تحلیل تکنیکالتحلیل اقتصادی

تحلیل وضعیت فعلی بیت کوین؛ ۵ نکته مهم که باید در هفته جاری به آن توجه کرد

بیت کوین هفته جدید را در کانال ۵۲٬۰۰۰ دلاری آغاز کرده و در بالاترین سطح دو سال اخیر خود قرار گرفته است. در حال حاضر، با توجه به قیمت کنونی بیت کوین به نظر نمی‌رسد روند تغییر کند و سرمایه‌گذاران نیز خود را برای پیشروی به سمت اوج تاریخی این ارز دیجیتال آماده می‌کنند.

اما چه چیزی در انتظار بیت کوین است؟ معامله‌گران و تحلیلگران مثل همیشه نظرات متفاوتی در رابطه با زمان رکوردشکنی بیت کوین دارند، با این حال، چیزی که اکثر بازار در آن هم نظر است تداوم روند صعودی در ماه‌های آتی است.

بزرگترین ارز دیجیتال بازار اتفاقات مهم سال جاری تا به امروز را با موفقیت پشت سر گذاشته و حالا به هاوینگ که دو ماه دیگر رخ خواهد داد چشم دوخته و آماده است تا روند کلاسیک خود در هاوینگ‌های پیشین را تکرار کند.

برخی از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند بیت کوین اواخر سال جاری، پیش از نزولی شدن دوباره بازار رکورد خود را ارتقا بخشد. در همین حال، برخی دیگر نظرات مختلفی در رابطه با قدرت هاوینگ پیش رو و تاثیر آن روی بیت کوین مطرح کرده‌اند.

وضعیت آشفته اقتصاد کلان و ژئوپلیتیک آمریکا و سایر نقاط جهان را نیز نباید فراموش کرد. این اتفاقات می‌توانند هر آن بر قیمت بیت کوین تاثیر بگذارند.

در این مطلب که به نقل از کوین تلگراف تهیه شده است، ۵ فاکتور تاثیرگذار بر قیمت بیت کوین در هفته جاری را بررسی می‌کنیم.

کلوز هفتگی بیت کوین یادآور نوامبر سال ۲۰۲۱ است

کندل هفتگی بیت کوین روز گذشته در حوالی ۵۲٬۱۰۰ دلار بسته شد که بالاترین کلوز از نوامبر سال ۲۰۲۱ است. این اتفاق بار دیگر حال و هوای سال ۲۰۲۱ و اوج ۶۹٬۰۰۰ دلاری را زنده کرده است.

نمودار بیت کوین تایم فریم ۱ هفته - منبع: TradingView
نمودار بیت کوین تایم فریم ۱ هفته – منبع: TradingView

تحلیلگران پیش‌بینی‌های مختلفی را در روزهای اخیر در مورد کلوز هفتگی به اشتراک گذاشتند و بر سطوح حمایتی مهمی تاکید کردند. عده‌ای انتظار داشتند پیش از کلوز هفتگی روند بازار تغییر کند اما نوسانات در آخرین روز هفته باعث شد تا کندل بالاتر از سطح ۵۲٬۰۰۰ دلاری بسته شود.

مایکل فن دی پوپ (Michaël van de Poppe)، تحلیلگر بازار کریپتو و بنیانگذار شرکت معاملاتی ام‌ان تریدینگ (MNTrading) در توییتی در این رابطه نوشت:

بیت کوین در حوالی ۵۲٬۰۰۰ دلار در حال تثبیت شدن است و مارکت کپ به ۱.۹ تریلیون دلار رسیده است.

فن دی پوپ معتقد است در کوتاه‌مدت قیمت افزایش بیشتری را تجربه خواهد کرد اما در ادامه احتمالا سطوح حمایتی پایین‌تر آزمایش خواهند شد:

به نظر می‌رسد روند صعودی ادامه داشته باشد. نظر کلی من ادامه روند فعلی تا ۵۴٬۰۰۰-۵۸٬۰۰۰ دلار سپس تثبیت و اصلاح گسترده است. پس از آن شاهد رالی آلت کوین‌ها خواهیم بود.

در کل هفته گذشته بازار نوسانات آنچنانی را تجربه نکرد و نقدینگی باعث شد تا بیت کوین در حوالی مقاومت ۵۲٬۰۰۰ دلاری باقی بماند.

ونچر فاوندر (Venturefounder)، یکی از تحلیلگران وب‌سایت کریپتوکوانت معتقد است بیت کوین در کوتاه‌مدت می‌تواند تا ۵۸٬۰۰۰ دلار صعود کند.

وی در توییتی با اشاره به شاخص قدرت نسبی (RSI) در تایم فریم هفتگی نوشت:

اگر همه چیز مثل گذشته پیش برود، آخرین پیک (اوج) RSI می‌تواند به شکسته شدن کانال نزولی به سمت بالا و افزایش قیمت تا ۵۸٬۰۰۰ دلار منجر شود. سپس قیمت اصلاح می‌شود و احتمالا سطح ۵۰٬۰۰۰ دلاری به حمایت قدرتمندی برای ادامه روند تبدیل خواهد شد.

توییت ونچر فاوندر
منبع: X

این تحلیلگر همچنین پیش از بسته شدن کلوز هفتگی به نبود سفارشات خرید از سمت صندوق‌های قابل معامله در بورس بیت کوین (ETF) در روز پایانی هفته اشاره کرد و در این رابطه نوشت:

بیت کوین با توجه به اینکه هیچ تقاضای خرید ۹ رقمی از جانب ETFها در آخر هفته وجود ندارد، به خوبی سطوح فعلی خود را حفظ کرده است. من فکر می‌کنم این تا حدی به خاطر فعالیت خریداران خارج از ETFهاست که با این انتظار که خرید ETFها باز هم ادامه پیدا کند، دست به خرید زده‌اند.

بحث در مورد چرخه‌های هاوینگ ادامه دارد

 همزمان با نزدیک شدن به هاوینگ چهارم بیت کوین، پیش‌بینی‌ها در مورد تاثیر این اتفاق بر قیمت افزایش یافته است.

برخی بر این باورند پرایس اکشن بیت کوین در ماه‌های اخیر، به ویژه همزمان با راه‌اندازی ETF‌های اسپات در آمریکا نشان داده که چرخه‌های استاندارد این ارز دیجیتال به ارزیابی مجدد نیاز دارند. به عقیده این افراد، ماهیت چرخه‌های چهار ساله بیت کوین حول هاوینگ‌ها با توجه به اتفاقات اخیر و روند قیمت با چالش مواجه شده است.

در همین حال برخی دیگر معتقند چرخه فعلی مثل چرخه‌های گذشته است و قیمت ماه‌ها پس از هاوینگ به اوج خود خواهد رسید.

کردیبل کریپتو (Credible Crypto)، تحلیلگر مطرح در توییتی در این رابطه نوشته است:

آیا این بار واقعا متفاوت است یا ممکن است این بار هم مثل دفعات قبلی باشد با این تفاوت که مردم فکر می‌کنند متفاوت است چون آنها به اشتباه از هاوینگ به عنوان نقطه مرجع چرخه‌ها استفاده می‌کند؟

وی با اشاره به یکی از توییت‌هایش در اواخر سال ۲۰۲۳ پیش‌بینی کرد اوج قیمت بیت کوین در اواخر سال ۲۰۲۴ رخ دهد و پس از آن «نخستین بازار نزولی بزرگ بیت کوین» اتفاق افتد.

وی در این رابطه می‌گوید:

در ماه‌های آتی انتظار دارم قیمت با سرعت بیشتری، حتی سریع‌تر از قبل صعود کند و به اوج برسد که نشان‌دهنده انتهای چرخه چند ساله است.

در همین حال، تحلیلگر دیگری با نام رکت کپیتال (Rekt Capital) معتقد است هنوز فرصت زیادی برای کسب سود باقی مانده است. وی با اشاره به اینکه بیت کوین معمولا قبل از هاوینگ یک فاز صعودی را تجربه می‌کند نوشت:

هنوز یک فاز اصلاحی پیش از هاوینگ دیگر باقی مانده است. از نظر تاریخی این فاز چند هفته قبل از هاوینگ رخ می‌دهد.

رفتار بیت کوین اطراف هاوینگ - منبع: Rekt Capital/X
رفتار بیت کوین اطراف هاوینگ – منبع: Rekt Capital/X

شرایط نقدینگی جهانی به نفع ارزهای دیجیتال است

در حال حاضر تحلیلگران نسبت به وضعیت اقتصادی آمریکا نگران‌اند. این هفته شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) و شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) هردو بالاتر از انتظارات منتشر شد، اتفاقی که به سردرگمی فدرال رزرو منجر شده است.

سرمایه‌گذاران پیش از این مطمئن بودند فدرال رزرو نرخ بهره را در ماه مارچ کاهش داده و سیاست‌های انقباضی خود را به پایان خواهد رساند. با این حال، داده‌های اخیر باعث شده تا نظرات تغییر کند.

این نگرانی تا حد زیادی بر بازار دارایی‌های پرریسک نیز تاثیر می‌گذارد. این دارایی‌ها به نقدینگی در اختیار سرمایه‌گذاران وابسته هستند و در صورت نبود نقدینگی روند آنها نزولی می‌شود. با این حال، شاخص S&P 500 این ماه به اوج خود رسید که نشان می‌دهد در حال حاضر وضعیت اقتصاد کلان تاثیر آنچنانی بر بازارهای پرریسک نگذاشته است.

فیلیپ سوئیفت (Philip Swift)، خالق پلتفرم لوک اینتو بیت کوین (Look Into Bitcoin) معتقد است شرایط نقدینگی جهانی، در حال حاضر در وضعیت خوبی قرار گرفته که کاتالیزور خوبی برای بیت کوین محسوب می‌شود. وی اوایل ماه فوریه در توییتی با اشاره به نمودار عرضه پول M2 نوشت:

ما در حال نزدیک شدن به اوج نقدینگی جهانی هستیم. این مسلما مهم‌ترین عامل برای بازار صعودی است و زمانی است که مهمانی واقعا برای بیت کوین آغاز می‌شود.

نمودار عرضه پول M2 - منبع: Philip Swift/X
نمودار عرضه پول M2 – منبع: Philip Swift/X

علیرغم این پیش‌بینی صعودی، همچنان نگرانی‌های زیادی در اقتصاد آمریکا باقی مانده که می‌تواند بر سیاست‌های آتی فدرال رزرو برای نرخ بهره و بازار تاثیر بگذارد.

این هفته، آمار مدعیان بیکاری، صورتجلسه نشست ماه ژانویه فدرال رزرو و شاخص PMI منتشر خواهند شد و مقامات مختلف فدرال رزرو سخنرانی خواهند کرد.

نشریه اقتصادی کوبیسی لتر (The Kobeissi Letter) در توییتی در این رابطه نوشت:

ما به دنبال آن هستیم تا ببینیم آیا در صورتجلسه نشست کمیته بازار آزاد فدرال زمانی برای کاهش نرخ بهره مطرح شده است یا نه. کاهش نرخ بهره احتمالا تا ماه ژوئن به تعویق افتاده است.

اتفاقات مهم این هفته - منبع: X
اتفاقات مهم این هفته – منبع: X

سود باز بیت کوین به اوج ۲۶ ماهه خود رسید

در روزهای اخیر، سود باز قراردادهای فیوچرز بیت کوین در بورس کالای شیگاکو (CME) به طور چشمگیری افزایش یافته و به ۶.۸ میلیارد دلار رسیده است. این افزایش همزمان با ورود حجم زیاد سرمایه به ETFهای بیت کوین و افزایش قیمت این ارز دیجیتال اتفاق افتاده است.

در حال حاضر، شاهد روند مشابهی در سایر صرافی‌ها هستیم. بر اساس داده‌های کوین گلس، سود باز در کل صرافی‌ها به ۲۲.۸ میلیارد دلار رسیده که بالاترین رقم از زمان ثبت اوج ۶۹٬۰۰۰ دلاری بیت کوین است.

نمودار سود باز بیت کوین - منبع: CoinGlass
نمودار سود باز بیت کوین – منبع: CoinGlass

از نظر تاریخی، افزایش سود باز اغلب به افزایش قیمت بیت کوین منجر شده است. با این حال تحلیلگران معتقدند نوسانات می‌توانند در هر دو جهت (کاهش یا افزایش قیمت) به بازار بازگردند.

جی‌. ای مارتون (J.A. Maartunn)، تحلیلگر کریپتوکوانت هفته گذشته در این رابطه نوشت:

بیت کوین در وضعیتی قرار گرفته که سرمایه‌گذاری در آن بسیار ریسکی است. سود باز تمام کوین‌ها به سطوحی مشابه با اوج ۲۰۲۱ رسیده است. بله قیمت می‌تواند افزایش یابد اما نسبت ریسک به ریوارد فعلی چندان مطلوب نیست.

طمع شدید بر بازار حاکم است

نشانه‌های زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد بازار در حال رفتن به سمت طمع شدید است. شاخص ترس و طمع کریپتو در حال حاضر به عدد ۷۹ رسیده که بالاترین سطح طمع از سال ۲۰۲۱ است. البته در زمان نگارش این مطلب این شاخص کمی کاهش یافته و به ۷۵ رسیده است.

شاخص ترس و طمع کریپتو - منبع: Alternative.me
شاخص ترس و طمع کریپتو – منبع: Alternative.me

ونچر فاوندر در این رابطه می‌گوید:

روند صعودی مطلق باعث می‌شود قیمت اصلاح شود. در سال ۲۰۲۱ پس از آنکه همه تقریبا متقاعد شدند روند صعودی حتی پس از رسیدن به ۶۹٬۰۰۰ دلار هم ادامه دارد، قیمت سقوط کرد. در ماه اکتبر ۲۰۲۳، زمانی که همه معتقد بودند بیت کوین به زیر ۲۵٬۰۰۰ دلار سقوط می‌کند، قیمت افزایش یافت و در عرض چند ماه بدون اصلاح قابل توجه دو برابر شد.

از لحاظ تاریخی هر زمان شاخص ترس و طمع از ۹۰ فراتر رفته است، بازار با اصلاح قابل توجه همراه شده است. این اتفاق از سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۳ تاکنون رخ نداده است.

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا