مبتدی NFT

بزرگترین پروژه های Cash Grab در وب ۳؛ پروژه‌هایی که پول کاربران را بلعیدند

کش گرب (Cash Grab) به پروژه‌هایی گفته می‌شود که هیچ نقشه راه و کاربردی ندارند و هدف از انتشار آن‌ها صرفا به‌دست آوردن پول و کسب سود از کاربران است. این نوع پروژه‌ها بیشتر در فضای وب ۳ و مخصوصا در حوزه توکن‌های بی‌همتا (NFT) مشاهده می‌شوند و در حقیقت جنبه تاریکی از این حوزه‌ها را به نمایش می‌گذارند. پروژه‌های این‌چنینی هیچ کاربردی ندارند و وعده‌هایی که بنیان‌گذار پروژه می‌دهد، هیچ وقت عملی نمی‌شوند. در این مقاله از میهن بلاکچین، قصد داریم بزرگترین پروژه های Cash Grab در حوزه NFT را به شما معرفی کنیم.

۵ مورد از بزرگترین پروژه های Cash Grab در حوزه NFT

معرفی پروژه های Cash Grab
منبع: beincrypto.com

همانطور که اشاره شد، پروژه‌های NFT کش گرب رود مپ مشخص و کاربرد خاص ندارند. برای مثال، بنیان‌گذار پروژه وعده می‌دهد که بازی جذابی را راه‌اندازی خواهد کرد؛ اما بعد از انتشار توکن‌ها هیچ اتفاقی نمی‌افتد. با ما همراه باشید تا شما را با ۵ مورد از پروژه های Cash Grab معروف آشنا کنیم.

۱. اُلد روس کلاب (Old Roos Club)

این پروژه یک مجموعه NFT جدید بر بستر شبکه سولانا بود؛ اما پس از ضرب توکن‌هایش اعلام شد که یکی از بنیان‌گذاران پروژه فوت کرده است.

خبر فوت بنیان‌گذار الد روس کلاب
منبع: LambolandNFT

پس از این خبر، قیمت NFTها پامپ شد و بنیان‌گذاری که مرده بود دوباره زنده شد! ۱۶ دقیقه بعد از این خبر، پلتفرم Magic Eden اعلام کرد که پرداخت حق امتیاز را اختیاری می‌کند. این یعنی پروژه Old Roos Club درآمد کمتری از NFTهای خود خواهد داشت. به‌دنبال این خبر، دوباره اعلام شد که بنیان‌گذار پروژه مرده است.

خبر مرگ دوباره بنیان‌گذار الد روس کلاب
منبع: threadreaderapp

۲. بلاکی داگ (Blocky Doge)

بلاکی داگ یک مجموعه NFT ده هزار توکنی است که توسط خالق دوج کوین ساخته شده است. این پروژه هم نقشه راه و کاربردی ندارد. مشکل پروژه از آنجا شروع شد که تیم مجموعه، ۲۵۰ واحد از NFTهای خود را به نیکول بهنام (Nicole Behnam) اینفلوئنسر مشهور وب ۳ داد. نیکول در توییتر به تبلیغات هیجانی گسترده برای رویداد ضرب توکن‌ها پرداخت و توییت‌های زیادی را درباره پروژه منتشر کرد (که الان حذف شده است). اما انگار هم‌زمان با تبلیغات هیجانی، NFTهای خود را نیز می‌فروخت. او از فروش توکن‌ها تقریبا ۲۰ اتریوم سود کرد.

فروش توکن‌های بلاکی داگ توسط نیکول بهنام
منبع: LambolandNFT

نیکول بعدها به‌نحوی عذرخواهی کرد و نوشت «در کیف پولی که تحت کنترل من بود اشتباهاتی رخ داده است». البته این بهانه مسخره‌ای برای فروش بیش از ۲۰۰ NFT بود!

فالوئرها به این توییت واکنش نشان دادند و از او توضیح خواستند؛ اما نیکول بسیاری از ریپلای‌ها را مخفی کرد. در هر صورت بهانه نیکول مورد قبول نبود و جامعه کاربری NFT از عذرخواهی او میم‌های زیادی ساختند.

۳. پیکسلمون (Pixelmon)

پروژه پیکسلمون
منبع: LambolandNFT

هدف پروژه پیکسلمون این بود که بهترین بازی فضای NFT را توسعه دهد و سریعا به یکی از ترندهای سال ۲۰۲۲ تبدیل شد. در واقع بازاریابی پیکسلمون کارساز بود و توانست از ضرب توکن‌ها بیش از ۷۰ میلیون دلار سود کسب کند. اما یک هفته بعد NFTهای پیکسلمون صادر شدند که بسیار بی‌کیفیت بودند.

NFTها در حدی بد بودند که کل توییتر از میم‌ها و طنزهای آن‌ها پر شد؛‌ اما این کل ماجرا نبود. ظاهرا بسیاری از طرح‌های پیکسلمون از بازار Unity خریداری شده بود.

جالب است که بنیان‌گذار پیکسلمون به کاربران یک توصیه مالی برای خرید پروژه نیز داده بود. با رونمایی NFTهای بی‌کیفیت پیکسلمون، کاربرانی که این توکن‌ها را ضرب کرده بودند، هزاران دلار ضرر کردند.

۴. تای لوپز (Tai Lopez)

تای لوپز
منبع: Youtube

شاید تای لوپز را از ویدیوی معروف او در یوتیوب (Here in my Garage…) بشناسید. او تلاش کرد که یک پروژه NFT کش گرب میلیون دلاری راه‌اندازی کند. NFTهای لوپز کاربردهای مختلفی داشتند. یکی از NFTها این شانس را به شما می‌داد که با شکست دادن تای در یک بازی ۱ به ۱ بسکتبال، ۱۰ هزار دلار برنده شوید. حالا قیمت خود NFT چند بود؟ ۵۰ هزار دلار!

به نظر اکثر کاربران، خرید این NFTها کار احمقانه‌ای بود و فقط ۱۰ درصد از توکن‌های بی‌همتای لوپز به فروش رفت. با اینکه تای فقط ۲ هزار NFT فروخته بود، ادعا کرد که «بلاک چین را در هم شکستم»!

۵. کریپتو زو (Cryptozoo)

کریپتو زو یک مجموعه NFT است که توسط لوگان پاول (Logan Paul) راه‌اندازی شد. پاول پروژه خود را با عنوان «بازی جالبی که برای شما درآمدزایی می‌کند» تبلیغ می‌کرد؛ اما این مجموعه هیچ درآمدی برای هیچ کاربری به همراه نداشت. در عوض، بسیاری از کاربران پول‌های خود را از دست دادند.

بیش از یک و نیم سال از ضرب NFTها می‌گذرد و «بازی جالبی» که لوگان وعده‌اش را داده بود، هیچوقت راه‌اندازی نشد. بعدا مشخص شد این «هنرهای دست‌ساز» که طبق ادعای پاول طراحی آن‌ها ۶ ماه زمان برده بود، عکس‌های استوک Adobe هستند که کمی فتوشاپ شده‌اند.

NFT کریپتو زو
منبع: LambolandNFT

لوگان پروژه را رها کرد و فکر کرد که مردم هم به‌زودی آن را فراموش خواهند کرد. اما @coffeebreak_YT چند ویدیوی یوتیوب درباره کریپتو زو ساخت و توجه میلیون‌ها نفر را به این پروژه کش گرب جذب کرد. بعد از این اتفاق، لوگان پس از یک سال برای اولین بار پیامی را در دیسکورد منتشر کرد.

لوگان از کار Coffeezilla بسیار عصبانی شده بود و گفت که از این رسانه شکایت خواهد کرد؛ اما این فقط باعث تنفر بیشتر کاربران از لوگان شد و روز بعد اعلام کرد که از Coffeezilla شکایت نخواهد کرد.

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ
  • منظور از Cash Grab چیست؟
    پروژه‌هایی هستند که تنها با هدف کسب سود راه‌اندازی می‌شوند و هیچ کاربرد و نقشه راه مشخصی ندارند.
  • پروژه های Cash Grab چطور فعالیت می‌کنند؟
    این پروژه‌ها با وعده‌های فریبنده و تبلیغات پرسروصدا، سرمایه‌های زیادی به خود جذب می‌کنند ولی هیچ‌کدام از وعده‌های خود را اجرایی نمی‌کنند. در نهایت کاربران ممکن است ضررهای هنگفتی کنند.

جمع‌بندی

پروژه های Cash Grab در NFTها و وب ۳، به کاربران وعده‌های مختلف می‌دهند اما در حقیقت کاربرد و رود مپ مشخص ندارند. پس از ضرب و فروش توکن‌ها، وعده‌ها محقق نمی‌شود و یا کیفیت محصول ارائه شده بسیار کم تر از حد انتظار کاربران است. معمولا پس از به‌دست آوردن پول کاربران، بنیان‌گذار پروژه را رها می‌کند و سرمایه‌گذاران ضررهای بزرگی را متحمل می‌شوند. در این مطلب شما را با ۵ مورد از بزرگترین پروژه‌های NFT کش گرب آشنا کردیم. لطفا شما هم دیدگاه و نظرات خود را درباره این مقاله و پروژه‌های ذکرشده با ما در میان بگذارید.

منبع
Twitter

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا