تحلیل فاندامنتال

سقوط احتمالی تتر و صرافی بیتفینکس (!؟)؛ این اتفاق چه تاثیری روی بازار کریپتو دارد؟

با توجه به اخباری که طی هفته گذشته در مورد صرافی بیتفینکس و استیبل کوین تتر (USDT)  بیرون آمده است، به نظر می‌رسد این صرافی روزهای خوبی را پشت سر نمی‌‌گذارد. هفته گذشته اداره دادستانی کل نیویورک اعلام کرد که در حال بررسی شرکت iFinex Inc می باشد که در حقیقت مادر شرکت های Bitfinex و تتر است. در اعلامیه ای ذکر شده، دادستان کل، این صرافی ارز دیجیتال را متهم به از دست دادن ۸۵۰ میلیون دلار و استفاده از ذخیره تتر برای پوشش این کمبود کرد، ذخیره ای که باید پشتوانه دلاری استیبل کوین تتر باشد.

در پی این اخبار منفی، در طی هفته گذشته کاربران زیادی به دلیل ترس از آینده این صرافی، اقدام به خروج دارایی های خود از این صرافی کرده اند، اما از آنجاکه بنا به گفته بیتفینکس مبلغ زیادی از دارایی های این شرکت در حساب های بانکی در آمریکا، لهستان و پرتغال توسط مقامات مسدود شده اند، نقدینگی کافی برای پرداخت فیات به کاربران وجود ندارد، بنابراین این افراد مجبورند برای خروج سرمایه خود، دارایی های فیاتی خود در صرافی را به بیت کوین و ارزهای دیجیتال دیگر تبدیل کنند و از این طریق دارایی های خود را از این صرافی خارج کنند. بنابراین در نتیجه افزایش شدید درخواست خرید بیت کوین در بیتفینکس، قیمت آن در این صرافی بسیار بیشتر از سایر صرافی ها شده است. در زمان نگارش این مقاله قیمت بیت کوین در صرافی بیتفینکس ۵۹۸۶ دلار است، در حالی که در صرافی بایننس با قیمت ۵۶۸۶ دلار معامله می‌شود.

همچنین امروز معروفترین وبسایت رصد ارزهای دیجیتال یعنی Coinmarketcap اعلام کرد که از این پس قیمت‌های معاملاتی در صرافی بیتفینکس را در محاسبه قیمت بیت کوین لحاظ نخواهد کرد. دلیل این امر اختلاف قیمت زیاد با سایر صرافی ها اعلام شده است.

آيا بیتفینکس می‌تواند این شرایط را پشت سر بگذارد؟

بیتفینکس

این اولین بار نیست که بیتفینکس با یک شرایط بحرانی روبرو می‌شود، در سال ۲۰۱۶ در نتیجه هک کیف پول های چند امضایی این صرافی، ۱۲۰۰۰۰ بیت کوین متعلق به کاربرانش به ارزش ۷۲ میلیون دلار به سرقت رفتند. بیتفینکس برای جبران این خسارت، توکن BFX را منتشر کرد و آن را به کاربران زیان دیده اش داد و توانست از سقوط نجات یابد. اما این بار که بیتفینکس در نتیجه استفاده از ذخایر دلاری پشتوانه استیبل کوین تتر برای پوشاندن ضرر ۸۵۰ میلیون دلاریش، به دردسری تازه دچار شده، راهکاری دیگر برای عبور از این شرایط در نظر گرفته است.

برگزاری IEO یک میلیارد دلاری!

به نظر می‌رسد بیتفینکس قصد دارد هرچه زودتر برای عرضه توکن صرافی محور خود (Leo) که قرار است کاربردهایی مشابه توکن BNB صرافی بایننس داشته باشد، یک IEO (عرضه اولیه صرافی) به ارزش تقریبی یک میلیارد دلار برگزار کند. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان دلیل برگزاری این IEO را تامین نقدینگی مورد نیاز این صرافی و راه برون رفتی از شرایط فعلی می‌دانند. اما باید دید که آیا کسی تمایل به سرمایه گذاری روی توکن یک صرافی در حال سقوط و تا حدودی بدنام را دارد یا خیر و آیا این IEO میتواند یکبار دیگر این صرافی را از سقوط نجات دهد؟

گره خوردن سرنوشت تتر و بیتفینکس

بیتفینکس

تتر (USDT) در حال حاضر با مارکت کپ ۲.۷ میلیارد دلار، بزرگترین استیبل کوین بازار به شمار می‌رود. همانطور که گفته شد تتر و صرافی بیتفینکس (‌Bitfinex)‌ هر دو متعلق به شرکتی به نام iFinex هستند. در سال گذشته صرافی بیتفینکس متهم به دستکاری گسترده بازار از طریق تتر گردید و اعلام شد که یکی از عوامل افزایش شدید قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷ همین دستکاری قیمت توسط بیتفینکس با استفاده از تتر و ایجاد تقاضای کاذب برای آن بوده است. تتر در ابتدا ادعا می کرد که تمام توکن‌های USDT منتشر شده دارای پشتوانه یک به یک با دلار ذخیره شده در حساب های بانکی این شرکت است، اما بعد ازمدتی این ادعا از روی وبسایت تتر حذف شد. تحقیقات صورت گرفته حاکی از آنند که تنها ۷۴ درصد توکن های تتر دارای پشتوانه دلاری هستند.

اگرچه بیتفینکس و تتر تا به حال توانسته‌اند از این رسوایی های پی در پی جان سالم به در برند. اما باید دید که این بار هم با توجه به شرایط پیش آمده موفق به انجام این کار می‌شوند؟ چیزی که مشخص است این است که در صورتیکه بیتفینکس نتواند از پس این شرایط برآید به احتمال زیاد تتر را هم با خود به پایین خواهد کشید.

شباهت شرایط فعلی بیتفینکس با صرافی Mt.Gox در سال ۲۰۱۴

بیتفینکس

Mt.Gox بزرگترین صرافی بیت کوین در سال ۲۰۱۴ بود که ۷۰ درصد معاملات بیت کوین در آن زمان را پوشش می‌داد و به علت سرقت ۸۵۰ هزار بیت کوین از آن ورشکست شد. بسیاری از کارشناسان و یوتیوبرهای شناخنه شده ای همچون Ivanontech و TheCryptoLark معتقدند که بیتفینکس در حال حاضر شباهت های بسیاری با صرافی Mt.Gox پیش از ورشکست شدن کامل دارد. مثلا Mt.Gox هم در زمانی که با مشکل تامین نقدینگی مواجه شد، همانند بیتفینکس ادعا می‌کرد که مشکل از سوی بانک های سنتی است که حساب های آن ها را مسدود کرده است و یا غیر فعال کردن امکان برداشت فیاتی از حساب های Mt.Gox پیش از تعطیلی کامل آن صورت گرفت. خبر ورشکستگی Mt.gox در سال ۲۰۱۴ تاثیر شدیدی بر قیمت بیت کوین گذاشت و کل بازار را برای مدتی طولانی با رکود مواجه کرد.

اگرچه بیتفینکس به لحاظ حجم مبادلات به هیچ وجه قابل مقایسه با Mt.Gox در سال ۲۰۱۴ نیست و این صرافی در حال حاضر بنا به آمار سایت Coinmarketcap در جایگاه ۴۵ بزرگترین صرافی های کریپتو قرار دارد، اما با توجه به وابستگی بیتفینکس و تتر که اکنون بزرگترین  استیبل کوین بازار است، سقوط احتمالی صرافی Bitfinex، تتر را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد و این امر در صورت وقوع می‌تواند تاثیر شدیدی بر کل بازار بگزارد. تاثیری که در حال حاضر هیچکس قادر به پیش بینی ابعاد آن نیست.

هشدار

با توجه شباهت هایی که اتفاقات تتر و صرافی بیتفینکس با ورشکسته شدن صرافی Mt.Gox دارد و برای جلوگیری از ضرر و زیان احتمالی؛ حتما در نگهداری تتر و استفاده از صرافی بیتفینکس احتیاط لازم را انجام دهید و اخبار مربوطه را دنبال کنید تا در صورت اتفاق ناگهانی؛ توانایی مدیریت سرمایه خود را داشته باشید.

این مقاله صرفا نقد و بررسی تتر و بیتفینکس است و توصیه یا پیشنهاد سرمایه گذاری یا عدم آن را شامل نمیشود. تصمیم گیری براساس آن به عهده کاربر می باشد.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا