ادعای وال استریت ژورنال: حجم معاملات بایننس در سال ۲۰۱۹ ساختگی بوده است
وال استریت ژورنال در گزارش اخیر خود مدعی شده است مدرکی در اختیار دارد که اتهام واش تریدینگ از سوی صرافی بایننس را تایید میکند از طرفی، چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao)، مدیرعامل این صرافی، قصد دارد شکایت کمیسیون معاملاتی معاملات آتی کالا آمریکا (CFTC) از بایننس را از طریق قانونی رد کند. CFTC در گذشته بایننس را به نقض قوانین بورس کالای آمریکا متهم کرده بود.
به نقل از بیاینکریپتو، افزایش فشار قانونگذاران بر بایننس همچنان ادامه دارد و این صرافی دوباره در کانون توجه آنها قرار گرفته است. بر اساس گزارش وال استریت ژورنال (WSJ) در ۲۴ جولای (۲ مرداد)، زمانی که بایننس فعالیت خود در آمریکا را در سال ۲۰۱۹ آغاز کرد، حجم معاملات بیت کوین در این صرافی در همان ساعت اول به حدود ۷۰٬۰۰۰ BTC رسید. با این حال وال استریت ژورنال مدعی شد سندی از ارتباطات داخلی چانگپنگ ژائو بدست آورده است که CZ در آن میگوید:
فکر کنم این خود ما بودیم.
به این معنا که بخشی از این ۷۰٬۰۰۰ BTC حجم معامله نتیجه فعالیت موجودیتهای وابسته به بایننس بوده است و منشاء خارجی نداشته است. این سند در صورت صحت داشتن نشان میدهد که بایننس مرتکب تجارت شستشو یا Wash Trading شده است. کاری که معمولا با هدف افزایش صوری حجم معاملات و ایجاد اعتبار کاذب انجام میشود و به شدت غیر قانونی است.
SEC در شکایت خود علیه بایننس و CZ، ادعا کرده بود که بایننس آمریکا حجم معاملات خود را با استفاده از دهها حساب کاربری متعلق به شرکت سیگما چین (Sigma Chain) دستکاری کرده است. سیگما چین یک شرکت تجاری سوئیسی است که طبق گفتههای SEC، ژائو آن را کنترل میکند.
WSJ در توضیح ادعاهای مذکور به گزارشهای آکادمیک هم ارجاع کرده است که ادعا میکند بیشتر از ۷۰٪ از حجم معاملات بایننس از طریق واش تریدینگ ایجاد شده است. با این حال، تحقیقات مربوط به این ادعا هنوز منتشر نشده و یافتههای مذکور تایید نگردیده است.
تقریبا یک قرن است که استفاده از واش تریدینگ در ایالات متحده برای بازار سهام و اوراق قرضه غیرقانونی شده است. با این وجود، چنین قانونی برای صرافیهای کریپتویی وجود ندارد و هنوز هیچ چهارچوب نظارتی برای آنها یا این طبقه دارایی وجود ندارد.
بایننس به دنبال رد شکایت CFTC است
بنا بر اخبار موجود، به نظر میرسد که ژائو قصد دارد شکایت CFTC مبنی بر نقض قوانین بورس کالای آمریکا را رد کند. البته در این جا هم این مشکل وجود دارد که ارزهای دیجیتال هنوز به طور رسمی در آمریکا بهعنوان اوراق بهادار یا کالا طبقهبندی نشدهاند.
بر اساس گزارش رویترز در ۲۴ جولای (۲ مرداد)، بایننس درخواست خود برای رد شکایت CFTC را در ۲۷ جولای (۵ مرداد) ارسال خواهد کرد. CFTC در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۱) از بایننس شکایت و ادعا کرده بود که این شرکت برخلاف قوانین آمریکا، معاملات قراردادهای مشتقه کالا را از طرف افراد آمریکایی ارائه و اجرا کرده است.
گفتنی است که قیمت BNB در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۱.۳٪ کاهش یافته و به محدوده ۲۳۷ دلار رسیده است. این ارز دیجیتال در یک هفته گذشته هم حدود ۲.۵٪ از ارزش خود را از دست داده و از زمان آغاز حملات قانونگذاران آمریکایی در ماه ژوئن (خرداد)، ۲۲.۵٪ کاهش یافته است.