شبکه Flare چیست؟ آشنایی با بلاکچین فلر و ارز دیجیتال FLR
یکی از مهمترین نقاط عطف تکنولوژی بلاکچین، دستیابی به تعامل و همکاری بین شبکهها است. در همین راستا شبکه فلر (Flare Network)، قرارداد هوشمند و امکان ارتباط بین شبکهای را برای زنجیرههایی که فاقد آن هستند، فراهم میکند. ریپل یکی از شبکههایی است که از زیرساختهای فلر استفاده میکند. به لطف این شبکه، هولدرهای XRP میتوانند به اپلیکیشنهای غیرمتمرکز و امور مالی غیرمتمرکز دسترسی داشته باشند. در این مطلب به این میپردازیم که شبکه Flare چیست، چطور کار میکند، چه سرویسهایی ارائه میدهد، ارز دیجیتال FLR چیست و در ادامه نقشه راه، تیم توسعهدهنده، سرمایهگذاران و نحوه خرید، فروش و کیف پولهای رمزارز فلر را بررسی میکنیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.
نکات مهم مطلب: 🛑 فلر (Flare) یک بلاکچین لایه یک و سازگار با ماشین مجازی اتریوم است و از مکانیسم گواه اثبات سهام استفاده میکند. 🛑 این بلاکچین به منظور تعامل میان شبکههای بلاکچینی طراحی شده است. 🛑 هدف اصلی Flare ایجاد دسترسی غیرمتمرکز به دادههای یکپارچه از طریق سایر زنجیرهها و سراسر اینترنت است. |
شبکه Flare چیست؟
شبکه فلر (Flare Network) یک بلاکچین لایه ۱ مشابه اتریوم است. با این تفاوت که عملکرد دادهبرداری یا دریافت داده (Data acquisition) را هم به سیستم خود افزوده است. به فرآیند دریافت و جمعآوردی داده از یک یا چند منبع که در حال اندازهگیری شرایط محیط پیرامون هستند، دادهبرداری گفته میشود. این بلاکچین به منظور تعامل میان شبکههای بلاکچینی طراحی شده است و با ماشین مجازی اتریوم سازگاری دارد. هدف اصلی Flare ایجاد دسترسی غیرمتمرکز به دادههای یکپارچه از طریق سایر زنجیرهها و سراسر اینترنت است. این شبکه از مکانیسم گواه اثبات سهام (PoS) بهره میبرد. کوین بومی شبکه فلر، FLR است. پروژه فلر در سال ۲۰۱۹ راهاندازی شد. با این حال، ارز دیجیتال FLR دو سال بعد و در ژانویه ۲۰۲۳ به بازار عرضه شد. از ویژگیهای فلر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دسترسی امن و مطمئن اپلیکیشنها به اطلاعات روی بلاکچینهای دیگر و سایر منابع (اینترنت)
- ارائه قیمتهای قابل اطمینان
- قراردادهای هوشمند مقیاسپذیر و مبتنیبر EVM
- سریع، کارمزد پایین و دوستدار محیط زیست
شبکه Flare چطور کار میکند؟
همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم فلر یک بلاکچین لایه یک و مبتنی بر گواه اثبات سهام است که از ماشین مجازی اتریوم برای پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و میزبانی اپلیکیشنهای غیرمتمرکز استفاده میکند. این پلتفرم از دو پروتکل برای تسهیل تعامل میان بلاکچینها استفاده میکند؛ پروتکل اتصالدهنده وضعیت و اوراکل سری زمانی فلر. در ادامه عملکرد و اجزای این دو پروتکل را بررسی میکنیم.
پروتکل اتصالدهنده وضعیت
پروتکل اتصالدهنده وضعیت (State Connector) امکان ساخت اپلیکیشنهای کراس چین و مالتی چین را فراهم میکند. همچنین امکان اجماع در زمینه اطلاعاتی که از اینترنت و خارج از بلاکچین میآیند را فراهم میکند. این پروتکل از دو ابزار زیر برای رسیدن به این هدف استفاده میکند:
- Request-commit-reveal (RCR) protocol
طبق این پروتکل کاربران میتوانند اطلاعات را از بلاکچینهای دیگر درخواست کنند. این درخواست توسط کاربرانی که به آنها فراهمکنندگان گواه (Attestation providers) گفته میشود، تایید میشود. این کاربران با استفاده از یک ابزار رمزنگاریشده که به آن درخت مرکل گفته میشود، گواه یا اثبات را فراهم میکنند.
- Branching protocol
پس از اینکه داده توسط پروتکل RCR درخواست و تایید شد، این پروتکل بررسی میکند که آیا بیش از ۵۰ درصد نودهای فراهمکننده، موافق چنین تاییدی هستند یا خیر. این پروتکل به غیرمتمرکزسازی فرآیند دادهبرداری یا دریافت داده (Data acquisition) کمک میکند.
از طریق این فرآیند، دادههای موجود در سایر بلاکچینها مانند تراکنشها و اطلاعات داراییهای موجود در کیف پولهای خاص به فلر ارسال و بازآفرینی میشوند تا برای اپلیکیشنهای غیرمتمرکز شبکههای دیگر قابل استفاده باشند.
اوراکل سری زمانی فلر
یکی از چالشهای کار با دادههای بلاکچینی این است که تعامل با دادههای خارج از زنجیرهای بدون ایراد نیست. بنابراین باید بهمنظور جمعآوری دادهها از خارج از شبکه از اوراکل استفاده کنیم. این ابزارها اطلاعات را از منابع مختلف خارجی دریافت و به بلاکچین وارد میکنند. فلر از اوراکل سری زمانی فلر یا Flare Time Series Oracle (به اختصار FTSO) استفاده میکند. این اوراکل مجموعهای از نودهای فراهمکننده داده (Data providers) است که مسئول فراهمسازی داده بهصورت آنچین هستند.
فراهمآوردندگان داده باید ارز FLR را استیک کنند. سایر هولدرهای FLR هم میتوانند رمزارزهای خود را روی این نودها تفویض یا دلیگیت (Delegate) کنند. فراهمآورندگان داده و دلیگیتورها با توجه به میزان صحت داده، پاداش دریافت میکنند.
سرویسهای شبکه فلر
از محصولات شبکه Flare باید به F-Assets و Layer Cake اشاره کرد. F-Assets روشی است که شبکهها میتوانند دارایی بومی خود را از طریق یک سیستم وثیقهمحور به بلاکچین فلر ارسال کنند. بدین صورت داراییهای بومی در شبکه فلر و سایر زنجیرهها قابل استفاده خواهد بود. Layer Cake هم یک سیستم پیشرفته برای افزایش سرعت و مقیاسپذیری در بریج یا انتقال بین قراردادهای هوشمند مختلف است.
- شبکه Songbird: سانگبرد، شبکه قناری (Canary Network) بلاکچین فلر است. به شبکههای آزمایشی، شبکه قناری گفته میشود. ویژگیهای جدید پیش از استقرار روی شبکه اصلی در شبکه قناری تست میشوند. شبکه سانگبرد توکن خود را با نماد SGB دارد.
- FlareMetrics: آمار و ارقام عملکرد نودهای فراهمکننده داده و پروتکل FTSO را نمایش میدهد.
- FlareDashboard: توسط اعضای کامیونیتی توسعه یافته و اطلاعات فراهمکنندگان داده را نمایش میدهد.
- Flare.Builders: کاتالوگی از پروژههای مختلف ساختهشده روی فلر است.
ارز دیجیتال FLR چیست؟
کوین بومی شبکه فلر، با نماد FLR شناخته میشود. ارز دیجتال فلر به منظور انگیزهبخشی به نودهای اوراکل، وثیقهگذاری در اپلکیشنهای ثالث، مشارکت در فرآیندهای حاکمیتی، تامین امنیت شبکه از طریق استیکینگ و پرداخت کارمزد شبکه کاربرد دارد. ۱۰۰ میلیارد توکن FLR وجود دارد. ۵۸.۳ درصد از این مقدار به کامیونیتی فلر ایردراپ شده است. حدود ۱۹.۲ درصد به تیم توسعه و مشاوران و ۲۲.۵ درصد به شرکتها و صندوقهای همکار فلر اختصاص یافته است.
به گزارش میهن بلاکچین ۱۲,۴۹۸,۵۳۵,۲۸۷.۶۴ واحد FLR در گردش است. در تاریخ ۱۹ فرودین ۱۴۰۲ ارزش کل بازار کوین فلر ۴۳۵,۸۲۳,۲۱۶ دلار و حجم معاملات ۲۴ ساعته آن ۶,۲۸۹,۸۵۵ دلار است. قیمت Flare هماکنون ۰.۰۳ دلار است. ارز دیجیتال FLR در تاریخ ۲۰ دی ۱۴۰۱ با بیشترین قیمت ۰.۱۵ دلار و در تاریخ ۲۰ دی ۱۴۰۱ با کمترین قیمت ۰.۰۲ دلار معامله شده است.
رمزارز فلر در سال ۲۰۲۳ با قیمت ۰.۰۴ به بازار عرضه شد. این ارز دیجیتال به عنوان یک توکن ضد تورمی طراحی شده است و از طریق پروتکل FTSO عرضه میشود. نرخ اولیه تورم سالانه برای این رمزارز روی ۱۰ درصد تنظیم شده است.
نقشه راه پروژه فلر
از مهمترین نقاط عطف در نقشه راه فلر باید به استقرار State Connector و راهاندازی شبکه فلر در جولای ۲۰۲۲ اشاره کرد. ساخت بنیاد فلر (Flare Foundation) هم یکی از اجزای نقشه راه فلر است. بنیاد فلر یک سازمان غیر انتفاعی است که مسئولیتهایی همچون تحقیق و توسعه، همکاریها، آموزش، سرمایهگذاری، کمک هزینهها و تبلیغات را برعهده خواهد گرفت. در تصویر بالا میتوانید مهمترین رویدادهای پروژه فلر را مشاهده کنید.
- راهاندازی شبکه اصلی و توزیع ۱۵ درصد توکنهای فلر
- آپدیت پروپوزال حاکمیتی در زمینه توزیع توکن
- انتشار نسخه A سیستم FAsset
- راهاندازی بریج سانگبرد
- راهاندازی اولیه بریج LayerCake
- ارتقای عملکرد FTSO
- انتشار نسخه B سیستم FAsset
- راهاندازی نسخه دوم بریج LayerCake
معرفی تیم پروژه فلر
هوگو فیلیون (Hugo Philion) بنیانگذار و مدیرعامل پروژه است. او در زمینه مدیریت پرتفولیو تجربه دارد و ارشد خود را در رشته یادگیری ماشین از دانشگاه UCL دریافت کرده است. دومین بنیانگذار پروژه فلر شان روان (Sean Rowan) نام دارد. او نیز مدرک ارشد خود را در رشته یادگیری ماشین از دانشگاه UCL دریافت کرده است. او از سال ۲۰۱۵ روی پروژههای بلاکچینی متعددی کار میکند. شان روان هماکنون در سمت مدیر ارشد فناوری فلر فعالیت میکند. دکتر نایری اوشر (Dr. Nairi Usher) سومین همبنیانگذار پروژه فلر است. او هماکنون به عنوان محقق ارشد در پروژه فلر کار میکند. دکتر اوشر ارشد فیزیک و دکترای محاسبات کوانتومی از دانشگاه UCL دارد.
همکاریها و سرمایهگذاران پروژه فلر
پروژه فلر در فوریه ۲۰۲۲ همکاری خود را با Ola Finance اعلام کرد. این پلتفرم که سیستمهای وامدهی سفارشیشده را ارائه میدهد. این همکاری در راستای طراحی پلتفرم لندینگ در بستر شبکه فلر صورت گرفته است.
بنیاد dweb و شبکه Flare در ماه مارس ۲۰۲۲ همکاری خود را اعلام کردند. بنیاد dWeb یک سازمان غیر انتفاعی است که به دنبال ایجاد آینده دیجیتالی رایگان، متنباز و مقاوم در برابر سانسور است. این همکاری بهمنظور ایجاد قرارداد هوشمند در بستر پروتکل هندشیک صورت گرفته است.
شبکه فلر طی ۳ دوره جذب سرمایه، ۱۱.۳ میلیون دلار از ۱۹ سرمایهگذار جذب کرده است. آخرین دوره جذب سرمایه Flare در جولای ۲۰۲۱ بوده است. از شرکتها و اشخاص سرمایهگذار در این پروژه میتوان به Gate Labs، Wave Digital Assets، Charlie Lee، CoinFund، دو کوان، ZB.COM و CFund اشاره کرد.
ارز دیجیتال FLR را از کجا بخریم؟
کوین فلر را میتوانید از صرافیهای متمرکز کوکوین، کراکن، بیت فینکس، گیت، هیوبی، OKX و MEXC و ال بنک بخرید. ارز دیجیتال FLR هنوز در صرافیهای غیرمتمرکز فهرست نشده است.
کیف پولهای مناسب رمزارز Flare
طبق اطلاعات سایت فلر امکان نگهداری کوین FLR در کیف پولهای OKX Wallet، کیف پول اتمیک، Bifrost Wallet، دی سنت، Fox Wallet، لجر، متامسک، ربی ولت و سیف پل وجود دارد.
پرسش و پاسخ (FAQ)
- شبکه Flare چیست؟
فلر (Flare) یک شبکه بلاکچینی لایه یک است که زیرساختهای ارتباطی را برای بلاکچینهای مختلف فراهم میکند. با کمک این شبکه، بلاکچینهایی مانند ریپل میتوانند به قراردادهای هوشمند و اپلیکیشنهای غیرمتمرکز دسترسی داشته باشند.
- ارز دیجیتال FLR چیست؟
کوین فلر (FLR) ارز بومی شبکه Flare است. از این رمزارز برای پرداخت کارمزد، مشارکت در فرآیندهای حاکمیتی، استیکینگ بهمنظور تامین امنیت و پاداشدهی به نودهای شبکه فلر استفاده میشود.
جمعبندی
شبکه فلر (Flare Network) یک بلاکچین لایه ۱ است که ارتباط میان بلاکچینهای مختلف را برقرار میکند. این امر از طریق پروتکلهای Flare State Connector و Flare Time-Series Oracle و ماشین مجازی اتریوم امکانپذیر است. این پروژه ارز بومی خود با نماد FLR را داشته که برای انگیزهبخشی به نودها، تامین امنیت شبکه، پرداخت کارمزد و رایگیری استفاده میشود. نظر شما درباره شبکه Flare چیست؟ چه آیندهای برای رمزارز FLR متصور هستید؟