رمزارز در ایران

کلاهبرداران کریپتو از دیوار هم بالا می‌روند! هر پرداختی را قبول نکنید

ممکن است کاربران در هنگام انتقال رمزارزها به صورت مستقیم به یک کاربر دیگر، به دلیل نداشتن دانش کافی در حوزه کریپتو، از یک شبکه اشتباه استفاده کنند و ارز دیجیتال خود را از دست دهند. اتفاقی رایج که برای بسیاری از کاربران رخ داده است و در برخی مواقع می‌توان آن را بازیابی کرد. اما آنچه موضوع این مطلب است، ارسال اطلاعات و آدرس کیف پول در شبکه‌های آزمایشی به جای شبکه اصلی است که در آن کلاهبردار قصد دارد با دریافت آدرس عمومی گیرنده، در شبکه آزمایشی مقدار ارز توافق شده البته بدون ارزش را برای او انتقال دهد.

به گزارش میهن بلاکچین، یک کاربر ایرانی با نام صادق صابری در توییتر با به اشتراک گذاشتن تصاویر زیر عنوان داشت که در جریان یک خرید و فروش در یک سایت خرید و فروش کالاهای دست دوم، از امکان پرداخت اتریوم توسط خریدار استقبال کرده است. خریدار نیز از فروشنده می‌خواهد تا آدرس کیف پول خود در شبکه (آزمایشی) Goerli را برای او ارسال کند تا از این طریق، مقداری ارز دیجیتال ETH آزمایشی که ارزش مالی ندارد را برای او ارسال کند.

شبکه‌ آزمایشی اتریوم در واقع یک کپی از بلاکچین اتریوم است که تقریبا همه ویژگی‌های شبکه اصلی را دارد. تفاوت آن با شبکه اصلی در این است که ارز اتر در شبکه‌های آزمایشی بی‌ارزش است. درحالیکه قیمت روز اتریوم برابر ۳٬۰۴۱ دلار است، ارزش اتر در شبکه‌های آزمایشی همواره صفر است و به هیچ وجه ETH موجود در تست نت‌ها ارزش مالی نخواهند داشت. این رمزارزها صرفا برای آزمایش قابلیت‌های بلاکچین مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کلاهبرداری از طریق شبکه آزمایشی اتریوم
کلاهبرداری از طریق شبکه آزمایشی اتریوم ۲
کلاهبرداری از طریق شبکه آزمایشی اتریوم ۳

صادق صابری که خود فعالی در حوزه رمزارزها است، به این کلاهبردار گوشزد می‌کند تا از کمبود اطلاعات کاربران در این حوزه، سوءاستفاده نکند. اسکرین شات مکالمه در تصاویر فوق از راست به چپ قابل مشاهده است. به گفته وی، این سایت خرید و فروش پس از این مکالمه، دسترسی به امکان چت را برای آقای صابری به مدت ۱۵ روز مسدود کرده است. به دلیل اینکه امکان مکالمه بین خریدار و فروشنده در پلتفرم‌های داخلی کسب و کارها وجود دارد، این دسته از وب‌سایت‌ها نیز بهتر است آگاهی خود را نسبت به حوزه رمزارزها بالا ببرند و افرادی متخصص در این حوزه را در اختیار داشته باشند تا در مواقع مشابه بتوانند فرد کلاهبردار را به درستی شناسایی کرده و در صورت نیاز به محدودسازی خدمات به فرد کلاهبردار اقدام کنند. اتفاقات مشابه ممکن است تکرار شود و بهتر است نسبت به آموزش پشتیبانان و ارسال هشدارهای کلاهبرداری در این پلتفرم‌ها اقدام شود. همچنین به کاربران توصیه می‌کنیم مقاله زیر را مطالعه نمایند.

چه نکاتی را رعایت کنیم؟

توصیه می‌شود در صورتی که نیاز به تبادل رمزارزها داشتید، از صحت آدرس‌ها و شبکه‌های آن مطمئن شوید و حتما هش تراکنش را در مرورگر یا همان بلاکچین اکسپلورر درست آن شبکه پیگیری کنید. برای مثال در مورد اتریوم، آدرس‌ها در شبکه‌های آزمایشی مانند تست نت Goerli مشابه آدرس‌های شبکه اصلی اتریوم هستند. برای آنکه بهتر متوجه شوید یک آدرس را در هر دو مرورگر Goerli و اتر اسکن (شبکه اصلی) جستجو کنید؛ همواره در هنگام بررسی هش تراکنش یا آدرس عمومی، به لینک مرورگر کریپتو دقت کنید و حتما آدرس مرورگر شبکه مدنظر شما نشان داده شده باشد.

بررسی یک آدرس اتریوم در شبکه اصلی و شبکه آزمایشی
مرورگر شبکه اصلی اتریوم و شبکه آزمایشی Goerli

همچنین کاربر می‌بایست در هنگام انتقال رمزارزها، مدنظر داشته باشد که شبکه درست را نیز انتخاب کرده باشد. در مواردی که به اشتباه، از طریق یک شبکه دیگر ارز دیجیتال را انتقال دهید، در برخی مواقع می‌توانید رمزارز خود را بازگردانید. برای کسب اطلاعات بیشتر، ویدیو آموزشی میهن بلاکچین در خصوص «آموزش بازیابی رمز ارز ارسال شده به شبکه اشتباه» را مشاهده کنید.

با توجه به افزایش کلاهبرداری‌ها در حوزه ارزهای دیجیتال در سراسر جهان و ایران، لازم است کاربران به نکات امنیتی دقت کافی داشته باشند، اطلاعات خود را به‌روز کنند. می‌توانید در میهن بلاکیچن مقالات و اخبار مرتبط را در بخش «کلاهبرداری» مطالعه کنید. به صورت تخصصی‌تر می‌توانید مقالات هر بخش مانند «۷ روش رایج کلاهبرداری در NFTها» را مطالعه کنید. همچنین برای آشنایی بیشتر با انواع کلاهبرداری‌ها در حوزه کریپتو، این پادکست میهن بلاکچین را گوش کنید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
5 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا