کریپتو کده

پروتکل Loopring چیست؟ آشنایی با راهکار لایه دوم لوپرینگ و توکن LRC

پرداختن به مسئله بالا بودن کارمزد تراکنش در شبکه اتریوم، یک بحث تکراری و بدیهی است. در طرف مقابل، پرداختن به پروژه‌هایی که در این مدت تلاش کردند تحت عنوان راهکارهای لایه ۲ اتریوم مشغول به کار شوند و بخش زیادی از مشکلات مقیاس‌پذیری و بالا بودن کارمزد شبکه اتریوم  را حل کنند، هم‌چنان یک بحث جدید و جذاب است. پروژه لوپرینگ (Loopring) یکی از همین پروژه‌های لایه ۲ اتریوم است. این پروژه در ۲ سال اخیر، با فعالیت در زمینه‌های پشتیبانی از اوردر بوک (Order Book)، معاملات، بازارساز خودکار (AMM) و به زودی NFTها، همواره به‌دنبال کاهش هزینه‌های عملیاتی برای کاربران خود بوده است. اما پروتکل لوپرینگ چیست؟

در این مقاله به توضیح نحوه‌کار پروژه لوپرینگ و توکن LRC می‌پردازیم. هم‌چنین در مقاله پیش‌رو با آپدیت لوپرینگ ۳.۰، تطبیق رینگ، نقشه‌راه لوپرینگ و همکاری‌های این پروتکل آشنا می‌شویم و به صرافی‌ها و کیف‌پول‌ها معتبر برای معامله و نگهداری توکن LRC اشاره می‌کنیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

پروتکل Loopring چیست؟

لوپرینگ که یک راهکار لایه دوم اتریوم به حساب می‌آید و به همین خاطر آن را با Loopring L2 نیز می‌شناسند، یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) مبتنی بر شبکه اتریوم است که بر روی Loopring ZKRollup (در ادامه مقاله، این مفهوم را توضیح می‌دهیم) ساخته شده است. این پروژه یک DEX مبتنی بر اوردر بوک و AMM است که مانند صرافی‌های متمرکز،‌ تجربه معاملات با کارایی بالا و کارمزد پایین را ارائه می‌دهد.

 کاربران توسط این راهکار می‌توانند با سرعتی بالاتر و کارمزدی پایین‌تر به نسبت اتریوم، تراکنش‌های خود را بر این بستر انجام دهند. Loopring L2 بیش از یک صرافی غیرمتمرکز است؛ زیرا به‌عنوان یک برنامه پرداخت نیز عمل می‌کند. کاربران می‌توانند توکن‌های ERC-20 خود را در این شبکه لایه دوم به هر آدرس اتریوم، به‌صورت آنی، ارزان و ایمن ارسال کنند.

راه‌حل zkRollup چیست؟

zkRollup نوعی راه‌حل مقیاس‌پذیر در لایه دوم اتریوم است که بدون به خطر انداختن امنیت، امکان انجام تعداد تراکنش‌های بیشتر با هزینه‌های بسیار کم‌تر را فراهم می‌کند. این‌ راه‌حل از فناوری ZK-Snark برای کاهش حجم محاسبات صورت‌گرفته بر روی لایه ۱ استفاده می‌کند.

 لازمه اصلی این راه‌حل، انجام محاسبات سنگین در خارج از زنجیره (Off-Chain) و سپس انتقال و تایید آن به درون زنجیره (On

-Chain) است. تایید این محاسبات در درون زنجیره توسط الگوریتم‌های رمزنگاری مورد تایید اتریوم انجام می‌شود و در نتیجه، از نظر امنیتی استانداردهای لازم را داراست. لوپرینگ تنها به دلیل ارائه این راه‌حل از سرعت پردازش بالاتری برخوردار است. در صورت علاقه به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه این رمزنگاری، به صفحه گیت‌هاب لوپرینگ مراجعه کنید.

پروتکل Loopring چطور کار می‌کند؟

ZkRollups توسط برخی از فعالین حوزه بلاک‌چین امیدوارکننده تلقی می‌شود. زیرا این پروژه از یک قالب شناخته‌شده رمزنگاری، به نام روش اثبات با دانش صفر (Zero Knowledge Proof) بهره می‌برد؛ راه‌حلی که به یک برنامه کامپیوتری اجازه می‌دهد بدون به اشتراک گذاشتن اصل اطلاعات، ادعا‌های مطرح‌شده درباره داده‌ها را قابل‌بررسی کند. با استفاده از همین راه‌حل، zkRollups صدها انتقال را در یک تراکنش جمع می‌کند و سپس اعتبارسنجی و محاسبات مربوط به آن را در خارج از زنجيره انجام می‌دهد و بعد، آن را به درون بلاکچین اتریوم می‌آورد. در نهایت،  ثبت و تسویه این تراکنش‌ها بر روی بلاکچین اتریوم صورت می‌گیرد؛ جایی که از (Zero Knowledge Proof (ZKP برای تأیید صحت تراکنش‌های خارج از زنجیره استفاده می‌شود.

به عبارت دیگر، لوپرینگ خود یک صرافی نیست؛ بلکه یک پروتکل است که در لایه بالاتری از صرافی‌ها قرار می‌گیرد. وظیفه‌ای که این پروتکل بر دوش دارد، این است که تراکنش‌های صورت‌گرفته در صرافی‌های تحت نظارت خود را به خارج از زنجیره ببرد و همانند صرافی‌های متمرکز، تایید تراکنش‌ها را به صورت متمرکز انجام دهد. سپس به کمک ZKRollups تسویه تراکنش‌ها را در درون صرافی‌های غیرمتمرکز انجام می‌دهد.

ZKRollups در لوپرینگ

برای شروع معامله در صرافی Loopring، کاربران باید ابتدا نقدینگی خود را به یک قرارداد هوشمند که توسط پروتکل Loopring مدیریت می‌شود، ارسال کنند. توسط قرارداد هوشمند طراحی‌شده، پروتکل Loopring محاسبات لازم را برای تکمیل معاملات، خارج از بلاک چین اصلی اتریوم انجام می‌دهد. این محاسبات شامل اطلاعاتی مانند موجودی حساب کاربر و تاریخچه سفارش ثبت‌شده است.

پس از این محاسبات، این پروتکل تراکنش‌ها را بر روی بلاک چین اتریوم تسویه می‌کند تا معاملاتی را که ابتدا خارج از زنجیره مطابقت داشتند، نهایی کند. این دسته‌بندی معاملات، برای کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت انجام می‌شود. لوپرینگ ادعا می‌کند که با این راه‌حل می‌تواند ۲۰۲۵ معامله در ثانیه را پردازش کند. سپس هر دسته از تراکنش‌ها با ZKP به بلاک چین اتریوم اضافه می‌شود. 

لوپرینگ ۳.۰ چیست؟

لوپرینگ ۳.۰

می‌توان با قاطعیت گفت که ارزش بازار فعلی این پروتکل تا حد زیادی مدیون یک ارتقاء است، که آن را با نام لوپرینگ ۳.۰ می‌شناسیم. در این به‌روزرسانی، سرعت عملکرد این پروتکل در پردازش تراکنش به‌طرز چشم‌گیری از ۱۰ معامله بر ثانیه به بیش از ۲۰۰۰ معامله در ثانیه ارتقاء یافت. اصلی‌ترین علت شکل‌گیری این ارتقا، به‌کارگیری پروتکل دسترسی درون‌زنجیره‌ای داده‌ در لوپرینگ ۳.۰ بود. در خصوص این پروتکل در بخش بعدی، بیشتر توضیح خواهیم داد. 

نکته حائز اهمیتی که در این ارتقا به این پروتکل افزوده شد، خارج کردن محاسبات انجام تراکنش در زنجیره بود. تا پیش از این محاسبات به صورت درون‌زنجیره‌ای در بستر بلاکچین رقم می‌خورد؛ همین عملکرد، علت پایین بودن تعداد تراکنش‌های انجام شده در این پروتکل بود. انتقال محاسبات به خارج از زنجیره،‌ حجم اطلاعات پردازشی را به شدت کاهش داد و این امر باعث شد که تعداد تراکنش‌های تسویه حساب‌شده افزایش یابد. 

تطبیق رینگ (Ring-Matching) در لوپرینگ چیست؟ 

در این قسمت، در تمامی عبارات و اصطلاحاتی که واژه رینگ را مشاهده می‌کنید، امکان استفاده از معادل فارسی آن (حلقه) وجود داشت، اما به دلیل اینکه عبارت (Ring) در عبارت Loopring نیز مشاهده می‌شود، از ترجمه این عبارت امتناع کردیم و این واژه را به صورت مستقیم به‌کار برده‌ایم.

برای درک بهتر Ring-Matching در لوپرینگ، ابتدا با ذکر یک مثال این سازوکار را توضیح‌ می‌دهیم. در ابتدا ممکن است این فرایند کمی پیچیده به‌نظر برسد؛ اما با کمی دقت، درک آن ممکن می‌شود. لازم‌به ذکر است که فرایند اصلی در قراردادهای هوشمند و تطبیق رینگ در پروتکل لوپرینگ بسیار پیچیده‌تر بوده و این تنها یک شبیه‌سازی بسیار ساده است. تصور کنید ۳ معامله‌گر قصد انجام ۳ معامله را دارند (هر کدام یک معامله)، شرایط سفارش این ۳ معامله‌گر به شرح زیر است:

  • (۱) معامله‌گر يک: تبدیل ۵ عدد ارز A به ۱۰ عدد ارز B
  • (۲) معامله‌گر دو: تبدیل ۱۰ عدد ارز C به ۵ عدد ارز A
  • (۳) معامله‌گر سه: تبدیل ۵ عدد ارز B به ۱۰ عدد ارز C

در این مثال اگر بخواهیم ۳ سفارش را با یکدیگر تطبیق دهیم یا به اصطلاح یک رینگ سفارش (Order Ring) ایجاد کنیم،‌ ابتدا باید به سراغ سفارش شماره ۳ برویم. برای نهایی‌سازی سفارش شماره ۳، بایستی معامله‌گر شماره دو، ۱۰ عدد ارز C خود را در اختیار معامله‌گر شماره ۳ بگذارد تا سفارش او نهایی شود و ۵ عدد ارز B او را دریافت کند. حال معامله‌گر شماره دو، ۵ عدد B دارد و ۵ عدد A می‌خواهد. حالا همین فرایند با سفارش شماره ۱ تکرار می‌شود؛ معامله‌گر شماره یک، ۵ عدد  ارز A خود را در اختیار معامله‌گر شما دو می‌گذارد تا سفارش او هم نهایی شود. اکنون معامله‌گر شماره یک، ۵ عدد ارز B دارد و برای نهایی‌سازی سفارش خود، ۵ عدد دیگر نیاز دارد.

 نتیجه رینگ سفارش

در این رینگ سفارش، سفارش‌های شماره ۱ و ۲ نهایی شد؛ اما سفارش شماره ۳ هم‌چنان  باز است. قراردادهای هوشمند لوپرینگ، اکنون سفارش شماره ۱ را به درون یک رینگ سفارش دیگر می‌برد تا این سفارش نیز نهایی شود. تشخیص اینکه اکنون این سفارش بایستی به چه رینگی برود را فرایند “تطبیق رینگ” می‌گویند.

دسترسی درون‌زنجیره‌ای داده‌ (OCDA) 

پروتکل رمزنگاری Loopring از یک ویژگی به نام دسترسی درون‌زنجیره‌ای داده‌ (On-Chain Data Availability) یا به اختصار OCDA استفاده می‌کند. این رویکرد ترکیبی برای ذخیره‌سازی داده‌ها، به کاربران این امکان را می‌دهد تا انتخاب کنند که داده‌های آن‌ها در زنجیره ذخیره شود یا خارج از زنجیره. هنگامی که ویژگی OCDA غیرفعال است، داده‌ها در زنجیره ذخیره می‌شوند و شبکه می تواند ۲۰۲۵ تراکنش در ثانیه (TPS) را انجام دهد. با این حال، اگر OCDA فعال شود و داده‌ها خارج از زنجیره ذخیره شوند، آن‌گاه توان عملیاتی می‌تواند به ۱۶۴۰۰ تراکنش در ثانیه برسد.

 با استفاده از قابلیت‌های Loopring 3.0 مانند OCDA، صرافی‌های غیرحضانتی (Non-Custodial) ممکن است بتوانند عملکرد متمرکز خود را با صرافی‌های حضانتی (Custodial) تطبیق دهند (صرافی‌های حضانتی به آن دسته از صرافی‌ها گفته می‌شود که اطلاعات حساب و کلید خصوصی کاربران را در اختیار دارد و در صورت نیاز، می‌تواند حساب را برای کاربر بازیابی کند. در صرافی‌های غیرحضانتی مسئولیت نگهداری از کلید‌ خصوصی تماما با کاربر است و صرافی هیچ مسئولیتی در قبال فراموشی عبارات بازیابی ندارد). 

رینگ ماینر (Ring Miner)

Loopring از یک الگوریتم اجماع منحصربفرد استفاده می‌کند که اوردر بوک‌های سنتی و مکانیسم‌های AMM حاکم بر استخر نقدینگی را دور می‌زند. درعوض، مشارکت‌کنندگان شبکه – که رینگ ماینر نامیده می‌شوند – مسئول نهایی‌کردن سریع سفارش‌ها قبل از اجرا یا لغو شدن هستند. کسانی که به عنوان رینگ ماینر فعالیت می‌کنند، کارمزد عملیاتی را در قالب توکن‌های LRC – توکن بومی پروتکل Loopring – یا بخشی ازمابه‌‌التفاوت سفارش را دریافت می‌کنند. 

به زبان ساده‌تر، اگر یک کاربر سفارشی ثبت کرده باشد که در این سفارش قصد داشته باشد ۲۰۰۰ توکن LRC را با ۱ کوین اتر مبادله کند، رینگ ماینرها به‌دنبال راهی در صرافی‌های فعال در پروتکل لوپرینگ مي‌گردند، تا بتوانند ۱ اتر را در ازای تعداد LRC کمتری (مثلا ۱۹۵۰ توکن) فراهم کنند. اگر یک Ring Miner موفق به انجام این کار شود، بخشی از آن ۵۰ توکن LRC صرفه‌جویی‌شده را به‌عنوان پاداش برمی‌دارد. 

رینگ‌های سفارش (Order Rings)

هنگامی که رینگ ماینر یک رینگ سفارش را تکمیل می‌کند، قرارداد هوشمند Loopring نحوه نهایی‌کردن آن را تعیین می‌کند. اگر سفارش در هر دو طرف معامله قابل اجرا باشد، قرارداد هوشمند بر روی مبادلات اتمی (Atomic Swap) اجرا می‌شود؛ یعنی انتقال مستقیما از قرارداد هوشمند به کیف پول کاربر انجام می‌شود. همچنین رینگ‌های سفارش از طریق دسته‌بندی سفارش‌ها و تسویه معاملات متعدد از طریق چندین کاربر، فرایند تطابق رینگ را آسان می‌کنند. رینگ‌های سفارش پروتکل لوپرینگ را از سایر DEXها مانند Waves، IDEX و Bancor متمایز می‌کند.

اشتراک سفارش (Order Sharing)

فرایند اشتراک سفارش نیز از طریق رینگ‌های سفارش در پروتکل Loopring امکان‌پذیر است. به‌عنوان مثال، زمانی که قرارداد هوشمند در لوپرینگ نمی‌تواند یک سفارش را در یک معامله نهایی کند، از Order Sharing برای تقسیم سفارش‌ها به اجزای جزئی‌تر استفاده می‌کند، تا زمانی که سفارش به‌طور کلی نهایی شود. هم‌چنین پروتکل Ring-Matching چندین سفارش جداگانه را در یک رینگ سفارش جمع می‌کند. هنگامی که قرارداد هوشمند Loopring سفارشات را تأیید می‌کند، تمامی طرفین معامله، مقدار سفارش ثبت‌کرده خود را دریافت می‌کنند. تا زمانی که تمامی سفارشات جزئی به طور کامل نهایی شود، هر سفارشی که هنوز نهایی نشده، از طریق سیستم اشتراک سفارش، به بخشی از رینگ‌های سفارش بعدی منتقل می‌شود تا فرایند نهایی‌سازی سفارشات تکمیل شود.

توکن LRC چیست؟

توکن LRC در عملیات‌های پروتکل لوپرینگ نقشی حیاتی و ضروری دارد، در همین راستا، به این مسئله می‌پردازیم که چرا این توکن ارزش‌مند است. 

 برای مثال، اگر شما قصد داشته باشید صرافی غیرمتمرکز خود را بر روی پروتکل لوپرینگ ایجاد کنید، باید حداقل ۲۵۰ هزار توکن LRC را قفل کنید. سپس شما به عنوان یک اپراتور می‌توانید صرافی‌ای را راه‌اندازی کنید که از اثبات اطلاعات درون زنجیره‌ای خود استفاده کنید. اگر یک اپراتور قصد راه‌اندازی یک صرافی بدون این ویژگی را داشته باشد، بایستی ۱ میلیون توکن LRC را استیک کند. 

به‌علاوه، توکن LRC یک سازوکار تشویقی برای استفاده صحیح از پروتکل لوپرینگ است. پروتکل لوپرینگ توانایی این را دارد که در صورت عملکرد بد یک صرافی، توکن‌های سپرده‌گذاری‌شده را مصادره کند و در میان کاربرانی که توکن LRC را قفل کرده‌اند، تقسیم کنند. هم‌چنین هر کاربر این توانایی را دارد تا توکن LRC را سپرده‌گذاری یا استیک کند، تا بخشی از کارمزدهایی که به پروتکل پرداخت شده است را دریافت کند.

نحوه توزیع توکن LRC

  •  ۷۰ درصد از کارمزد دریافتی این پروتکل، میان کاربرانی که توکن LRC را استیک کردند توزیع می‌شود. 
  • ۲۰ درصد دیگر از این کارمزدها متعلق به سازمان خودمختار غیرمتمرکز (DAO) لوپرینگ است. کاربران از طریق رای‌گیری، این منبع مالی را برای تصمیم‌ها و به‌روزرسانی‌های آتی پروژه تخصیص می‌دهند. 
  • در نهایت، ۱۰ درصد مابقی کارمزدها سوزانده می‌شود و این بدان معناست که میزان عرضه توکن LRC همواره روند کاهشی دارد و این موضوع قیمت این توکن را نیز تحت تاثیر می‌گذارد. عرضه این توکن محدود بوده و سقف نهایی آن ۱.۳۹۵ میلیارد است. 

استاندارد توکن LRC

لازم به ذکر است که پروتکل لوپرینگ مبتنی بر بلاکچین اتریوم است و از استاندارد ERC-20 پیروی می‌کند. عرضه اولیه توکن (LRC) در آگوست ۲۰۱۷ صورت گرفت و ۴۵ میلیون دلار سرمایه از این طریق جمع‌آوری شد. 

استخراج توکن LRC از طریق گواه اثبات کار (PoW) امکان‌پذیر است و ماینرها در این شبکه با اعتبارسنجی تراکنش‌های صورت‌گرفته بر بستر این پروتکل، مقداری توکن LRC را به عنوان پاداش دریافت می‌کنند. 

 به گزارش میهن بلاکچین، در تاریخ نگارش مقاله، قیمت لحظه‌ای توکن LRC برابر با ۲.۵ دلار بوده و در تاریخ ۱۹ آبان ۱۴۰۰ با قیمت ۳.۷۵ دلار، بیش‌ترین قیمت و در تاریخ ۲۷ آذر ۱۳۹۸ با ۰.۰۱۹ دلار، کم‌ترین قیمت خود را به ثبت رسانده است. این توکن با ارزش بازار ۳ میلیارد دلاری در رتبه ۶۶ لیست ارزهای دیجیتال قرار گرفته و حجم معاملات ۲۴ ساعت گذشته این توکن، بالغ بر ۴۷۰ میلیون دلار بوده است. در حال حاضر توکن‌‌های بیش از ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون از این توکن عرضه‌شده و کم‌تر از ۳ درصد دیگر از توکن‌های LRC‌ برای عرضه باقی مانده است.

نقشه راه لوپرینگ

نقشه راه لوپرینگ

 سال ۲۰۱۸

پروتکل لوپرینگ برای نخستین بار در این سال اقدام به انتشار نقشه راه خود کرد، که در این نقشه راه:

  •  موفق به اجرای کیف پول Loopr و کیف موبایل موبایل شد.
  •  از دیگر نقاط عطف این نقشه راه در سال ۲۰۱۸، افزودن بلاکچین نئو (NEO) به این پروتکل بود که در زمان مقرر صورت گرفت؛ اما از آن پس بلاکچین دیگری به این پروتکل افزوده نشد.
  •   از طرفی موفق به تحقق صددرصدی دیگر اهداف خود،‌ از جمله پشتیبانی از استاندارد ERC-223 نشد.

 سال ۲۰۱۹

  • یکی از اصلاحات موردنظر این پروتکل، افزودن توکن‌سوزی به چرخه کارمزدهای این شبکه بود که با موفقیت پشت سر گذاشته شد و همان‌طور که قبلا توضیح دادیم، ۱۰ درصد از کارمزد دریافتی این پروتکل سوزانده می‌شود. 

سال ۲۰۲۰

  • با وجود تاخیر دو ساله، سرانجام در زمستان ۲۰۲۰ نسخه بتای صرافی غیرمتمرکز لوپرینگ راه‌اندازی شد.

سال ۲۰۲۱

  •  از مهم‌ترین برنامه‌ریزی‌های Loopring برای این سال را  می‌توان به پشتیبانی از NFTها در قالب استاندارد ERC721 و ERC1155 اشاره کرد.
  •  دیگر هدف قابل توجه این پروتکل راه‌اندازی مرورگرLoopring Block Explorer است.

همکاری‌های پروتکل Loopring

لوپرینگ در سال‌های فعالیت خود توانسته با دیگر فعالین اکوسیستم بلاکچین، همکاری‌های گسترده و متنوعی را انجام دهد. از همکاری در برگزاری ورکشاپ در سیدنی استرالیا تا همکاری با چین‌لینک (Chainlink) در زمینه اوراکل‌ها. در ادامه با برخی از مهم‌ترین همکاری‌های Loopring آشنا می‌شویم.

همکاری با Bitfwd 

Bitfwd یک انجمن فعال از علاقه‌مندان و توسعه‌دهندگان بلاک‌چین در سیدنی استرالیا است. در زمستان ۲۰۱۹ لوپرینگ با همکاری این انجمن، یک ورکشاپ آموزشی در زمینه توسعه ابزارهای متن‌باز برگزار کرد. 

همکاری با TokenMarket

توکن‌مارکت به منظور تسریع و ارتقای امنیت و شفافیت تبادلات امنیتی، همکاری خود با Loopring را آغاز کرده است. این دو شرکت با یکدیگر همکاری خواهند کرد تا Loopring 3.0 را در صرافی‌های غیرمتمرکز این توکن، که در اروپا و خاورمیانه واقع شده‌اند، راه‌اندازی کنند. پروتکل Loopring 3.0 به طور چشم‌گیری توان عملیاتی را افزایش می‌دهد و سرعت مبادلات غیرمتمرکز TokenMarket را بهبود می‌بخشد.

همکاری با Changelly

Changelly یک صرافی است که فعالیت خود را از سال ۲۰۱۵ آغاز کرده است و اکنون بیش از۱۴۰ ارز دیجیتال را در صرافی خود  لیست کرده است. لوپرینگ با عقد قرارداد این همکاری، گام بزرگی در جهت خرید و فروش و تبادل مستقیم توکن LRC با یورو و دلار برداشته است. کاربران از طریق Changelly می‌توانند با کارت اعتباری خود، مستقیما توکن LRC را دریافت کنند.

همان‌گونه که انتظار می‌رفت همکاری پروتکل لوپرینگ با چین‌لینک در زمینه اوراکل‌هاست. این همکاری در گام نخست خود توانسته است برای صاحبان صرافی‌ها یک شاخص قیمتی برای جفت ارز LRC/ETH تهیه کند.

تیم پروژه لوپرینگ

تیم مدیریتی لوپرینگ
  • دنیل وانگ (Daniel Wang)، مدیرعامل کنونی پروتکل Loopring، که پیش‌تر سابقه مدیریت صرافی Coin Port را در کارنامه خود دارد،  برای حل مشکلات صرافی‌های متمرکز، تصمیم بر راه‌اندازی چنین پروتکلی برای رفع ایرادات موجود گرفت.
  • جی ژو (Jay Zhou)، مدیریت بازاریابی این پروتکل را برعهده دارد، او هم‌چنین سمت‌های مدیریتی دیگری نیز در شرکت‌های PayPal و Ernst & Young داشته است. 

توکن LRC را از کجا بخریم؟

این توکن به دلیل ارزش بازار مناسب و پشتوانه فنی‌ای که دارد، از اکثر صرافی‌های معتبر فعال قابل خریداری است. اگر تصمیم به تبادل USDT خود با LRC را دارید صرافی‌های huobi ،ftx، بایننس و  KuCoin گزینه مناسبی است. از صرافی‌های متمرکز دیگر برای معامله این توکن می‌توان به Kraken و Coinbase اشاره کرد. هم‌چنین اگر قصد خرید و فروش توکن LRC در یک صرافی غیرمتمرکز را دارید،‌ صرافی‌های Balancer ،Uniswap V2 ،Uniswap V3 و 0x Protocol می‌توانند انتخاب‌های خوبی باشند. علاوه‌براین علاقه‌مندان به این توکن ERC-20، می‌توانند به‌طور مستقیم از طریق صرافی غیرمتمرکز لوپرینگ اقدام به خرید و فروش کنند. 

توکن LRC را در چه کیف پولی نگهداری کنیم؟

اگر امنیت، نخستین اولویت شما در نگهداری از توکن LRC یا دیگر ارزهای دیجیتال است، کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger) مناسب‌ترین گزینه ممکن است. هم‌چنین این رمز ارز از طریق کیف‌‌پول‌های نرم‌افزاری مانند MetaMask، Trust Wallet ،Atomic Wallet و Coinbase قابل‌نگهداری است. 

جمع‌بندی

همان‌طور که در مقدمه این مقاله به آن اشاره کردیم، بررسی راهکارهای لایه دوم اتریوم از جذابیت‌ها و پیچیدگی‌های مختص به خود برخوردار است. در تمامی پروژه‌های فعال در این راهکار، کاهش هزینه‌های تراکنش و افزایش سرعت ثبت تراکنش، بارزترین ویژگی موجود است. علاوه‌براین ویژگی‌ها، در پروژه لوپرینگ از پروتکل‌هایی هم‌چون ZKRollups استفاده شده که پروتکل لوپرینگ و توکن LRC را از سایر طرح‌ها متمایز می‌سازد. بایستی دید که نوآوری‌های به‌کارگرفته‌شده در این پروتکل، تا چه اندازه می‌تواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد و زیرساخت‌های فنی خود را ارتقا دهد. در این مقاله دریافتیم که پروتکل Loopring چیست و توکن LRC چه کاربردهایی دارد. هم‌چنین با فناوری تطبیق رینگ در لوپرینگ ۳.۰ و زیرساخت‌های ZKRollup آشنا شدیم. نقشه‌راه لوپرینگ و همکاری‌های این پروتکل را بررسی کرده و به صرافی‌ها و کیف‌پول‌ها معتبر برای معامله و نگهداری توکن LRC اشاره کردیم. 

از نظر شما راهکارهای لایه ۲ اتریوم تا چه اندازه می‌توانند موفق باشند؟ در آینده رقابت این پروژه‌ها با اتریوم ۲.۰ به چه شکل خواهد بود؟ نظرات ارزشمند خود را برای ما کامنت کنید. 

  

منبع
loopring.org

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا