رزومه کلاهبرداری علی حسنی در کریپتو؛ از WOJ و PEX تا SIZ
پسر ۲۱ سالهای با ۶ میلیون دنبالکننده در اینستاگرام، مشغول تفریح در سفرهای خارجی و ثبت تصاویر در ماشینهای لوکس که در هر عکس علامت پول را به مخاطبان خود نشان میدهد. چطور یک نفر در ۲۱ سالگی میتواند آنقدر ثروتمند باشد که فقط خوشگذرانی کند؟ این سوالی است که خودش در اینستاگرامش به آن پاسخ داده است؛ تخصص داشته باشید. علی حسنی کیست و چه تخصصی دارد؟ این سوالی است که با بررسی کانال تلگرام او و سه توکنی که قبلا معرفی کرده (WOJ، پکس کوین و SIZ) به آن پاسخ میدهیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.
خلاصه مطلب: 🔴 نام علی حسنی به دو پروژه معروف پامپ و دامپی WOJ و Pex گره خورده است. 🔴 شکایتهای متعددی از سوی مالباختگان پروژه پکس کوین (Pex Coin) از او شده است. 🔴 علی حسنی یک کانال تلگرام عمومی دارد که بیشترین پستهای موجود در آن تبلیغ کانالهای سیگنال مجموعه، معرفی ارزهای پامپ و دامپی و ویدیوی تبلیغاتی از سمت مردم است. 🔴 توکن SIZ که این اواخر توسط علی حسنی معرفی شده است، دارای فانکشنهای خطرناکی همچون محدودیت انتقال و بلک لیست است. |
علی حسنی کیست؟
«علی حسنی متولد سال ۱۳۸۱ است و خود را جوانترین کارآفرین ایرانی معرفی میکند. او کسی است که برای اولین بار در ایران ایده راهاندازی کمپینهای اینستاگرامی را اجرایی کرد که بعدها الهامبخش کسبوکارهای بسیاری بود. او جزء اولین افرادی است که سرمایهگذاری در بازار کریپتو را آغاز کرده و رسالت خود را آموزش ماهیگیری به دیگران میداند. به همین دلیل هم تصمیم گرفت تا دانش و مهارت خود را در اختیار دیگران قرار دهد و ملت ایران را به سمت پولسازی هدایت کند.» اینها را من نمیگویم، بلکه خلاصهای از بیوگرافی علی حسنی در وبسایت alihasani.vip است. اگر نام علی حسنی را در گوگل سرچ کنید، به مقالات و مصاحبههای متعددی برمیخورید که او را به عنوان یک کارآفرین جوان و موفق به مردم ایران معرفی میکنند. تعدادی از این مطالب به وضوح تبلیغاتی و رپورتاژ هستند. جای تعجب دارد که چرا رسانههای شناختهشده داخلی، بدون تحقیق و بررسی چنین افرادی را مطرح میکنند.
علی حسنی در حال حاضر مقیم امارات است و پیش از خروج از کشور بارها به صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران دعوت شده و رسانه خبرآنلاین با او مصاحبه کرده است. او کمپینهای اینستاگرامی با عنوان «کمپین مجموعه علی حسنی» برگزار میکند که در آنها وعده جایزههای میلیونی میدهد. علی حسنی همچنین در کانال و اینستاگرام خود وعده سود مشخص از توکنهای خاصی را میدهد و مردم هم به راحتی و بدون تحقیق آنها را میخرند. علی حسنی قطعا یک کارآفرین جوان است، اما در زمینه رویافروشی و کلاهبرداری.
نام علی حسنی به دو پروژه معروف پامپ و دامپی WOJ و Pex گره خورده است. یکی از دلایلی که در ایران فعالیت نمیکند هم شکایتهای متعددی است که از سوی مالباختگان پروژه پکس کوین (Pex Coin) از او شده است.
در کانال تلگرامی علی حسنی چه خبر است؟
علی حسنی یک کانال تلگرام عمومی دارد که بیشترین پستهای موجود در آن تبلیغ کانالهای سیگنال مجموعه، معرفی ارزهای پامپ و دامپی و ویدیوی تبلیغاتی از سمت مردم است. بررسی این کانال نشان میدهد که محتوا در جهت تهییج کاربران و ایجاد احساس فومو طراحی میشود. مثلا در یکی از پستهای اخیر از افراد بدون سرمایه دعوت میشود که عضو یک ربات تلگرامی شوند و ۲۰۰۰ دلار سرمایه اولیه بگیرند! ادبیات دعوت او را میتوانید در تصویر زیر مشاهده کنید:
چنین پستهایی در کانال این فرد به وفور پیدا میشوند. برای عضو شدن در این ربات علاوهبر دادن اطلاعات شخصی مثل شماره تلفن و آیدی اینستاگرام، باید از ۱۰۰ نفر از دوستان خود دعوت کنید که به همین روش در ربات عضو شوند. فرض میکنیم که ۱۰ نفر آنقدر مصر باشند که همه مراحل را با موفقیت پشت سر بگذارند و حتی (به فرض محال) این ۲۰۰۰ دلار را دریافت کنند؛ این ۲۰ هزار دلار از کجا تامین میشود؟ این یک مدل تبلیغاتی دروغین است که سالها است از آن استفاده میشود و از سادگی و ناآگاهی افرادی که سودای یکشبه پولدار شدن را در سر میپرورانند، سوءاستفاده میکند. من خیلی دنبال افرادی بودم که موفق شده باشند این پول را بگیرند و در نهایت به کانال کمپین شکایت از علی حسنی و خانواده رسیدم. اگر در تلگرام عبارت کمپین شکایت از علی حسنی و خانواده را سرچ کنید، به این کانال میرسید که در حال حاضر ۵۰۰۰ نفر عضو دارد.
ادمین کانال که احتمالا یکی از مالباختگان است، درباره عضوگیری و جوایز چنین نوشته است:
استوری علی حسنی بابت عضو گیری ۱۰ نفر و گرفتن ۱۰۰۰ یا ۵۰۰۰ یا ۱۰۰۰۰ دلار (مبالغ اعلامی؛ به صورت رایگان که کاملا کلاهبرداری هستش به این صورت که کلاهبرداری هرمی نام دارد)
شما ۱۰ نفر رو بخاطر ۱۰۰۰ دلاری که نمیده اد میکنی سپس درخواست مبلغ رو از ایشون میکنی ادمین میگه اول یک فیلم بگیر که این پول رو گرفتی (که مثلا اعتماد ندارند) شما فیلم میگیری میدی بهشون و هیچی بهت نمیدن
بعد اون ۱۰ تا بدبختی که اد کردی تو گروه گول شو اف های این ادم رو میخورن و میرن پی موضوع ،بعد برای اینکه بخوان باهاش شروع به کار بکنند باید اسکرین شات بدند که حداقل ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ ودلار تو ولت داشته باشن (بیارزی براشون) بعد به هر حربه ای که شده این پول رو از ولتت در میارن
اولین راه اینه که خودت بری ارز پکس که مال خودش هست و قیمتاش دست خودش هست رو بخری بعد تو یک بازه زمانی ۱ تا ۳ ماهه که پامپ اند دامپ میکنه ۱۰۰۰ دلارت تبدیل میشه به ۱۰ دلار و میگه دست من نیست اون ارز ریخته یا هزارتا چرت و پرت دیگه
این راه اگه جواب نده
با رباتی که خودشون ساختن و تایید تلگرام هم داره بهت کانترکت ولت شخصیشون رو میدن و تو دسترسی ولتت رو به اونا میدی
و روش های دیگه که ساده تر و غیرقابل ردیابی هستش
پیام ادمین کانال کمپین شکایت از علی حسنی و خانواده
اگر هم موفق شوید که به جای ۱۰۰ نفر ۱۰ نفر از دوستان خود را در این کانال عضو کنید، باید مبلغی را به عنوان حق عضویت پرداخت کنید و سپس لینک کانال پرایوت در اختیار شما قرار میگیرد؛ در کانال پرایوت هم به شما رمزارزهای پامپ و دامپی معرفی میشود. به نظر میرسد که محل اصلی درآمد علی حسنی از معرفی همین ارزهای دیجیتال، پامپ و دامپ آنها و گرفتن حق عضویت در کانال است.
نقش علی حسنی در Wojak
پرونده کلاهبرداری توکن WOJ یا همان Wojak را قبلا در میهن بلاکچین بررسی کردیم. ووجک یک توکن خیریه است که با هدف کاهش ضرر تریدرها عرضه شده است. این توکن فانکشنهای مشکوک دارد، تیم مشخصی ندارد، بارها پامپ و دامپ شده و از همه مهمتر توسط سلبریتیها و اینفلوئنسرها بهصورت گسترده تبلیغ شده است. یکی از مهمترین مواردی که باید موقع بررسی پروژهها در نظر بگیرید این است که چه کسانی در تبلیغ آن توکن نقش دارند؛ آیا میتوانند از نظر فنی پروژه را توجیه کنند یا صرفا پول گرفتهاند و آن را تبلیغ میکنند؟ اینکه فلان بازیگر یا خواننده سرشناس توکنی را تبلیغ میکند، در موارد زیادی بهخاطر این است که روی قشر زیادی که اکثرا نابلد، کمسن و شیفته او هستند، نفوذ دارد. پس تیم پروژه در ازای این نفوذ به او مبلغ قابل توجهی پیشنهاد میکنند. علی حسنی یکی از افرادی بود که در تبلیغ ووجک نقش گستردهای داشت و در یک روز و در یک زمان هماهنگ با دو نفر دیگر این ارز را برای خرید در ۶ اکتبر ۲۰۲۱ معرفی کردند که البته علی حسنی در این ویس معتقد است که کاشف این ارز مجموعه علی حسنی بوده است. گزارش کامل اتفاقات پشت این ماجرا را از اینجا بخوانید.
معرفی Pex Coin توسط علی حسنی
پکس کوین یکی دیگر از ارزهای فهرست علی حسنی است. این توکن در ۳ نوامبر ۲۰۲۱ عرضه شده است و از آن تاریخ تا ۱ دسامبر ۲۰۲۱ که پیک قیمتی خود را ثبت کرد، به صورت مکرر در کانال تلگرام او تبلیغ شده است. او حتی کاربران را تشویق به هولد کردن این ارز کرده است و برای این کار دلایل فنی هم ارائه نمیدهد. تنها کاری که او میکند تهییج کاربران و ایجاد فومو در بین دنبالکنندگان است. پیامها زیر از کانال دوم علی حسنی است که در کانال یک میلیونی هم آیدی آن گذاشته شده است:
این ارز در بازه ۲۲ نوامبر تا ۱ دسامبر سال ۲۰۲۱ بیشترین رشد قیمت را تجربه کرده و وقتی با زمان تبلیغ در کانال تلگرام تطبیق میدهیم، متوجه میشویم که در همان زمان تبلیغ شده و سپس قیمت آن به شدت ریخته شده است.
این ارز برخلاف وعدههای علی حسنی نه تنها به یک دلار نرسید، بلکه یک روز هم روی همان ۹ سنت دوام نیاورد. دفعه بعدی در ۲ مارس ۲۰۲۲ سراغ این ارز آمد، اما به نظر میرسید که نتوانست توجه کامیونتی (خانواده علی حسنی) را به خود جلب کند و ارز تکان چندانی نخورد.
برای اطلاعات بیشتر سری به سایت پکس کوین زدیم. نقشه راه و توسعه پکس هم در همان دوران متوقف شده است.
خبری از معرفی تیم توسعهدهنده نیست و فعالیت آنها در توییتر و تلگرام متوقف شده است. در نقشه راه آن هم چیزی جز محتوای کپیشده و تبلیغاتی به چشم نمیخورد.
معرفی ارز SIZ توسط علی حسنی
توکن SIZ جزء آخرین توکنهایی است که توسط علی حسنی معرفی شده است. قرارداد هوشمند این توکن دو فانکشن محدودیت انتقال و بلک لیست دارد؛ محدودیت انتقال یعنی حداکثر و حداقل میزانی که میتوانید انتقال بدهید، توسط توسعهدهنده قابل تنظیم است و بلک لیست هم یعنی میتوانند جلوی انتقال شما را بگیرند. برای فهمیدن این موضوع هم لازم نیست متخصص باشید، فقط کافی است قرارداد هوشمند را در ابزاری مثل دکس اسکرینر یا De.fi وارد کنید. حجم معاملات و نقدینگی توکن SIZ در حال حاضر به ترتیب ۱۳ هزار دلار و ۱۰۰ هزار دلار است. برای مشاهده این دو فاکتور کافی است بخش Total liquidity و Volume را در کوین مارکت کپ سرچ کنید.
