صرافی متمرکز

بایننس یا بیتمکس؟ کدام صرافی رمزارز را انتخاب کنیم؟

صرافی Binance و صرافی Bitmex دو رقیب دیرینه در بازار ارزهای دیجیتال هستند. تریدرهایی که به معامله در بازارهای آتی علاقه‌مندند و یا به دنبال کسب سود بیشتر به سمت بازار فیوچرز کشیده می‌شوند، عموما به سمت این دو صرافی خواهند رفت. تفاوت میان بایننس و بیتمکس چیست؟ برای ما ایرانی‌ها کدام صرافی مناسب‌تر است؟ پاسخ این پرسش‌ها را در ادامه مقاله مطالعه کنید.

این مقاله در تاریخ ۴ خرداد ۱۴۰۰ بروزرسانی شده است

بایننس یا بیتمکس؟

در بازار ارزهای دیجیتال راه‌های زیادی برای کسب درآمد وجود دارد. بدون شک ترید رمز ارزها، یکی از محبوبت‌ترین و جذاب‌ترین روش‌های درآمدزایی در این بازار است. تریدرها برای انجام معاملات خود به صرافی‌های ارز دیجیتال نیاز دارند. پلتفرم‌هایی که بستری امن، ساده و سریع برای انجام معامله فراهم می‌کنند تا کاربران به دور از کارمزهای درون شبکه (آنچه در مورد صرافی‌های غیرمتمرکز وجود دارد) در بازه‌های زمانی دلخواه دارایی دیجیتال خود را خریداری و به فروش برسانند. در دنیای کریپتوکارنسی، صرافی‌های زیادی حضور دارند که هر یک به منظور جذب کاربر بیشتر، محصولات و سرویس‌های متنوعی را ارائه می‌دهند. صرافی Binance به عنوان بزرگترین پلتفرم مبادلاتی ارزهای دیجیتال و صرافی BitMEX به عنوان یکی از قدیمی‌های بازار، دو رقیب بزرگ در این بازار بوده و بسیاری از کاربران ایرانی فعال در این حوزه، از این دو صرافی استفاده می‌کنند. در این مقاله قصد داریم تا خدمات و سرویس‌های موجود در این دو صرافی را مقایسه کرده و تفاوت میان صرافی بایننس و بیتمکس را معرفی کنیم. بایننس یا بیتمکس؟ برای ترید در بازار رمز ارزها کدام یک را انتخاب کنیم؟

معرفی اجمالی صرافی بایننس

داستان پیدایش صرافی بایننس

صرافی بایننس از سال ۲۰۱۷ فعالیت خود را در بازار ارزهای دیجیتال آغاز کرده است. تیم مدیریتی هوشمند، رزومه کاری قوی CZ،موسس صرافی بایننس و تنوع گسترده سرویس‌های صرافی بایننس آن را به بزرگتری صرافی ارز دیجیتال در جهان از نظر حجم معاملات تبدیل کرده است. حجم معاملات رمز ارزها در صرافی بایننس احتلاف بسیار زیادی با سایر صرافی‌ها داشته و از این نظر بدون هیچ رقیبی در صدر جدول صرافی‌ها قرار گرفته است. ارائه بازار معاملاتی اسپات، مارجین و فیوچرز کاربران بسیاری را به سمت این صرافی کشانده است. ما در این مقاله قصد معرفی این صرافی را نداریم و اگر با این پلتفرم مبادلاتی آشنایی ندارید، مطالعه مقاله زیر را توصیه می‌کنیم:

معرفی صرافی بیتمکس

صرافی بیت مکس در سال ۲۰۱۴ توسط آتور هیز (Arthur Hayes)، بن دلو (Ben Delo) و ساموئل رید (Samuel reed) تاسیس شد. این صرافی در سال ۲۰۱۶، بازار معاملات آتی خود را معرفی کرد که در آن روزها با اقبال بسیار زیادی از طرف فعالان حوزه رمز ارزها مواجه شد. این صرافی نیز اولین پلتفرم معاملاتی بود که خرید و فروش قراردادهای فیوچرز رمز ارزها را ارائه داد اما فقط تعداد کمی از رمز ارزها در این صرافی قابل معامله هستند.

مقایسه صرافی Binance و BitMEX

موجوذی بیت کوین صرافی بیتمکس

در این بخش به سراغ موضوع اصلی مقاله رفته و این دو صرافی را باهم مقایسه خواهیم کرد. برای انجام این مقایسه، فاکتورهای مختلفی را مدنظر قرار خواهیم داد که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد. ما در این مقاله صرفا این دو صرافی را مقایسه خواهیم کرد و تفاوت میان Binance  و BitMEX را عنوان می‌کنیم. انتخاب به عهده شماست و در انتها این شما هستید که بر اساس برنامه شخصی خود صرافی بایننس یا بیتمکس را انتخاب می‌کنید.

رمز ارزهای لیست شده در این دو صرافی

تعداد رمز ارزهایی که در صرافی‌های ارز دیجیتال لیست شده و قابل معامله هستند، یکی از مهمترین فاکتورها برای انتخاب یک صرافی است. صرافی بایننس، تعداد زیادی از ارزهای دیجیتال را در صرافی خود لیست کرده و امکان ترید آنها را فراهم کرده است. تعداد این کوین و توکن‌ها به قدری زیاد است که امکان لیست کردن آنها در این مقاله وجود ندارد اما این اطمینان را به شما می‌دهیم که در صرافی بایننس محدودیتی از این جهت نخواهید داشت. اما در صرافی بیتمکس تنها ۱۴ ارز دیجیتال قابل معامله است. BTC، ADA، BCH، BNB، DOGE، DOT، EOS، ETH، LINK، LTC، UNI، TRX، XRP و XLM تمام رمز ارزهای قابل معامله در این صرافی است. همانطور که در بالا اشاره شد، در صرافی بیتمکس تنها معاملات فیوچرز و قراردادهای آتی خرید و فروش رمز ارزها ارائه شده است.

از نظر تعداد رمز ارزهای قابل معامله در بازار معاملات آتی، صرافی بایننس تنوع بسیار بیشتری دارد.

معاملات اسپات

در این مورد، صرافی بیتمکس حرفی برای گفتن ندارد. در واقع در این صرافی بازار معاملاتی اسپات وجود ندارد و تنها معاملات آتی را پشتیبانی می‌کند. اما صرافی بایننس، بازار اسپات و مارجین را نیز ارائه داده و تنوع بیشتری را برای کاربران خود فراهم کرد استو

اگر قصد انجام معاملات مارجین و اسپات را دارید، بین انتخاب بایننس یا بیتمکس فقط می‌توانید صرافی بایننس را انتخاب کنید.

کارمزد خرید و فروش ارز دیجیتال

کارمزد یا Fee ترید یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای معامله‌گران است. صرافی بایننس برای دریافت کارمزد معاملات، برنامه خاصی را پیاده‌سازی کرده است. در جدول کارمزد معاملات این صرافی ۱۰ سطح مختلف بر اساس حجم مبادلات تریدر معرفی شده که هر چه حجم مبادلات یک تریدر افزایش یابد، کارمزد معاملات او کاهش خواهد یافت. این کارمزدها به طور میانگین (میانگین Taker و Maker) از ۰.۰۳ درصد آغاز و تا صفر درصد کاهش خواهد یافت. همچنین در صورتی که برای پرداخت کارمزدها از کوین bnb استفاده کنید، مقدار کارمزدها ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.

در صرافی بیتمکس، در صورتی که سفارش خرید یا فروش شما روی اودردبوک قرار گیرد، کارمزد ترید شما منفی ۰.۰۲۵ درصد خواهد بود. منفی بودن کارمزد به این معنی است که شما نه تنها هزینه‌ای را پرداخت نخواهید کرد، بلکه به سرمایه شما اضافه خواهد شد.

از نظر کارمزد تراکنش‌ها، صرافی بیتمکس شرایط بهتری دارد.

کارمزد واریز کردن یا برداشت ارز دیجیتال

پیش از انجام ترید در این دو صرافی شما باید مقداری رمز ارز را به کیف پول صرافی منتقل کنید. به این کار واریز یا Deposit کردن یک ارز دیجیتال می‌گویند. برخی از صرافی‌ها حداقل مقداری برای این انتقال در نظر می‌گیرند.  صرافی بیتمکس هیچ حداقلی را تعریف نکرده است. همچنین در زمان برداشت یا Withdraw کردن رمز ارزها، صرافی بیتمکس هیچ کارمزدی را دریافت نکرده و کاربر صرفا باید کارمزد شبکه بلاکچین را پرداخت کند.

صرافی بایننس نیز در زمان واریز رمز ارز حداقلی را تعریف نکرده و از این جهت مشابه صرافی بیتمکس است. اما در زمان برداشت رمز ارزها، صرافی بایننس محدودیت‌هایی دارد. به طور خلاصه، صرافی بایننس برای انتقال برخی رمز ارزها، مقداری کارمزد دریافت می‌کند و همچنین برای برداشت برخی از رمزارزها در این صرافی یک مقدار حداقلی تعریف شده است. مثلا برای برداشت بیت کوین از صرافی بایننس، حداقل مقدار برداشت ۰.۰۰۱ بیت کوین و کارمزد برداشت نیز ۰.۰۰۰۵ بیت کوین تعریف شده است.

از نظر کارمزد نقل و انتقال رمز ارزها به صرافی بایننس و بیتمکس، صرافی بیتمکس شرایط بهتری را ارائه می‌دهد.

Leverage یا اهرم معاملاتی

لوریج یا اهرم معاملاتی یکی از پارامترهای مهم برای تریدرهای بازار فیوچرز است. صرافی بایننس بسته به نوع ارز دیجیتال، تا لوریج ۱۲۵x را ارائه می‌دهد و برای سایر رمز ارزها تا لوریج ۷۵ و برای برخی لوریج زیر ۵۰ را در نظر گرفته است. در مقابل صرافی بیتمکس در این زمینه کمی محتاطانه عمل کرده است. این صرافی تنها برای قرارداد آتی بیت کوین لوریج ۱۰۰ و برای سایر رمز ارزها لوریج زیر ۵۰ را ارائه می‌دهد.

حجم معاملات روزانه

محاسبه حجم دقیق معاملات در صرافی‌های ارز دیجیتال یکی از فاکتورهایی است که اطلاعاتی دقیقی در مورد آن وجود ندارد. اما ما برای بررسی این فاکتور از اطلاعات سایت Coingecko  و Coinmarketcap استفاده می‌کنیم. به گزارش کوین گکو، حجم معاملات آتی صرافی بایننس در ۲۴ ساعت گذشته (3 خرداد 1400) ۱۲۲ میلیارد دلار و به گزارش کوین مارکت کپ این حجم برابر ۱۱۸ میلیارد دلار است. همچنین حجم قردادهای تسویه نشده در صرافی بایننس به گزارش کوین گکو ۵.۲ میلیارد و به گزارش کوین مارکت کپ ۶.۸ میلیارد دلار است.

در مورد صرافی بیتمکس حجم معاملات بسیار متفاوت است. به گزارش کوین مارکت کپ حجم معاملات روزانه این صرافی ۴.۲ میلیارد دلار و ارزش قراردادهای تسویه نشده در ۲۴ ساعت اخیر ۱.۳ میلیارد دلار است. کوین گکو نیز اعداد مشابهی را گزارش داده است؛ حجم معاملات روزانه ۴ میلیارد دلار و ارزش قراردادهای تسویه نشده، ۱.۲ میلیارد دلار است.

از نظر حجم مبادلات روزانه، صرافی بایننس در رده اول و صرافی بیتمکس در رده ۸ بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته‌اند. از نظر حجم معاملات، صرافی بایننس با اختلاف زیادی بالاتر از صرافی بیتمکس قرار دارد.

سرویس به کاربران ایرانی

متاسفانه به دلیل تحریم‌های اقتصادی بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال به کاربران ایرانی هیچ سرویسی ارائه نمی‌دهند. ما در مقاله‌ای مجزا به صورت کامل در این زمینه صحبت کرده‌ایم که می‌توانید این مقاله را مطالعه کنید:

با این‌حال صرافی بیتمکس موظف به رعایت قوانین کشور سیشل و صرافی بایننس موظف به رعایت چارچوب‌های قانونی کشور مالت است. این دو کشور به بهشت استارتاپ‌های حوزه ارزهای دیجیتال مشهورند و قوانین سختگیرانه‌ای در حوزه ارزهای دیجیتال در این دو کشور وجود ندارد.

هر دو صرافی بایننس و بیتمکس به کاربران ایرانی هیچ خدماتی را ارائه نمی‌دهند و از این نظر تفاوتی میان این دو صرافی نیست. اما از آنجا که فعالیت در صرافی بیتمکس بدون احراز هویت امکان‌پذیر نیست اما در صرافی بایننس می‌توان بدون احراز هویت نیز فعالیت داشت، صرافی بایننس انتخاب بهتری و شاید بتوان گفت تنها انتخاب ایرانی‌هاست.

پشتیبانی و خدمات به مشتریان

صرافی بایننس به یازده زبان زنده دنیا پشتیبانی مشتریان خود را ارائه داده و از این جهت یکی از بهترین صرافی ها به شمار می رود. همچنین چت آنلاین صرافی بایننس ۲۴ ساعته فعال بوده و کاربران این صرافی می توانند مشکلات خود را به صورت آنلاین مطرح کنند. در کنار این خدمات، صرافی بایننس تعداد بسیار زیادی از سوالات پرتکرار کاربران خود را جمع آوری کرده که با مراجعه به این صفحه می توانید آن را مطالعه کنید. از این رو صرافی بایننس خدمات جامعی را برای پشتیبانی کاربران خود ارائه داده است.

صرافی بیتمکس به ۵ زبان زنده دنیا خدمات خود را ارائه می دهد. همچنین Bitmex بستری برای چت آنلاین را برای کاربران ایجاد کرده تا مشتریان این صرافی بتوانند در لحظه پرسشهای خود را مطرح کنند. از نظر پشتیبانی مشتریان، به نظر می رسد صرافی بایننس خدمات بهتری را برای مشتریان خود فراهم کرده است.

بررسی امنیت صرافی

از آنجا که این دو صرافی ارز دیجیتال، جزو صرافی های متمرکز در حوزه ارزهای دیجیتال هستند، لذا خطر هک شدن دارایی و اطلاعات کاربران آنها همواره وجود دارد. صرافی بایننس یا صرافی بیتمکس تاکنون بارها مورد حمله هکرها و افراد خرابکار قرار گرفته اند. برای مثال صرافی بایننس در سال ۲۰۱۹ مورد حمله هکرها قرار گرفت و حدود ۴۰ میلیون دلار از دارایی این صرافی به سرقت رفت. طی این سرقت بزرگ حدود ۷۰۰۰ واحد بیت کوین طی یک تراکنش از صرافی بایننس خارج شد.

به گفته مدیران صرافی بیتمکس با اینکه تاکنون بارها حمله های سنگینی به سرورهای این صرافی صورت گرفته، اما هیچ کدام از آنها موفق نبوده و دارایی کاربران این صرافی به سرقت نرفته است.

مقایسه رابط کاربری

در زمینه رابط کاربری و کاربر پسند بودن و راحتی کار با صرافی ها، صرافی بایننس بدون شک بهترین است. بسیاری از صرافی های ارز دیجیتال، ظاهری شبیه به آنچه بایننس ارائه داده را ارائه می دهند. تمام ابزارهای مورد نیاز در صرافی بایننس به بهترین شکل ممکن در اختیار کاربران قرار گرفته است. هرچند این مورد کمی به سلیقه افراد بستگی دارد اما صرافی بایننس بسته به نیاز مشتریان خود، سه شکل ظاهری متفاوت برای کاربران خود فراهم کرده تا هم افراد مبتدی و هم حرفه ای های بازار بتوانند از ابزارهای مختلف در زمان سفارش گذاری در این صرافی بهره مند شوند.

اما صرافی Bitmex در این زمینه کمی ضعیف تر عمل کرده است. این صرافی تنها یک شکل ظاهری واحد در صفحه خرید و فروش رمز ارزهای خود ایجاد کرده که تمام کاربران، از مبتدی تا حرفه ای از همین شکل ظاهری استفاده کنند. در مقایسه با صرافی Binance، این یک نقص به حساب می آید. شلوغی صفحه ترید و جایگیری نامناسب صحفه سفارش گذاری و تعیین لوریج و همچنین مشاهده نمودار قیمت رمز ارزها در صرافی بیتمکس بسیار ضعیف تر از صرافی بایننس است.

ما در این مقاله دو صرافی بایننس و بیتمکس را از جنبه های مختلف بررسی کردیم و این دو صرافی بزرگ را باهم مقایسه کردیم. میهن بلاکچین توصیه‌ای به استفاده از هیچ یک از این دو صرافی نداشته و از این جهت هیچ مسئولیتی برعهده نخواهد داشت.
مقایسه بین صرافی بایننس وو بیتمکس

نتیجه‌گیری

در این مقاله سعی شد تا تفاوت میان دو صرافی بزرگ بایننس و بیتمکس را نشان دهیم. برای این کار فاکتورهای زیادی را مورد بررسی قرار دادیم تا فرق صرافی Binance و صرافی Bitmex از نظر خدمات و ابزارهای معاملاتی را مورد ارزیابی قرار دهیم. از آنجا که صرافی بیت مکس در سال گذشته رسما اعلام کرد که تمام کابران این صرافی باید احراز هویت شده و اطلاعات هویتی خود را ارائه دهند و این صرافی کشور ایران را در لیست کشورها ممنوعه خود قرار داده، لذا هیچ راهی برای فعالیت ایرانی ها در این صرافی وجود ندارد. صرافی بایننس علاوه بر ارائه خدمات بیشتر، شرایطی را فراهم کرده تا افراد بدون احراز هویت نیز بتوانند در آن فعالیت کنند. در نتیجه، صرافی بایننس تنها انتخاب تریدرهای ایرانی خواهد بود.

منبع
coinsutra

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
9 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا