اخبار اتریوماخبار بلاکچیناخبار عمومی

ویتالیک بوترین: راهکارهای مقیاس‌پذیری لایه ۳ با عملکردی سفارشی‌شده وارد خواهند شد

در حالی که راهکارهای لایه ۲ مبتنی بر اتریوم برای مقیاس‌پذیری این شبکه ایجاد شده‌اند؛ ویتالیک بوترین، بنیانگذار اتریوم معتقد است راهکارهای لایه ۳ با ارائه «عملکرد سفارشی‌شده»، هدف بسیار متفاوتی را ارائه می‌کنند و می‌توانند نقش بزرگتری را نسبت به لایه ۲ها در موضوع مقیاس‌پذیری ایفا کنند.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، بوترین، در پست جدید وبلاگ خود در تاریخ ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور)، در رابطه با راهکارهای لایه ۳، چشم‌انداز و کاربرد آنها در آینده صحبت کرد و آنها را ابزاری مهم در مقیاس‌پذیری خطاب کرد.

بنیانگذار اتریوم معتقد است استفاده از راهکارهای لایه ۳ در شبکه‌های بلاکچینی تنها در صورتی منطقی است که عملکرد متفاوتی برای راهکارهای لایه ۲ فراهم شود. بسیاری از این راهکارها برای افزایش مقیاس‌پذیری از طریق فناوری ZK (دانش صفر) رول‌آپ‌ها عمل می‌کنند.

بوترین در این رابطه نوشته است:

معماری مقیاس‌پذیری سه لایه که از روی هم گذاشتن لایه‌های مقیاس‌پذیری یکسان روی هم تشکیل می‌شود؛ معمولا به خوبی کار نمی‌کند. گذاشتن دو لایه رول‌آپ روی هم که از فناوری یکسانی استفاده می‌کنند مطمئنا جوابگو نخواهد بود.

وی در ادامه افزود:

البته معماری سه لایه‌ای که در آن لایه دوم و سوم اهداف متفاوتی دارند می‌تواند کارساز باشد.

به گفته بوترین، یکی از موارد استفاده راهکارهای لایه ۳، «عملکرد سفارشی» است. بوترین در پست خود برای توضیح این مورد به برنامه‌های کاربردی مبتنی بر حریم خصوصی که از گواه اثبات دانش صفر (ZK proofs) برای ارسال تراکنش‌ها به لایه ۲ استفاده می‌کنند اشاره می‌کند.

یکی دیگر از موارد استفاده، مقیاس‌پذیری سفارشی برای برنامه‌های خاصی است که تمایلی به استفاده از ماشین مجازی اتریوم برای انجام محاسبات ندارند.

به گفته بنیانگذار اتریوم، از راهکارهای لایه ۳ می‌توان برای مقیاس‌پذیری راهکارهای لایه ۲ مانند والیدیوم و بلاکچین‌های سازمانی که از این راهکار استفاده می‌کنند، بهره برد.

با این حال، به گفته بوترین هنوز مشخص نیست ساختارهای لایه ۳ در توسعه برنامه‌های کاربردی سفارشی‌شده در بستر اتریوم کارآمدتر از راهکارهای لایه ۲ کنونی عمل کنند.

نمایی از ساختار لایه ۲ و لایه ۳
نمایی از مقایسه ساختار راهکارهای لایه ۲ و لایه ۳

بوترین در ادامه نوشته است:

بگذارید تا استدلالی احتمالی در رابطه با مدل سه لایه نسبت به مدل دو لایه را بررسی کنیم. یک مدل سه لایه، به اکوسیستم فرعی این امکان را می‌دهد تا در یک رول‌آپ مشخص فعالیت کنند. این باعث می‌شود عملیات بین‌دامنه‌ای در آن اکوسیستم با هزینه بسیار کم و بدون نیاز به عبور از لایه ۱ با کارمزدهای بالا انجام شود.

با این حال، بنیانگذار اتریوم خاطرنشان کرد از آنجایی که تراکنش‌های میان زنجیره‌ای می‌توانند به راحتی و با هزینه پایین بین دو راهکار لایه ۲ مربوط به یک زنجیره انجام شوند، ساختارهای لایه ۳ لزوما کارایی شبکه را بهتر نخواهند کرد.

نوشته‌های بوترین در رابطه با کاربردهای احتمالی راهکارهای لایه ۳ در حالی منتشر می‌شود که گواه اعتبار بازگشتی (recursive validity proof)، محصول جدید شرکت استارک‌ور (StarkWare) به نگرانی‌های مربوط به مقیاس‌پذیری اتریوم تا حدودی پایان داده است.

دکلن فاکس، مدیر محصول شرکت کانسنسیس در این رابطه می‌گوید:

با رول‌آپ‌های بازگشتی و گواه‌ها، از نظر تئوری می‌توانیم شبکه را بی‌نهایت مقیاس‌پذیر کنیم.

به گفته بن ساسون، یکی از بنیانگذاران شرکت استارک‌ور، گواه‌های بازگشتی عملکرد بسیار مطلوبی در آزمایش‌ها داشته‌اند به طوری که رکورد مینت ۶۰۰،۰۰۰ توکن NFT طی یک تراکنش در پروتکل Immutable X به ثبت رسیده است. به گفته ساسون، با مهندسی و اصلاح بیشتر، به زودی این رقم تا ۶۰ میلیون تراکنش نیز افزایش خواهد یافت.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا