شاید اغراقآمیز نباشد اگر بگویم یکی از مسائلی که ما کاربران ارز دیجیتال همیشه با آن درگیریم، انتخاب کیف پول مناسب است. همیشه هم این سوال تکرار میشود که بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای ایرانی ها کدام است. در پاسخ هم همیشه نام یکی دو تا کیف پول را میشنویم و پرونده را موقتا میبندیم. تعداد و تنوع این کیف پولها خیلی زیاد است و همین گستردگی باعث سردرگمی میشود. با اینهمه من در این مطلب اسم چندتا از کیف پولهایی را میآورم که امتحان خود را پس دادهاند و میتوان گفت گزینههای مناسبی هستند. در بین این اسامی هم کیف پول نرمافزاری پیدا میشود و هم کیف پولهای سختافزاری. اگر دوست دارید یک مقایسه کلی در مورد این چند کیف پول بخوانید، با من و میهن بلاکچین همراه باشید.
نکات کلیدی مقاله:
🟢 کیف پول های غیرحضانتی که کنترل کلیدهای خصوصی در آنها به عهده کاربر است، برای کاربران ایرانی گزینههایی مناسب هستند.
🟢 در میان کیف پولهای نرمافزاری، متامسک، تراست ولت، کوینومی و اتمیک والت از جمله کیف پولهای محبوب ایرانی ها هستند.
🟢 کیف پولهای لجر و ترزور به درد افرادی میخورند که به دنبال بالاترین سطح امنیت هستند.
🟢 سامورایی و واسابی هم دو مورد از بهترین کیف پولهای بیت کوین هستند که کاربران ایرانی میتوانند از آن استفاده کنند.
معرفی بهترین کیف پول های ارز دیجیتال برای ایرانی ها
در انتخاب بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای ایرانیها، باید به یک فاکتور مهم توجه کرد و آن غیرحضانتی بودن است؛ چرا که کاربران ایرانی همیشه در معرض تحریم هستند. به همین خاطر، کیف پولهایی مثل تراست ولت و متامسک که کلید خصوصی و عبارت بازیابی را در اختیار کاربر قرار میدهند، گزینههایی مطمئنتر به شمار میروند. در مورد بهترین کیف پول بیت کوین برای کاربران ایرانی هم تا وقتی واسابی و سامورایی را داریم، انتخاب ولتهای دیگر منطقی نیست.
بهطور کلی مسئله انتخاب یک امر شخصی است؛ یعنی هرکسی فاکتورهایی در ذهنش دارد که در تصمیمگیری به آنها توجه میکند که بعضی از آنها مشترک هستند. در مورد کیف پول ارز دیجیتال، فکر میکنم تقریبا همه بر سر این موارد توافق داریم که امنیت، سادگی استفاده، رابط کاربری مناسب، هزینه و پشتیبانی از ارزهای موردنظرمان موارد مهمی هستند که اگر کیف پولی فاقد آنها باشد، میتوانیم اسمش را از فهرست گزینههای احتمالی خط بزنیم.
از آنجا که قرار است در این مطلب به محبوبترین و بهترین کیف پولهای ارز دیجیتال برای کاربران ایرانی بپردازم، مستقیم میروم سراغ معرفی این ولتها. سعی کردهام که در مورد هر کیف پول فقط به یک توضیح کوتاه بسنده کنم و اشارهای به مزایا و معایبش داشته باشم. فقط این مسئله را مدنظر داشته باشید که ترتیبی در معرفی این کیف پولها وجود ندارد و این شمارهگذاری، کاملا اتفاقی است.
۱. کیف پول متامسک (Metamask)
هرچند خودم بیشتر طرفدار تراست ولت هستم، اما میخواهم معرفی بهترین کیف پولهای ارز دیجیتال را با متامسک شروع کنم. متامسک از آن کیف پولهایی است که طرفداران زیادی دارد و بسیار محبوب است. هرکجا فهرستی از کیف پول های مناسب برای ایرانی ها دیدهام، اسم متامسک جایی در همان ابتدای لیست بوده است. وجود نسخه مروگر این کیف پول، به مذاق خیلیها (از جمله من) خوش میآید. البته کیف پولهای زیادی را میشود نام برد که نسخه مرورگر هم دارند و این ویژگی تنها مختص متامسک نیست. متامسک علاوه بر اتریوم و داراییهای مبتنی بر این بلاکچین، از شبکههای آربیتروم، آپتیمیزم، زنجیره هوشمند بایننس، پالیگان و آوالانچ هم پشتیبانی میکند.
✅ مزایای متامسک:
- غیرحضانتی بودن (به این معنا که کنترل کلید خصوصی در اختیار کاربر است)
- اتصال به ولتهای سختافزاری
- وجود نسخه اندروید، IOS و اکستنشن مرورگر
- مرورگر درونبرنامهای برای جستجو
- امکان استیکینگ
❌ معایب متامسک:
- عدم پشتیبانی از توکنها و کوینهای برخی شبکهها مانند سولانا
- وقوع اتفاقاتی مانند نشت اطلاعات ایمیل کاربران، ایمیلهای احراز هویت جعلی و حملات فیشینگ
۲. کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)
هرکسی که وارد بازار ارزهای دیجیتال میشود، معمولا در اولین تلاشهای خودش برای پیدا کردن یک کیف پول مناسب، به اسم تراست ولت میرسد. Trust Wallet در میان کیف پولهای آنلاین یکی از بهترینهاست؛ البته این به معنای کامل و بینقص بودن این ولت نیست. حالا سوال اینجاست که چه مواردی باعث میشود تراست ولت در فهرست کیف پولهای برتر قرار بگیرد؟ تقریبا همان چیزهایی که در مورد متامسک وجود دارد، در مورد تراست ولت هم صادق است. تراست ولت از شبکههای بیت کوین، سولانا، پالیگان، ترون و بسیاری بلاکچینهای دیگر پشتیبانی میکند که در این لینک میتوانید آنها را مطالعه کنید.
✅ مزایای تراست ولت:
- غیرحضانتی بودن
- پشتیبانی از تعداد زیادی رمزارز
- وجود مرورگر برای برنامههای غیرمتمرکز (dApp)
- نصب، راهاندازی و استفاده آسان
- رابط گرافیکی کاربرپسند
- امکان استیکینگ
❌ معایب تراست ولت:
- نداشتن نسخه ویندوز
- ایمنی کمتر در مقایسه با کیف پولهای سختافزاری
۳. کیف پول اتمیک والت (Atomic Wallet)
نوبتی هم که باشد، نوبت اتمیک ولت است. باز هم یک ولت غیرحضانتی که کلید خصوصی و عبارت بازیابی آن در اختیار و کنترل خود کاربر است. اتمیک یکی از کیف پولهایی است که تازهکاران میتوانند بهراحتی با آن کار کنند. باز هم به خود کاربر بستگی دارد که چقدر با رابط گرافیکی کیف پول ارتباط برقرار کند. من ظاهر و جایگیری منوها را در این کیف پول میپسندم و از کار کردن با آن خوشم میآید. شاید نظر شما مخالف نظر من باشد. به جز بلاکچینهای معروف یعنی بیت کوین و اتریوم، اتمیک ولت از شبکههای فانتوم، الگورند و کاردانو هم پشتیبانی میکند. برای دیدن فهرست رمزارزها و شبکههایی که اتمیک از آنها پشتیبانی میکند، روی این لینک کلیک کنید.
✅ مزایای اتمیک ولت:
- غیرحضانتی بودن
- رابط کاربری قابل قبول و ساده
- پشتیبانی از کوینها و توکنهای متعدد
- دارا بودن نسخههای ویندوز، لینوکس و مک
- پشتیبانی ۲۴ ساعته
- امکان استیکینگ
- قابلیت انجام سواپ
❌ معایب اتمیک ولت:
- محدودیت در خرید ارزهای دیجیتال
- سازگار نبودن با کیف پول های سختافزاری
- تعداد کوینهای کم در قسمت اتمیک سواپ
۴. کیف پول کوینومی (Coinomi Wallet)
کیف پول کوینومی هم مثل تمام کیف پولهای دیگری که معرفی کردم، ولت معتبر و معروفی است. یکی از دلایلی که باعث استقبال کاربران از این کیف پول شده است، پشتیبانی این کیف پول از تعداد زیادی از کوینها و توکنهاست. کیف پول کوینومی از شبکههای اتریوم، BNB Chain، هدرا، Nem، ترون و OmniLayer پشتیبانی میکند. برای مشاهده سایر داراییها، از این لینک استفاده کنید.
✅ مزایای کوینومی:
- غیرحضانتی بودن
- کارمزدهای پایین برای واریز و برداشت (تنها کارمزد شبکههای بلاکچینی را باید پرداخت)
- مدیریت و ذخیره توکنهای NFT
- پشتیبانی از ۲۵ زبان
- پشتیبانی از تعداد زیادی بلاکچین
- گزینههای امنیتی متعدد
- تجمیعکننده صرافی غیرمتمرکز درونبرنامهای (Paraswap)
- استیکینگ
- پشتیبانی کاربران از طریق چت آنلاین
❌ معایب کوینومی:
- نداشتن احراز هویت دومرحلهای
- عدم سازگاری با کیف پولهای سختافزاری
- متن باز نبودن
۵. کیف پول سختافزاری لجر (Ledger)
تا اینجا آمدیم و من هنوز حرفی از کیف پولهای سختافزاری نزدهام. در میان کیف پولهای سختافزاری، لجر (و انواع آن مانند لجر نانو اس، اس پلاس و ایکس) همیشه یکی از پرچمداران بوده است. کیف پولهای سختافزاری بالاترین درجه امنیت را دارند. به همین خاطر افرادی که داراییهای زیادی دارند، ترجیح میدهند برای نگهداری سرمایهشان هزینه کنند و از کیف پولهایی مثل لجر استفاده کنند. البته در صورتی که کیف پولتان به سرقت برود و Recovery Phrase خود را ندانید، باید با داراییهایتان خداحافظی کنید. این یعنی درست است که این کیف پولها بسیار ایمن هستند، اما به دلیل غیرحضانتی بودن، در نهایت خود شما هستید که میتوانید این امنیت را تضمین کنید. لجر به جز بیت کوین و اتریوم، از داراییهای مختلفی مانند بیت کوین کش، پولکادات، ریپل و تزوس هم پشتیبانی میکند. اگر دنبال فهرست کامل این رمزارزها هستید، روی این لینک کلیک کنید.
✅ مزایای لجر:
- غیرحضانتی بودن
- پشتیبانی از احراز هویت دوعاملی به روش FIDO U2F در نسخههای لجر نانو اس و لجر نانو ایکس
- امنیت بالا
- امکان اتصال به برخی کیف پولهای نرمافزاری
- استیکینگ
- مدیریت NFT
❌ معایب لجر:
- نرمافزار این ولت کاملا متنباز نیست
- هزینه خرید نسبتا بالا
۶. کیف پول سختافزاری ترزور (Trezor)
مثل لجر، ترزور هم یکی دیگر از کیف پولهای سختافزاری قابل قبول است که کاربران زیادی از آن استفاده میکنند. احراز هویت دوعاملی همان چیزی است که شاید خیلیها را وسوسه کند از این کیف پول استفاده کنند. امکان مدیریت رمزارزهای زیادی در این کیف پول وجود دارد. این کیف پول مدلهایی مانند ترزور One و ترزور T دارد که در میان این دو مدل، اولی برای تازهکاران مناسبتر است. کیف پول ترزور از شبکههای سازگار با EVM مانند پالیگان، آولانچ و بایننس اسمارت چین پشتیبانی میکند.
✅ مزایای ترزور:
- غیرحضانتی بودن
- امنیت بالا
- احراز هویت دوعاملی
- صفحه نمایش کاملا لمسی در مدل T
❌ معایب ترزور:
- عدم امکان مدیریت NFT
- نبود اپلیکیشن موبایلی
- عدم امکان اتصال با بلوتوث
۷. کیف پول سامورایی (Samourai)
خیلیها طرفدار بیت کوین هستند و این رمزارز را تنها ارز دیجیتالی میدانند که ارزش هولد کردن دارد. به همین خاطر دنبال کیف پولی هستند که مخصوص نگهداری بیت کوین است. خب، چه گزینهای بهتر از سامورایی ولت؟ کیف پولی که در زمینه امنیت و حریم خصوصی، اقدامات جالبی انجام داده است.
✅ مزایای سامورایی:
- غیرحضانتی بودن
- کمک به حفظ حریم شخصی
- رابط کاربری قدرتمند
❌ معایب سامورایی:
- امنیت پایینتر نسبت به کیف پولهای سختافزاری
- عدم امکان مبادله و ترید درون برنامه
۸. کیف پول واسابی (Wasabi)
حالا که رفتیم سمت بهترین کیف پول بیت کوین برای کاربران ایرانی، نمیشود اسمی از واسابی نبرم. یک کیف پول دسکتاپی که برای نگهداری بیت کوین میتوانید روی آن حساب کنید. این کیف پول را با ویژگیهای مهمش میشناسند؛ یعنی ناشناس ماندن، حریم خصوصی و امنیت.
✅ مزایای واسابی:
- غیرحضانتی بودن
- سازگار با سیستم عاملهای مک، لینوک و ویندوز
- متن باز بودن
❌ معایب واسابی:
- نداشتن نسخه موبایل
۹. کیف پول اکسودوس (Exodus)
یک کیف پول دسکتاپ دیگر با نام اکسودوس داریم که البته با تلفظهای دیگری مثل اگزودوس هم ممکن است نام آن را شنیده باشید. برخی این ولت را بهترین کیف پول دسکتاپ میدانند که هم برای ویندوز مناسب است و هم برای سیستم عامل مک. همچنین میتوانید از نسخههای اندروید و IOS این کیف پول برای تلفن همراهتان استفاده کنید. فقط یادتان باشد که بدون VPN نمیتوانید وارد سایتش شوید. این کیف پول از رمزارزهایی مثل کاردانو، دای، ایاس و الگورند پشتیبانی میکند. در این لینک میتوانید فهرست کاملی از داراییهای این شبکه را ببینید.
✅ مزایای اکسودوس:
- غیرحضانتی بودن
- سازگاری با کیف پول ترزور
- دارا بودن نسخههای ویندوز، لینوکس و مک
- ارائه بهروزرسانیهای مستمر
- پشتیبانی ۲۴ ساعته در هفت روز هفته
- سواپ درونبرنامهای
❌ معایب اکسودوس:
- کارمزدهای تراکنش بالا در صرافی داخلی کیف پول
- عدم وجود احراز هویت دوعاملی
- عدم امکان انجام معاملات کریپتو به ارز فیات
۱۰. کیف پول سیف پال (Safepal)
کیف پول سیف پل هم نسخه سختافزاری دارد و هم نسخه نرمافزاری. از جمله امکانات این کیف پول جمعوجور و دوستداشتنی، میتوان به سواپ، ترید و تامین نقدینگی اشاره کرد. این کیف پول، اندازه مناسبی دارد و به راحتی میتوان آن را حمل کرد. اتریوم، بیت کوین، ریپل، کاردانو و سولانا از جمله شبکههایی هستند که سیف پل از آنها پشتیبانی میکند. در این لینک میتوانید به فهرست کاملی از تمام شبکهها و داراییهای قابل پشتیبانی در Safepal دسترسی داشته باشید.
✅ مزایای سیف پال:
- غیرحضانتی بودن
- وجود نسخه سختافزاری و نرمافزاری به صورت همزمان
- سرویس سواپ
- امکان کسب درآمد از سرویسهای فارمینگ و استیکینگ
- قیمت ارزانتر نسخه سختافزاری نسبت به لجر
❌ معایب سیف پال:
- احراز هویت اجباری برای استفاده از بایننس در سیف پال
- پشتیبانی نکردن از برخی رمزارزها مانند ترون، مونرو و ایاس
۱۱. کیف پول کول والت (Cool Wallet)
کول والت یکی دیگر از کیف پولهای سختافزاری است که نسخههای مختلفی دارد. من اسمش را گذاشتهام این محبوب کوچک؛ چون واقعا فکر میکنم کیف پول خوشدستی است. علاوه بر ذخیره دارایی، کاربران میتوانند با استفاده از قابلیتهای دیگر این ولت از جمله استیکینگ، به کسب درآمد بپردازند. بیت کوین، اتریوم، ریپل، کاردانو و پالیگان از معروفترین شبکههایی هستند که در کول ولت میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید. در این لینک هم میتوانید به فهرست کاملی از این شبکهها دسترسی پیدا کنید و هم میتوانید ببینید که مدلهای مختلف کول والت، از کدام رمزارزها پشتیبانی میکنند.
✅ مزایای کول والت:
- غیرحضانتی بودن
- قابلیت اتصال از طریق بلوتوث
- وجود نرمافزارهای اندروید و IOS
❌ معایب کول والت:
- متن باز نبودن
سوالات متداول (FAQ)
- بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای ایرانی ها کدام است؟
گزینههای زیادی برای معرفی وجود دارند که از میان آنها میشود به تراست ولت، متامسک، لجر، ترزور، کول والت، کوینومی و اکسودوس اشاره کرد. - بهترین کیف پول بیت کوین برای کاربران ایرانی چیست؟
کیف پول سامورایی به همراه کیف پول دسکتاپ واسابی، جزو بهترین کیف پول های بیت کوین هستند.
جمعبندی
هرکسی ممکن است فهرست متفاوتی از بهترین کیف پول های ارز دیجیتال ارائه دهد؛ اما اسم بعضی از کیف پولها را احتمالا در هر فهرستی میبینیم. تراست ولت، متامسک و لجر مثال خوبی برای اثبات این حرف هستند. به هر حال خوب است که قبل از انتخاب کیف پول مناسب، مزایا و معایب مهمشان را مرور کنیم؛ همان کاری که در این مقاله سعی کردم انجام بدهم. البته مزایا و معایبی که اینجا خواندید، مواردی کلی هستند و هیچ چیز بهتر از تجربه شخصی نمیتواند بازگوی نقاط قوت و ضعف کیف پول های ارز دیجیتال باشد. از نظر شما بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای ایرانی ها کدام است؟ دلیل انتخابتان چیست؟ اصلا چه معیارهایی برای شما مهمتر هستند؟ راستی اگر اسم کیف پول محبوبتان را در میان گزینههایی که معرفی کردم نمیبینید، کامنت بگذارید و از تجربه استفاده از آن ولت بنویسید تا بقیه هم در مورد گزینه پیشنهادیتان بیشتر بدانند.