که بالاترین حد آن از نوامبر ۲۰۲۱ محسوب میشود. منع صدور BUSD و بازخرید آن توسط پکسوس بهمعنای این است که ارزش بازار این استیبل کوین به تدریج به صفر میل خواهد کرد. (اسفند ۱۴۰۱)
بهگزارش کوین تلگراف، شرکت بایننس اعلام کرده که داراییهای BUSD خود در صندوق دارایی ایمن برای کاربران (SAFU) را به تتر و TUSD تبدیل میکند. SAFU صندوق بیمه بایننس است که به منظور حفاظت از داراییهای کاربران در زمان بحران ایجاد شده است. (فروردین ۱۴۰۲)
سوالات متداول (FAQ)
- BUSD چیست؟
BUSD یا دلار بایننس، استیبل کوینی است که توسط صرافی بایننس و بنیاد پکسوس راهاندازی شده است. دستور توقف صدور این استیبل کوین در بهمن ۱۴۰۱ توسط دپارتمان خدمات مالی نیویورک (NYDFS) صادر شد. به موجب این دستور، پکسوس موظف به بازخرید BUSD از کاربران است.
- آینده ارز busd چگونه است؟
بهدلیل توقف صدور BUSD و بازخرید آن، به مرور ارزش بازار آن کاهش مییابد. همچنین بسیاری از صرافیها و پلتفرمهای دیفای، این ارز را از جفتارزهای معاملاتی خود حذف میکنند.
- قیمت busd چگونه تعیین میشود؟
دلار بایننس یک استیبل کوین است؛ بدین معنی که قیمت آن برابر با ۱ دلار آمریکاست. اما در ایران از آنجایی که قیمت دلار نوسانات زیادی دارد، قیمت BUSD نیز دچار نوسان میشود.
- تبدیل bnb به busd به چه صورت است؟
از آنجایی که هر دو رمزارز روی شبکههای بایننس قرار دارند، میتوانید این تبدیل را هم در صرافی بایننس و هم در صرافیهای غیرمتمرکزی که از شبکه BEP-20 پشتیبانی میکنند، انجام دهید. البته اگر نسخه BNB شما BEP-2 است، ابتدا باید آن را از طریق صرافی بایننس به BEP-20 تبدیل کنید.
سخن پایانی
ارز دیجیتال BUSD یکی از استیبل کوینهای مطرح بازار است که توسط شرکت پکسوس و صرافی بایننس صادر شده است. در بهمنماه ۱۴۰۱، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده ادعا کرد که استیبل کوین بایننس یک اوراق بهادار ثبت نشده است و خطاهایی در نحوه صدور آن صورت گرفته است. سپس دستور توقف صدور توکنهای جدید بایننس یو اس دی صادر شد. در نهایت پکسوس موظف به بازخرید توکنهای صادرشده توسط خود با نرخ مبادله ۱ به ۱ شده است. پس از این اتفاقات، ارزش بازار این استیبل کوین کاهش یافت و عملا از بازار کریپتو کنار گذاشته شد. نظر شما درباره استیبل کوین BUSD چیست؟ آیا سایر رمزارزهای متمرکز هم چنین سرنوشتی خواهند داشت؟