رشد بیش از ۶۰٪ قیمت ارز دیجیتال هلیوم (HNT)؛ علت چه بود؟
قیمت توکن هلیوم (HNT) امروز بیش از ۶۰٪ رشد کرده و توجه سرمایهگذاران زیادی را به خود جلب کرده است. به نظر میرسد اخبار مربوط به توسعه این پروژه در روز گذشته در رشد توکن بومی آن تاثیرگذار بوده است.
به نقل از دبلاک، هلیوم موبایل (Helium Mobile) که خود را «اولین حامل رمزارزها در جهان» میداند، روز سهشنبه اعلام کرد یک طرح سراسری را در آمریکا برای ارسال دادهها، پیامک و مکالمه نامحدود راهاندازی کرده که هزینه آن در هر ماه تنها ۲۰ دلار است.
هلیوم موبایل، شبکه همتابههمتای هلیوم (یک پروژه اینترنت اشیاء که از بلاکچین سولانا استفاده میکند) را با یک شبکه سراسری 5G ترکیب میکند. راهاندازی این پلتفرم بعد از آزمایش محدود آن در میامی در اوایل سال جاری انجام شده است. این شرکت در بیانیه جدیدی اعلام کرده است:
با سرویس هات اسپات (Hotspot) هلیوم موبایل، مشترکین این پلتفرم میتوانند «برجهای مخابراتی کوچکی» را راهاندازی کنند. وقتی مردم بتوانند این برجها را بسازند و مرکزی برای گسترش شبکه برای خود و جامعه ایجاد کنند، دیگر هیچ منطقهای وجود ندارد که شبکه تلفن همراه در آن وجود نداشته باشد.
هلیوم موبایل، در فضای فناوری بیسیم غیرمتمرکز (DeWi)، رویکرد «تامین توسط مردم» را برای پوشش شبکه اتخاذ کرده است و از شبکه 5G T-Mobile استفاده میکند؛ ضمن اینکه مشتریان را تشویق می٬کند تا با استقرار نقاط اتصال، مالک و اپراتور شبکه شوند.
هدف هلیوم این است که جایگزین اپراتورهایی شود که نرخهای بالای اشتراک، رومینگ و هزینههای داده اضافی را پشت بهروزرسانیهای رایگان تلفن همراه پنهان میکنند.
جزییات هات اسپات هلیوم
هزینه خدمات هات اسپات هلیوم موبایل در فضای باز ۴۹۹ دلار و در فضای داخلی ۲۴۹ دلار است. در حال حاضر، ۳٬۸۳۱ هات اسپات موبایل فعال در این شبکه وجود دارد و ۳۵۷٬۰۸۷ هات اسپات فعال آن به طور خاص به دستگاههای اینترنت اشیاء اختصاص یافته است.
قیمت توکن HNT که از آن برای تشویق اپراتورهای هات اسپات شبکه هلیوم استفاده میشود، در روز سه شنبه و بعد از انتشار این خبر حدود ۶۵٪ رشد کرد. با این حال، قیمت ۴.۳۷ دلاری این توکن هنوز فاصله زیادی با رکورد ۵۱ دلاری آن در پایان سال ۲۰۲۱ دارد.
شبکه هلیوم در سال ۲۰۱۳ برای ایجاد یک شبکه بیسیم همتابههمتا برای دستگاههای اینترنت اشیاء تاسیس شد و با عرضه توکن خود در سال ۲۰۲۱ به رهبری شرکت آندریسن هوروویتز (Andreessen Horowitz) ۱۱۱ میلیون دلار به دست آورد. از بین بقیه سرمایهگذاران این شرکت هم میتوان به ریبیت کپیتال (Ribbit Capital)، مولتی کوین کپیتال (Multicoin Capital)، شرکت ورکشستهشده آلامدا ریسرچ (Alameda Research) و «10T» اشاره کرد.
در ماه فوریه (بهمن ۱۴۰۱) راند سرمایهگذاری D این پروژه برگزار شد و با مشارکت شرکتهایی مثل تایگر گلوبال (Tiger Global) و افتیایکس ونچرز (FTX Ventures) توانست ۲۰۰ میلیون دلار جمعآوری کند. ارزش این شرکت در آن زمان ۱.۲ میلیارد دلار تخمین زده شده بود.
شبکه هلیوم در سپتامبر ۲۰۲۲ (شهریور ۱۴۰۱) هم از بلاکچین اختصاصی خود به شبکه سولانا مهاجرت کرد. در همان ماه سازمان نوا لبز (Nova Labs)، توسعهدهنده اصلی شبکه هلیوم، قراردادی را با شرکت «T-Mobile» امضا کرد تا شکافهای پروژه خود را پوشش دهد.