کریپتو کده

زیلیکا چیست؟ آشنایی با شبکه Zilliqa و کوین کاربردی ZIL

زیلیکا (Zilliqa‌) نرم افزاری است که مجموعه‌ای توزیع شده از شبکه کامپیوتر‌های جهانی را برای راه‌اندازی یک پلتفرم بلاک چین‌، با هدف افزایش مقیاس پذیری کاربری از طریق شاردینگ را دنبال می‌کند. از همین رو‌، Zilliqa یکی از چندین بلاکچینی است که با هدف رشد اکوسیستم برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps‌) و رمزارز‌هایی مثل اتریوم‌، ترون و ایاس فعالیت می‌کند. در این مقاله علاوه بر پاسخ به این سوال که زیلیکا چیست، به بررسی اهداف، نحوه کارکرد، کیف پول‌های مخصوص زیلیکا، کوین ZIL، مزایا و معایب این شبکه، نقشه راه، همکاری‌ها، تیم توسعه‌دهنده و نحوه خرید و فروش و نگهداری ارز دیجیتال زیلیکا می‌پردازیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن
این مقاله در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ به‌روزرسانی شده است

زیلیکا چیست؟

زیلیکا چیست

شبکه زیلیکا در سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شد. Zilliqa یک پلتفرم بلاک چین عمومی با کارایی بالاست، که برای مقیاس‌پذیری هزاران تراکنش در ثانیه طراحی شده بود. با تکامل یافتن تکنولوژی بلاک چین‌، تلاش‌های بیشتری حول محور ساده کردن کارایی‌، اعتماد و شفافیت وب ۳ شکل می‌گیرند. در ادامه مقاله به ویژگی‌های شبکه زیلیکا می‌پردازیم.

مقیاس‌پذیری

عدم توانایی بلاک چین‌ها برای مقیاس‌پذیری تراکنش‌ها به‌صورت همگام با سرعت بالای اعتبارسنجی و تایید آنها، به مانعی بر سر راه پذیرش عمومی این بستر‌ها منجر شده است؛ این درست همان نقطه‌ای است که شاردینگ وارد ماجرا می‌شود.

زیلیکا با بهره‌گیری از رویکرد Sharding موفق شده با تقسیم کردن شبکه به بخش‌های متعدد‌، جوابگوی نیاز‌ها و تقاضای جهانی مقیاس پذیری باشد. در واقع می‌توان گفت که Zilliqa اولین بلاک چین عمومی دنیاست که از معماری شاردینگ بهره می‌گیرد.

امنیت قرارداد هوشمند

تیم مهندسی زیلیکا با ساخت زبان برنامه‌نویسی سیلا (Scilla) امنیت قراردادهای هوشمند را تضمین کرد. بدین ترتیب‌، این بلاک چین در معرض حملات کمتری قرار می‌گرفت. سیلا اولین زبان برنامه‌نویسی بازبینی شده یا Audit شده به صورت همتا یا فردی بود و در پلتفرم ارائه خدمات Zilliqa مورد استفاده قرار گرفت.

زیلیکا یک پلتفرم قرارداد هوشمند همراه با معماری شاردینگ است، که با هدف رسیدگی به محدودیت‌های مقیاس‌پذیری موجود در برخی از بلاک چین‌های دیگر فعالیت می‌کند. طراحی شارد شده یا تقسیم شده این پلتفرم به زنجیره‌های همزمان این امکان را می‌دهد، تا تراکنش‌ها را به صورت موازی اجرا کرده و در نتیجه این امر نیز ظرفیت کلی شبکه افزایش پیدا می‌کند. علاوه بر مقیاس‌پذیری‌، Zilliqa یک لایه اسمارت کانترکت را نیز برای پشتیبانی کردن از قابلیت ساخت قرارداد هوشمند به واسطه زبان برنامه‌نویسی اصلی خود یعنی Scilla را نیز فراهم می‌کند. این شبکه یک مکانیزم ترکیبی گواه اثبات کار (PoW) و تحمل خطای بیزانس (BFT) را برای انجام تراکنش‌ها و اجرای قراردادهای هوشمند به اجماع می‌رساند. در طول چند هفته آتی‌، تیم فعال در این پروژه سیستم استیکینگ یا سپرده‌گذاری خود را نیز برای افزایش سطح توزیع اپراتور‌های نود معرفی می‌کند.

زیلیکا برای ایجاد تمایز بین خود و سایر پلتفرم‌های مشابه، از روند شاردینگی استفاده می‌کند که زیرساخت خود را به چندین بلاک چین متصل به صورت داخلی تقسیم می‌کند تا از تراکنش‌های بیشتری پشتیبانی کند.

زیلیکا زبان برنامه‌نویسی بومی خود تحت عنوان Scilla که بر روی امنیت متمرکز بوده و به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا برنامه‌های غیرمتمرکز دلخواه را نوشته و راه‌اندازی کنند را نیز با هدف شبیه‌سازی خدمات دنیای واقعی عرضه کرده است.

رمزارز بومی این شبکه با عنوان ZIL برای اجرای برنامه‌ها‌، ارسال تراکنش‌ها و تشویق فعالانی که از شبکه حمایت می‌کنند و دست یافتن به تمامی این ویژگی‌ها منتشر شده است.

فی شبکه Zilliqa به چه صورت است؟

شبکه زیلیکا با مقدار استاندارد فی تراکنش ۰.۱ ZIL، توانایی رقابت بالایی با همتایان خود دارد. با توجه به اینکه قراردادهای هوشمند به داده‌های بیشتری نسبت به تراکنش‌ها نیاز دارند تا به درستی پیاده‌سازی شوند‌، هزینه تراکنش‌های این حوزه بیشتر بوده، اما بسیار مقرون به صرفه هستند.

جامعه Zilliqa با در نظر داشتن حجم تراکنش‌ها‌، تقاضای کاربران و قیمت فعلی ZIL، در مورد میزان هزینه این تراکنش‌ها تصمیم‌گیری کرده است.

زبان برنامه نویسی سیلا (Scilla)

سیلا (Scilla‌) مخفف عبارت Smart Contract Intermediate Level Language و به معنای زبان برنامه‌نویسی واسطه قرارداد هوشمند است. این زبان برنامه‌نویسی به صورت اختصاصی برای شبکه زیلیکا توسعه یافته است. Zilliqa با تمرکز بر سازگاری با امنیت قراردادهای هوشمند‌، زبان سیلا را برای تضمین امنیت اسمارت کانترکت‌ها و برنامه‌های غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین خود توسعه داد. توسعه‌دهندگانی که از سیلا استفاده می‌کنند‌، می‌توانند با بهره‌گیری از روابط ریاضی از تامین نیازمندی‌های معین قراردادهای هوشمند خود اطمینان حاصل کنند. جدا از مقوله امنیت این زبان‌، سیلا برای استفاده کامل از مقیاس‌پذیری و معماری شاردینگ شبکه زیلیکا طراحی شده است.

هدف زیلیکا چیست؟

Zilliqa شبکه بلاک چینی است که به صورت اختصاصی برای اجرا محاسبات پیچیده و ظرفیت توان عملیاتی فشرده‌، به صورت همراه با کاربرد خاص برای استفاده‌های سازمانی طراحی شده است.

هدف اصلی شبکه زیلیکا حل کردن مشکل مقیاس‌پذیری است، که بسیاری از بلاک چین‌های پیشگام امروزی مانند بیت کوین و اتریوم با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند.

زیلیکا چگونه کار می‌کند؟

زیلیکا چگونه کار می‌کند؟

این شبکه برای افزایش تعداد تراکنش‌هایی که در هر ثانیه به انجام می‌رسند از شاردینگ بهره می‌گیرد. به‌علاوه، این بلاک چین از یک مکانیزم اجماع غیررایج استفاده می‌کند. این مفاهیم در ادامه این مطلب و با کمی جزئیات بیشتر توضیح داده می‌شوند.

شاردینگ زیلیکا

یک بلاک چین‌، مجموعه ثبت شده‌ای از وجوه و تاریخچه تراکنش‌های گروهی از حساب‌های کاربری است. این سوابق ثبت شده توسط تعداد زیادی از کامپیوتر‌های مستقل (تحت عنوان نود یا گره‌) به اشتراک گذاشته می‌شود، که باید در رابطه با برخی جزئیات دقیق با یکدیگر به اجماع برسند. هرگاه که یک تراکنش جدید به این بستر افزوده می‌شود‌، تمامی نود‌ها اعتبار آن را بررسی کرده و در صورت عدم جعلی بودن‌، آن را به سوابق ثبت شده خود اضافه می‌کنند.

این امکان وجود دارد که این سوابق ثبت شده را به بخش‌های کوچک‌تر و ساده‌تری تقسیم کنیم، که بسیار آسان‌تر (و در نتیجه سریع‌تر‌) به پایگاه داده افزوده می‌شوند. هر بخش کوچک از این سوابق ثبت شده اصلی، یک شارد نام دارد.

گروه‌هایی از نود‌ها به هر شارد تخصیص داده می‌شوند و این گروه‌ها‌، عملیات یکسانی که پیش از این توضیح دادیم را در راستای افزودن و بررسی کردن تراکنش‌های جدید به انجام می‌رسانند. یک گروه جداگانه از این نود‌ها در فواصل زمانی تعریف شده‌ای، این سوابق را با استفاده از هر شارد با هم ترکیب کرده و اطلاعات را پیش از این‌که دوباره به اشتراک گذاشته شوند، یکپارچه می‌کنند. بدین ترتیب‌، Shardها امکان دسترسی کارآمدی از وجوه و تراکنش‌ها را فراهم می‌کنند، بدون نیاز به اینکه هر نود موجود در شبکه نسخه کپی بزرگی از کل سوابق ثبت شده را داشته باشد. نود‌ها تنها به شارد مختص خود پرداخته و آن را مدیریت می‌کنند.

مکانیزم اجماع زیلیکا

مکانیزم اجماع یک بلاک چین به نود‌های مستقل اجازه می‌دهد تا «حقیقت‌» واحدی را به اشتراک بگذارند. به عبارت دیگر‌، تمامی این نود‌ها مقادیر همسانی از وجوه و تاریخچه تراکنش‌های حساب‌های کاربری درون بلاک چین را در اختیار خواهند داشت.

انواع گوناگونی از مکانیزم‌های اجماع وجود دارد؛ اما تمامی این رویکرد‌ها بر این مبنا کار می‌کنند که گمراه کردن سایر نود‌های شبکه توسط یک نود واحد (یا گروهی از نود‌ها‌) برای قبول کردن تراکنش‌های جعلی، بسیار دشوار یا هزینه‌بر باشد. مکانیزم اجماع امکان حفظ رفتار جمعی خوب توسط تمامی مشارکت‌کنندگان و بدون یک مرجع مرکزی را فراهم می‌کند.

زیلیکا از مکانیزم اجماع غیرمتعارفی که گواه اثبات کار (PoW‌) و آستانه عملی تحمل خطای بیزانسی (PBFT‌) را با یکدیگر ترکیب می‌کند، بهره می‌گیرد.

گواه اثبات کار به واسطه نیاز به قدرت محاسباتی بالا، روند فریب دادن سایر نود‌ها را دشوار می‌کند. سابقه جدید (بلاک‌) تنها در حالتی به بلاک چین افزوده می‌شود، که اولین داده متعلق به نود درخواست‌کننده باشد. اولین گره‌ای که بتواند با موفقیت یک بلاک جدید را درخواست کند‌، به‌صورت توکن ZIL پاداش دریافت می‌کند. PBFT نیز فرایند فریب دادن سایر نود‌ها را دشوار می‌کند؛ زیرا لازم است که تمامی نود‌ها به اتفاق آرا، در مورد قابل اعتماد بودن بلاک جدید‌ پیش از افزوده شدن به بلاک چین، رای دهند.

بدین ترتیب‌، افزودن تراکنش‌های جعلی به این شبکه تنها به واسطه کنترل کردن تمامی نود‌ها به صورت همزمان امکان‌پذیر خواهد بود. هر نودی که در تصمیم‌گیری اتفاق آرا شرکت داشته باشد‌، سهم کمی از پاداش بلاک را دریافت می‌کند.

تیم Zilliqa ادعا می‌کند که PoW و PBFT در کنار یکدیگر، مکانیزم اجماع ایمنی را شکل می‌دهند که امکان ماینینگ یا استخراج همراه با هزینه پایین محاسباتی را فراهم می‌کند. بخش PBFT این مکانیزم اجماع بدین معناست که بالا بودن قدرت محاسباتی کامپیوتر‌، تنها عامل مورد نیاز برای دریافت پاداش نیست.

گواه اثبات کار Zilliqa

با وجود اینکه زیلیکا از گواه اثبات کار برای ایجاد هویت نود‌ها و اجرای فرایند شاردینگ استفاده می‌کند‌، اما از این رویکرد برای دست یافتن به اجماع بهره نمی‌برد. چنین امری مزایایی را نیز به همراه دارد که به عنوان کلیدی‌ترین مزیت‌، می‌توان به عدم اعمال هزینه‌های بالای انرژی گواه اثبات کار اشاره کرد. توسعه‌دهندگان Zilliqa ادعا می‌کنند که یک نود زیلیکا، با یک‌دهم هزینه مورد نیاز نود اتریوم اجرا می‌شود.

یکی دیگر از مزایا این است که ماینر‌های کوین ZIL، می‌توانند در چندین بلاک و با بهره‌گیری از یک مکانیزم گواه اثبات کار واحد به اجماع برسند. این بدان معناست که Zilliqa سیستم پرداخت پایدار‌تری را با اختلاف و مغایرت کمتر ارائه می‌کند.

تیم توسعه‌دهنده زیلیکا به دنبال معرفی طرح گواه اثبات سهام (PoS‌) جایگزین گواه اثبات کار برای پروتکل اجماع پلتفرم خود هستند، تا سازگاری بیشتری برای کاربران ایجاد کنند. 

حاکمیت Zilliqa

در قلب عملیاتی که در بستر زیلیکا به انجام می‌رسند‌، یک مکانیزم حاکمیتی مبتنی بر آستانه تحمل خطای بیزانسی (PBFT‌) قرار دارد که توزیع قدرت در شبکه را تضمین می‌کند.

نود‌های اعتبارسنج (ولیدیتور) با استفاده از مکانیزم حاکمیت PBFT، به یک شارد خاص تخصیص پیدا می‌کنند و بدین ترتیب‌، پیش از تایید نهایی یک میکروبلاک و ترکیب شدن در یک بلاک، تراکنش حاصل از آن  باید با یکدیگر به اتفاق نظر برسند.

هولدر‌های توکن ZIL می‌توانند برای تبدیل شدن به یک نود اعتبارسنج، کوین‌های زیلیکای خود را در یک استخر نقدینگی که از حقوق رای‌دهی درون شبکه زیلیکا اطمینان حاصل می‌کند، استیک کنند.

شیوه تامین امنیت شبکه زیلیکا

زیلیکا دارای تعدادی از ویژگی‌های امنیتی منحصربه‌فرد است که با قرار گرفتن آنها در کنار یکدیگر‌، از مقاومت شبکه در برابر اکثر تهدید‌ها اطمینان حاصل می‌شود. اولین رویکرد Zilliqa برای ایجاد یک پلتفرم ایمن‌، بهره گرفتن از مکانیزم اجماع عملی آستانه تحمل خطای بیزانس بوده، که دارای دو لایه تایید است؛ اولین لایه با اطمینان حاصل کردن از این‌که شارد‌ها تنها به واسطه میکروبلاک‌ها (و نه کل بلاک چین) پردازش می‌شوند، کار می‌کند. لایه دوم این مکانیزم اجماع نیز در ادامه این روند بخش پایانی تایید را به انجام رسانده و تضمین می‌کند که هیچ هارد فورکی توانایی وجود داشتن در شبکه را نخواهد داشت.

علاوه بر این‌، بلاک چین زیلیکا برای ایمن‌سازی سوابق تراکنش‌های خود به شیوه رمزنگاری منحنی بیضوی (ECDSA) متکی بوده و با بهره‌گیری از الگوریتم گواه اثبات کار‌، شارد‌ها را ساخته و هویت نود‌ها را تعیین می‌کند.

در بخش پایانی نیز لازم به ذکر است که زیلیکا از زبان کدنویسی خود یعنی سیلا‌، برای تضمین امنیت برنامه‌هایی که با این زبان نوشته شده‌اند و اجرای ایمن آنها در شبکه Zilliqa، بهره می‌گیرد. این فرایند با شناسایی و از بین بردن خودکار تهدیدات امنیتی به انجام می‌رسد. این عمل در سطح زبان برنامه‌نویسی به انجام رسیده و امکان تایید امنیت قراردادهای هوشمند نوشته شده در سیلا را آسان‌تر می‌کند. در نتیجه این امر‌، توسعه‌دهندگان نیز می‌توانند به این برنامه‌ها اعتماد کنند.

در طی تلاشی برای فراهم کردن امکان دسترسی بیشتر شبکه زیلیکا به داده‌های دنیای واقعی‌، تیم توسعه این شبکه با مجموعه چین لینک (Chainlink‌) که امکان ادغام اوراکل‌ها را فراهم می‌کند، همکاری دارد. این اوراکل‌ها به قراردادهای هوشمند اجازه می‌دهند که داده‌ها را از ورای شبکه وارد این بستر کنند و اهمیتی ندارد که این اطلاعات در سایر بلاک چین‌ها باشند و یا در قالب پدیده‌هایی از دنیای واقعی به سر ببرند.

اوراکل‌ها راهکار غیرمتمرکزی را در اختیار ما قرار می‌دهند، که مزیت امنیت افزوده را نیز برای ما به ارمغان می‌آورد. با توجه به این‌که داده‌ها به واسطه نود‌های متعدد درون شبکه ارائه می‌شوند‌، هیچ نقطه مرکزی و واحدی وجود نخواهد داشت که در معرض خطر حملات قرار بگیرد.

تیم توسعه Zilliqa امیدوار است که ادغام با چین لینک‌، طیف گسترده‌ای از برنامه‌های درون پلتفرم این بلاک چین را برای کاربران به همراه داشته باشد؛ از جمله این برنامه‌ها می‌توان به صرافی‌های غیرمتمرکز‌ (DEX)، پلتفرم‌های معاملاتی و سایر خدمات مالی ادغام شده در عرصه رمزارزها اشاره کرد. با وجود این‌که هدف اصلی ادغام زیلیکا با شبکه چین لینک دسترسی به قیمت‌های به روز بازار است، می‌تواند به کاربران این امکان را بدهد که به مجموعه‌های دیگری از داده‌های میزبانی شده مانند نرخ صرافی‌ها‌، نتایج انتخابات و پیش‌بینی وضعیت آب و هوا نیز دسترسی داشته باشند.

با استفاده از بلاک چین زیلیکا‌، امکان بهره‌مند شدن از تراکنش‌های پرسرعت‌، هزینه پایین تراکنش‌ها در اکوسیستمی که در حال رشد روزافزون است و رابط‌های سازگار با توسعه‌دهندگان در اختیار ما قرار می‌گیرد.

 اکوسیستم Zilliqa امکان دسترسی به برنامه‌های دیفای (DeFi‌) از جمله خدمات وام‌دهی‌، صرافی‌های غیرمتمرکز‌، استیبل کوین‌ها و بازار دارایی‌ها را در اختیار ما قرار می‌دهد.

استیکینگ در شبکه زیلیکا

استیکینگ یا سپرده‌گذاری شیوه زیست‌محیطی‌تر و پایدارتری برای ایمن‌سازی یک بلاک چین است. شما می‌توانید با استفاده از زیلیکا و در ازای خدماتی که برای شبکه و اکوسیستم کلی انجام می‌دهید، پاداش دریافت کنید.

کیف پول و اپراتور سید نود (Seed Node‌) یا به اختصار SSN را انتخاب کنید و در کنار دریافت پاداش‌، شبکه زیلیکا را تقویت کنید. با متصل کردن کیف پول خود و آغاز فرایند استیکینگ با استفاده از درگاه Zillion کار خود را شروع کنید. می‌توانید با دانلود کردن برنامه‌هایی از قبیل Moonlet و یا کیف پول Atomic به صورت مستقیم کوین ZIL را سپرده‌گذاری کنید.

سید نود چیست؟

یک سید نود نوع خاصی از نود است که تاریخچه شبکه بلاک چین را ثبت می‌کند. این نود به سایر Seed Nodeها امکان موقعیت‌یابی و همگام شدن با داده‌های بلاک چین را می‌دهد، تا نود‌های بیشتری بتوانند به این مجموعه ملحق شوند.

زیلیکا به صورت منحصر به فردی به ترکیبی از گواه اثبات سهام و آستانه تحمل خطای بیزانسی متکی است. علاوه بر این‌، برای تشویق کردن سید نود‌ها برای ملحق شدن به شبکه از رویکرد استیکینگ بهره می‌برد.

در مجموع می‌توان گفت که PoW و PBFT بدین صورت به شبکه زیلیکا کمک می‌کنند:

  • افزایش امنیت شبکه.
  • سازگاری بیشتر با محیط زیست.
  • حل کردن مشکل مقیاس‌پذیری و سرعت پایین تراکنش‌ها.

اپراتور استیک شده سید نود (SSN‌) چیست؟

شما توکن‌های خود را به یک SSN واگذار می‌کنید و به این اپراتور‌های نود در راستای تبدیل شدن به یک نود فعال در شبکه (در صورتی که حداقل ۱۰ میلیون ارز دیجیتال ZIL سپرده‌گذاری کرده باشند) کمک می‌کنید. از طرف دیگر‌، شما در قالب یک هولدر کوین از SSN‌ها سود می‌برید؛ زیرا این نود‌ها بخش فنی کار را مدیریت می‌کنند و این در حالی‌ست که شما پاداش واگذاری “سپرده خود” به آنها را دریافت می‌کنید.

واگذارکننده یا Delegator کیست؟

Delegator به کاربری گفته می‌شود که توکن‌های سپرده‌گذاری یا استیک‌شده خود را به یک اپراتور سید نود واگذار می‌کند. فرایند تفویض در حقیقت شیوه سازگاری با محیط زیست است، تا هولدر‌های ZIL بتوانند شبکه را تقویت کرده و در ازای ارائه چنین خدماتی پاداش دریافت کنند.

کدام اپراتور SSN را باید انتخاب کنیم؟

پیش از این‌که فرایند استیکینگ را آغاز کنید‌، ارائه‌دهنده SSN خود را بررسی کنید؛ زیرا نرخ کمیسیون متفاوتی دارند و رویکرد‌های انگیزشی مختلفی را نیز عرضه می‌کنند. نرخ سود سالیانه (APR‌) نیز ممکن است متغیر باشد. پس این موضوع را حتما در نظر داشته باشید.

استخراج زیلیکا به چه صورت است؟

استخراج زیلیکا به چه صورت است؟

فرایند ماین یا استخراج کردن کوین ZIL از مکانیزم منحصر به فردی بهره می‌برد، که گواه اثبات کار را با آستانه تحمل خطای بیزانس، به‌منظور مقاومت در برابر حملات Sybil تلفیق می‌کند. در ادامه برخی از مزایای ماینینگ زیلیکا را بررسی می‌کنیم.

سازگاری با محیط زیست

رمزارز ZIL در طول مدت‌زمان اندک و طی یک روند بسیار سریع استخراج می‌شود. این امر به ما اجازه می‌دهد تا در هزینه صرف انرژی صرفه‌جویی کرده و راه را برای آینده‌ای پایدارتر هموار کنیم.

ماینینگ دوگانه (Dual Mining)

شما می‌توانید تنها در عرض ۱ الی ۲ ساعت، از بستر استخراج توکن‌های دیگر خارج شده و وارد ماینینگ ZIL شوید.

تجهیزات مورد نیاز برای استخراج ZIL

کلاینت زیلیکا به صورت رسمی بر روی سیستم عامل Ubuntu 18.04 پشتیبانی می‌شود. حداقل نیازمندی‌های اجرای Zilliqa Client عبارتند از:

  • سیستم عامل لینوکس ۶۴ بیت (مثل Ubuntu 18.04.5‌).
  • پردازنده دو هسته‌ای جدید ۲.۲ گیگاهرتزی (مثل Intel Xeon مدل Skylake‌).
  • رم DDR3 ۸ گیگابایت یا بیشتر.
  • آدرس IP ثابت عمومی.
  • حافظه پایدار ۵۰ گیگابایتی.
  • هرگونه پردازنده گرافیکی یا GPU که حداقل ۲ گیگابایت رم دارد.
  • پهنای باند ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه‌ای آپلود و دانلود.

میزان پاداش دریافتی حاصل از ماینینگ ZIL

برای اطلاع از پاداش محتملی که در ازای ماین کردن ZIL دریافت می‌کنید، می‌توانید از ماشین حساب ماینینگ زیلیکا کمک بگیرید. استخراج ZIL چند مولفه دارد، که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.

NFTها

NFTها یا توکن‌های بی‌همتا نشان‌دهنده اقلامی از دنیای حقیقی مانند آثار هنری‌، موسیقی‌، گیمینگ‌، ویدئویی و املاک و مستغلات هستند. زیلیکا امکان ساخت NFTها را به کاربران می‌دهد.

به گفته تیم زیلیکا: 

با بهره‌گیری از تکنولوژی NFT می‌توانیم آثار هنری و ویوئو‌ها را توکنیزه کرده و حق مالکیت دیجیتالی پدید آوریم که قابل خرید و فروش باشد.

شما می‌توانید در بستر بازار‌های زیلیکا اقلامی را مینت یا تولید کرده و آنها را به NFT‌های غیرقابل تغییر و دستکاری تبدیل کنید.

استاندارد ZRC-6 چیست؟

آخرین نسخه از استاندارد NFT زیلیکا تحت عنوان ZRC6 بخش حمایت از حق امتیاز پرداخت‌ها‌، مینت گروهی‌، خواندن وضعیت از راه دور و سایر ویژگی‌ها برای ارائه یک تجربه سطح بالا برای سازندگان و تولید‌کنندگان را شامل می‌شود.

از جمله بازار‌های NFT زیلیکا می‌توان به Mintable‌، ZilStars‌، DeMons‌، ARKY‌ و Okimoto اشاره کرد.

راه‌اندازی توکن روی شبکه زیلیکا

شما می‌توانید روند ساخت‌، طراحی‌ و پیاده‌سازی توکن خود روی بستر زیلیکا را در مدت‌زمان کوتاهی به انجام برسانید. این روند را می‌توانید با استفاده از مراحل زیر انجام دهید.

  • ورود به Savant IDE‌: شیوه پیاده‌سازی یک توکن ZRC-2 و یا قرارداد یک توکن قابل تعویض را با استفاده از Zilliqa IDE کشف کنید.
  • جزئیات توکن را وارد کنید و در کیف پولتان کوین ZIL داشته باشید.
  • توکن خود را راه‌اندازی کنید.

اگر یک توسعه‌دهنده نیستید می‌توانید از خدمات ZRC-2 Creator استفاده کنید. برای بهره‌مند شدن از این خدمات‌، کیف پول ZilPay خود را متصل کرده و سفر خود را در مسیر ساخت توکن در بستر زیلیکا آغاز کنید.

جذب سرمایه برای توکن خود در ZILO

پس از راه‌اندازی توکن خود، می‌توانید از بستر ZILO برای جذب سرمایه برای توکن استفاده کنید. بستر عرضه راه‌اندازی اولیه ZilSwap یا همان ZILO، پلتفرمی است که هولدر‌های توکن ZWAP (توکن بومی پلتفرم زیل‌سواپ) می‌توانند با مشارکت کردن در آن در فرایند‌های راه‌اندازی و عرضه توکن‌های جدید شرکت کنند.

کیف پول‌های Zilliqa

کیف پول‌های Zilliqa

امنیت و کارایی از جمله مهم‌ترین عواملی هستند که در هنگام انتخاب کیف پول باید در نظر داشته باشیم. این پلتفرم از ولت‌های زیادی پشتیبانی می‌کند؛ اما در این بخش ۲ مورد از کیف پول‌های مخصوص زیلیکا را معرفی می‌کنیم:

کیف پول ZilPay

این ولت یکی از کیف پول‌های مبتنی بر نسل سوم وب بلاک چین Zilliqa است. شما می‌توانید با فعالیت داشتن در این بستر، به بخشی از یک دنیای دیجیتال ایمن و غیرمتمرکز ملحق شوید و به دنبال کشف دارایی‌های ZRC2 و کاربرد‌های آنها بروید.

این کیف پول در قالب یک افزونه مرورگر و اپ موبایل در اختیار ما قرار گرفته و کلید ذخایر‌، کیف پول ایمن‌، مبادله توکن و امکاناتی دیگر را برای ما به ارمغان می‌آورد.

شما می‌توانید با استفاده از این کیف پول به تمامی افراد حاضر در هر مکانی پرداخت داشته باشید و از قابلیت وارد کردن حساب‌های کاربری از هر کیف پول خارجی دیگر درون زنجیره‌ای نیز برخوردار شوید.

کیف پول Moonlet

این کیف پول غیرحضانتی دارایی دیجیتال، به علاقه‌مندان حوزه کریپتو این امکان را می‌دهد تا به شیوه ایمنی دارایی‌های خود را مدیریت کرده، توکن‌های خود را استیک کنند و بازده خود را در این پلتفرم مدیریت کنند.

این ولت یک کیف پول رمزارز بین پلتفرمی است و بنابر همین امر نیز روی تمامی دستگاه‌های IPhone و اندروید‌ قابل اجرا است.

در حال حاضر می‌توان از دستگاه‌های لجر نانو S یا X به Moonlet متصل شد و دارایی‌های رمزارز خود را با امنیت کاملی مدیریت‌، استیک و خرج کرد.

کوین ZIL چیست؟

کوین ZIL چیست؟

در سال ۲۰۱۷‌، زیلیکا به واسطه یک توکن ERC-20 در شبکه اتریوم راه‌اندازی شد. توکن‌های ZIL تا زمان راه‌اندازی شبکه اصلی Zilliqa و بلاک چین بومی آن در سال ۲۰۱۹ روی شبکه اتریوم مورد استفاده قرار گرفتند. در طول این راه‌اندازی‌، توکن‌های اولیه ZIL با کوین‌های جدیدتر ZIL و به نسبت ۱ به ۱ معاوضه شدند.

بسیار شبیه به بلاک چین‌های دیگر‌، کوین بومی ZIL شبکه زیلیکا نیز برای تامین بودجه و ایمن‌سازی اکوسیستم خود مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر انگیزه دادن به ماینر‌ها به واسطه پاداش بلاک و فی تراکنش‌های پرداخت شده مبتنی بر ZIL بر اساس مدل گواه اثبات کار‌، این توکن به شکل یک رمزارز نیز عمل می‌کند. می‌توان از این کوین‌ها برای خرید محصولاتی در بازار‌های آنلاین و خرید سایر دارایی‌های رمزارز و دارایی‌های قابل ذخیره نیز استفاده کرد. برای انجام تراکنش‌ها در شبکه زیلیکا نیز به ZIL احتیاج داریم. با توجه به پایین بودن میزان فی مورد نیاز برای انجام تراکنش‌های درون این شبکه‌، استفاده از ZIL در میکروپرداخت‌ها و راه‌اندازی قرارداد‌های هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز نیز بسیار مناسب است.

با وجود این‌که خیلی از بلاکچین‌ها پاداش استخراج PoW خود را در بازه‌های زمانی مشخص نصف می‌کنند‌، پاداش استخراج کوین ZIL به تدریج و در طول یک دهه زمانی کاهش پیدا می‌کند. این کار با هدف ثابت نگه داشتن نرخ هش زیلیکا همراه با تشویق ماینر‌ها انجام می‌شود. لازم به ذکر است که شبکه Zilliqa برای استخراج مبتنی بر کارت گرافیک (GPU) نیز بهینه‌سازی شده است و تیم فعال در این پروژه، امیدوار هستند که آن را همگام با سخت افزار ماینینگ تخصصی مورد استفاده در سایر بلاک چین‌ها نیز مقاوم‌سازی کنند؛ دلیل این امر به سخت‌تر شدن عملیات کوچک استخراج برای رقابت سودآور، در ازای دریافت پاداش ماینینگ برمی‌گردد. این موضوع برای پشتیبانی کردن از اصل غیرمتمرکز‌سازی در زمینه هموار‌سازی مسیر برای ماینر‌های خرده‌پا انجام می‌شود.

مهلت تعویض توکن

این رویداد در فوریه سال ۲۰۲۰ (بهمن ۹۸) و در طول مدت زمان کوتاهی پس از راه‌اندازی شبکه اصلی Zilliqa اتفاق افتاد. بدین ترتیب‌، فرایند تعویض توکن‌های ZIL مبتنی بر استاندارد ERC-20 با توکن معادل شبکه زیلیکا آغاز شد و در تاریخ ۱۵ فوریه سال ۲۰۲۰ (۲۶ بهمن سال ۱۳۹۸‌) به پایان رسید. در طول این رویداد‌، صرافی‌های زیادی از جمله بایننس‌، کوکوین، OKEx‌، هیوبی، Upbit و Bitthumb تسهیلات خود را برای به انجام رسیدن این فرایند در اختیار پروژه قرار دادند.

مزایا و معایب زیلیکا

مزیت‌ها و ضرر‌هایی نیز در رابطه با استفاده و مالکیت کوین ZIL و شبکه زیلیکا وجود دارد. در ادامه به بررسی برخی از این موارد می‌پردازیم.

مزایا‌:

  • هزینه پایین – در ماه دسامبر سال ۲۰۲۱ (اواسط آذر تا اواسط دی ماه ۱۴۰۰‌) هر یک ZIL کمتر از ۰.۱۰ دلار قیمت داشت. این بدان معناست که امکان کسب سود توسط هولدر‌های این کوین در آینده (در صورت جذب تعداد زیادی از کاربران و افزایش میزان تقاضا برای آن) وجود خواهد داشت.
  • قابلیت استیک کردن – کوین ZIL به واسطه استفاده از یک کیف پول سازگار با زیلیکا قابل استیک کردن است و به شما اجازه می‌دهد که در کنار هولد کردن آن‌، تعداد ZIL بیشتری نیز دریافت کنید.
  • پشتیبانی از کیف پول – بیشتر از چند ده کیف پول رمزارز وجود دارند که از Zilliqa پشتیبانی می‌کنند و این شامل اسامی شناخته شده‌ای مثل لجر (Ledger‌) و تراست ولت (Trust Wallet‌) نیز می‌شود.

معایب:

  • نوپا بودن – زیلیکا در مقایسه با پروژه‌ای مثل اتریوم به نسبت جدید محسوب می‌شود و این بدان معناست که جذب پذیرش عمومی به این پروژه بسیار دشوار خواهد بود. اگر قصد دارید تا با امید افزایش قیمت این کوین و افزایش کاربران آن بر روی ZIL سرمایه‌گذاری کنید‌، بدانید که این عمل با ریسک بالایی همراه است.
  • قابلیت در دسترس بودن – با وجود اینکه این کوین در صرافی‌های بین‌المللی مثل بایننس و Liquid.com موجود است، اما هنوز در هیچ کدام از صرافی‌های رمزارز بزرگ آمریکایی لیست نشده است.

به گزارش میهن بلاکچین عرضه کل این رمزارز به میزان ۹۹۸,۴۶۶,۲۳۱ واحد بوده و کل آن در گردش است. در زمان نگارش این مقاله‌، قیمت ZIL برابر با ۰.۱۲ دلار است. کوین زیلیکا از نظر ارزش بازار‌، رتبه ۷۲ را در میان ارز‌های دیجیتال دارد. ارزش کل بازار این توکن ۱,۷۰۸,۲۷۱,۷۲۲ دلار است و حجم معاملات آن در ۲۴ ساعت گذشته‌، حدود ۹۵۵ میلیون دلار بوده است. این رمزارز در تاریخ ۱۶ آذر سال ۱۳۹۵ کمترین قیمت خود معادل با ۰.۰۰۸۷ دلار و در تاریخ ۲۳ دی ماه سال ۱۳۹۶ بیشترین قیمت خود یعنی ۲.۰۴ دلار را ثبت کرده است.

نقشه راه زیلیکا

نقشه راه زیلیکا

نقشه راه پروژه زیلیکا از سال ۲۰۱۷:

وایت پیپر این پروژه در آگوست سال ۲۰۱۷ (اواسط مرداد تا اواسط شهریور سال ۱۳۹۶‌) منتشر شد. بر اساس این وایت پیپر‌، سند طراحی زبان برنامه‌نویسی قرارداد هوشمند زیلیکا با عنوان Scilla در ژانویه سال ۲۰۱۸ (اواسط دی ماه تا اواسط بهمن ۱۳۹۶‌) عرضه شد. سورس‌کد یا همان کد منبع Zilliqa در همین تاریخ و در قالب یک رویداد منتشر شد. شبکه آزمایشی نهایی آن نیز در نوامبر سال ۲۰۱۸ (اواسط آبان تا اواسط آذر سال ۱۳۹۷‌) عرضه شد.

شبکه اصلی این پلتفرم با عنوان Zilliqa v4.0.1 در ژانویه سال ۲۰۱۹ (اواسط دی ماه تا اواسط بهمن ۱۳۹۷) راه‌اندازی شد و برخی از کاربرد‌ها و خصوصیت اصلی این شبکه عبارتند از:

  • شاردینگ
  • سبک اجماع مبتنی بر PBFT
  • قراردادهای هوشمند سیلا
  • ماینیگ دوگانه
  • اشتراک‌گذاری پاداش بلاک

نسخه پنجم این شبکه نیز با عنوان Zilliqa v5.0.0 در سپتامبر ۲۰۱۹ (اواسط شهریور تا اواسط مهر ماه ۱۳۹۸‌) به صورت نرم‌افزاری پیاده‌سازی شد. این رویداد اولین انتشار بزرگ معرفی شده در عرصه راه‌اندازی شبکه اصلی زیلیکا محسوب می‌شود و با دستاورد‌های زیر همراه بود:

  • ارتباط بین فرایندی (IPC‌) بین زیلیکا و نسخه جدید زبان قرارداد هوشمند آن‌، Scilla v0.4.0‌، برای بهبود زمان اجرای قرارداد‌های هوشمند.
  • سیستم سوابق خدمات فهرست راهنما (DS‌)‌، یک سیستم رای‌گیری جدید با هدف بهبود انعطاف‌پذیری شبکه.

Zilliqa v6.0.0 در دسامبر سال ۲۰۱۹ (اواسط آذر تا اواسط دی ماه سال ۱۳۹۸) منتشر شد. این ارتقا کلیدی شبکه با دستاور‌های زیر همراه بود:

  • استخر انتظار تراکنش‌ها‌: هم‌اکنون کاربران می‌توانند تراکنش‌های در حال انتظار را از طریق یک API جدید بررسی و جستجو کنند.
  • قراردادهای همراه با پیام‌های متعدد‌: تفسیرگر سیلا می‌تواند پیام‌های متعددی را ارسال کرده و طی این رویداد به قراردادها این امکان را می‌داد تا به صورت موازی پرداختی‌ها را به طیف گسترده‌ای از دریافت‌کنندگان برسانند.
  • سوکت‌های وب‌: اکنون کاربران می‌توانند با استفاده از سوکت‌ها یا جایگاه‌های در نظر گرفته شده در بستر وب به اطلاعات جدید دسترسی داشته باشند.

برنامه‌هایی که در طول سال ۲۰۲۱ در نقشه راه این پروژه درج شده بود عبارتند از:

۳ ماه اول سال ۲۰۲۱‌:

  • ارتقا شبکه اصلی: نسخه ۷.۰.۲
  • توقف تک مرحله‌ای پردازنده گرافیکی برای راه‌اندازی تمامی ابزار توسعه‌ای که تا به اینجا با آنها آشنا شدیم.
  • ادغام Rosetta
  • CryptoScam DB
  • نسخه ارتقا یافته محیط شبیه‌سازی شده
  • معرفی ZWAP‌، توکن حاکمیتی صرافی غیرمتمرکز ZilSwap
  • اصلاح درگاه یادگیری Scilla
  • Devex Apollo
  • فروم و درگاه حاکمیت

سه ماه دوم سال ۲۰۲۱‌:

  • آپگرید‌های شبکه اصلی به نسخه‌های ۸.۰.۰‌، ۸.۰.۱‌، ۸.۰.۳ و ۸.۰.۴
  • اصلاح درگاه توسعه برای تشکیل و گردآوری اسناد
  • SocialPay
  • نهایی‌سازی سندباکس HGX
  • Zilliqa JS SDK v3.0.0

سه ماه سوم سال ۲۰۲۱‌:

  • آپگرید‌های شبکه اصلی نسخه‌های ۸.۰.۶‌، ۸.۰.۷‌، ۸.۱.۰ و ۸.۱.۱
  • راه‌اندازی ZilBridge
  • Zilliqa JS SDK v3.1.0, v3.2.0, v3.3.0, v3.3.1, v3.3.2, v3.3.3
  • پرداختن به فرایند مینت کردن GZIL

قرارداد استیکینگ درون شبکه اصلی

زیلیکا قصد دارد تا مکانیزم استیکینگ خود را به واسطه استاندارد ZIP-3 و صدور مجوز برای سید نود‌ها معرفی کند. این نود‌ها به عنوان نقطه دسترسی به کلاینت‌های کاربر نهایی عمل می‌کنند تا ZIL را در درون شبکه و در ازای دریافت بخشی از پاداش بلاک استیک کنند. این درخواست‌نامه تنها جزئیاتی از مرحله صفر استیکینگ زیلیکا را در بر داشت، که تنها به ۱۰ سید نود اجازه می‌داد تا با میزان واریزی حداقل ۱۰ میلیون ZIL‌، فرایند استیکینگ را آغاز کنند. این کار با هدف بلندمدت فراهم کردن امکان استیکینگ (و پاداش استیکینگ‌) برای کاربران خرده‌پا انجام شده است.

زیلیکا با چه پروژه‌هایی همکاری می‌کند؟

زیلیکا در بسیاری از صرافی‌های بزرگ در دسترس است و توسط کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری شناخته شده‌ای پشتیبانی می‌شود. علاوه بر این‌، با پروژه‌های زیادی نیز همکاری دارد. دامنه‌های فعال و بدون توقف برنامه غیرمتمرکز Zilliqa به احتمال زیاد یکی از شناخته شده‌ترین عناوین در این عرصه بوده و به کاربران اجازه می‌دهند تا دامنه اسامی قابل خواندن بلاکچینی بسازند، که برای دریافت پرداختی‌های مبتنی بر کریپتو در قالب آدرس رمزارز هگزادسیمال قابل استفاده هستند.

  • همکاری با بازار Mintable: که به شما اجازه می‌دهد تا توکن‌های غیرمثلی را با استفاده از کوین‌های ZIL خریداری کنید. 
  • همکاری با CommX: این یک پلتفرم سرمایه‌گذاری برای توکنیزه کردن و بخش‌بندی دارایی‌های فیزیکی است. این امر به سرمایه‌گذاران خرده‌پا که ممکن است دارایی زیادی نداشته باشند، این امکان را می‌دهد که بخشی از دارایی‌های باارزش مثل آثار هنری فاخر و املاک و مستغلات را خریداری کنند. 
  • زیلیکا همکاری‌هایی برای حمایت از ردیابی خزانه (Inventory Tracking) و نظارت موتورمحور (Engine Monitoring) را در کنار کار کردن با یک برنامه گیمینگ بلاک چین را نیز دارد. این امر با استفاده از ZIL امکان معامله NFT درون بازی را فراهم می‌کند.

این پروژه در طول ۸ مرحله از رویداد‌های تامین بودجه و جذب سرمایه، موفق شد به میزان ۱ میلیون دلار بودجه جمع‌آوری کند. آخرین مرحله تامین سرمایه این تیم در ۴ ژانویه ۲۰۱۸ (۱۴ دی ماه سال ۱۳۹۶‌) و در قالب عرضه اولیه کوین (ICO‌) برگزار شد و سرمایه مورد نیاز Zilliqa توسط ۱۴ سرمایه‌گذار تامین شد. همچنین Chainfund Capital و NEO Global Capital (NGC) از جمله سرمایه‌گذاران جدیدی هستند که به تازگی به این پروژه پیوسته‌اند.

از جمله سرمایه‌گذاران این پروژه می‌توان به این شرکت‌ها اشاره کرد: 

معرفی تیم سازنده زیلیکا

معرفی تیم سازنده زیلیکا

تیم در حال رشد زیلیکا بیش از ۵۰ نفر از دانشمندان‌، مهندسان‌، سازندگان خطرپذیر و متخصصان این صنعت را شامل می‌شود. این افراد با هدف متحول کردن مقیاس‌پذیری و پایداری تکنولوژی بلاک چین به فعالیت خود ادامه می‌دهند. 

  • دکتر بن لیوشیتز (Ben Livshits‌) مدیر اجرایی این پروژه است. او از دانشگاه استنفورد در زمینه علوم کامپیوتر (CS‌) مدرک دکترای خود را دریافت کرده و یکی از اعضای سابق بخش تحقیقات مایکروسافت‌، فعال در پروژه بریو (Brave‌)، رهبری موفق، فردی تکنولوژی محور و دانشمند حوزه کامپیوتر است.
  • دکتر امریت کومار (Amrit Kumar‌) رئیس و مدیر ارشد علمی پروژه زیلیکا است. او هم‌بنیانگذار Zilliqa بوده و مدرک دکترای خود را از دانشگاه اینریای فرانسه در زمینه علوم کامپیوتر و مدرک مهندسی خود را از Ecole پلی‌تکنیک فرانسه دریافت کرد. او محقق سابق دانشگاه بین‌المللی سناپور نیز بود.
  • سندرا هیلو (Sandra Helou‌) رئیس بخش متاورس و توکن‌های بی‌همتای این پروژه است. تجربه جهانی او در سراسر استرالیا‌، آسیا‌، اروپا و خاورمیانه او را به یکی از لایق‌ترین اشخاص در سطح استراتژی و لایه اجرایی این پروژه مبدل می‌کند.
  • مت دایر (Matt Dyer‌) رئیس بخش رشد و توسعه پروژه زیلیکا است. او فارغ‌التحصیل دانشگاه سنت اندروز‌، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه رابرت گوردونز‌، مدیر اجرایی ارشد با بیش از ۲۰ سال تجربه در مدیریت استراتژیک و فروش سازمانی است.
  • آپارنا نارایانان (Aparna Narayanan‌) رئیس بخش ارتباطات پروژه و متخصص ارتباطات با بیش از ۷ سال تجربه جهانی در زمینه استراتژی روابط عمومی و ساخت برند است.
  • دکتر ایلیا سرگی (Ilya Sergey‌) طراح ارشد زبان سیلا بوده و مدرک دکترای خود را از کو لیووان دریافت کرد. او دانشیار دانشگاه ملی سنگاپور کالج Yale-NUS است و در گذشته در UCL و JetBrains فعال بود. دکتر سرگی دریافت‌کننده جایزه Dahl-Nygaard Junior و جایزه تحقیقات دانشکده گوگل نیز هست.

کوین ZIL را از کدام صرافی‌های خریداری کنیم؟

این رمزارز را می‌توانید از صرافی‌های متمرکز بایننس‌، گیت‌، کوکوین‌، هیوبی‌، Bybit‌، MEXC‌، پروبیت‌، آپ‌بیت‌، کوینکس و صرافی غیرمتمرکز ZilSwap خریداری کنید.

ارز دیجیتال زیلیکا را در کدام کیف پول‌های نگهداری کنیم؟

این کوین روی شبکه بایننس اسمارت چین نیز عرضه شده است. ZIL Bep-20‌ را می‌توانید در کیف پول‌های متامسک‌، اتمیک‌، Math‌، تراست ولت‌، کیف پول بایننس چین و کیف پول‌های سخت افزاری لجر و ترزور نگهداری کنید.

نسخه شبکه زیلیکای این کوین را نیز می‌توانید در ولت‌های Moonlet‌ ، ZilPay‌، لجر‌، تراست ولت‌، اتمیک‌، Zillet‌، گواردا‌، اینفینیتیو‌، اکسوداس‌، BoltX‌، Frontier و Math Wallet نگهداری کنید.

پرسش و پاسخ (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • ارز زیلیکا چیست؟

کوین زیلیکا برای پرداخت فی تراکنش‌های داخل شبکه، تامین بودجه و ایمن‌سازی اکوسیستم و پاداش بلاک‌ها استفاده می‌شود.

  • استخراج زیلیکا به چه صورت است؟

می‌توانید از طریق نود شدن در شبکه زیلیکا و استفاده از کارت‌های گرافیک (GPU) در ماینینگ زیلیکا مشارکت کنید. 

  • هزینه انتقال زیلیکا چقدر است؟

کارمزد تراکنش‌های شبکه زیلیکا به‌صورت پیش‌فرض ۰.۱ کوین ZIL است.

  • کیف پول زیلیکا چیست؟ 

نسخه شبکه اصلی این رمزارز را می‌توانید در کیف پول‌های Moonlet، Zilpay، Zillet، گواردا، اینفینیتو، تراست ولت، اکسوداس، مث، Frontier، BoltX و کیف پول‌های سخت افزاری لجر و ترزور نگهداری کنید. نسخه BEP20 این توکن نیز در کیف پول‌های متامسک، اتمیک، مث، بایننس چین و ولت‌های سخت افزاری لجر و ترزور قابل نگهداری است. 

  • آیا زیلیکا سولانای بعدی است؟

زیلیکا و سولانا دو شبکه مجزا هستند و تمرکز هر دوی آنها روی بهبود مقیاس‌پذیری است. این دو رقبای یکدیگر هستند و با وجود قدیمی‌تر بودن زیلیکا، باید دید که می‌تواند در آینده جایگاه سولانا را تصاحب کند یا خیر.

سخن پایانی

در این مقاله تمامی جوانب پروژه Zilliqa را پوشش دادیم و تلاش کردیم تا حد امکان به سوال زیلیکا چیست پاسخ جامعی بدهیم. این پروژه با هدف رفع مشکل مقیاس‌پذیری اکثر بلاک چین‌های بزرگ مثل بیت کوین و اتریوم به واسطه شاردینگ فعالیت می‌کند. نود‌های این شبکه تمامی داده‌های دریافتی را به بخش‌های کوچک‌ترین تقسیم می‌کنند و هر گروه از نود‌ها به یکی از این شارد‌ها یا بخش‌ها اختصاص پیدا می‌کنند. در چنین حالتی یک مرجع مورد حمله هکر‌ها قرار نمی‌گیرد. زبان برنامه‌نویسی سیلا نیز یکی دیگر از دستاورد‌های این شبکه برای تامین امنیت قراردادهای هوشمند بوده و به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد که برنامه‌های غیرمتمرکز را بر روی این بستر پیاده‌سازی کنند. تیم فعال در این پروژه همگی از متخصصان برجسته این صنعت هستند. صرافی‌های زیادی از ارز دیجیتال ZIL پشتیبانی می‌کنند و کیف پول‌های سخت افزاری و نرم افزاری زیادی نیز برای نگهداری و استیک کردن این کوین مورد استفاده قرار می‌گیرند. نظر شما در رابطه با عملکرد این پروژه از سال ۲۰۱۷ تا امروز چیست؟ آیا در بستر این شبکه فعالیت کرده‌اید؟ آیا به نظر شما این پروژه در آینده با استقبال گسترده‌ای روبه‌رو خواهد شد؟

منبع
zilliqa

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا