اخبار آلتکوین

واریز ۳.۴ میلیارد دلار توکن جعلی آپتوس به صرافی آپ‌بیت؛ ماجرا چیست؟

صرافی آپ بیت (Upbit)، بزرگترین صرافی متمرکز کره جنوبی، اعلام کرد به دنبال یک نقض امنیتی گسترده، مقدار زیادی ارز دیجیتال آپتوس (APT) جعلی به این پلتفرم واریز شده و میان کاربران دست به دست شده است. صرافی آپ بیت بیشترین حجم معاملاتی اسپات مربوط به توکن APT را دارد.

به نقل از کوین گیپ و بر اساس گزارشات رسانه‌های محلی، به دنبال این نقض امنیتی، سیستم پلتفرم معاملاتی آپ بیت به اشتباه توکن‌های آپتوس جعلی را به عنوان توکن واقعی شناسایی کرد و به یک ربات اجازه داد تا مقدار قابل توجهی از این توکن‌های جعلی را به حساب‌ تعداد زیادی از کاربران واریز کند.

این اتفاق حدود ۱۰۰،۰۰۰ حساب کاربری را که همه آنها از قبل آپتوس داشتند تحت تاثیر قرار داده است. ارزش توکن‌های جعلی به ۳.۴ میلیارد دلار می‌رسد و از این حیث یکی از بزرگترین نقض‌های امنیتی بازار رمزارزها رقم خورده است. همچنین، برخی از کاربران گزارش داده‌اند بدون اینکه تراکنشی انجام دهند مقداری توکن آپتوس برای آنها واریز شده است.

در واکنش به این اتفاق و برای محافظت از کاربران، صرافی آپ بیت ضمن تاکید بر نیاز به به‌روزرسانی سیستم کیف پول خود، تمام برداشت‌ها و واریز‌های توکن APT را متوقف کرد.

این صرافی اعلام کرده است که به طور موقت خدمات واریز و برداشت را متوقف کرده است تا تحقیقاتی در مورد تراکنش‌های مشکوک آپتوس انجام دهد. در اطلاعیه آپ بیت در رابطه با این اتفاق آمده است:

به دلیل به‌روزرسانی و نگهداری از سیستم کیف پول آپتوس، واریز و برداشت توکن APT را به حالت تعلیق در می‌آوریم. پس از رفع مشکل، واریز و برداشت را از سر خواهیم گرفت و آن را از طریق این اطلاعیه اعلام خواهیم کرد.

چگونه کلاهبرداران این کار را انجام دادند؟

به گفته مینگ‌مینگ بی‌بی‌اس (Mingmingbbs)، کارشناس ارزهای دیجیتال، توکن‌های جعلی حتی مربوط به بلاکچین آپتوس هم نبوده‌ و نام آنها «ClaimAPTGift» بوده است. این توکن‌های جعلی به یک وب‌سایت تقلبی به نام «ClaimAPT.com» مرتبط بودند که آنها را به تقریبا ۴۰۰٬۰۰۰ کیف پول واریز کرده است.

ظاهرا سیستم امنیتی صرافی آپ بیت پس از واریز این کوین‌ها، آنها را بررسی نکرده و تمام کوین‌های واریزی را به عنوان ارز دیجیتال آپتوس اصلی تلقی کرده است. گزارش شده که سیستم آپ بیت از طریق یک اشتباه تایپی در کد، توکن‌های جعلی را به‌عنوان توکن‌های قانونی شناسایی کرده است. خوشبختانه، به دلیل تفاوت سیستم دسیمال توکن جعلی (۶) با سیستم دسیمال توکن واقعی (۸)، به جای واریز ۲۵،۰۰۰ دلار به هر حساب کاربری، تنها ۲۵۰ دلار واریز شده است، در غیر این صورت ممکن بود فاجعه قابل توجهی رخ دهد.

این حادثه تاثیر خاصی بر قیمت آپتوس نگذاشته است و در زمان نگارش این مطلب، هر واحد APT با قیمت ۵.۲۹ دلار معامله می‌شود.

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا