پیشرفته کریپتو پدیا

اینفیورا چیست؟ آشنایی با ابزارهایی برای ارتباط بهتر با بلاک چین اتریوم

استفاده از بلاک چین‌ها مخصوصا اتریوم پردردسر و پیچیده است. آیا بهتر نبود چیزی وجود داشت که گردش در اینترنت غیرمتمرکز را اندکی آسانتر می‌کرد؟ در اینجاست که اینفیورا (Infura) به صحنه وارد می‌شود. اینفیورا این وعده را داده است که ایجاد و ساخت پروژه‌ها بر بستر اتریوم را آسان‌تر و سریع‌تر می‌کند. در این مقاله می‌خواهیم ببینیم اینفیورا چیست و آیا اینفیورا باعث می‌شود که اتریوم متمرکزتر شود؟ با میهن بلاکچین همراه باشید.

اینفیورا چیست؟

اینفورا چیست

اینفیورا مجموعه‌ای از ابزارهای مختلف برای تمام افراد است تا بتوانند برنامه‌هایی ایجاد کنند که به بلاک چین اتریوم متصل شوند. اینفیورا با بلاک چین اتریوم در تعامل است و از جانب کاربران خود، نودها را اجرا می‌کند.

اینفیورا توسط متامسک (MetaMask)، کریپتوکیتیز (CryptoKitties)، یوپورت (uPort) و ترافل (Truffle) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مایک گادسی (Mike Godsey) مدیر محصول اینفیورا گفته است:

اینفیورا ابزارهای ضروری برای شروع توسعه سریع برنامه‌ها بر بستر اتریوم را ارائه می‌دهد، بدون آنکه نیازی به اجرای زیرساخت پیچیده آن باشد.

چه مشکلاتی به دست اینفیورا حل می‌شوند؟

اینفیورا در صدد آسانتر کردن کار توسعه‌دهندگان است. مشکلات مهمی در این خصوص وجود دارد که عبارتند از:

  • ذخیره‌سازی اطلاعات بر بستر اتریوم بسیار گران است.
  • اتصال و ارتباط برقرار کردن با بلاک چین اتریوم پیچیده است.
  • همگام‌سازی (sync) با اتریوم به کندی صورت می‌گیرد. 
  • بلاک چین اتریوم از فضای بسیار زیادی استفاده می‌کند.

اینفیورا چه مزایایی دارد؟

مزایای مختص به اینفیورا عبارتند از:

  • سریع بودن: دسترسی به بلاک چین اتریوم بسیار سریعتر می‌شود.
  • مقیاس‌پذیری: با مدیریت نودها توسط Infura، توسعه‌دهندگان دیگر نگران محدودیت‌های زیرساختی نیستند.
  • ذخیره‌سازی اطلاعات: به جای آنکه اطلاعات را کاملا به صورت درون زنجیره‌ای ذخیره کرد، می‌توان جدا از زنجیره به ذخیره آنها پرداخت و فقط یک هش بر بستر بلاک چین ذخیره شود.

نقص‌ بالقوه اینفیورا چیست؟

بسیاری از برنامه‌های مبتنی بر اتریوم برای اتصال به این بلاک چین و انجام تراکنش برای کاربران خود، به Infura متکی هستند؛ اما اینفیورا یک سرویس متمرکز است و در نتیجه، در مقابل حملاتی که عملکرد آن را محدود می‌سازند آسیب‌پذیر بوده است و دولت‌ها و اشخاص و نهادهای ثالث می‌توانند از آن برای سانسور تراکنش‌ها استفاده کنند.

با افزایش تعداد سرویس‌هایی که از اینفیورا استفاده می‌کنند، بلاک چین اتریوم یک شرکت متمرکز نزدیک می‌شود. در این شرایط دیگر نمی‌توان گفت که بلاک چین اتریوم، غیرمتمرکز است.

کانسنسیس (ConsenSys) در این خصوص گفته است:

به طور میانگین روزانه ۶.۵ میلیارد درخواست JSON-RPC بر بستر شبکه اتریوم از طریق زیرساخت اینفیورا می‌گذرد. این موضوع باعث می‌شود که Infura به یکی از ستون‌های اصلی اکوسیستم اتریوم تبدیل شود.

دلیل وجود اینفیورا چیست؟

اینفیورا معتقد است که شرایط ایده‌آل برای تمام کاربران این است که خودشان میزبان نود خود باشند. هرچند فاصله بسیار زیادی تا تحقق این آرمان‌شهر وجود دارد. تا رسیدن به آن زمان، Infura در صدد ارائه سرویسی به جامعه اتریوم است تا تعامل و ورود به آن آسان‌تر شود.

مایکل ووهلر (Michael Wuehler) هم‌بنیان‌گذار اینفیورا گفته است:

هنگامی دنیا کاملا غیرمتمرکز خواهد شد که اتریوم در همه جا حضور داشته باشد و همه مردم میزبان نود خود باشند.

دسترسی به بلاک چین اتریوم با اینفیورا

دسترسی به بلاک چین اتریوم با اینفیورا

اینفیورا یک زیرساخت بک اند (back-end) مقیاس‌پذیر برای توسعه و ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز بر بستر بلاک چین اتریوم است. اینفیورا روشی برای اتصال به شبکه اتریوم است، بدون آنکه نیاز به اجرای نود کامل باشد. سرویس Infura توسط شرکت کانسنسیس ارائه می‌شود. رابط کاربری ساده‌تر برای ورود به اتریوم از طریق سرورهای آمازون کلود (Amazon Cloud) میزبانی می‌شود و رایج‌ترین روشی است که توسعه‌دهندگان برنامه‌های غیرمتمرکز برای اتصال به شبکه اتریوم استفاده می‌کنند.

اینفیورا مجموعه‌ای از نودهای کامل بر بستر شبکه اتریوم است که به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد تا از طریق رابط کاربری مختص به خود، به این نودها متصل شوند. بدین ترتیب، بخش چشم‌گیری از ترافیک برنامه‌های غیرمتمرکز به دلیل سهولت در استفاده، عدم پیش‌نیاز از جانب توسعه‌دهندگان برای اجرای نود کامل و نظارت و نگهداری مستمر Infura، از طریق این سرویس اجرا می‌شود.

ایده رفع نیاز به اجرای نود کامل در میان توسعه‌دهندگانی که می‌توانند تمرکز خود را به جای مدیریت اتصال نود کامل به شبکه، بیشتر بر روی سایر بخش‌های ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز بگذارند، بسیار رایج است. اینفیورا چندین ابزار توسعه، سندسازی و کلیدهای API را برای کار با اتریوم ارائه می‌دهد و حتی از طریق IPFS، ذخیره‌سازی توزیع‌شده را نیز امکان‌پذیر می‌سازد. درگاه IPFS اینفیورا یکی از ویژگی‌های مفید آن است و یکپارچگی IPFS با بلاک چین‌ها باید ادامه یابد تا استفاده از آن در بین توسعه‌دهندگان برنامه‌های غیرمتمرکز افزایش یابد.

اینفیورا رابط کاربری بسیار ساده‌ای برای ارزیابی معیارهای شبکه و هم‌چنین ابزاری ساده برای فهرست‌بندی قراردادهای هوشمندی ارائه می‌دهد که توسط برنامه‌های غیرمتمرکز استفاده می‌شوند. از مولفه‌های زیرساخت Infura می‌توان به بک‌اند ایجاد شده با کلاینت‌های گث (Geth) و پریتی و هم‌چنین میان‌افزار فریمن (Ferryman) برای ارتقا و بهبود صحت و اعتبار اتصال به بلاک چین اتریوم اشاره کرد.

بسیاری از توسعه‌دهندگان برنامه‌های غیرمتمرکز در مطالعه Fluence به اتصال و ثبات نود به عنوان مشکلاتی اشاره کرده‌اند که مستلزم چندین راهکار فنی است. استفاده از Infura می‌تواند به توسعه‌دهندگان کمک کند تا این نگرانی و دغدغه‌ها برطرف شود و اتصالی منسجم‌تر و مقیاس‌پذیرتر به اتریوم برقرار کنند. اما نکته منفی، وابستگی دائمی به لایه متمرکز برای اتصال به بلاک چین اتریوم است.

اینفیورا در میان توسعه‌دهندگان به شدت محبوب است و روزانه بیش از ۱۰ میلیارد درخواست کد مدیریت می‌کند و توسط برنامه‌های غیرمتمرکز برجسته‌ای نظیر متامسک، ترافل و 0X استفاده می‌شود. اینفیورا در خصوص تسریع توسعه بر بستر شبکه بسیار کارآمد است، اما نکته منفی آن، تسلطی است که در زمینه اتصال به شبکه اتریوم به دست آورده است. بدین دلیل، چندین پروژه بر روی جایگزینی لایه متمرکز کار می‌کنند.

نگرانی‌هایی در خصوص متمرکزسازی Infura

نگرانی‌های پیرامون متمرکزسازی از جانب اینفیورا از آنجا نشات می‌گیرد که سرورهای آمازون کلود میزبان Infura هستند. از آنجایی که اکثر برنامه‌های غیرمتمرکز نظیر متامسک برای اتصال به بلاک چین اتریوم به اینفیورا متکی هستند، این سرویس باعث ایجاد گلوگاه می‌شود. در نتیجه، اینفیورا نقطه ضعف مهم و مرکزی ایجاد می‌کند.

اگر اینفیورا از کار بیافتد، برای مثال اگر آمازون سرویس‌های خود را تعطیل کند یا سرورهای آمازون از کار بیافتند، برنامه‌های غیرمتمرکز که بر بستر اینفیورا اجرا می‌شوند همگی از کار می‌افتند زیرا دیگر اتصالی با شبکه اتریوم ندارند. هم‌چنین، آدرس آی‌پی‌ها و اطلاعات تراکنش کاربران برنامه‌های غیرمتمرکز را می‌توان رصد کرد. این موضوع، مسائل مرتبط با حریم خصوصی را ایجاد می‌کند.

رابط کاربری اینفیورا برای مدیریت اتصال به بلاک چین اتریوم باعث می‌شود که این سرویس به ابزاری کاربردی برای توسعه‌دهندگان تبدیل شود اما آنها را در خصوص اجرای نود کامل اتریوم بی‌تفاوت می‌کند. این موضوع منجر به کاهش غیرمتمرکزسازی شبکه می‌شود.  کلاینت‌های اتریوم به فضای ذخیره‌سازی نیاز دارند. در نتیجه، این امر باعث افزایش فضای مورد نیاز برای اجرای نود کامل می‌شود. 

مشکل فوق در مشوق‌های غیرمتقارن اجرای نودهای کامل برای توسعه‌دهندگان برنامه‌های غیرمتمرکز نهفته است. اینفیورا گزینه بسیار بهتر و مناسب‌تری در خصوص فرایند توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز ارائه می‌دهد، اما منجر به وابستگی به لایه‌ای می‌شود که مستعد پیامدهای منفی بلندمدت است.

به علاوه، نودهای کامل برخلاف ماینرها، پاداش بلاک دریافت نمی‌کنند؛ بنابراین، مشوق اصلی برای اجرای نودهای کامل از جانب کاربران می‌تواند مشارکت داوطلبانه در زمینه غیرمتمرکزسازی اتریوم و حریم خصوصی و امنیت بهتر باشد. هرچند، مشوق‌های کنونی برای کاربران در خصوص اجرای نود کامل، بهینه نیست؛ زیرا رشد مستمر بلاک چین در نهایت باعث می‌شود که بسیاری از رایانه‌های معمولی توان رقابت با کلاینت‌های نودهای کامل را نداشته باشند.

مفهوم کلی ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکزی که برای اتصال به لایه غیرمتمرکز به سرویس‌های متمرکز وابسته باشند نیز منطقی نیست. این مشکل کاملا مشهود است و چندین پروژه بر روی جایگزینی Infura با استفاده از مدل‌های تشویقی یا تبلیغ استفاده از کلاینت‌های سبک‌تر مشغول به کار هستند.

برنامه‌هایی برای موفقیت اینفیورا

چندین برنامه در شبکه اتریوم برای کاهش وابستگی به Infura در حال انجام است و حتی خود اینفیورا نیز در صدد کاهش وابستگی خود به آمازون بوده و در حال تامین بودجه چندین پروژه مرتبط با این موضوع است. اگرچه شاید این موضوع یک راهکار موقتی به نظر برسد، اما اینفیورا با انتقال به چندین سرویس کلود دیگر، در صدد گسترش ارائه‌دهندگان سرویس ابری و خارج شدن از انحصار آمازون کلود است.

سایر روش‌ها برای کنار گذاشتن اینفیورا به کاهش فضای مورد نیاز برای نودهای کامل یا تبلیغ استفاده از کلاینت‌های سبک‌تر برای توسعه‌دهندگان معطوف هستند. شرکت Parity Technologies که از شرکت‌های پیشرو در زمینه توسعه اتریوم است و کلاینت پریتی را در اختیار دارد، یک کلاینت سبک جاوا اسکریپت به اسم LightJS را ایجاد و بهینه‌سازی کرده است تا پذیرش بیشتری را به سمت کلاینت‌های سبک بکشاند.

پروژه دیگر به اسم Turbo Geth، فضای مورد نیاز برای یکی دیگر از کلاینت‌های اصلی اتریوم یعنی گث را کاهش می‌دهد. توربو گث فضای مورد نیاز و هزینه اجرای نودهای کامل برای توسعه‌دهندگان را به طور چشمگیری کاهش خواهد داد. هرچند، توربو گث یک راهکار مبتنی بر کلاینت است که در بعضی از موارد کاربردی است، اما نمی‌تواند هدف بزرگ‌تر اتریوم که مقیاس‌پذیری و محبوب‌تر شدن اجرای نودهای کامل است را تحقق بخشد.

برنامه‌های دیگر نیز باید به چندین کلاینت متصل باشند و مشوق‌هایی به کاربران و توسعه‌دهندگان ارائه دهند تا غیرمتمرکزسازی بیشتر و بهتر را میسر سازند. پروپوزال‌هایی نظیر «اجاره فضای ذخیره سازی» یا Storage Rent که طی آن، کاربران به اجرای نودهای کامل تشویق می‌شوند، در میان محققان اتریوم مورد توجه قرار گرفته‌اند.

پروژه‌های مشابه دیگر نظیر VIP Node که کلاینت‌های آنلاین را شناسایی کرده و به آنها پاداش می‌‌دهد، مبتنی‌بر تشویق به استفاده از نود کامل هستند. پروژه دیگری به اسم Denode در ازای اجرای نودهای کامل، مشوق‌های مالی در اکوسیستم غیرمتمرکز ارائه می‌دهد.

ارائه‌دهندگان نود بلاک چین

نودهای بلاک چین از عناصر مهم و حیاتی بلاک چین‌ها هستند. هر نود، نسخه‌ای از دفترکل توزیع‌شده نظیر بلاک چین را در اختیار دارد. هر تعاملی با بلاک چین موردنظر مستلزم آن است که یک نود با بلاک چین ارتباط برقرار کند و تراکنش‌ها را بپذیرد یا آنها را رد کند. هم‌چنین، نودها می‌توانند تراکنش‌ها را مدیریت کنند و بلاک‌های تراکنش‌ها که به طور رمزنگاری‌شده به یکدیگر متصل هستند را ذخیره کنند. به علاوه، نودها می‌توانند تراکنش‌ها را تایید کنند و درباره وضعیت شبکه با سایر نودها به گفتگو بپردازند. علاوه بر این، اغلب اوقات به نودها، همتایان (Peers) نیز گفته می‌شود و هر نود نسخه کاملی از دفترکل بلاک چین را در اختیار دارد.

چندین نوع مختلف از نودها نظیر نودهای کامل (Full Nodes)، نودهای سبک (Light Nodes) و نودهای کارگر (Worker Nodes) وجود دارد. بر اساس پیش‌نیازهای هر بلاک چین، هر کدام از انواع نودها نقش متفاوتی ایفا خواهند کرد تا شبکه ایمن شود. این موضوع معمولا شامل پردازش تراکنش‌ها و درخواست‌ها است.

ارائه‌دهنده نود بلاک چین از بلاک چین سرویس محور (BaaS) استفاده می‌کند تا در زمان صرفه‌جویی کند و نودها را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار دهد. این موضوع، نیاز به ایجاد و نظارت بر نودها را حذف می‌کند. این شرایط به ویژه برای توسعه‌دهندگان برنامه‌های نسل سوم وب مفید و کاربردی است. به علاوه، استفاده از ارائه‌دهندگان نود به دلیل ارائه سرویس‌هایی که زیرساخت آماده دارند، در زمان و هزینه صرفه‌جویی می‌کند.

اگر توسعه‌دهنده‌ای برای برنامه خود ایده‌ای داشته باشد، می‌تواند از ارائه‌دهنده نود استفاده کند تا محصول خود را سریع‌تر به بازار برساند. به علاوه، ارائه‌دهندگان نود به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌‌دهند تا زمان و منابع خود را بر روی محصول معطوف کنند. در عوض، توسعه‌دهندگان دیگر مجبور نیستند تا زمان بسیار زیادی بر روی مسائل فنی عملکرد و نگهداری نودها صرف کنند.

چرا باید از ارائه‌دهندگان نود بلاک چین اتریوم استفاده کنیم؟

سه ویژگی ارزشمند ارائه‌دهندگان نود بلاک چین عبارتند از سرعت، فضای ذخیره‌سازی و امنیت. سرویس‌های زیرساختی وب ۳ نظیر اینفیورا دسترسی به بلاک چین اتریوم را بسیار سریع‌تر می‌کنند. اینفیورا باعث می‌شود به جای آنکه روزها صرف انتظار برای همگام‌سازی با نود شود، دسترسی به بلاک چین اتریوم سریع و آسان شود. به علاوه، توسعه‌دهندگان با استفاده از ارائه‌دهنده نود می‌توانند از پهنای باند بیشتری نسبت به سایر روش‌ها بهره ببرند.

ارائه‌دهندگان نود بلاک چین هم‌چنین مقیاس‌پذیری برنامه‌های غیرمتمرکز را ساده و ایمن می‌سازد. ارائه‌دهندگان نود با حذف نیاز به ایجاد زیرساخت مناسب برای توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز، تنش و بار زیاد مقیاس‌پذیری و تکامل محصول را از دوش توسعه‌دهندگان برمی‌دارد.

علاوه بر این، ارائه‌دهندگان نود بلاک چین نظیر Infura به کاربران این امکان را می‌دهند تا به ذخیره‌سازی و مدیریت کارآمد اطلاعات بپردازند. با استفاده از یک هش ساده بر بستر بلاک چین، بخش بزرگی از اطلاعات را می‌توان به صورت برون زنجیره‌ای ذخیره کرد. این موضوع، ازدحام شبکه را کاهش می‌دهد و با کاهش نیاز به فضای ذخیره‌سازی به بهبود و ارتقای تجربه کاربری می‌پردازد.

اینفیورا و API اتریوم

اینفیورا و API اتریوم

رابط برنامه‌نویسی (API) اتریوم اینفیورا، دسترسی آسان به زیرساخت مبتنی بر اتریوم برای توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز را به توسعه‌دهندگان ارائه می‌دهد. توسعه‌دهندگان با استفاده از API اتریوم اینفیورا می‌توانند طی چند ثانیه و با استفاده از یک خط کد، برنامه‌های خود را به شبکه اتریوم متصل کنند. این موضوع باعث می‌شود که استفاده از زیرساخت سریع و در دسترس اتریوم آسان شود.

معماری میکرو سرویس محور (Micro Service) که اینفیورا بر بستر آن قرار دارد، طوری طراحی شده است که به طور پویا با API اتریوم اینفیورا مقیاس‌پذیر شود. به علاوه، استفاده از API اتریوم اینفیورا به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا از طریق WebSocket و HTTPS به اتریوم و IPFS متصل شوند. این امر باعث می‌شود که ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز با استفاده از زیرساخت موجود بسیار ساده شود. هم‌چنین API اتریوم اینفیورا زمان پاسخگویی را نسبت به سایر راهکارهای API تا ۲۰ برابر سریع‌تر می‌سازد. به علاوه، با به‌روزرسانی‌های مستمر شبکه، دسترسی به Infura در تمام تغییرات شبکه حفظ می‌شود.

استفاده از API اتریوم اینفیورا به کاربران امکان می‌دهد تا زمان و منابع بیشتری را به توسعه محصول و تحقیقات مرتبط با بازار اختصاص دهند. هم‌چنین، کاربران با استفاده از رابط کاربری ساده و کاربردی این API می‌توانند بررسی دقیق‌تری از عملکرد برنامه‌ها انجام دهند. داشبورد یا همان رابط کاربری این API تحلیل و اعمال تنظیمات برنامه‌ها را آسان‌تر می‌سازد.

به علاوه، توسعه‌دهندگان می‌توانند بر زمان استفاده، عملکرد روش‌های درخواست و سایر موارد نظارت داشته باشند. با توجه به این موارد، توسعه‌دهندگان شناخت و آگاهی بهتری از کاربران خود به دست می‌آورند و برنامه‌های خود را بهینه می‌سازند. API اتریوم اینفیورا از شبکه‌های آزمایشی و شبکه‌های اصلی که به جای HTTPS و WSS از JSON-RPC استفاده می‌کنند نیز پشتیبانی می‌کند. کاربران می‌توانند به اطلاعات نود بایگانی اتریوم (Ethereum Archive) به صورت یک افزونه دسترسی داشته باشند.

با توجه به تضمین حداقل ۹۹.۹ درصدی زمان اجرا (Uptime) و دسترسی آنی به شبکه و دسترسی ۲۴ ساعته به جامعه توسعه‌دهندگان، API اتریوم اینفیورا راهکاری جذاب و قابل شخصی‌سازی برای ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز ارائه می‌‌دهد.

چرا باید از اینفیورا استفاده کنیم؟

به منظور آنکه پذیرش گسترده رمزارزها و بلاک چین محقق شود، موانع ورود به این عرصه باید از بین برود. اگر برنامه‌های غیرمتمرکز در صدد این هستند تا به بخش رایجی از زندگی روزانه تبدیل شوند، تجربه کاربری برای توسعه‌دهندگان و کاربران این برنامه‌ها باید ساده شود.

ارائه‌دهندگان بلاک چین سرویس محور (BaaS) و زیرساخت سرویس محور (IaaS) دارای راهکار هستند. ارائه‌دهندگانی نظیر Infura در حال ایجاد منابع و ابزارهای با کیفیت و ممتاز هستند تا در اختیار توسعه‌دهندگان، سازمان‌ها و شرکت‌ها قرار دهند. به علاوه، توسعه‌دهندگان تمام ابزار لازم برای ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز و ارائه سریع آنها به بازار را در اختیار دارند.

این سرویس‌ها در عرصه‌های مختلفی در حال پیاده‌سازی است. بلاک چین تقریبا در تمامی حوزه‌ها، از عرصه انرژی گرفته تا صنعت موسیقی، مد، املاک و بیمه در حال پیاده‌سازی و استفاده است. BaaS و IaaS با ارائه محتوا و پشتیبانی با کیفیت، راهکارهای بسیار خوبی به ارمغان می‌آورند که این راهکارها به منظور گسترش پذیرش برنامه‌های غیرمتمرکز در سطح جهانی طراحی شده‌اند.

جایگزین‌های اینفیورا

ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز به چند دلیل می‌تواند امری چالش‌برانگیز باشد. دلیل اول این است که اتصال به نود اتریوم ممکن است با سرعت کمی صورت بگیرد و اغلب، زمان زیادی برای همگام‌سازی صرف شود. به علاوه، فضای ذخیره‌سازی اطلاعات در اتریوم ممکن است گران تمام شود.

اگرچه اینفیورا روشی ساده و منعطف به منظور اتصال به نود اتریوم ارائه می‌دهد، اما یکی از نقطه ضعف‌های بالقوه آن برای توسعه‌دهندگان می‌تواند عدم قابلیت اتصال به سایر بلاک چین‌ها باشد. علیرغم مرحله آزمایشی بتای سیستم IPFS و یکپارچه‌سازی نود فایل کوین، Infura به شدت بر ارائه درگاهی به بلاک چین اتریوم معطوف است.

محبوبیت ارائه‌دهندگان BaaS در حال افزایش است، به طوری که محصولات شرکت‌هایی نظیر IBM، آمازون و آژر (Azure) در آستانه ورود به بازار است. هرچند، اکثر این سرویس‌ها هم‌چنان فاقد قابلیت اتصال به شبکه‌ای به غیر از بلاک چین اتریوم هستند. به علاوه، با توجه به عدم پشتیبانی بین زنجیره‌ای، عدم همگام‌سازی کاربران، اطلاعات و رویدادها در میان بلاک چین‌های مختلف، یک ضعف برای اینفیورا محسوب می‌شود. به همین دلیل است که بعضی از توسعه‌دهندگان به دنبال جایگزین‌های اینفیورا هستند.

نودهای سرعتی مورالیس

یکی از راهکارهای مفید برای دسترسی و اتصال به بلاک چین‌های فراتر از اتریوم، نودهای سرعتی مورالیس (Moralis Speedy Nodes) است. نودهای سرعتی مورالیس اتصال به نودهای اتریوم را ساده و سریع می‌سازد. به علاوه، به کاربران دسترسی به نودهای پالیگان (Polygon) و روش‌هایی برای اتصال به نودهای BSC را ارائه می‌دهد. به دلیل ازدحام شدید شبکه اتریوم، بسیاری از شرکت‌ها به دنبال جایگزین‌هایی برای بلاک چین شماره یک قراردادهای هوشمند یعنی اتریوم هستند تا برنامه‌های وب ۳ بدون سرور خود را توسعه دهند.

از آنجایی که پذیرش پالیگان و بایننس اسمارت چین در ماه‌های اخیر افزایش یافته است، نودهای سرعتی مورالیس جایگزین مناسبی برای Infura قلمداد می‌شود. مورالیس قابلیت اتصال و انعطاف پذیری بهتری را برای توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز مقرون به‌صرفه و برنامه‌های وب ۳ بدون سرور فراتر از قابلیت‌های اتریوم ارائه می‌‌دهد.

نتیجه‌گیری

در این مقاله درباره اینفیورا چیست، صحبت کردیم. اینفیورا بدون شک مزایای مختلفی برای توسعه‌دهندگانی به همراه دارد که در صدد عرضه برنامه‌های غیرمتمرکز خود بر بستر بلاک چین اتریوم هستند. هم‌چنین برای آنکه وابستگی به اینفیورا به منظور اتصال به شبکه اتریوم کاهش یابد، توسعه سایر پروژه‌ها ضروری است. اگرچه Infura می‌تواند به توسعه‌دهندگان کمک کند تا بر روی سایر جوانب توسعه برنامه‌های خود معطوف شوند، اما به معیارهای کاربری برنامه‌های غیرمتمرکز کمتر پرداخته شده است.

تا زمانی که سایر پروژه‌ها و فناوری‌ها بتوانند خود را در حد و اندازه جایگزین اینفیورا نشان دهند، توسعه‌دهندگان به جای اجرای نودهای خود، به استفاده از اینفیورا ادامه خواهند داد.

منبع
decrypt.coblockonomiacademy.moralis

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا