اخبار بیت کوین

قیمت بیت کوین در اوج ۱۸ ماه اخیر؛ ۵ نکته مهم که در هفته جاری باید به آن توجه کرد

رشد بیت کوین (BTC) نه تنها در روزهای گذشته متوقف نشد، بلکه به بهبود احساسات معامله‌گران هم کمک کرد و شاخص ترس و طمع را به سقف ۲ ساله خود رساند. با این حال، سرمایه‌گذاران در هفته آینده باید مواردی از قبیل بازار مشتقات، داده‌های اقتصاد کلان و سخنرانی‌های اعضای فدرال رزرو توجه داشته باشند.

به نقل از کوین تلگراف، بیت کوین دومین هفته ماه نوامبر (آبان) را در نزدیکی سقف ۱۸ ماهه خود آغاز کرد و حال سوال این جا است که حرکت آن تا کجا ادامه دارد؟

به طور کلی، BTC تاکنون با فشارهای فروش مبارزه کرده و کندل هفتگی آن هم در موقعیت بسیار خوبی بسته شده است. علاوه بر این، سرمایه‌گذاران BTC و آلت کوین‌ها از برداشت سود خودداری کرده‌ و تحلیلگران را به این نتیجه رسانده‌اند که احساسات آن‌ها تغییر کرده است. در نتیجه، با وجود شرایط سخت اقتصاد کلان و نوسانات بازار سهام، بازار کریپتو به رشد خود ادامه داده و خریداران آن را به تداوم روند صعودی موجود امیدوار کرده است.

با این حال، محرک‌های زیادی در هفته آینده وجود دارند که می‌توانند روی نوسانات بازار کریپتو تاثیر بگذارند. با توجه به اینکه بسیاری همچنان نگران تورم آمریکا هستند، بانک مرکزی این کشور داده‌های مهمی را در هفته جاری منتشر کرده و جروم پاول (Jerome Powell)، رییس فدرال رزرو هم این هفته سخنرانی خواهد کرد.

وال استریت یک هفته معاملاتی کوتاه را پیش رو دارد ( جمعه ۱۰ نوامبر ( ۱۹ آبان) روز یادبود سربازان بازنشسته، تعطیل است) و به بازار کریپتو اجازه می‌‌دهد نوسانات بیشتری را در آستانه کلوز کندل هفتگی خود تجربه کند. قیمت بیت کوین از لحاظ تکنیکال انعطاف زیادی دارد و هش ریت و سختی استخراج آن هم ممکن است طی هفته آینده به رکوردهای جدیدی برسند.

در این مطلب، در یک بررسی اجمالی هفتگی وضعیت بازار بیت کوین در کوتاه‌مدت را بررسی خواهیم کرد.

۱. گاوهای بیت کوین کوتاه نمی‌آیند

کلوز کندل هفتگی BTC مثل هفته قبل‌تر در محدوده بسیار خوبی بسته شد و گاوها را ناامید نکرد. این کندل در بالای مرز ۳۵,۰۰۰ دلار (۳۵,۰۱۱ دلار) بسته شد که سقف جدید آن در ۱۸ ماه گذشته محسوب می‌شود. بعد از این اتفاق بیت کوین با نوسانات کوتاهی مواجه شد و در پایین محدوده ۳۶,۰۰۰ دلار به حرکت خود ادامه داد.

نمودار روزانه قیمت بیت کوین به دلار
نمودار روزانه قیمت بیت کوین به دلار – منبع: TradingView

نبرد بین خریداران و فروشندگان نشان می‌دهد بیت کوین به راحتی نمی‌تواند بر مقاومت فعلی‌اش غلبه کند. گفتنی است که با بسته شدن کندل بیت کوین میزان لیکوییدی پوزیشن‌های معاملاتی در بازار مشتقات هم افزایش یافت. تحلیلگر مشهوری به اسم اسکو (Skew) با انتشار تصویر زیر در روز گذشته اظهار داشت:

اوپن اینترست و دلتای معاملات دائمی نشان می‌دهد معامله‌گران با نزدیک شدنِ بیت کوین به سقف کوتاه‌مدت آن وارد معاملات لانگ (خرید) شده و با نزدیک شدن آن به کف کوتاه‌مدت وارد معاملات شورت (فروش) می‌شوند. اوپن اینترست بایننس هم رشد کرده و می‌تواند در معاملات روزهای آینده تاثیرگذار باشد.

بازار مشتقات بایننس و Bybit
بازار مشتقات بایننس و Bybit – منبع: توییت اسکو

تحلیلگر دیگری به اسم دن کریپتو تریدز (Daan Crypto Trades) درباره بازار مشتقات به فاندینگ ریت اشاره کرده که معامله‌گران لانگ به معامله‌گران شورت پرداخت می‌کنند و گفته‌ است:

پریمیوم قراردادهای دائمی بیت کوین دوباره بازگشته و نشان می‌دهد معامله‌گران پوزیشن‌های لانگ به معامله‌گران پوزیشن‌های شورت پول پرداخت می‌کنند. هنوز پوزیشن‌های زیادی وجود دارند که آخر هفته باز شده‌اند. به همین خاطر انتظار دارم بعد از باز شدن معاملات فیوچرز و در روز دوشنبه، نوسانات بیشتری به وجود بیاید تا آن‌ها (از هر دو طرف) حذف شوند.

نمودار BTC
نمودار BTC – منبع: توییت دن کریپتو تریدز

معاملات این سرمایه‌گذاران نشان می‌دهد آن‌ها به محدوده ۴۰,۰۰۰ دلار به عنوان هدف قیمتی بیت کوین نگاه می‌کنند. زمان دقیق رشد بیت کوین هنوز مشخص نیست، اما برخی تحلیلگران معتقدند BTC تا انتهای سال ۲۰۲۳ می‌تواند به هدف‌های بالاتری هم برسد.

با این حال، بعضی از تحلیلگران هم سعی کرده‌اند رویکرد محافظه‌کارانه‌تری اتخاذ کنند. در بین آن‌ها برای مثال می‌توان به کریپتو تونی (Crypto Tony) اشاره کرد که گفته است:

به‌روزرسانی تحلیل بیت کوین: من فقط در صورت از دست رفتن حمایت ۳۴,۱۰۰ دلار معامله شورت باز می‌کنم و اگر حمایت ۳۳,۰۰۰ دلار از دست برود، موقعیت لانگم را می‌بندم. به هیچ وجه پیشنهاد نمی‌کنم که در نزدیکی مقاومت‌ها وارد معامله لانگ شوید.

نمودار ۲ ساعته بیت کوین
نمودار ۲ ساعته بیت کوین – منبع: توییت کرپیتو تونی

۲. سخنرانی اعضای فدرال رزرو

در هفته آینده داده‌های کمی درباره اقتصاد کلان منتشر می‌شود و سرمایه‌گذاران احتمالا به فدرال رزرو به عنوان منبع نوسانات توجه خواهند کرد. چرا که اعضای فدرال رزرو، از جمله جروم پاول قرار است تا قبل از ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان) سخنرانی‌ کنند. همان طور که پیش از این گزارش دادیم، فدرال رزرو در هفته گذشته اعلام کرد نرخ بهره آمریکا را در ماه نوامبر تغییر نمی‌دهد. با توجه به اینکه داده‌های تورمی همچنان بیش از انتظارات تحلیلگران است، سخنرانی‌های مذکور اهمیت زیادی دارند.

طبق گزارش‌های موجود، فعالان بازارهای مالی معتقدند نرخ بهره آمریکا تا انتهای سال ۲۰۲۳ تغییری نمی‌کند. داده‌های «FedWatch Tool» در سایت «CME Group» هم این مسئله را تایید می‌کند.

احتمال تغییر نرخ بهره
احتمال تغییر نرخ بهره در ماه دسامبر – منبع: CME Group

پلتفرم «The Kobeissi Letter» درباره رویدادهای هفته آینده گفته است:

مهم‌ترین رویدادهای هفته آینده:

۱. سخنرانی جروم پاول: چهارشنبه
۲. انتشار آمار اولیه مدعیان بیکاری (Jobless Claims): پنجشنبه
۳. سخنرانی جروم پاول: پنجشنبه
۴. شاخص احساسات مصرف‌کننده (Consumer Sentiment Index): جمعه
۵. انتشار گزارش‌های درآمدی ۱۰٪ از شرکت‌های «S&P 500»
۶. سخنرانی ۱۲ عضو فدرال رزرو

تمام معامله‌گران به فدرال رزرو چشم دوخته‌اند.

توییت The Kobeissi Letter – پلتفرم اکس

کوبیسی لتر تاکید کرده است نوسانات بازار سهام می‌تواند به خاطر نوسانات بازار اوراق قرضه ادامه داشته باشد. بازار سهام در هفته پیش با تغییرات قابل‌توجهی مواجه شد و شاخص S&P 500 بعد از کاهش در نیمه دوم ماه اکتبر (مهر)، با یک چرخش نگهانی به طور غیرمنتظره‌ای افزایش یافت.

پلتفرم «Game of Trades» هم اعلام کرده است نوسانات اقتصادی ممکن است به خاطر انقباض قابل‌ توجه اعتبار مصرف‌کنندگان آمریکا افزایش یابد. این پلتفرم با انتشار نمودار زیر تاکید کرد:

پس‌انداز مصرف‌کنندگان آمریکا به عنوان درصدی از درآمد ملی در حال کاهش است. در ۷۵ سال گذشته این اتفاق فقط ۳ بار رخ داده است. دو کاهش قبلی با بحران مالی ۲۰۰۸ و شیوع ویروس کرونا همزمان بود.
نرخ بهره بالا و افزایش بدهی دولت موانع مهمی برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است. با این نرخ بعید نیست که نوسانات اقتصادی زیادی ایجاد شود.

پس‌انداز خالص مصرف‌کنندگان به عنوان درصدی از درآمد ملی ناخالص
پس‌انداز خالص مصرف‌کنندگان به عنوان درصدی از درآمد ملی ناخالص – منبع: توییت Game of Trades

۳. رشد هش ریت و سختی استخراج بیت کوین

داده‌های وب سایت «BTC.com» نشان می‌دهد سختی استخراج بیت کوین در ۱۲ نوامبر (۲۱ آبان) ۲.۴٪ افزایش خواهد یافت و برای اولین بار در تاریخ BTC، به حدود ۶۴ تریلیون می‌رسد.

مروری بر شرایط فاندامنتال BTC
مروری بر شرایط فاندامنتال شبکه بیت کوین – منبع: BTC.com

جیمز ون استراتن (James van Straten)، تحلیلگر وب سایت کریپتواسلیت (CryptoSlate)، اظهار داشته است:

دیروز، بزرگ‌ترین روز تاریخ هش ریت بیت کوین بود و این شاخص به ۵۲۱ اگزاهش بر ثانیه رسید.

البته هنوز در نیمه راه هستیم و به نظر می‌رسد تعدیل سختی استخراج بیت کوین بیش از ۵.۵٪ است.

هش ریت بیت کوین
هش ریت بیت کوین – منبع: توییت جیمز ون استراتن

فیلب‌فیلب (Filbfilb)، یکی از بنیان‌گذاران پلتفرم «DecenTrader»، اعلام کرده است رشد سختی استخراج بیت کوین به خاطر رقابت شدید ماینرها برای تثبیت موقعیت خود قبل از کاهش ۵۰٪ پاداش‌ آن‌ها (به خاطر هاوینگ) به وجود آمده است. با این حال، او اظهار داشت تا زمان هاوینگ قیمت بیت کوین ممکن است به ۴۶,۰۰۰ دلار برسد.

۴. افزایش شکاف جریان ورود و خروج صرافی‌ها

با رشد بازار کریپتو و رسیدن قیمت بیت کوین به بالای مرز ۳۰,۰۰۰ دلار سود هولدرهای آن هم افزایش یافته است. علاوه بر این، جریان ورودی صرافی‌ها کاهش یافته و جریان خروجی آن‌ها به اوج خود در سال ۲۰۲۳ نزدیک شده است. جیمز ون استراتن تاکید کرده است:

این اتفاق پدیده مهمی برای صرافی‌ها است. برداشت‌های بیت کوین افزایش یافته و بیش از ۶۱,۰۰۰ BTC از صرافی‌ها خارج شده است. این مقدار با کف ۴۳,۰۰۰ BTC در سال ۲۰۲۳ فاصله زیادی دارد. شکاف جریان ورود و خروج صرافی‌ها به دومین رکورد خود، یعنی ۱۰,۰۰۰ بیت کوین رسیده است. بزرگ‌ترین شکاف جریان ورود و خروج صرافی‌ها ۸۰,۰۰۰ بیت کوین است که بعد از سقوط FTX به دست آمده بود. این روند نشان می‌دهد احساسات سرمایه‌گذاران تغییر کرده و اکثر آن‌ها ترجیح می‌دهند دارایی‌های بیت‌کوین خود را خارج از صرافی نگه دارند که احتمالا نشان‌دهنده اعتقاد به افزایش ارزش بیت کوین در بلندمدت است.

جریان ورود و خروج سرمایه در صرافی‌ها
جریان ورود و خروج سرمایه در صرافی‌ها – منبع: کریپتو اسلیت

تحلیلگری به اسم علی (Ali) در این باره گفته است:

در حال حاضر سرمایه زیادی به کریپتو سرازیر شده که نشان می‌دهد اعتماد سرمایه‌گذاران افزایش یافته است.

در واقع، بازار کریپتو با ورود ۱۰.۹۷ میلیارد دلار جریان سرمایه روبه‌رو شده که اوج آن در سال ۲۰۲۳ محسوب می‌شود!

جریان ورود و خروج سرمایه به بازار کریپتو
جریان ورود و خروج سرمایه به بازار کریپتو – منبع: توییت علی

۵. شاخص ترس و طمع بیت کوین

شاخص ترس و طمع به محدوده ۷۴ از ۱۰۰ رسیده است که بیشترین مقدار آن در حدود ۲ سال گذشته محسوب می‌شود. این شاخص آخرین‌بار در نوامبر ۲۰۲۱ (آبان ۱۴۰۰) و با رسیدن BTC به اوج ۶۹,۰۰۰ دلار به محدوده ۸۴ رسیده بود. البته رکورد شاخص ترس و طمع (محدوده ۹۵) در فوریه ۲۰۲۱ (بهمن ۱۳۹۹) به دست آمده بود.

شاخص ترس و طمع – منبع: Alternative.me

کریپتو تونی در این باره گفته است:

ما هنوز با سقف بازار فاصله داریم. اگر شاخص ترس و طمع به ناحیه طمع شدید برسد، بعضی از پوزیشن‌های معاملاتیم را می‌بندم. با این حال، قبل از آن قیمت اتریوم هم باید رشد کند.

توییت کریپتو تونی
توییت کریپتو تونی – منبع: پلتفرم اکس

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا