چند نکته مهم در مورد بیت کوین؛ آیا به آخرین هفته صعودی در میانه بازار خرسی رسیدهایم؟

قیمت بیت کوین در انتهای روز یکشنبه توانست بهترین کندل هفتگی خود از میانه ژوئن (اواخر خرداد) تا امروز را ثبت کند. قیمت BTC هفته گذشته را با سطح قیمت ۲۴٬۳۲۰ دلار به پایان رساند. هر چند که تحلیلگران امیدوار بودند قیمت بیت کوین بتواند شمع هفتگی را در سطح ۲۵٬۰۰۰ دلار ببندد، روند افزایشی قیمت، دیروز از مقاومت ۲۵٬۰۰۰ دلار به شدت پس زده شد، تا جاییکه تا ساعاتی قبل قیمت بیتکوین به کمتر از ۲۴٬۰۰۰ دلار نیز رسید. با این حال در هفته پیش رو که احتملا از نظر اقتصاد کلان هفتهای آرام و شاید آخرین هفته آرام تابستان باشد، گاوها به اندازه کافی وقت دارند تا بر مقاومت ۲۵٬۰۰۰ دلار غلبه کنند.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، در این مطلب مواردی را که به تجزیه و تحلیل دقیقتر بازار در هفته آینده کمک میکنند بررسی میکنیم و تلاش میکنیم دریابیم که آیا روند صعودی چند هفته اخیر تنها یک رالی تسکینی پس از سقوط ۱۸ ژوئن بوده است؛ یا فراتر از واکنش به افت قیمت، با یک حرکت صعودی ادامهدار مواجه هستیم.
آخرین هفته رالی صعودی بیت کوین؟
طی هفته اخیر قیمت بیت کوین حدود ۱۱۳۲ دلار یا ۴.۸۸٪ افزایش یافت. بسته شدن کندل هفتگی قیمت بیت کوین در سطح ۲۴٬۳۰۰ دلار، بهترین هفته را برای BTC از هفته انتهایی خرداد که لمس قیمت ۱۷۵۰۰ را در پی داشت، رقم زد. با این حال پس زده شدن قیمت بیت کوین از سطح مقامت ۲۵۰۰۰ دلار بسیاری معاملهگران را به این نتیجه رسانده است که سطح قیمت ۲۵۰۰۰ دلار شاید حد بالای دستاورد رالی صعودی اخیر باشد.
یکی از تریدرهای شناخته شده در توییتر با نام کاربری TraderSZ معتقد است در چارت بیت کوین در سطح مقاومت ۲۵۰۰۰ دلار، الگوی سقف دوقلو (Double Top) شکل گرفته است.
همچنین پلتفرم تحلیل داده متریال ایندیکیترز (Material Indicators)، که با استفاده از الگوریتمهای مختلف سیگنال خرید یا فروش صادر میکند، در تایم فریم هفتگی سیگنال فروش صادر کرده است:
پس از بسته شدن کندل هفتگی/روزانه بیت کوین، الگوریتم A1 پلتفرم ما، در چارت هفتگی سیگنال فروش صادر کرد و خط شیب الگوریتم A1 نشان میدهد که مومنتوم ادامه هفته نزولی است.
البته الگوریتم +A2 در هیچ تایمفریمی سیگنالی صادر نکرده است.
همچنین طراح این الگوریتم، Material Scientist، در توییتر شخصی خود نوشت:
آخرین هفته رالی صعودی این بازار خرسی.
سناریوی صعودی برای قیمت بیت کوین چیست؟
اگر به نمودار تایم فریم هفتگی قیمت بیت کوین سری بزنیم خواهیم دید که ۳ سطح مقاومتی و حمایتی اصلی برای آن وجود دارد. محدوده ۱۹,۱۷۰ دلار اکنون مهمترین حمایت بیت کوین در تایم فریم هفتگی محسوب میشود و از طرف دیگر ۲ سطح ۳۰,۲۴۰ دلار و ۵۷,۷۹۳ دلار مقاومتهای مهم بیت کوین محسوب میشوند. قیمت فعلی بیت کوین (محدوده ۲۴,۰۰۰) دلار تقریبا در وسط فاصله بین ۲ سطح از سطوح گفته شده قرار دارد که نشاندهنده این موضوع است که هر دو حالت صعودی و نزولی برای ادامه حرکت بیت کوین محتمل است.
در همین تایم فریم اگر از اندیکاتور باندهای انحراف (Deviation Bonds) استفاده کنیم با نمودار زیر مواجه میشویم. این اندیکاتور برای میانگین متحرک ۲۰ هفتهای بیت کوین تنظیم شده است که خط آبی نشاندهنده میانگین متحرک ۲۰ هفتهای است. خطوط قرمز و سبز نیز نشاندهنده محدودهای هستند که قیمت بیت کوین به حداکثر فاصله از میانگین متحرک میرسد. معمولا زمانی که قیمت در حد فاصل بین ۲ خط قرمز یا سبز قرار میگیرد، میانگین متحرک ۵۰ هفتهای (خط آبی) همچون آهنربا عمل میکند و قیمت را به سمت خود متمایل میکند. در حال حاضر قیمت BTC در حد فاصل بین باند سبز قرار گرفته است و میتواند به این معنی باشد که قیمت تمایل دارد تا به سمت محدوده ۲۹,۰۰۰ دلار حرکت کند.
رویداد هاوینگ بیت کوین حدودا هر ۴ سال یکبار (حدود ۱۴۰۰ روز) اتفاق میافتد. اگر چرخههای بازار را متناظر با این رویداد در نظر بگیریم میتوانیم مقایسهای از وضعیت فعلی با وضعیت متناظر در هاوینگهای قبلی داشته باشیم. نمودار زیر ۳ چرخه بازار را متناظر با هاوینگهای اتفاق افتاده مقایسه میکند. نمودار قرمز بیان کننده چرخه بازار با مبدا زمانی هاوینگ سال ۲۰۱۳ است و نمودار آبی همین چرخه را از هاوینگ ۲۰۱۷ نشان میدهد. سال ۲۰۲۱ سومین هاوینگ بیت کوین اتفاق افتاد (نمودار سبز) و اکنون در حوالی روز ۸۰۰ از شروع هاوینگ اخیر قرار داریم. معمولا در حوالی روز هزارم از این چرخه به انتهای بازار خرسی میرسیم (خط زرد). با این شرایط میتوان گفت که احتمالا تا نهایتا ۶ ماه دیگر شاهد پایان بازار نزولی بیت کوین خواهیم بود.
بنابرین میتوان گفت که لااقل در تایم فریم هفتگی شرایط بیت کوین کمی امیدوارکننده است و میتوانیم در آینده نه چندان دور منتظر پایان بازار نزولی باشیم.
وضعیت فاندینگ ریت بیت کوین امیدوار کننده است
وضعیت فاندینگ ریت (Funding Rate) بیت کوین نشانگر این موضوع است که ممکن است روند صعودی اخیر قیمت بیت کوین ادامهدار باشد. صرافیهایی که قراردادهای آتی یا همان فیوچرز را عرضه میکنند، برای کنترل نسبت قیمت در دو بازار فیوچرز و اسپات، از مکانیسمی بهنام فاندینگ ریت بهره میبرند. فاندینگ ریت منفی بدین معنی است که میانگین قیمت قراردادهای آتی از قیمت اسپات کمتر است یعنی معاملهگران پیشبینی کردهاند که قیمت بیت کوین در آینده کاهش مییابد، بنابراین فروش استقراضی انجام داده و وارد پوزیشن شورت شدهاند. در این حالت بازارگردانها به منظور نزدیک کردن قیمتهای اسپات و فیوچرز از کسانی که پوزیشن شورت دارند درصدی را بهعنوان فاندینگ ریت کسر میکنند و به دارندگان پوزیشن لانگ میدهند.
بنابرین فاندینگ ریت منفی این احتمال را به وجود میآورد که شاهد ورود پولهای هوشمند به بازار باشیم و پدیده شورت اسکوییز رخ دهد. بنابرین این توقع را به وجود میآورد که پس از وقوع آن در نهایت شاهد افزایش قیمت اسپات باشیم. در روزهای اخیر فاندینگ ریت بیت کوین مجددا وارد ناحیه منفی شده است.
فیلیپ سویفت (Philip Swift) بنیانگذار پلتفرم Look Into Bitcoin در این رابطه در توییتر اعلام کرد که قیمت بیت کوین معمولا بر خلاف پیشبینی اکثریت حرکت میکند و همین موضوع باعث ایجاد رشد در فاندینگ ریت منفی و وقوع پدیده شورت اسکوییز میشود. او نمودار فاندینگ ریت بیت کوین از ابتدای ماه آگوست (دهه دوم مرداد) را به اشتراک گذاشت و افزود که پس از هر بار ورود بیت کوین به سطوح منفی فاندینگ ریت (فلشهای سبز)، قیمت بیت کوین افزایش یافته است.
نمودار پلتفرم کوینگلس نیز که در تایم فریم بزرگتری فاندینگ ریت بیت کوین را رسم کرده است؛ نشان میدهد که از ماه ژوئن هفتههای زیادی این شاخص در ناحیه منفی قرار داشته است.
کاهش همبستگی بیت کوین و بازار کلان
فلیب فلیب (flibflib)، بنیانگذار پلتفرم تحلیلی دیسنتریدر (Decentrader)، در تحلیل اخیر خود به کم شدن همبستگی قیمت بیت کوین با شاخصهای S&P500 و NASDAQ، به عنوان نماینده بازارهای سنتی اشاره کرد. با این حال این کاهش همبستگی از آن نوع که دلخواه گاوها بود، نیست.
مشاهده فلیب فلیب نشان میدهد که از زمان رسیدن قیمت بیت کوین به ۱۷٬۵۰۰ دلار در ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) تا امروز، میزان رشد بیت کوین کمتر از شاخصهای S&P500 و NASDAQ بوده است و در صورتی که قیمت بیت کوین به همان نسبت رشد کرده بود تا امروز باید به بالای ۳۰٬۰۰۰ دلار میرسید.
او همچنین به همبستگی شدید ایجاد شده بین قیمت بیت کوین و سیاستهای پولی فدرال رزرو اشاره کرد و گفت:
بر خلاف همبستگی قیمت بیت کوین با شاخصهای S&P500 و NASDAQ، چیزی که تغییر نکرده است تمایل بیت کوین به تحت الشعاع قرار گرفتن سیاستهای پولی فدرال رزرو است. در روز چهارشنبه انتشار دادههای تورم که بهتر از پیشبینیها بود، قیمت بیت کوین را در کنار سهام به سمت بالا سوق داد. در آینده هم دادههای CPI و تغییرات سیاستهای پولی بر قیمت بیت کوین تاثیرگذار خواهد بود و باید به دقت زیر نظر گرفته شود.
سختی استخراج شبکه بیت کوین باز هم افزایش مییابد
سختی استخراج شبکه بیت کوین پس از چند دوره کاهش در تاریخ ۴ آگوست (۱۱ مرداد) ۱.۷۴٪ افزایش یافت. روز پنجشنبه سختی جدید شبکه تنظیم خواهد شد و پیشبینی میشود این پارامتر برای دومین بار متوالی افزایش یابد. هشریت شبکه نیز در حوالی ۲۰۰ اگزاهش بر ثانیه قرار دارد.
بهبود احساسات بازار پس از ۴ ماه
شاخص ترس و طمع بازار که بیانگر احساسات حاکم بر معاملهگران است دیروز پس از حدود ۴ ماه با رسیدن به سطح ۴۷ از ناحیه ترس خارج شد و به محدوده طبیعی رسید. البته این شاخص امروز با ۲ واحد کاهش مجددا به ناحیه ترس وارد شده است اما دیروز بالاترین سطح این شاخص در ۴ ماه گذشته به ثبت رسید.
شایان ذکر است افزایش قیمت اتریوم به دلیل نزدیک شدن به آپدیت مرج این شبکه، نیز یکی از بزرگترین دلایل رشد قیمت در بازار رمزارزها است. با اینکه حدود ۱ ماه دیگر تا این فرآیند زمان باقیست، باید در نظر داشت که این عامل نیز محرکی برای بهبود احساسات در بازار رمزارزها محسوب میشود. همچنین میتوانید تحلیلی از اثر آپدیت Merge بر قیمت اتر و بیت کوین را در مطلب زیر مطالعه کنید.
- مهمترین نکاتی که در این هفته برای بررسی قیمت بیت کوین باید زیر نظر داشته باشیم چیست؟
با توجه به اینکه به بهروز رسانی مرج (ادغام) شبکه اتریوم نزدیک میشویم احساسات در بازار رمزارزها بهبود یافته است؛ اما باید به این نکته توجه داشت که در این شرایط، کنترل احساسات و همچنین شتابزده عمل نکردن کلیدیترین عامل تصمیم گیری به شمار میآید. علاوه بر آن در این مطلب به همبستگی قیمت بیتکوین به بازار سهام و تصمیمات پولی فدرال رزرو اشاره شد که ممکن است در آینده نه چندان دور این عوامل، روبهروی یکدیگر یا همسو با هم جریان بازار را هدایت کنند.
- کدام یک از سناریوهای صعودی و نزولی برای بیت کوین شانس بیشتری دارد؟
با توجه به بررسیهای ارائه شده توسط تحلیلگران، به نظر میرسد برای مدتی نوسانات ناشی از هیجان، روند صعودی بازار را تقویت کند؛ با این حال با توجه به اینکه شاخصهای آنچین و فاندامنتال فعلا نشانه محکمتری از بازگشت روند از حالت نزولی به صعودی ندادهاند، همچنان میتوان گفت در میانه بازار خرسی قرار داریم.