مقالات عمومیسرمایه گذاری

۵ دلیل برای عدم ورود سرمایه‌گذاران موسساتی به فضای بیت کوین و ارز دیجیتال!

حدودا دو سالی می‌شود که رسانه‌های ارز دیجیتال (cryptocurrency) و حامیان بیت کوین (bitcoin) از نیاز به ورود سرمایه‌گذاران موسساتی به این فضا می‌گویند. آنها بر این باورند که ورود این سرمایه‌گذاران باعث ورود پول عظیمی به فضای کریپتو می‌شود و در نتیجه آن، ارزش این ارز‌ها بالا رفته و ارز دیجیتال مورد مقبولیت عام قرار می‌گیرد.

حجم بازار کریپتو هنوز با بالا‌ترین قله خود یعنی ۷۵۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ فاصله دارد و این احیای آهسته بازار کریپتو سوالاتی را مطرح می‌کند که جواب آنها آسان نیست. از جمله این سوالات این است که اگر سرمایه‌گذاران موسساتی در حال ورود به این بازار هستند، چرا قیمت ارز‌های دیجیتال افزایش پیدا نمی‌کند؟ ارز‌های دیجیتال در واقع انقلابی در جهان مالی به شمار می‌روند و عمدتا با تکیه بر فناوری blockchain ایجاد شده‌اند.

خواه دلیل افزایش نیافتن قیمت ارز‌های دیجیتال فشار فروش باشد و خواه دلیل آن منتفی بودن این تئوری باشد که سرمایه‌گذاران موسساتی باعث افزایش قیمت ارز دیجیتال می‌شوند، در اینجا ما دلایلی را بیان می‌کنیم که نشان می‌دهند که سرمایه‌گذاران موسساتی هنوز وارد فضای بیت کوین و ارز دیجیتال نشده‌اند.

موانع زیادی برای ورود سرمایه‌گذاران موسساتی به جهان ارز دیجیتال موجود است

ارز دیجیتال قانون گذاری بکت سرمایه گذاری قراردادهای آتی  اوراق مشتقه بلاک چین بیت کوین کریپتو بانک

سرمایه‌گذاری در بیت کوین و ارز دیجیتال با توجه به ریسک‌هایی که دارند، برای بسیاری از صندوق‌های سرمایه‌گذاری با موانع زیادی روبرو است. خرید ارز‌ دیجیتال شامل اقداماتی اضافی از جانب این سرمایه‌گذاران است و این در حالی است که این افراد برای خرید دارایی‌های دیگر با این اقدامات اضافی مواجه نیستند. پس می‌توان گفت که خرید ارز دیجیتال برای آنها کاری آسان و مطلوب نیست.

علاوه بر این، قوانینی نیز در مقابل این سرمایه‌گذاران قرار دارد که مانع خرید کریپتو توسط این افراد می‌شوند. نقدینگی پایین نیز یکی از عوامل دیگری است که مزید بر علت شده و مانع ورود سرمایه‌گذاران موسساتی می‌شود.

حضور این سرمایه‌گذاران به معنی سود یا بازار صعودی نیست

حضور سرمایه‌گذاران موسساتی ضرورتا به معنی افزایش فشار خرید نیست. ورود اخیر Medallion Fund به بازار قرارداد‌های آتی بیت کوین دلیلی بر این مدعاست. دلیلی وجود ندارد که سرمایه‌گذاران ورود یک صندوق سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری را به فضای قرارداد‌های آتی بیت کوین جشن بگیرند، در حالی که این صندوق تنها به شرط‌بندی در مورد قیمت بیت کوین می‌پردازد.

ما در چند سال گذشته شاهد رشد برجسته بازار اوراق مشتقه ارز دیجیتال بوده‌ایم و این بازار‌ها ابزار‌هایی هستند که مورد علاقه سرمایه‌گذاران موسساتی هستند و برای سرمایه‌گذاران خرد و معمولی بسیار پیچیده هستند.

ایجاد پوزیشن در بازار‌ قراردادهای آتی نیازمند هزینه بالایی است و به هیچ وجه مناسب سرمایه‌گذاران عادی نیست. به بیان ساده می‌توان گفت که قرارداد‌های آتی برای نگهداری بلندمدت طراحی نشده‌اند.

بازار ارز دیجیتال در مقایسه با بازار‌های سنتی بسیار کوچک است

ارز دیجیتال قانون گذاری بکت سرمایه گذاری قراردادهای آتی  اوراق مشتقه بلاک چین بیت کوین کریپتو بانک

درست است که بیت کوین سود‌های عجیب و غریبی را به ارمغان می‌آورد، اما دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهند یک صنعت ۹۴ تریلیون دلاری کورکورانه و به این زودی‌ها وارد بازار ارز دیجیتال نمی‌شود. حجم بازار کریپتو در مقایسه با بازار‌های سرمایه بسیار ناچیز است. در حال حاضر، تنها حجم اسکناس‌های ین ژاپن که در حال گردش هستند، حدود ۱ تریلیون دلار است و این بدون احتساب سپرده‌های بانکی یا اوراق خزانه است.

اگرچه در سال‌های اخیر مشخص شده که ارز دیجیتال پتانسیل زیادی دارد، اما باز حجم بازار این ارز‌ها با حجم بازار دارایی‌های سنتی قابل مقایسه نیست. بنابراین این بازار هنوز برای مدیران شرکت‌ها و صندوق‌های بزرگ چندان حائز اهمیت نیست.

بانک‌ها، کارت‌های اعتباری، بیمه و شرکت‌های کارگزاری، بخش بزرگی از مجموعه سهام مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری بزرگ را تشکیل می‌دهند. بانک‌ها در این میان پیشگام هستند و بانک‌هایی مانند JP Morgan، Goldman Sachs و غیره از بزرگ‌ترین مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند.

این رابطه بسیار عمیق‌تر است و بانک‌ها خود از سرمایه‌گذاران و توزیع‌کنندگان این صندوق‌های مستقل هستند. این بازیگران بزرگ صنعت مالی حتی بر ارائه سود سهام و وام‌دهی نیز تسلط دارند و در قرارداد‌هایی این موارد را تنظیم می‌کنند. در این فضا، جایی برای خطا کردن مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری باقی نمی‌ماند و آنها مجال این را ندارند که موقعیت‌های جدیدی مانند بازار بیت کوین و ارز دیجیتال را امتحان کنند.

در حال حاضر، ارز‌های دیجیتال تهدیدی برای بازار‌های سنتی نیستند و مهم نیست که این بازار غیرمتمرکز چقدر خوب عمل می‌کند. در اینجا این سوال پیش می‌آید که برای ترغیب این سرمایه‌گذاران به ورود به بازار ارز‌های دیجیتال چکار باید کرد؟

فشار قانونی یکی از موانع موجود است

کریستوفر جیانکارلو (Christopher Giancarlo) ریاست قبلی کمسیون ترید آتی کالا در اکتبر ۲۰۱۹ اعتراف کرد که در سال ۲۰۱۷ برای سرکوب بازار صعودی غیر قابل باور بیت کوین و ارز دیجیتال با کمسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده و دیگر نهاد‌های حکومتی مشورت کرده‌اند.

و به دنبال آن یک طرح حکومتی اجرا شد و صرافی‌های CME و CBOE قرارداد‌های آتی بیت کوین را لیست کردند. این دقیقا یک روز بعد از قله مشهور ۱۹۷۰۰ دلاری بیت کوین به وقوع پیوست. در ماه می سال ۲۰۱۹ بود که یکی از اعضای کنگره آمریکا از همکارانش خواست که ارز‌های دیجیتال را غیر قانونی اعلام کنند و به دنبال آن نیز ترامپ در تویتی علیه این ارز‌ها سخن گفت.

اخیرا نیز مدیر خزانه آمریکا وعده نیازمندی‌های جدید و برجسته‌ای را در مورد ارز‌های دیجیتال داده است. در اکتبر سال ۲۰۱۹، سناتور‌های ایالات متحده نامه‌ای را به سه شرکت پشتیبان پروژه لیبرا (Libra) فرستادند و در آن از ریسک‌های این پروژه برای مصرف‌کنندگان، موسسات مالی قانونی و سیستم مالی جهان سخن گفتند.

اگرچه بیت کوین در حال حاضر به عنوان رقیب ارز فیات به حساب نمی‌آید، اما اگر ارز دیجیتال به حجم بازار تریلیون دلاری برسد، قطعا بیت کوین از رقیبان این میدان خواهد بود.

نقدینگی و آسانی دسترسی

ارز دیجیتال قانون گذاری بکت سرمایه گذاری قراردادهای آتی  اوراق مشتقه بلاک چین بیت کوین کریپتو بانک

بکت (BAKKT) محصولی دارد که برای تسهیل ورود صندوق‌های سرمایه‌گذاری به بیت کوین طراحی شده است. قرارداد‌های آتی بیت کوین با تحویل فیزیکی، اجازه خرید و نگهداری قانونی این ارز را می‌دهد. مشتریان بکت علاقه دارند که این گونه محصولات را از طریق کارگزاری‌های قانونی معامله کنند.

برای مدت‌ها، سرمایه‌گذاران خرد منتظر راه‌اندازی بکت بودند و انتظار ورود سرمایه‌گذاران موسساتی و بازار صعودی را بعد از این راه‌اندازی داشتند. اما بکت راه‌اندازی شد و این انتظارات سرابی بیش نبودند. از جمله دلایلی که باعث شد بکت طبق انتظارات عمل نکند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کارگزاری‌های کمی در حال حاضر محصولات بکت را ارائه می‌دهند.
  • بسیاری از قوانین داخلی صندوق‌های سرمایه‌گذاری اجازه سرمایه‌گذاری بیت کوین فیزیکی را نمی‌دهد.
  • برای تصویب این صندوق‌ها توسط بکت، کاغذبازی اضافی مورد نیاز است.
  • بیت کوین فیزیکی به عنوان مارجین برای ترید لوریج پذیرفته نمی‌شود.
  • ساعت‌های ترید محدود به دوشنبه تا جمعه است.

اگرچه قوانین داخلی صندوق‌ها را برای سرمایه‌گذاری بیت کوین می‌توان تغییر داد، اما در حال حاضر این کار برای این صندوق‌های چند میلیارد دلاری زیاد معقول نیست. برای تحلیلگران و مدیران سهام این صندوق‌ها، اضافه کردن طبقه جدیدی از دارایی می‌تواند با ریسک عظیمی همراه باشد.

ارز دیجیتال می‌تواند بدون موسسات هم پیشرفت کند

کارشناسان و تحلیلگران بی‌تجربه مدت‌هاست که تئوری‌هایی غیر واقعی را در مورد بیت کوین و ارز دیجیتال مطرح می‌کنند. اگر هنوز بازار بزرگ‌ترین ارز دیجیتال جهان به ۱ تریلیون دلار نرسیده است، این چیز خوبی است و به این معنی است که شما دیر وارد این فضا نشده‌اید.

ارز‌ دیجیتال دارای مزایای زیادی است و سرمایه‌گذاران موسساتی دیر یا زود وارد آن خواهند شد. اما در حال حاضر صنایع چند تریلیون دلاری دلیلی برای ورود به این صنعت نوظهور ندارند. ارز دیجیتال به صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیازی ندارد. این ارز‌ها پولی برای مردم عادی هستند و در ذات خود نوعی سرمایه‌گذاری هستند.

نظرات ارائه داده شده در این مقاله، نظرات شخصی نویسنده مقاله هستند و به هیچ عنوان نباید این نظرات را به میهن بلاک چین نسبت داد. همواره سرمایه‌گذاری با ریسک همراه است و هر فردی باید با تحقیق وارد شود و در نهایت مسئول تصمیم‌گیری‌های خود باشد.

منبع
cointelegraphjpmorgan

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا