هدف ۴۰٬۰۰۰ دلاری بیت کوین در آستانه بسته شدن کندل ماهانه؛ ۵ نکته مهم که در هفته جاری باید به آن توجه کرد
دادههای آنچین بیت کوین (BTC) صعودی است و هرچند این ارز دیجیتال در تلاش است به محدوده ۴۰٬۰۰۰ دلار برسد، روند آن وارد یک ناحیه محدود به رنج شده و خرسها و گاوها را سردرگم کرده است.
به نقل از کوین تلگراف، قیمت بیت کوین در روزهای گذشته به سقف ۱۸ ماهه خود رسید و حال فعالان بازار کریپتو میخواهند بدانند که سرنوشت آن چه خواهد شد. روند صعودی BTC در این مدت باعث شد قیمت آن از مرز ۳۸٬۰۰۰ دلار عبور کند؛ اما از آن زمان تاکنون وارد محدوده کوچکی شده و گاوها و خرسها را به دام انداخته است.
حال سوال این جا است که آیا BTC با اصلاح عمیقتری مواجه میشود یا با رسیدن به هدف ۴۰٬۰۰۰ خرسها را پشت سر میگذارد؟ در چند روز آینده، کاتالیزورهای مختلفی میتوانند به روند قیمت BTC کمک کنند؛ اما برخی از شاخصها هم نشان از رونق بازار کریپتو دارند.
با توجه به اینکه به انتهای ماه نوامبر نزدیک میشویم، رویدادها و انتشار شاخصهای اقتصاد کلان را در پیش داریم که با نوسانات بالقوه خود میتوانند روی قیمت رمزارزها تاثیر بگذارند. به همین خاطر، در این مطلب قصد داریم عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در هفته جاری را بررسی کنیم.
۱- بسته شدن کندل ماهانه بیت کوین
کندل ماهانه بیت کوین روز پنجشنبه بسته میشود و برای معاملهگران اهمیت زیادی دارد. با این حال، به نظر میرسد BTC روند مشخصی را دنبال نمیکند. هنوز معلوم نیست که اگر قیمت BTC کاهش یابد، بازار چه واکنشی نشان میدهد. هرچند رسیدن به هدف ۴۰٬۰۰۰ دلار جذابیت زیادی برای فعالان بازار کریپتو دارد، اما مقاومتهای قابلتوجهی پیش روی آن است. تمام این عوامل در کنار هم یک ناحیه محدود به رنج را در معاملات روزانه ایجاد کرده است.
گاوها یا خرسها هنوز نتوانستهاند این محدوده را بشکنند و حتی سقفهای جدید بیت کوین در تایم فریم روزانه هم کمعمق و ضعیف بودند. همچنین، بیت کوین بعد از بسته شدن کندل هفتگی خود در محدوده ۳۷٬۴۵۰ دلار با فشار فروش معاملهگرانش مواجه شد و قبل از رشد دوباره به کف ۳۷٬۱۰۰ دلار رسید.
تحلیلگر مشهوری به اسم اسکو (Skew) در پلتفرم اکس (توییتر سابق) اظهار داشت:
معاملهگران بازار اسپات رشد بیت کوین را شروع کردند و معاملهگران بازار فیوچرز مجبور شدند از آنها پیروی کنند. اکثر پوزیشنهای شورت هم به اجبار لیکویید شده و از بازار خارج شدند. حالا که به جلسات آمریکا و اتحادیه اروپا نزدیک میشویم، باید ببینیم که آیا خریدارهای اسپات دست به کار میشوند یا خیر. نقدینگی زیادی برای خرید بیت کوین در زیر محدوده ۳۷٬۰۰۰ دلار وجود دارد. پس اگر فروشندگان بازار اسپات به فشار فروش خود ادامه دهند، قیمت بیت کوین ممکن است کاهش یابد و سفارشهای خرید را پر کند. عرضه بیت کوین هم در محدوده ۳۸٬۰۰۰ تا ۴۰٬۰۰۰ افزایش مییابد. معاملهگران باید مراقب این محدودهها باشند.
در آستانه بسته شدن کندل ماهانه بیت کوین، قیمت آن از ابتدای نوامبر (۱۰ آبان) حدود ۸٪ رشد کرده و در مقایسه با نوامبر سالهای گذشته عملکرد متوسطی داشته است. دادههای وب سایت کوین گلس (CoinGlass) نیز نشان میدهد نوسانات نزولی یا صعودی بیت کوین در ماه نوامبر معمولا خیلی شدیدتر است. در مجموع، BTC در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ حدود ۴۰٪ رشد کرده است.
۲- انتشار دادههای تورمی آمریکا
با نزدیک شدن به پایان ماه نوامبر، هفتهای مهم و سرشار از محرکهای اقتصادی در انتظار معاملهگران بیت کوین است. بانک مرکزی آمریکا در روزهای آینده دادههای تورمی مهمی را منتشر میکند که در تعیین نرخ بهره آن در ماه آینده موثر خواهد بود.
جروم پاول (Jerome Powell)، رییس فدرال رزرو نیز در اول دسامبر (جمعه، ۱۰ آذر) ساعت ۱۹:۳۰ به وقت تهران بعد از سخنرانی مقامات ارشد فدرال رزرو سخنرانی خواهد کرد. دادههای مربوط به شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) برای سه ماهه سوم و همچنین دادههای مربوط به شاخص هزینههای مصرف شخصی (PCE) برای ماه اکتبر (مهر) هم به ترتیب در ۲۹ و ۳۰ نوامبر (۸ و ۹ آذر، چهارشنبه و پنجشنبه) ساعت ۱۷:۰۰ به وقت تهران منتشر میشوند و برای بازار کریپتو اهمیت زیادی دارند.
دادههای قبلی اقتصاد کلان آمریکا نشان دادند روند نزولی تورم این کشور سریعتر از پیشبینی بازار بوده است. این مسئله میتواند تاثیر مثبتی روی داراییهای پرریسک بگذارد. وب سایت «The Kobeissi Letter» رویدادهای مهم هفته آینده را اینچنین فهرست کرده است:
مهمترین رویدادهای هفته آینده:
۱. دادههای مربوط به فروش خانههای جدید: دوشنبه
۲. دادههای مربوط به اعتماد مصرفکننده: سهشنبه
۳. دادههای مربوط به GDP سه ماهه سوم: چهارشنبه
۴. دادههای مربوط به PCE: پنجشنبه
۵. سخنرانی رییس فدرال رزرو: جمعه
۶. سخنرانی ۱۰ عضو فدرال رزرودو هفته تا نشست فدرال رزرو در ماه دسامبر (آذر) فاصله داریم.
این وب سایت خاطرنشان کرده است هفته معاملاتی شلوغ و پرنوسانی در پیش است. دادههای «FedWatch Tool» در سایت «CME Group» هم نشان میدهد ۹۹.۵٪ فعالان بازارهای مالی معتقدند نرخ بهره آمریکا در ماه دسامبر تغییر نمیکند.
۳- رشد سهام صندوق تراست بیت کوین گریاسکیل (GBTC)
بیت کوین هنوز منتظر تایید صندوقهای قابلمعامله در بورس (ETF) اسپات در آمریکا است؛ اما دادههای موجود نشان میدهد احساسات سرمایهگذاران بهبود یافته است. به همین خاطر ارزش سهام صندوق GBTC شرکت گریاسکیل که خود در تلاش است آن را به یک ETF اسپات تبدیل کند، بهسرعت به قیمت دارایی اصلیاش یعنی بیت کوین نزدیک شده است. در نتیجه دیسکانت (Discount) این صندوق که در گذشته به ۵۰٪ میرسید، در ۲۴ نوامبر (۳ آذر) تا محدوده ۸٪ کاهش یافت.
رشد GBTC به لطف افزایش احتمال تایید ETF اسپات BTC و همچنین افزایش علاقه سرمایهگذاران نهادی به وجود آمده است. اکثر تحلیلگران هم معتقدند ETFها در سال ۲۰۲۴ تایید میشوند. برای مثال، شرکت «QCP Capital» اعلام کرده است ۳ ژانویه ۲۰۲۴ (۱۳ دی) میتواند زمان خوبی برای این اتفاق باشد؛ چراکه مصادف با پانزدهمین سالگرد جنسیس بلاک بیت کوین است.
یکی دیگر از تاریخهای احتمالی ۱۰ ژانویه ۲۰۲۳ (۲۰ دی) است که آخرین فرصت کمیسیون بورس آمریکا (SEC) برای تایید درخواست آرک اینوست (ARK Invest) محسوب میشود. QCP Capital خاطرنشان کرده است:
اگر درخواست آرک اینوست رد شود و بقیه پروندهها هم به تعویق بیفتند، تاریخ مهم بعدی ۱۵ مارس ۲۰۲۴ (۲۵ اسفند) خواهد بود؛ زیرا این تاریخ آخرین فرصت SEC برای تعیین سرنوشت پرونده بلک راک و شرکتهای بزرگ محسوب میشود.
۴- رشد هش ریت BTC
با نزدیک شدن به رویداد هاوینگ بیت کوین در آوریل ۲۰۲۴ (فروردین ۱۴۰۲) رقابت ماینرهای آن افزایش یافته و هش ریت BTC هم با رسیدن به یک رکورد جدید از ۵۰۰ اگزاهش بر ثانیه عبور کرده است.
این رشد اهمیت زیادی دارد و نشان میدهد ماینرها به سودآوری بیت کوین حتی بعد از هاوینگ باور دارند. دادههای وب سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) هم نشان میدهد جریان خروجی کیف پولهای ماینرهای شناختهشده بیت کوین و ورود آنها به صرافیها به کف ۷ ساله خود رسیده است. کوا الیورا (Caue Oliveira)، تحلیلگر وب سایت کریپتوتیک (Quicktake)، اعلام کرده است:
جریان خروجی کیف پولهای ماینرهای بیت کوین به کیف پولهای صرافیها نشاندهنده فعالیت این نهادها در بازار آزاد است. ورود توکنهای این سرمایهگذارها به صرافیها باعث میشود نقدینگی BTC افزایش یافته و فشار فروش بازار رشد کند. ماینرها همیشه بخشی از توکنهای خود را میفروشند؛ اما میانگین جریان خروجی ۹۰ BTC آنها کف این شاخص از سال ۲۰۱۷ محسوب میشود.
۵- روند نزولی موجودی بیت کوین در صرافیها
بعد از یک ماه آشفتگی که بهخاطر توقف برداشت و فشار قانونگذاران علیه صرافیهای مختلف به وجود آمده بود، موجودی BTC در این پلتفرمهای معاملاتی باز هم کاهش یافته و روند نزولی ۵ ساله آن ادامه یافته است. دادههای وب سایت گلس نود (Glassnode) نشان میدهد مجموع ذخایر BTC در صرافیهای مهم تا ۲۶ نوامبر (۵ آذر) به ۲.۳۳۲ میلیون بیت کوین رسیده است.
اگر کف ماه اکتبر را در نظر نگیریم، این عدد کمترین مقدار این شاخص از آوریل ۲۰۱۸ (فروردین ۱۳۹۷) است. موجودی صرافیها حتی بعد از سقوط ناشی از شیوع ویروس کرونا در مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸) هم به ۳.۳۲۱ میلیون BTC رسیده بود.
به نظر میرسد جریمه ۴.۳ میلیارد دلاری بایننس و توقف برداشت صرافیهای پولونیکس (Poloniex) و HTX بعد از هک آنها در این مسئله موثر بوده است.