قرارداد هوشمند این توکن در ۱۳ آگوست پیادهسازی شده و برای اولینبار در ۱۶ آگوست توسط علی حسنی معرفی شده است و قیمت آن برای اولین بار در همان تاریخ از ۱ دلار به ۱.۰۰۷ رسید و در همان روز دوباره به ۱ دلار برگشت. کل این پروسه نیم ساعت طول کشید. او در ۱۶ آگوست و با اعتماد به نفسی که فقط از یک کلاهبردار برمیآید، ادعا کرد که این توکن قطعا به ۳ دلار میرسد و از اعضای کانال خود خواست که آن را نفروشند و هولد کنند.
پس از اولین پامپ و دامپ SIZ، علی حسنی از ترفند جدیدی برای افزایش تعداد خریداران استفاده کرد. او در ۲۷ آگوست به طرفداران خود وعده داد که هر شخصی که سیز را هولد کند، بهزودی پول او دو برابر خواهد شد. او در یک ویس تلگرامی این اتفاق را قطعی و ۱۰۰ درصدی دانست و همچنین درباره عرضه Baby Siz و ایردراپ آن به هولدرهای وفادار Siz صحبت کرد. هیچکس به جز توسعهدهندههای یک پروژه با چنین قطعیتی نمیتواند وعده ایردراپ دهد.
سیز یک کانال تلگرامی مشخصا ساختگی هم دارد که روز ۱۵ آگوست (دقیقا یک روز قبل از معرفی SIZ توسط علی حسنی) راهاندازی شده است. این روزها هر کلاهبرداری که نمیداند پروژه خود را در چه حوزهای معرفی کند یا سراغ متاورس، گیم و NFT میرود یا هوش مصنوعی. دلیلش هم این است که در وهله اول تبلیغ کردن آنها دانش فنی کمتری میخواهد و حوزههایی عمومیتر محسوب میشوند. یک دلیل دیگر هم قطعا علاقه کاربران و اقبال بازار به این پروژهها است. به همین دلایل برای تحقیق درباره پروژههای این حوزه، بیشتر وسواس و سختگیری به خرج دهید. در کانال تلگرامی SIZ خبری از برنامههای آتی و وضعیت پیشرفت پروژه نیست و با انگلیسی دستوپا شکسته، صرفا با وعده ایردراپ و سود بیشتر از کاربران میخواهند که سیز را تا جای ممکن هولد کنند.
این توکن برخلاف ادعاهای علی حسنی هرگز در کوین مارکت کپ لیست نشده است. توکن حتی سایت تقلبی و اکانت سوشال مدیای پوششی هم ندارد که کاربران فعالتر را ترغیب به سرمایهگذاری کند. مشخصا هدف این توکن افرادی هستند که سواد چندانی در زمینه بازار کریپتو ندارند.
یک نکته جالب در مورد سیز و بیبی سیز این است که شما نباید مستقیما بیبی سیز بخرید. بلکه باید تا جای ممکن SIZ بخرید تا مجددا بیبی سیز دریافت کنید!
صحبت با کاربران میهن بلاکچین
بازار کریپتو به دانش فنی بیشتری نسبت به سایر بازارهای مالی نیاز دارد و مستلزم گذاشتن وقت و انرژی بسیار برای یادگیری است. اگر جزء افرادی هستید که دنبال سیگنال و سود چند هزار درصدی یکشبه میگردید، بازار بیرحم کریپتو شکستهای سنگینی را برای شما رقم خواهد زد. دلیل آن هم جز احساس ترس از دست دادن فرصت نیست. اگر میخواهید در کریپتو موفق شوید باید برای آموزش خود هزینه مالی و زمانی کنید. منظورم این نیست که بروید پکیج بخرید. برای خرید پکیجهای آموزشی انقدر عجله نکنید. تا سطوح حرفهای آموزشهای رایگان کافی در اینترنت وجود دارد و تقریبا جواب ۹۰ درصد سوالهای تخصصی خود را میتوانید بگیرید. فقط زمانی برای آموزش هزینه کنید که اولا از سوابق مدرس مطمئن هستید و ثانیا میدانید که آورده آن آموزش چندین برابر بیشتر از هزینههای آن است.
به نکات زیر توجه کنید:
- آشنایی با انواع کلاهبرداریهای ارز دیجیتال جزء اولین مباحثی است که باید فرا بگیرید و نیازی نیست که حتما تجربه کنید تا درس عبرت بگیرید.
- پیش از سرمایهگذاری با کارشناس و مشاور مشورت کنید و نه پس از پرداخت پول به کلاهبرداران.
- یکی از مهمترین اصول برای فعالیت در بازار کریپتو آموختن زبان انگلیسی است. مطمئن باشید که با هزینه کردن برای آموزش زبان هرگز پشیمان نمیشوید.
- سود قطعی و ۱۰۰ درصدی در کریپتو در ۹۹ درصد موارد کلاهبرداری است و چنین چیزی در کریپتو امکان پذیر نیست.
- همیشه شک را چاشنی تحقیقات کنید. حتی اگر فردی متخصص به شما توصیهای کرد یا پیشنهادی داد، آن را به طور کامل نپذیرید و خودتان تحقیق کنید. این احتمال را بدهید که شاید او اشتباه کند.
- به حرف سلبریتیها، اینفلوئنسرهای اینستاگرامی و افرادی که پشت فرمان ماشینهای مدل بالا شما را تشویق به خرید یک ارز خاص میکنند، گوش ندهید.
- توکنی که به صورت گسترده تبلیغ میشود را نخرید، چون به احتمال زیاد تبلیغکنندگان دنبال پامپ و دامپ آن هستند.
سوالات متداول (FAQ)
علی حسنی متولد سال ۱۳۸۱ است و توکنهای نامعتبر و مشکوک را به کاربران معرفی میکند و به پامپ و دامپ قیمت آنها مشغول است.
توکن SIZ فانکشنهای خطرناکی دارد و حتی وبسایت یا شبکه اجتماعی هم ندارد و حجم معاملات و نقدینگی آن به طرز قابل توجهی پایین است. این توکن جزء ارزهایی است که برای اولینبار توسط علی حسنی معرفی شده است.
جمعبندی
در این مطلب به بررسی پرونده کاری علی حسنی و مجموعه علی حسنی در بازار ارز دیجیتال پرداختیم. او پروژههای نامعتبر زیادی را در کارنامه خود دارد که WOJ، پکس کوین و SIZ سه مورد پرسروصدای آن هستند. او با ایجاد فومو در جامعه ارز دیجیتال و تشویق کاربران به خرید توکنهای نامعتبر منجر به افزایش ناگهانی قیمت میشود و سپس با فروش آنها، قیمت را دامپ میکند. علی حسنی در حال حاضر خارج از ایران است و شکایتهای متعددی از او و تیمش به ثبت رسیده است. در این مطلب توضیح دادیم که چطور و چرا باید از سرمایهگذاری در پروژههایی که توسط این افراد معرفی میشوند، دوری کنید.
اگر از مالباختگان چنین پروژههایی هستید، باید شکایات خود را از مجاری قانونی ثبت و پیگیری کنید.
میهن بلاکچین مرجع تخصصی آموزشی، تحلیلی و خبری در حوزه تکنولوژی بلاکچین و ارزهای رمزنگاری شده است و یکی از اولویت های مجموعه آگاهیرسانی به مردم عزیزمان است. با توجه به اینکه پروژههای زیادی در بخش زیر ذره بین میهن بلاکچین مورد نقد و بررسی قرار میگیرد و تعدادی از این پروژهها کلاهبرداری یا مشکوک به کلاهبرداری هستند، معمولا افرادی که ذینفع یا مالک پروژههای کلاهبرداری هستند، از طریق بخش کامنت سعی میکنند با درج نظرات غیر واقعی و متناسب با نفع شخصیشان، کاربران را گمراه کنند. بعد از بررسیهایی که صورت گرفت، تصمیم گرفتیم که برای جلوگیری از ایجاد بستری برای تبلیغ کلاهبرداران، امکان درج نظر در بخش کامنت را غیرفعال کنیم. مجموعه میهن بلاکچین همیشه علاقمند به دریافت نظرات و پیشنهادات شما در مورد تمامی مطالب منتشر شده در سایت هست و شما میتوانید از طریق ایمیل یا تلگرام نظرات و پیشنهادات خودتان را برای ما ارسال کنید.