مبتدی مقالات عمومی

آموزش نصب و استفاده از پلاگین های ChatGPT

ربات ChatGPT با قابلیت‌های فوق‌العاده خود، دنیای فناوری و هوش مصنوعی را دگرگون کرده است. در حال حاضر از این مدل در بسیاری از صنایع و حوزه‌های مختلف استفاده می‌شود. با این حال، توسعه‌دهندگان همواره در تلاش‌اند تا با طراحی افزونه‌ها یا پلاگین‌های مختلف، کاربردها و قابلیت‌های چت جی‌پی‌تی را گسترش دهند. در این مقاله از میهن بلاکچین نحوه نصب و استفاده از پلاگین های ChatGPT را به شما آموزش خواهیم داد.

مزیت‌های استفاده از پلاگین‌ های Chatgpt

مزیت‌های استفاده از پلاگین‌ های Chatgpt
منبع:‌ cdn.arstechnica.net

همانطور که می‌دانید چت جی پی تی با دیتای تا سال ۲۰۲۱ آموزش داده شده است و به اینترنت دسترسی ندارد. پلاگین‌های شخص ثالث، افزونه‌هایی هستند که توسط سایت‌های دیگر توسعه داده شده‌اند و امکان دسترسی به داده‌های جدیدتر و به‌روزتر را فراهم می‌کنند. این پلاگین‌ها فقط قابلیت نصب روی GPT4 را دارند و نمی‌توانید از آن‌ها در GPT 3.5 استفاده کنید؛ بنابراین برای دسترسی به این افزونه‌ها باید ماهیانه ۲۰ دلار بپردازید. پرداخت هزینه خرید اکانت Chatgpt از طریق سایت‌های ایرانی واسطه امکان‌پذیر است. در ادامه به مهم‌ترین مزایای استفاده از پلاگین های ChatGPT اشاره می‌کنیم:

بهبود عملکرد ChatGPT

پلاگین‌ها یا افزونه‌های شخص ثالث با اضافه کردن ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدید به ChatGPT، عملکرد آن را بهبود می‌بخشند. برخی از این افزونه‌ها، راهکار‌های خاصی هستند که برای حل کردن چالش‌های یک حوزه خاص استفاده می‌شوند. این نوع پلاگین‌ها به ChatGPT کمک می‌کنند که با استانداردهای صنایع مختلف همگام باشد.

مثلا پلاگین‌هایی که برای حوزه پزشکی و درمان طراحی شده‌اند، می‌توانند از علم زبان پزشکی استفاده کنند و بر اساس علائم و آزمایش‌ها، بیماری افراد را تشخیص دهند. افزونه‌های شخص ثالث کارایی ChatGPT را افزایش می‌دهند و آن را برای صنایع مختلف و برای اهداف خاص قابل‌ استفاده می‌کنند.

حذف محدودیت‌ها

پلاگین‌های شخص ثالث با اضافه کردن قابلیت‌های جدید به ChatGPT و برداشتن محدودیت‌های آن، تجربه کاربری استفاده از آن را بهبود می‌بخشند. همانطور که گفتیم چت جی‌پی‌تی فقط به اطلاعات قبل از سال ۲۰۲۱ دسترسی دارد، اما برخی افزونه‌ها می‌توانند از اطلاعات جدید که پس از سال ۲۰۲۱ منتشر شده‌اند، استفاده کنند.

اکثر پلاگین‌های ChatGPT، به سرویس‌های خاصی وابسته هستند که امکان دسترسی به اطلاعات و داده‌های جدید را برای آن‌ها فراهم می‌کنند.

آموزش نصب پلاگین های ChatGPT

از آنجایی که افزونه‌ها فقط برای کاربران Plus ChatGPT قابل استفاده هستند، اولین قدم در نصب کردن پلاگین‌های شخص ثالث این است که یک اشتراک چت جی‌پی‌تی پلاس خریداری کنید. پس از خرید اشتراک، وارد حساب خود شوید و از گوشه سمت چپ پایین صفحه گزینه “Settings” را انتخاب کنید. با کلیک کردن روی این گزینه، به منوی تنظیمات هدایت می‌شوید.

تغییر نسخه به GPT-4
منبع: cointelegraph.com

در منوی تنظیمات، به قسمت “Beta Features” بروید. در این قسمت، گزینه “Plugins” را فعال کنید و سپس از منوی سمت چپ در بالای صفحه، گزینه “New Chat” را انتخاب کنید.

در مرحله بعد، نسخه ChatGPT را به GPT-4 تغییر دهید. حالا روی گزینه “Plugins” کلیک کرده و به بخش Plugin Store یا فروشگاه پلاگین بروید. از این قسمت می‌توانید پلاگین‌های دلخواه خود را نصب و مدیریت کنید.

فعال کردن پلاگین‌ها در ChatGPT
منبع: cointelegraph.com

پلاگین موردنظر خود را از بین افزونه‌ها انتخاب کنید. کافی است نام افزونه را سرچ کنید. برای مثال Defillama را سرچ کنید و روی گزینه “Install” کلیک کنید تا فرایند نصب پلاگین آغاز شود.

فروشگاه پلاگین‌ها
منبع: cointelegraph.com

پس از کامل شدن فرایند نصب، می‌توانید از پلاگین استفاده کنید. پلاگین‌ها رایگان هستند و با خرید اشتراک پلاس، می‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

از پلاگین های ChatGPT چه استفاده‌هایی می‌شود؟

افزونه‌های ChatGPT بر اساس کاربرد خود، برای اهداف مختلف استفاده می‌شوند. در این قسمت، انواع مختلف پلاگین‌های ChatGPT و نحوه استفاده از آن‌ها را شرح می‌دهیم.

بازیابی داده‌ها (Retrieval)

برخی از افزونه‌ها برای اهداف بازیابی استفاده می‌شوند. این نوع پلاگین‌ها برای تسهیل دریافت داده از پایگاه‌های دانش بزرگ طراحی شده‌اند. این افزونه‌ها صرفا بر توانایی‌های ChatGPT متکی نیستند و با استفاده از داده‌های از پیش فهرست‌شده، اطلاعات را به‌صورت سریع بازیابی می‌کنند. پلاگین‌های Retrieval از طریق فهرست‌سازی و الگوریتم‌های جستجوی تخصصی، ChatGPT را قادر می‌سازند که به اطلاعات خاص دسترسی پیدا کند و سرعت و دقت پاسخ‌های آن را افزایش می‌دهند.

افزونه ChatGPT Retrieval، مثالی از این نوع پلاگین‌ها است. این پلاگین، با قابلیت جستجوی معنایی خود می‌تواند داده‌ها را از منابع شخص ثالث بازیابی کند.

نحوه کار پلاگین‌ Retrieval
منبع: cointelegraph.com

به‌وسیله این پلاگین‌ کاربران می‌توانند با پرسیدن سوال‌های مرتبط از ChatGPT، اطلاعات مورد نظر خود را از آن دریافت کنند. این اطلاعات، پردازش شده و با زبان طبیعی به کاربر منتقل می‌شوند. این افزونه به این منظور ساخته شده است که به‌ کمک ChatGPT، کارکنان یک سازمان راحت‌تر به اسناد آن دسترسی داشته باشند.

کارهای محاسباتی (Computation)

برخی از افزونه‌های چت جی‌پی‌تی برای اهداف محاسباتی طراحی شده‌اند. این افزونه‌ها، هوش مصنوعی را با کتابخانه‌های ریاضی (که توانای حل مسائل محاسباتی دارند) ادغام کرده و قابلیت‌های هوش مصنوعی را گسترش می‌دهند.

افزونه‌های محاسباتی با تجزیه و تحلیل ورودی‌های کاربران، عبارت‌های ریاضی موجود در مکالمه‌ها را شناسایی کرده و با استفاده از کتابخانه‌های ریاضی، آن‌ها را پردازش می‌کنند. پس از انجام محاسبات، افزونه اطلاعات مرتبط با عبارت ریاضی و نتیجه آن را در قالب یک پاسخ مناسب به کاربر ارائه می‌دهد.

مثلا پلاگین Wolfram یک افزونه محاسباتی است که برای سفارشی‌سازی چت جی‌پی‌تی طراحی شده است. ChatGPT می‌تواند با استفاده از داده‌های به‌روز و قابلیت‌های محاسباتی Wolfram، پاسخ‌های خود را داده‌محور و دقیق‌تر کند.

نحوه کار پلاگین Wolfram
منبع: cointelegraph.com

فناوری Alpha در این پلاگین شامل تعدادی الگوریتم محاسباتی است که می‌توانند مسائل مختلف ریاضی مثل معادلات دیفرانسیل و جبر خطی را حل کنند.

تصویرسازی (Visualization)

پلاگین‌های تصویرسازی یا بصری‌سازی به این منظور طراحی شده‌اند که تصاویر و نمایه‌های گرافیکی را با پاسخ‌های ChatGPT ادغام کنند تا کاربران درک بهتر و شهودی‌تری از داده‌ها و مفاهیم داشته باشند. تصاویر معمولا به‌‌صورت نمودار و دیاگرام است.

پلاگین‌های تصویرساز، آنالیز داده‌های ورودی کاربران به چت جی‌پی‌تی را تسهیل کرده و داده‌های درخواست‌شده را با فرمت مناسب ارائه می‌دهند.

نوع پلاگین‌های بصری‌سازی به طراحی‌ها و تصاویر تولیدشده توسط آن‌ها بستگی دارد. برای مثال، بعضی از این پلاگین‌ها تصاویر مخصوص دامنه (Domain-specific) تولید می‌کنند و برخی دیگر اهداف کلی‌تری دارند.

برای مثال، پلاگین Polygon یک افزونه مخصوص دامنه است که برای تصویرسازی داده استفاده می‌شود. این پلاگین با بصری‌سازی و درجه‌بندی داده‌ها به کاربران کمک می‌کند که روند‌های یک بازار مالی را شناسایی کنند. پلاگین پالیگان شامل بازار سهام، فارکس، معاملات آپشن، شاخص‌ها و بازارهای ارز دیجیتال است. برخی از پلاگین‌های همه‌منظوره مثل Notable نیز برای تصویرسازی داده استفاده می‌شوند. کار افزونه Notable ساخت دفترهای محاسباتی است.

سایر کاربردهای پلاگین‌های Chatgpt

پلاگین‌های ChatGPT علاوه بر قابلیت‌های بالا، می‌توانند کارهای مختلف دیگری نیز انجام دهند؛ مثل پیشنهاد کردن گزینه‌های مناسب برای خرید اینترنتی، توصیه‌های مسافرتی، جستجو از طریق چت جی‌پی‌تی و حتی کمک به کدنویسی. می‌توان گفت که کاربردها و قابلیت‌‌های این پلاگین‌ها نامحدود است.

علاوه بر پلاگین‌های استاندارد، برخی از افزونه‌های هوش مصنوعی کروم نیز با چت جی‌پی‌تی ادغام می‌شوند. این افزونه‌ها کاربران را قادر می‌سازند که از مرورگر کروم به‌صورت مستقیم با هوش مصنوعی تعامل داشته باشند. برخی از افزونه‌های کروم در کنار نتایج موتورهای جستجوگر، پاسخ AI را نیز در یک پنجره جداگانه نشان می‌دهند. این باعث بهبود تجربه کاربری می‌شود.

آیا پلاگین‌های شخص ثالث قابل اعتماد هستند؟

لازم است بدانید علی‌رغم اینکه پلاگین‌های شخص ثالث باعث افزایش کارایی ChatGPT می‌شوند، بخشی از مدل هسته نیستند و محدودیت‌هایی دارند. میزان اثرگذاری این افزونه‌ها به طراحی و کیفیت ادغام آن و همچنین به داده‌ها و سرویس‌هایی بستگی دارد که به آن‌ها دسترسی دارند.

علاوه بر این، پلاگین‌های چت جی‌پی‌تی کاربران را ملزوم می‌کنند که اطلاعات قابل اعتماد و دقیقی را در اختیار آن‌ها قرار دهند تا خروجی افزونه‌ها زیاد مورد تغییر و ویرایش قرار نگیرد.

محدودیت دیگر این است که سطح پشتیبانی ارائه‌شده توسط توسعه‌دهندگان افزونه‌ها باهم متفاوت است. در نتیجه، ممکن است تعداد به‌روزرسانی‌ها و پایایی افزونه‌ها تا حد زیادی باهم متفاوت باشد.

آینده پلاگین‌های ChatGPT

با تقویت تطبیق‌پذیری افزونه‌ها با مدل‌های زبانی بزرگ و منابع ChatGPT در آینده، انتظار می‌رود که پیشرفت‌ها و نوآوری‌های قابل‌توجهی را از پلاگین‌های شخص ثالث ChatGPT شاهد باشیم.

احتمالا با پیشرفت بیشتر پلاگین‌ها، دقت پاسخ‌های آن‌ها نیز افزایش خواهد یافت. ضمنا با قانون‌گذاری حوزه AI، مسائل اخلاقی نقش مهمی در توسعه پلاگین‌های چت جی‌پی‌تی ایفا خواهند کرد. در نتیجه، توسعه‌دهندگان از مکانیسم‌های کاهش سوگیری استفاده خواهند کرد تا اطمینان حاصل کنند که پاسخ‌های افزونه‌ها منصفانه و بر اساس استانداردهای اخلاقی است.

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
چطور پلاگین‌های Chatgpt را نصب و استفاده کنیم؟

برای راه‌اندازی باید از قسمت Settings وارد Beta Features شوید و سپس گزینه Plugins را فعال کنید. سپس در New Chat روی Plugins کلیک کرده و به بخش Plugon store بروید.

هزینه استفاده از پلاگین‌های Chatgpt چقدر است؟

برای نصب و استفاده از پلاگین‌های Chatgpt ابتدا باید اکانت Chatgpt Plus بخرید. هزینه خرید نسخه پلاس ماهیانه ۲۰ دلار است.

جمع‌بندی

در این مقاله، ضمن توضیح و اشاره به مزیت‌های استفاده از افزونه در ChatGPT، نحوه نصب و استفاده از پلاگین‌های چت جی پی تی را آموزش دادیم. افزونه‌های چت جی‌پی‌تی انواع مختلفی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به افزونه‌های بازیابی، محاسباتی و تصویرسازی اشاره کرد. با پیشرفت هوش مصنوعی در آینده، انتظار می‌رود که فناوری و کاربرد افزونه‌های ChatGPT نیز پیشرفته‌تر و نوآورانه‌تر شود. شما از کدام پلاگین Chatgpt بیشتر استفاده می‌کنید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا