تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آن‌چین (25 تا 31 فروردین)

سلام به علاقه‌مندان تحلیل آن‌چین بازار رمز ارزها

به جای مقدمه، این هفته با یک دیتا ویز جذاب از سایت Ecoinometrics با شما هستیم. بزرگترین دارندگان بیت کوین را به تفکیک دسته‌بندی می‌توانید در شکل زیر مشاهده کنید:

رنگ خاکستری به صندوق‌های سرمایه‌گذاری و تراست‌ها، بخش قرمز به خریداران سازمانی و شرکتی غیرکریپتویی، بخش سبز به صرافی‌ها و شرکت‌های کریپتویی و بخش آبی به بیت کوین‌های منتقل شده به شبکه‌های دیگر برای استفاده در دیفای اشاره دارد.

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌های متریک‌های آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:

  • این گزارش به سه بخش کلی تقسیم‌ شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه می‌کنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد. در انتها نیز به شکل جزیی به وضعیت استیبل‌کوین‌ها می‌پردازیم.
  • برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخ‌ها، در این مقاله کلمه “بازه زمانی” به فاصله زمانی ۲۵ تا ۳۱ فروردین ماه اشاره دارد.
  • این نسخه، سی‌ و چهارمین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش پیشین، به مقاله زیر مراجعه کنید.

بخش اول – بیت کوین

نمودار قیمت بیت کوین

تصویر بالا قیمت بیت کوین را در تایم‌فریم روزانه نشان می‌دهد. قیمت بیت کوین در این هفته با یک ریزش نسبتا شدید مواجه شد و قیمت آن تا محدوده ۳۸,۵۰۰ دلار سقوط کرد. می‌توان گفت دلیل عمده این ریزش مربوط به نوسان آن در محدوده ۴۰.۰۰۰ تا ۴۲,۰۰۰ است، که طبق انتظار بسیاری از معامله‌گران قیمت باید با اصلاحی به محدوده ۳۷,۰۰۰ دلار نفوذ می کرد؛ اما این ریزش قیمت مدت زیادی طول نکشید و تقاضای بالا برای خرید بیت کوین توسط سرمایه‌گذاران باعث شد تا قیمت آن دوباره به محدوده بالای ۴۰,۰۰۰ دلار بازگردد. اکنون قیمت بیت کوین حدودا ۴۱,۸۵۰ دلار است و توانسته با یک کندل قوی از محدوده ۴۰,۰۰۰ دلارعبور کند.

در ادامه به بررسی برخی از داده‌های آنچین در یک هفته اخیر می‌پردازیم:

این هفته ارزش کل بازار رمز‌ارزها حدودا ۱۵۰ میلیارد دلار کاهش یافت. این افت ارزش کل بازار رمز‌ارزها را به محدوده ۱.۷۵ تریلیون دلار رساند و هم‌اکنون ارزش کل بازار کریپتو با رشدی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار، ۱.۹۴ تریلیون دلار سرمایه را در خود جای داده است.

ارزش بازار رمزارزها

این هفته سلطه اتریوم بر بازار تغییرات چندانی نداشت و دامیننس آن در حال حاضر ۱۹.۴ درصد است. پس از کاهش قیمت بیت کوین، سایر رمزارزها نیز با کاهش مواجه شدند و دامیننس بیت کوین در مقطعی هر چند کوتاه افزایشی حدودا ۲ درصدی را تجربه کرد. در حال حاضر سلطه بیتکوین بر بازار رمزارزها ۴۰.۹ درصد است و نسبت به هفته گذشته تغییر نداشته است.

دامیننس بیت کوین

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

نهنگ‌ها یکی از اصلی‌ترین بازیگران در بازار رمزارزها محسوب می‌شوند و تحرکات آنها در بازار می‌تواند تصویر دقیقی از اتفاقات آینده را پیش روی سرمایه‌گذاران قرار دهد. از این رو ابتدا به سراغ نهنگ‌های بیت کوین می‌رویم و رفتار آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

رفتار نهنگ های بیت کوین
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است را با نمودار بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین با رنگ سبز نشان داده شده است. همچنین هیستوگرامی به شکل عمودی در گوشه تصویر مشاهده می‌‌کنید که نشان‌دهنده حجم و قیمت خرید کوین‌های فروخته شده طی هفته گذشته است.
  • تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار قابل مشاهده است، تعداد کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است، این هفته و با کاهش قیمت بیت کوین روندی افزایشی داشته است. نهنگ‌های بازار با هر بار ریزش دست به خرید می‌زنند و این هفته حدودا ۱۰,۰۰۰ کیف پول جدید به تعداد کیف پول‌های با موجودی ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ واحد اضافه شده است.

بررسی رفتار هولدرها در برابر تریدرها

رفتار هولدرها در برابر تریدرها
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا، قیمت بیت کوین با نمودار سبز رنگ، در کنار تفاوت سود محقق شده هولدرهای بلند مدت (یک ساله) و کوتاه مدت (۶۰ روزه) نمایش داده شده است. شاخص MVRV Long/Short توانایی نسبتا قابل قبولی در تشخیص سقف و کف سیکل‌های خرسی و گاوی از خود نشان داده است.
  • تحلیل نمودار: شاخص MVRV همچنان در محدوده‌ پایین‌تر از صفر قرار دارد، که نشان می‌دهد تریدرهای کوتاه مدت نسبت به هولدرها در سود بیشتری هستند؛ اما همانطور که در نمودار مشخص است، این شاخص به سمت بالا در حال حرکت بوده و ممکن است بتواند پس از مدت طولانی به بالاتر از صفر برسد.

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین

بیش از ۱.۸۶ میلیون واحد بیت کوین در کیف پول ماینرهای شبکه بیت کوین ذخیره شده‌ است. در نتیجه بررسی رفتار این بازیگران نیز در روند قیمتی بیت کوین موثر است. به تصویر زیر توجه کنید:

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین
  • معرفی شاخص: نمودار بالا شاخص ورودی/خروجی خالص بیت کوین کیف پول ماینرها را در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی نشان می‌دهد. مقادیر مثبت در این نمودار نشان‌دهنده افزایش ذخایر بیت کوین ماینرها است.
  • تحلیل نمودار: بر خلاف هفته گذشته این هفته برایند خروج بیت کوین از کیف پول ماینرها روندی کاهشی داشته است، که می‌تواند نشانگر عدم استقبال ماینرها برای فروش دارایی‌های خود در این محدوده قیمتی باشد.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

با توجه به حجم مبادلات در صرافی‌های متمرکز، آن‌ها به عنوان یکی از مراجع تعیین قیمت بیت کوین و یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن به شمار می‌روند. در حال حاضر حدودا ۱.۹۱ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها
  • معرفی شاخص: در تصویر بالا، نمودار بنفش رنگ نرخ خالص ورود و خروج بیت کوین به صرافی‌های متمرکز رمزارزها را در کنار موجودی آن‌ها و قیمت بیت کوین نشان می‌دهد.
  • تحلیل شاخص: موجودی کیف پول صرافی‌ها نسبت به هفته گذشته کاهش یافته است و حدودا ۳۰,۰۰۰ واحد بیت کوین از صرافی‌ها خارج شده و به کیف پول‌ها انتقال داده شده است. همانطور که در نمودار نیز مشخص است به طور کلی روند خروج بیت کوین از کیف پول صرافی‌ها با شیب نسبتا زیادی در حال انجام است.

بررسی احساسات بازار

در این بخش به سراغ وضعیت میزان استفاده از شبکه بیت کوین می‌رویم:

شاخص active addresses

شاخص active addresses
  • معرفی شاخص: شاخص آدرس‌‌های فعال شبکه نشان‌دهنده میزان استفاده کاربران از شبکه است. در سیکل‌های صعودی تعداد آدرس‌های فعال به شدت افزایش می‌یابد که می‌تواند نمودی از پویایی و میزان استفاده افراد از شبکه بیت کوین باشد. در تصویر بالا، میانگین متحرک هفت روزه این شاخص با رنگ صورتی در کنار قیمت بیت کوین با رنگ سبز و آدرس‌های فعال روزانه به صورت ستونی با رنگ زرد نمایش داده شده است.
  • تحلیل نمودار: در حال حاضر حدودا ۹۴۷ هزار آدرس فعال در شبکه بیت کوین وجود دارد. این هفته تعداد آدرس‌های فعال در شبکه بیت کوین تغییرات چندانی نسبت به هفته گذشته نداشته است؛ اما معمولا با ریزش قیمت تعداد آدرس‌های فعال روزانه کاهش می‌یابد که این هفته نیز همزمان با ریزش بیت کوین تعداد آدرس‌های فعال به ۷۵۰ هزار آدرس تقلیل یافته است.

ابزار بررسی متریک‌های اجتماعی

هرچند این شاخص را نمی‌توان در دسته متریک‌های آنچین قرار داد با این حال ابزار خوبی برای بررسی رفتار و احساسات سرمایه‌گذاران در مواجه با اخبار و مسائل پیرامون بیت کوین است.

بررسی متریک‌های اجتماعی
  • معرفی شاخص: این شاخص وضعیت حجم فعالیت اجتماعی عبارت «شاخص ترس و طمع بیت کوین–Bitcoin Fear And Greed Index» (رنگ آبی) و سلطه آن در قیاس با باقی ارزهای دیجیتال (رنگ زرد) را در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد. همچنین قیمت بیت کوین با رنگ سبز رسم شده است.
  • تحلیل شاخص: یکی از موضوعات قابل توجه این هفته، پایین آمدن شاخص ترس و طمع بیت کوین در اذهان عمومی بود. این شاخص در هفته گذشته کاهش داشت، که نشان‌ از وجود ترس در بین کاربران بیت کوین داشت. همانطور که در نمودار نیز مشخص است، تعداد سرچ این کلمه در شبکه‌های اجتماعی نیز افزایش چشم‌گیری داشته است.

بخش دوم – اتریوم

چارت بالا نمودار قیمت اتریوم در تایم فریم روزانه را نشان می‌دهد؛ نمودار اتریوم طی هفته گذشته فشرده بود و تنها ۳۰۰ دلار اختلاف قیمتی را به خود دید. بنا بر تحلیل YushianChu در سایت کریپتوکوانت و با مقایسه نرخ ورود اتر به قرارداد هوشمند (میانگین متحرک ساده سی روزه) و قیمت، شتاب گرفتن ورود اتر برای استیکینگ هنوز اثر خود را در قیمت این ارز نشان نداده است.

خط مشکی قیمت اتر و خط زرد رنگ میانگین متحرک ساده سی روزه ورود اتر به قرارداد هوشمند استیکینگ است.

خبرهای مثبتی از راهکارهای لایه دو به گوش می‌رسد. به نظر می‌آید که آپتیمیزم در آستانه انتشار توکن باشد و از سوی دیگر آربیتروم برنامه‌ای برای تشویق برنامه‌ها و کاربران استفاده‌کننده از آن‌ها تدارک دیده است. با این اوصاف، میزان سرمایه قفل شده این راهکارها با کمی افزایش نسبت به هفته گذشته مجموعا به ۶.۴۷ میلیارد دلار رسید.

در نمودار زیر هزینه کوین‌ها/توکن‌های جدید ایجاد شده در هر شبکه/دپ را مشاهده می‌کنید. با توجه به کاهش ۹۰ درصدی میزان ضرب اتر پس از ادغام، انتظار می‌رود بخشی از ارزش دلاری از دست رفته به نحوی دیگر (شاید افزایش قیمت؟) جبران شود.

ارزش توکن‌/کوین‌های ضرب شده روزانه

وضعیت استیکینگ اتریوم ۲

وضعیت استیکینگ اتریوم ۲

میزان اتر قفل شده در قرارداد استیکینگ اتریوم ۲ همچنان صعودی است. ۱۱.۵۴ میلیون عدد اتر تاکنون، برای محافظت از امنیت این شبکه قفل شده‌اند. این میزان اتر، متعلق به بیش از ۷۱ هزار آدرس متمایز است. در بین سرویس‌های استیکینگ، سرویس لیدو بر این بازار مونوپولی دارد. بیش از ۳ میلیون عدد اتر توسط این سرویس تامین شده است.

در نمودار بالا، نام سرویس‌ها در سمت راست مشاهده می‌کنید. همان‌طور که در عکس به خوبی روشن است، بیش از ۹۰ درصد اترهای استیک شده از طریق سرویس‌های استیکینگ، متعلق به لیدو است.

total fees paid

در نمودار بالا، کل هزینه‌های تراکنش پرداختی کاربران شبکه‌های مختلف را مشاهده می‌کنید. مطابق انتظار اتریوم صدرنشین است اما میزان فی پرداختی (با توجه به قیمت مناسب گس طی هفته گذشته) نسبت به هفته‌های گذشته کاهش داشت. از سوی دیگر فایل کوین و هلیوم همچنان گزینه‌های پولسازی به شمار می‌روند.

بررسی حجم معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز

در نمودار بالا حجم معاملات روزانه صرافی‌های غیرمتمرکز (نمودار میله‌ای) را مشاهده می‌کنید. در سمت راست اسامی صرافی‌ها را به تفکیک می‌بینید. حجم معاملات صرافی‌های مطرح لایه یک این هفته تغییر چشمگیری داشت و با کاهشی ۲۵ درصدی به ۱۴ میلیارد دلار رسید. مبادله ۹.۸ میلیارد دلار از این حجم بر عهده یونی سواپ بود. همچنین طبق آمار کوین گکو، طی ۲۴ ساعت گذشته، صرافی‌های غیرمتمرکز (در تمامی شبکه‌ها) بیش از ۵ میلیارد دلار مبادله کردند.

معرفی شاخص: در نمودار فوق، میانگین هزینه تراکنش شبکه اتریوم با رنگ بنفش و قیمت اتر با رنگ سبز به نمایش در آمده است.

تحلیل شاخص: میزان هزینه گس در شبکه اتریوم همواره یکی از نشانه‌های تشخیص سقف قیمتی اتر بوده است. میانگین هزینه گس پس از چند هفته رشد، کاهش شدیدی به خود دید و مایه خوشحالی کاربران شد. با رشد راهکارهای لایه دو، آیا وقت آن رسیده است که نگاه خود به این متریک را عوض کنیم؟ باید به انتظار نشست.

صرافی‌ها

در این بخش وضعیت ورود و خروج اتر به کیف پول اتریوم صرافی‌ها را بررسی می‌کنیم. به تصویر زیر توجه کنید:

  • معرفی شاخص: نمودار بالا قیمت اتر (با رنگ سبز) را در کنار نرخ ورود و خروج اتر به صرافی‌ها (با رنگ نخودی) و موجودی صرافی‌ها (به رنگ صورتی) نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: عموم حجم معاملات هفته گذشته، هزینه تمام شده‌ای بیش از ۳۱۰۰ دلار داشتند. از سوی دیگر طی ۴۸ روز گذشته، نزدیک به ۱.۵ میلیون اتر از صرافی‌ها خروجی داشته‌ایم که در ادامه روند بلندمدت است.
  • معرفی شاخص: در نمودار فوق خط مشکی نماینده قیمت اتر و خط زرد رنگ میانگین متحرک ساده هفت روزه تعداد تراکنش‌ها بین آدرس‌های EOA (آدرس‌هایی با مالکیت خارجی) است.
  • تحلیل نمودار: طی هفته گذشته، فعالیت کاربران (با کاربران و نه قراردادهای هوشمند) با شیبی ملایم کاهش یافت و میزان این تراکنش‌ها به ۴۰۰ هزار عدد رسید.

بخش سوم – استیبل کوین‌ها

وضعیت استیبل کوین‌ها در ماه گذشته به شرح زیر است:

  • معرفی شاخص: در نمودار بالا حجم تراکنش استیبل‌کوین‌های مهم بازار طی ماه گذشته را مشاهده می‌کنید. َUSDC تقریبا نیمی از حجم را در اختیار دارد و تتر رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. یکی از اتفاقات مهم دنیای استیبل کوین‌ها طی هفته گذشته، هک شدن پروتکل Beanstalk بود. این پروتکل که عرضه کننده استیبل کوینی غیرمتمرکز و مبتنی بر اعتبار (credit) بود، مورد حمله هکرها قرار گرفت. طی این حمله هکرها خزانه این پروتکل را به کلی خالی کردند و موفق به سرقت بیش از ۷۰ میلیون دلار سرمایه شدند. علی‌رغم فشارها، جامعه کاربری و مسئولین این پروژه مصر هستند تا این پروژه را بار دیگر احیا کنند.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا