متوسط مقالات عمومی

کلاهبرداران چطور رمزارزهای دزدی را پولشویی می‌کنند؟

هر هفته ده‌ها کلاهبرداری مختلف در دنیای ارز دیجیتال رخ می‌دهد و دارایی‌های کاربران ربوده می‌شود. با توجه به این‌که کلاهبرداران روزبه‌روز از روش‌های جدید و پیشرفته‌تری برای سرقت دارایی‌های کاربران استفاده می‌کنند، روش‌های پولشویی ارزهای دیجیتال دزدی نیز تغییر کرده است. کلاهبرداران با روش‌های خاصی رد دارایی‌های سرقت شده را پاک کرده و آن‌ها را به پول فیات تبدیل می‌کنند تا کاربران هرگز قادر به پس گرفتن دارایی‌های خود نباشند. در این مقاله از میهن بلاکچین به تشریح این موضوع می‌پردازیم که کلاهبرداران چگونه دارایی‌های مسروقه را پولشویی کرده و رد آن‌ها را پاک می‌کنند.

خلاصه مطلب:
🔸 روزانه شاهد سرقت دارایی دیجیتال کاربران به شیوه‌های مختلف هستیم و همین امر موجب عملکرد سختگیرانه مراجع قضایی در این زمینه شده است.
🔸 با وجود این‌که رمزارز‌ها ماهیت رمزنگاری‌شده دارند، ردیابی آنها کار راحتی است و کلاهبرداران مجبورند از راه‌های مختلفی برای پولشویی ارز‌های دیجیتال دزدی استفاده کنند.
🔸 استفاده از میکسر‌ها‌، صرافی‌های غیرمتمرکز‌، بازار‌های دارک‌وب و غیره همگی از جمله راهکار‌های مورد استفاده اسکمر‌ها برای پاک کردن ردپای دارایی سرقت‌شده است.
🔸 معامله همتابه‌همتای دارایی‌های سرقت‌شده‌، استفاده از بروکر‌ها، تخفیف قائل شدن برای دارایی مسروقه و تراکنش‌های ناشناس اقداماتی برای پولشویی رمزارز محسوب می‌شوند.

اسکمرها چگونه ردپای ارزهای دیجیتال دزدی را پاک می‌کنند؟

پولشویی ارزهای دیجیتال مسروقه
منبع: aws.amazon.com

بسیاری از کاربران حوزه کریپتو صرفا به‌دنبال پولدار شدن در این فضا هستند و درباره نحوه کارکرد ارزهای دیجیتال دانش کافی ندارند. کلاهبرداران با سوءاستفاده از ناآگاهی کاربران و پیچیدگی‌های حوزه ارز دیجیتال (مخصوصا حوزه دیفای)، آنها را فریب داده و دارایی‌های این افراد را سرقت می‌کنند. هدف نهایی یک کلاهبردار این است که با روش‌های مختلف وجوه مسروقه را به پول سنتی تبدیل کند و هیچ ردی از آن‌ها باقی نگذارد. در اینجا تعدادی از روش‌های معروف برای پولشویی ارزهای دیجیتال دزدی را بررسی می‌کنیم.

پولشویی ارزهای دیجیتال با استفاده از میکسرهای بیت کوین

میکسرهای ارز دیجیتال (Mixers)‌ که به آن‌ها تامبلر (Tumbler) نیز گفته می‌شود، پلتفرم‌هایی هستند که تراکنش‌های ارز دیجیتال را با آدرس‌های مختلف قاطی می‌کنند تا مبدا تراکنش پنهان شود و امکان رهگیری آن وجود نداشته باشد. به‌طور خلاصه، میکسر ارتباط بین منشا ارزهای دیجیتال مسروقه و تراکنش نهایی که دارایی سرقت‌شده را به پول نقد تبدیل کرده است‌، قطع می‌کند.

علی‌رغم این‌که میکسرها در فعالیت‌های کلاهبرداری زیاد استفاده می‌شوند، دلایل منطقی زیاد دیگری نیز برای استفاده از این سرویس‌ها وجود دارد. برای مثال، کاربرانی که سرمایه کلان دارند با استفاده از این سرویس‌ها تراکنش‌های خود را پنهان می‌کنند تا هدف سرقت یا حمله هکری قرار نگیرند. برخی دیگر از کاربران با هدف پنهان کردن تراکنش‌های خود از چشم مقامات دولتی از این پلتفرم‌ها استفاده می‌کنند. در هر صورت‌، می‌توان گفت که کاربران زیادی به دلایل مجرمانه از میکسرها استفاده می‌کنند و احتمالا در فعالیت‌های مربوط به کلاهبرداری درگیر هستند.

صرافی‌های غیرمتمرکز ارز دیجیتال

صرافی‌های متمرکز برای کلاهبرداران نقطه ضعف محسوب می‌شود؛ چون باز کردن حساب در این صرافی‌ها فرایندهای سخت‌گیرانه‌‌ای مثل احراز هویت (KYC) و قوانین ضد پولشویی (AML) را شامل می‌شود. به کمک این قوانین، تراکنش‌های کاربران رصد شده و از پولشویی جلوگیری می‌شود.

کلاهبرداران گاها برای پولشویی ارزهای دیجیتال دزدی و تبدیل آن‌ها به ارز فیات از حساب صرافی دوستان، افراد خانواده و حتی غریبه‌ها استفاده می‌کنند. با این حال در صورت اثبات همکاری یک کاربر با کلاهبرداران، به دستور مقامات دولتی حساب آن کاربر مسدود می‌شود.

کلاهبرداران برای دور زدن فرایندهای احراز هویت به سراغ صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) می‌روند. صرافی‌های غیرمتمرکز به هر کسی اجازه می‌دهند که بدون اثبات هویت خود‌، دارایی‌ها را معامله کنند و برای همین بدون مجوز بودنشان محبوب شده‌اند. قبل از پولشویی نهایی، کلاهبرداران از طریق DEXها دارایی‌های سرقت‌شده را به ارزهای دیجیتال دیگر تبدیل می‌کنند تا ردیابی دارایی‌ها بسیار سخت‌تر شود.

دارک‌وب و بازارهای مخفی ارز دیجیتال

دارک‌وب (Dark Web) به‌عنوان مهد فعالیت‌های مجرمان و بستری غیرقانونی شناخته می‌شود؛ البته تمام محتویات دارک وب مجرمانه نیستند. کلاهبرداران در این پلتفرم با دارایی‌های دزدی کالاهای غیرقانونی می‌خرند تا بعدا این کالاها را در ازای پول فیات بفروشند.

بازارهای ناشناس ارز دیجیتال نیز در این فضا وجود دارند. کلاهبرداران می‌توانند در این بازار‌ها وجوه مسروقه را در چند تراکنش مختلف با دارایی‌های دیجیتال دیگر معامله کنند. بدین ترتیب‌، با اضافه شدن چند لایه رمزگذاری دیگر، رد دارایی‌های دزدی به‌طور کامل پاک شود.

پلتفرم‌های همتابه‌همتا (P2P)

یک نوع دیگر از پلتفرم‌هایی که امکان معامله غیرمتمرکز و ناشناس ارزهای دیجیتال را فراهم می‌کنند، پلتفرم‌های همتابه‌همتا هستند. در این نوع پلتفرم‌ها‌، فرد یا گروه کلاهبردار می‌تواند رمزارز‌های مسروقه را به‌صورت مستقیم با کاربران دیگر معامله کند و در ازای آن‌ها، دارایی‌های دیجیتال دیگر یا ارز فیات دریافت کند.

اسکمرها گاها تخفیف بزرگی برای فروش دارایی‌های سرقتی قائل می‌شوند تا کاربران دیگر را به خرید آن‌ها تشویق کنند. کاربرانی که این دارایی‌ها را می‌خرند، بلافاصله از سرویس تامبلر استفاده می‌کنند تا رد دارایی‌ها پاک شود و بتوانند بدون ترس از آن‌ها استفاده کنند.

اسمرفینگ (Smurfing) تراکنش‌ها

اسمرفینگ یک تکنیک معروف است که کلاهبرداران از آن برای پاک کردن رد دارایی‌های سرقت‌شده استفاده می‌کنند. در تکنیک اسمرفینگ، ارزهای دیجیتال دزدی را به بخش‌های کوچک تقسیم کرده و آن‌ها را در چند تراکنش به پلتفرم‌های مختلف ارسال می‌کنند. این کار ردیابی دارایی‌های دیجیتال را بسیار سخت‌تر می‌کنند.

گاها کلاهبرداران تکنیک اسمرفینگ را با سایر تکنیک‌هایی که در این مقاله معرفی شده‌اند ترکیب می‌کنند تا ردیابی دارایی‌ها کاملا غیرممکن شود.

خودپردازهای ارز دیجیتال

محبوبیت دستگاه‌های خودپرداز ارز دیجیتال فرصتی را برای کلاهبرداران فراهم کرده است تا از آن‌ها برای پولشویی دارایی‌های مسروقه استفاده کنند. برخلاف خودپردازهای سنتی که فقط از قابلیت برداشت پول برخوردارند، اکثر ATMهای ارز دیجیتال دوطرفه هستند و می‌توان به آن‌ها کوین فروخت.

به همین خاطر، مقامات دولتی درباره ATMهای ارز دیجیتال بسیار سخت‌گیرانه عمل می‌کنند. در بسیاری از دستگاه‌های جدید، کاربران باید احراز هویت کنند و یک حساب بسازند.

مرجع راهبرد امور مالی انگلستان (FCA) در سال ۲۰۲۲ به دلیل این‌که هیچ کدام از اپراتورها در این سازمان ثبت نشده‌اند، فعالیت تمام ATMهای ارز دیجیتال را ممنوع کرد.

صرافی‌هایی که تابع مقررات نیستند

تمام صرافی‌های ارز دیجیتال مثل هم نیستند و برخی از آن‌ها فرایند‌ احراز هویت و قوانین ضدپولشویی ندارند. در نظر کلاهبرداران، این نوع صرافی‌ها یک گزینه ایده‌آل برای نقد کردن دارایی‌های دزدی هستند؛ مخصوصا اگر درگاه‌هایی داشته باشند که ارز دیجیتال را به پول نقد تبدیل می‌کند. صرافی‌هایی که اطلاعات شخصی و هویت کاربران را نمی‌خواهند، بهترین مکان برای فروش دارایی‌های مسروقه هستند.

بروکرهای OTC

بازار معاملات خارج از صرافی (Over-the-Counter) یا به اختصار OTC، بخشی از دنیای ارز دیجیتال است که اغلب توسط سازمان‌های مالی و پلتفرم‌های مختلف استفاده می‌شود و کار آن تسهیل تراکنش‌های بزرگ ارز دیجیتال است.

کلاهبرداران و سرویس‌های پولشویی از این سیستم سوءاستفاده می‌کنند. آن‌ها با استفاده از آدرس‌های واریز چند صرافی قانونی، سرویس‌های تودرتو (Nested) ایجاد می‌کنند تا به‌راحتی رد ارزهای دیجیتال سرق شده را پاک کنند.

بسیاری از بروکر‌های OTC به‌عنوان یک سرویس تودرتو فعالیت می‌کنند و کلاهبرداران (اغلب بدون اطلاع بروکرها) از سرویس آن‌ها برای پولشویی استفاده می‌کنند. البته برخی از بروکرهای OTC با آگاهی کامل با سرویس‌های پولشویی همکاری می‌کنند.

شرکت‌های کاغذی و تراکنش‌های ناشناس

شرکت‌های کاغذی یا صوری (Shell Companies‌)، شرکت‌هایی هستند که فقط روی کاغذ وجود دارند. مدت‌هاست که از این نوع شرکت‌ها برای پولشویی استفاده می‌شود و این فقط مختص حوزه ارز دیجیتال نیست. کلاهبرداران شرکت‌های کاغذی و جعلی تاسیس می‌کنند تا دارایی‌های غیرقانونی خود را قانونی جلوه دهند.

حالا اگر در کنار این کار از تراکنش‌های ناشناس نیز استفاده شود، یک شبکه پیچیده از ارتباطات مالی تشکیل می‌شود که ردیابی دارایی‌های مسروقه را برای مقامات قضایی یا سرویس‌های ردیابی ارز دیجیتال بسیار سخت می‌کند.

سوالات متداول (FAQ‌)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
کلاهبرداران چگونه در فضای رمزارز پولشویی می‌کنند؟

استفاده از حساب صرافی کاربران دیگر‌، بازار‌های دارک‌وب‌، صرافی‌های غیرمتمرکز‌، فروش دارایی سرقت‌شده در پلتفرم‌های همتابه‌همتا و غیره همگی از راه‌های پولشویی توسط کلاهبرداران هستند.

راهکار مقابله با سرقت دارایی‌های دیجیتال چیست؟

کسب دانش کافی در بستر ارز‌های دیجیتال و به خصوص دیفای، استفاده از صرافی‌های معتبر و پیروی از پروتکل‌های امنیتی از راهکار‌های مناسب برای مقابله با این موضوع هستند.

جمع‌بندی

کلاهبرداران هر روز روش‌های جدیدی برای پولشویی و پاک کردن رد ارزهای دیجیتال دزدی پیدا می‌کنند. از طرفی، مراجع قضایی نیز با وضع قوانین سخت‌گیرانه سعی دارند از پولشویی و فعالیت‌های مجرمانه جلوگیری کنند. ارزهای دیجیتال علی‌رغم ذات رمزنگاری‌شده خود، به‌راحتی قابل ردیابی هستند. به‌همین دلیل است که کلاهبرداران از سرویس‌های مختلفی مثل میکسر استفاده می‌کنند تا رد دارایی‌های سرقتی از بین برود. اخیرا، با سخت‌گیری‌های مقامات قضایی کار کلاهبرداران سخت‌تر شده است و اسکمرها نمی‌توانند به‌راحتی دارایی‌های مسروقه را به پول نقد تبدیل کنند. آیا تاکنون دارایی‌های شما به سرقت رفته است؟ در این صورت، آیا موفق به بازیابی دارایی دیجیتال سرقت‌شده خود شده‌اید؟ تجربه خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

منبع
thecryptoadviser.co.uk

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا