بالاجی: شرکتهایی مثل اپل و گوگل میتوانند در توقیف داراییهای دیجیتال کاربران به دولتها کمک کنند
بالاجی سرینیواسان (Balaji Srinivasan)، مدیر ارشد فناوری سابق صرافی کوین بیس، معتقد است که احتمال خیانت شرکتهای فناوری بزرگی مثل اپل و مایکروسافت به کاربران ارزهای دیجیتال و مردم آمریکا و همکاری آنها با دولتها وجود دارد.
به گزارش دیلی هودل، سرینیواسان در گفتوگوی جدید خود در پادکست «Impact Theory» هشدار داد که اگر سران کشورهای گروه هفت (G7) تصمیم به توقیف داراییهای دیجیتال بگیرند، احتمالا غولهای فناوری مثل اپل، مایکروسافت و گوگل به آنها کمک خواهند کرد.
به گفته مدیر ارشد فناوری سابق کوین بیس، این احتمال وجود دارد که کشورهای مذکور در آینده برای بهبود آشفتگی اقتصادی خود، تصمیم به توقیف داراییهای دیجیتال بگیرند. در این صورت، غولهای فناوری بهراحتی میتوانند موبایلها و لپتاپهای کاربران را اسکن کنند و کلیدهای خصوصی آنها را به دولتها تحویل دهند.
سرینیواسان در این رابطه گفت:
کشورهای گروه هفت با مشکل مهمی مواجه میشوند و در سیاستهای پولی خود سختگیرانهتر عمل میکنند. پس از آن، بسیاری از جهان نگاه خواهند کرد تا ببینند آیا کشورهای G7 و چین میتوانند داراییهای دیجیتال را توقیف کنند یا نه. اگر این کار را انجام دهند، نقطهعطف مهمی در تاریخ ایجاد میشود. این اتفاق به پذیرش گسترده ارزهای دیجیتال بانک مرکزی کمک میکند.
وی ادامه داد:
در صورتی که آنها نتوانند این دسته از داراییها را توقیف کنند، بخش جدیدی در تاریخ ایجاد میشود که در آن جوامع مختلف میتوانند طلای دیجیتال یا ارزهای دیجیتال خود را داشته باشند و از آنها برای سرمایهگذاری جمعی و ایجاد گروهها و استارتاپهای مختلف استفاده کنند. این در نهایت منجر به چیزی میشود که من آنها را «Network States» مینامم.
مدیر ارشد فناوری سابق کوین بیس افزود:
این اتفاق شبیه دهه ۱,۸۰۰ است که در آن میتوانستید بهراحتی زمین بخرید، شهر بسازید یا آن را خرید و فروش کنید، مثل خرید آلاسکا یا لوئیزیانا. با این حال، سوالی که مطرح میشود این است که آیا امکان توقیف داراییهای دیجیتال وجود دارد؟
سرینیواسان در توضیح اینکه چرا شرکتهای فناوری بزرگ ممکن است به دولتها در مصادره داراییهای دیجیتال کاربران کمک کنند گفت:
اپل، گوگل و مایکروسافت بیشترین ریسک را دارند؛ چراکه به سیستمعاملهای مختلفی دسترسی دارند. این چیزی است که من بیشتر نگران آن هستم. اپل بهروزرسانیهای نرمافزاری دارد و گوگل میتواند به گوگل درایو شما دسترسی داشته باشد. مایکروسافت هم ویندوز را دارد. از لحاظ تئوری، اگر دولتها دستور بدهند این شرکتها میتوانند با اسکن هارد شما کلیدهای خصوصی و داراییهای دیجیتالتان را توقیف کنند.