متوسط مقالات عمومی

آیا توسعه دهندگان ارزهای دیجیتال در تعیین قیمت آن دست دارند؟

با روند نزولی اخیر در بازارهای ارز دیجیتال، بد نیست اگر به عقب برگردید و چیزهایی غیر از قیمت را هم ببینید. قیمت ارزهای دیجیتال چگونه شکل می‌گیرد؟ این قیمت از کجا سرچشمه می‌گیرد؟ آیا توسعه دهندگان ارزهای دیجیتال در قیمت‌گذاری اثر گذارند؟ با رجوع به منبع یعنی توسعه‌دهندگانی که این سیستم‌ها و شبکه‌ها را ایجاد می‌کنند، می‌توانیم چیزهای زیادی در مورد رمزارزها بیاموزیم. فعالیت توسعه‌دهنده در اکوسیستم ارز دیجیتال، مطالب زیادی در مورد پتانسیل سرمایه‌گذاری روی دارایی‌های مختلف به ما می‌گوید. با میهن بلاکچین همراه باشید تا با نقش توسعه‌دهندگان ارزهای دیجیتال در تعیین قیمت‌ها آشنا شوید.

نقش توسعه دهندگان ارزهای دیجیتال در تعیین قیمت‌ها

نقش توسعه‌دهندگان ارز دیجیتال

توسعه‌دهندگان ارز دیجیتال در نهایت به دنبال نفع خود هستند و به جایی خواهند رفت که بهترین انگیزه را داشته باشند. گرچه این اصل همیشه به قیمت پروتکلی که بر روی آن کار می‌کنند مرتبط نیست، اما اگر توسعه‌دهنده‌ای فکر کند که پروژه‌ای به شکست ختم می‌شود، در آن مشغول نمی‌شود.. چند هفته پیش، Electric Capital گزارشی از فعالیت توسعه‌دهندگان در سراسر شبکه‌های لایه یک ارزهای دیجیتال منتشر کرد. می‌خواهیم بررسی کنیم که چه ارتباطی میان قیمت و فعالیت توسعه‌دهندگان وجود دارد و چگونه می‌تواند به ما در پیش‌بینی موفقیت (یا شکست) دارایی‌های کریپتویی مختلف در طول زمان کمک کند.

رشد توسعه دهندگان ارز دیجیتال

استعدادها در سال گذشته به سمت ارزهای دیجیتال و Web3 هجوم آورده‌اند، به طوری که بیش از ۳۴٬۰۰۰ توسعه‌دهنده در سال ۲۰۲۱ به تازگی وارد دنیای ارز دیجیتال شده‌اند. چرا این موضوع اهمیت دارد؟ توسعه‌دهندگان محصولاتی می‌سازند، مصرف‌کنندگان از آن محصولات برای ایجاد درآمد استفاده می‌کنند، ایجاد درآمد برای سرمایه‌گذاران سود ایجاد می‌کند، سپس سرمایه‌گذاران بیشتری پیدا می‌شوند، دوباره محصولات بیشتری توسط توسعه‌دهندگان ساخته می‌شوند، بعد مصرف‌کنندگان بیشتر می‌شوند، بعد همین چرخه ادامه می‌یابد. حالا متوجه قضیه شدید؟

در برخی سطوح، فعالیت توسعه‌دهندگان ارز دیجیتال، فعالیت اصلی مرتبط با رشد اکوسیستم ارز دیجیتال است؛ بدون وجود توسعه‌دهندگانی منحصر به فرد و با استعداد در این فضا که به کار توسعه مشغول هستند، هیچ چیز ارزشمندی برای سرمایه‌گذاری وجود نخواهد داشت. این واقعیت که ارز دیجیتال به سرعت رشد کرده و دچار تغییرات می‌شود، به دلیل استعدادهایی است که می‌تواند به خود جذب کند؛ بنابراین، به طور پیش‌فرض، اکوسیستم‌هایی که خلاق‌ترین استعدادها را جذب می‌کنند، موفق‌ترین اکوسیستم‌ها خواهند بود.

فعالیت توسعه دهنده و ارزش بازار

همانطور که انتظار می‌رفت، فعالیت توسعه‌دهندگان رابطه مثبتی با کل سرمایه بازار کریپتو دارد. از آنجایی که ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال در اواخر سال ۲۰۱۷ به اوج خود رسید، تعداد توسعه‌دهندگان فعال ماهانه برای یک سال کامل به رشد خود ادامه داد. دو سال پس از اوج، با وجود اینکه بازارها تقریبا ۸۰ درصد از ارزش خود را از دست دادند، تعداد توسعه‌دهندگان ثابت بود. بنابراین، هرچند این یک شاخص با وقفه زمانی است، اما توسعه‌دهندگان تا حد زیادی به این موضوع پایبند هستند. اکثر سازندگانی که وارد این کار می‌شوند به این فناوری باور بلندمدت دارند.

توسعه دهندگان ارز دیجیتال و ارزش وب ۳
منبع: cryptopragmatist

امروزه، با اصلاح ارزش بازار ارزهای دیجیتال، شاهد کاهش رشد توسعه‌دهندگان فعال در سال ۲۰۲۲ هستیم. در حالی که ورود توسعه‌دهندگان جدیدی که به دنیای ارز دیجیتال وارد می‌شوند برای بازار خوب است. البته این نیز یک شاخص با وقفه زمانی است. استخدام توسعه‌دهندگان جدید بیشتر از آن‌که منعکس‌کننده قیمت ارزهای دیجیتال در آینده باشد، روند گذشته را نشان می‌دهد.

ارجاع متقابل به مقدار dApps (برنامه‌های غیرمتمرکز) ساخته شده در شبکه اتریوم با داده‌های قیمت ارز دیجیتال و رشد توسعه‌دهندگان، نکات جالبی را نیز ارائه می‌کند.

نمودارتعداد دپ‌های جدید به‌صورت ماهانه
منبع: cryptopragmatist

افزایش تعداد توسعه‌دهندگان در اواخر سال ۲۰۱۷، باعث ایجاد یک جهش عظیم در ساخت DApp ها در سال ۲۰۱۸ شد. اگر این نسل از توسعه‌دهندگان وب ۳ در اکوسیستم باقی بمانند، می‌تواند انتظار داشت که محصول‌های بیشتری را در سال ۲۰۲۲ ببینیم.

بسیاری از پروژه‌های ساخته شده در آن بازه زمانی در چند سال اخیر به طور قابل‌توجهی موفق شده‌اند. dYdX ،Ren، Synthetix و AAVE همگی نمونه‌های خوبی از این پروژه‌ها هستند. با ورود توسعه‌دهندگان بیشتری به این فضا برای ساخت محصولات نوآورانه، پروتکل‌های موفق بیشتری ظاهر می‌شوند. به تلاش ادامه دهید، زیرا بازارهای نزولی (خرسی) از تیم‌های قوی و سرمایه‌گذاران صبور برنده می‌سازد.

توسعه‌دهندگان در چه پروژه‌هایی مشغول هستند؟

۲۰۰ پروژه برتر ارز دیجیتال (و همچنین پروژه های کوچکتر) رشد گسترده توسعه‌دهندگان ارز دیجیتال را در مقایسه با اتریوم و بیت کوین در دوره‌های اوج بازار تجربه کرده‌اند. اگرچه بیش از ۲۰ درصد از توسعه‌دهندگان جدید به اکوسیستم اتریوم می‌پیوندند، بسیاری از توسعه‌دهندگان در حال ایجاد اکوسیستم‌های جدید برای پروژه‌های جدید هستند.

تعداد توسعه دهندگان ارز دیجیتال در ۲۰۰ پروژه برتر
منبع: cryptopragmatist

اما وقتی بازارها نزولی می‌شوند، رشد این دسته‌ها کند می‌شود و توسعه‌دهندگان از پروژه‌های کوچک‌تر به بیت کوین و اتریوم برمی‌گردند. احتمالا منطقی است که فرض کنیم این پروتکل‌ها بستری پایدارتر و طولانی‌مدت را برای توسعه فراهم می‌کنند؛ بنابراین در حالی که شرایط صعودی (گاوی) نوآوری را تقویت می‌کند، شرایط نزولی (خرسی) قدرت بیت کوین و اتریوم را تقویت می‌کند.

۲۰۰ پروژه برتر از سال ۲۰۱۶
منبع: cryptopragmatist

این روند برای اتریوم بسیار صعودی به نظر می‌رسد. حتی زمانی که شاهد رشد ارزش بازار و استفاده آلتکوین‌های لایه یک هستیم، ثبات کاربران و عملکردهای اساسی که اتریوم ارائه می‌کند برای توسعه‌دهندگانی که پروژه‌های جدید را راه‌اندازی می‌کنند، سودمند است.

مسلما، بسیاری از پروژه‌های سال ۲۰۱۸ یا قبل از آن که به بیت کوین یا اتریوم مرتبط نبودند، با شکست مواجه شدند. اگر توسعه‌دهندگان به کار روی زنجیره‌های مختلف در شرایط رکود ادامه دهند، می‌تواند خبر خوبی برای شبکه‌های جایگزین لایه اول باشد. اما اگر دیدیم که توسعه‌دهندگان به اتریوم و بیت کوین بازگشتند، می‌تواند به این معنی باشد که پروتکل‌های کوچک‌تر عمر محدودی دارند.

توسعه و مشوق‌ها

نقش مشوق‌ها در فعالیت توسعه‌دهندگان

رونق عرضه اولیه کوین (ICO) در ۲۰۱۷- ۲۰۱۸ تصمیمات سرمایه‌گذاری ناسالمی را به دنبال داشت. اگر تیمی می‌توانست در مورد ایده‌ای پیشگامانه در وایت پیپر بنویسد و راهی برای خرید توکن خود ارائه دهد، تقریبا تضمینی برای تامین سرمایه بود.

بیایید مثال TravelBlock را در نظر بگیریم؛ پلتفرمی امیدوارکننده که آماده دموکراتیک کردن سفر با استفاده از بلاک چین بود. این پلتفرم با جمع‌آوری بیش از ۳۰ میلیون دلار در ICO خود، این سرمایه را قبل از به تمام شدن، برای عملیات و توسعه تیم استفاده کرد. پروژه‌های بی‌شمار دیگری در آن دوران قبل از تمام شدن بودجه پا به عرصه وجود گذاشتند (یا فقط کلاهبرداری آشکاری بودند).

اکنون VCها و گروه‌های سرمایه‌گذاری به این فضا آمده‌اند. در حالی که برخی از کاربران DeFi این حرکت را منفی می‌دانند، این افراد به اصطلاح «گردن گلفت» سرمایه بسیار زیادی را برای پروژه‌ها فراهم می‌کنند. این روند، حتی اگر پروتکل چندان درآمدزا هم نباشد، مسیر طولانی‌تری برای تقویت عملیات ایجاد می‌کند. سرمایه‌گذاری به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که با وجود شرایط نامناسب بازار به توسعه برنامه‌های خود ادامه دهند.

آوالانچ یک مثال خوب است. سال گذشته، بنیاد آوالانچ صندوقی به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای تحریک رشد و توسعه در سراسر شبکه خود راه‌اندازی کرد. تریدر جو (Trader Joe)، یکی از برترین دکس‌های آوالانچ، ۲۰ میلیون دلار تشویقی برای سرعت بخشیدن به رشد کاربران دریافت کرد و DeFi را به عنوان یکی از موارد استفاده اصلی برای شبکه معرفی کرد. سرمایه به تسهیل پذیرش کمک می‌کند.

نقش وجوه تشویقی در فعالیت توسعه دهندگان ارز دیجیتال

وجوه تشویقی برای دکس‌ها جهت ایجاد انگیزه پذیرش و نقدینگی داخلی استفاده می‌شود. این کار به نوبه خود، کاربران بیشتری را به ارمغان می‌آورد و در نتیجه رشد پروتکل جدیدی آغاز می‌شود.

تاکنون، این روش در بوت استرپ فعالیت شبکه به خوبی عمل کرده است. نمودار زیر فعالیت توسعه‌دهندگان را در پروتکل‌های مختلف لایه اول نشان می‌دهد. سولانا، با بودجه قابل توجهی از VCها، یکی از نمونه‌های فعالیت بالای توسعه‌دهندگان ارز دیجیتال است که با بازده سرمایه‌گذاری بالا مرتبط است.

میزان فعالیت توسعه‌دهندگان در پروتکل‌های لایه اول
منبع: cryptopragmatist

با این حال، برخی از لایه‌های یک جایگزین، منابع سرمایه‌گذار برای پرداخت وجوه تشویقی به توسعه‌دهندگان را ندارند. بدون این کاتالیزور برای رشد کاربر، پروتکل‌های آنها ممکن است برای ایجاد پذیرش پایدار با مشکل مواجه شوند. اگر مشوق‌ها وجود نداشته باشند یا تمام شوند، این توسعه‌دهندگان ممکن است به برنامه‌سازی روی شبکه اتریوم برگردند، جایی که کاربران فراوان و ثابتی دارد.

به این ترتیب، بازارهای خرسی موفقیت پروتکل‌های قدیمی (ETH و BTC) را تقویت می‌کنند، در حالی که بازارهای گاوی انگیزه پروژه‌های کوچکتر و باانگیزه‌تر را فراهم می‌کنند. بنابراین مراقب فعالیت‌های توسعه دهنده و نوآوری آن باشید که با وجود شرایط نزولی ادامه داشته باشد؛ این امر ممکن است نشانه پروتکلی باشد که می‌تواند بازار نزولی را پشت سر بگذارد.

ظهور ارزش فاندامنتال

در حالی که سال ۲۰۱۷ ایده‌های جالبی را با بلاک چین ترکیب کرد، نقطه ضعف آن فقدان ارزش فاندامنتال یا بنیادی بود. اما اکنون، ارزهای دیجیتال، به ویژه اکوسیستم‌های DeFi، اقتصادهای پیچیده‌ای را با مدل‌های درآمدی داخلی در مورد استقراض، وام دادن، مبادله دارایی‌ها و موارد دیگر ایجاد می‌کنند.

در حالی که اقتصادهای کریپتویی در گذشته مبتنی بر ایده‌ها بودند، اقتصادهای کریپتویی امروزی مبتنی بر جریان سرمایه و ایجاد ارزش هستند. نمودار زیر نشان می‌دهد که این درآمدها چقدر می‌توانند معنادار باشند. این کسب‌وکارها نه تنها در حوزه کریپتو مهم هستند، بلکه با استارت‌آپ‌های مشابه در صنایع رایج رقابت می‌کنند.

پروژه‌هایی با بیشترین درآمد
منبع: cryptopragmatist

مهم است توجه داشته باشیم که هنوز در مراحل اولیه قرار داریم. کمتر از ۱۰۰۰ توسعه‌دهنده تمام‌وقت مسئول بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ارزش کل قفل شده در قراردادهای هوشمند هستند و توسعه‌دهندگان ارز دیجیتال کمتر از ۰.۱٪ از ۲۶.۸ میلیون توسعه‌دهنده نرم‌افزار را در سراسر جهان تشکیل می‌دهند. ارز دیجیتال قدرت ذهن و سرمایه را قادر می‌سازد تا از روش‌هایی استفاده کند که قبلا ندیده‌ایم و دیدنش (حتی در شرایط خرسی) هیجان‌انگیز است.

نکات مهم پایانی

در بازارهای صعودی، قیمت ارز دیجیتال حرف اول را می‌زند. هیچ کس به نوآوری‌های رخ داده اهمیت نمی‌دهد، تنها چیزی که اهمیت دارد این است که آیا قیمت بالا می‌رود یا خیر. با این حال، در طول بازارهای نزولی، می‌توانید در مورد پروژه‌های اساسی، اهمیت آن‌ها و محصولاتی که بنیان‌گذاران آن‌ها ایجاد می‌کنند، تا حد امکان بررسی و مطالعه کنید. باور زمانی ایجاد می‌شود که ارزش بنیادی یک محصول را با وجود شرایط نامطلوب بازار درک کنید. با آرام شدن بازارها، انگشت خود را روی نبض توسعه نگه دارید. ببینید که توسعه دهندگان ارز دیجیتال چگونه ارزش بنیادی خلق می‌کنند. درک اینکه ارزش بنیادی از کجا می‌آید به شما به عنوان یک سرمایه‌گذار ارز دیجیتال کمک خوبی خواهد کرد.

منبع
cryptopragmatist

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا