کریپتو کده

معرفی صرافی غیرمتمرکز بونفیدا و ارز دیجیتال FIDA

اکوسیستم امور مالی غیرمتمرکز یا همان دیفای، روزبه‌روز در حال گسترش است و علت آن محدودیت‌هایی است که بعضا برای فعالیت سیستم‌های متمرکز به‌وجود می‌آید؛ علاوه بر این، پروژه‌های دیفای با امکاناتی که در اختیار کاربران قرار می‌دهند، به دنبال خلق تجربه‌ای متفاوت برای کاربران هستند. تمام موارد گفته شده، مستلزم این است که کاربر بتواند معاملات خود را با سرعت بالا و هزینه پایین انجام دهد. بنیاد بونفیدا (Bonfida) با استفاده از صرافی غیرمتمرکز Serum که یک پروتکل متن‌باز است، با بهره‌گیری از سرعت بالا و هزینه پایین بلاکچین سولانا، صرافی غیرمتمرکزی را به همین نام راه‌اندازی کرده است. در این مقاله به معرفی صرافی غیرمتمرکز بونفیدا، اهداف، معرفی سرویس‌ها و خدمات، همکاری‌ها، توکن FIDA، صرافی‌های مناسب برای خرید توکن فیدا و کیف پول‌های مناسب آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

در این سرزمین همه برنده‌اند!

در تولد تترلند 2 اتریوم هدیه بگیرید!

برو به تترآیلند

معرفی صرافی غیرمتمرکز بونفیدا

معرفی صرافی غیرمتمرکز بونفیدا

بونفیدا یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) و غیرحضانتی بر روی بلاکچین سولانا است و رابط کاربری گرافیکی Serum به‌حساب می‌آید. این پلتفرم تلاش کرده است با پوشش کاستی‌های موجود در سرم، یک محصول کامل که امکانات متنوعی در اختیار کاربران می‌گذارد، ارائه دهد. علاوه بر این، Bonfida این قابلیت را دارد که تراکنش‌های آنچین سروم را ذخیره کند.

بونفیدا در دسامبر ۲۰۲۰ (دی ماه ۱۳۹۹) توسط تیمی ناشناس در هنگ کنگ راه‌اندازی شد. این پلتنفرم توانست در مرحله ابتدایی جذب سرمایه، حدود ۴/۵ میلیون دلار سرمایه جذب کند. شرکت‌های سرمایه‌گذاری مانند آلامدا، CMS و AKG در سرمایه‌گذاری اولیه این پروژه مشارکت داشته‌اند.

شاید بتوان گفت این پروژه قصد دارد با پلتفرم Raydium رقابت کند؛ زیرا هر دوی آن‌ها صرافی غیرمتمرکز روی شبکه سولانا هستند که می‌خواهند با پوشش نواقص پروتکل Serum، سرویس‌دهی بهتری به کاربران داشته باشند. با توجه به این موضوع که هر دوی آن‌ها به تازگی راه‌اندازی شده‌اند، باید دید کدام‌یک پیروز این رقابت خواهد شد.‍ 

پلتفرم Bonfida به‌معنای واقعی کلمه غیرمتمرکز عمل کرده و هیچ اطلاعاتی از بنیان‌گذاران یا گردانندگان خود در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی خود، منتشر نکرده است. علاوه بر این، نقشه راهی از طرف تیم ناشناس بونفیدا نیز منتشر نشده است.

دکس بونفیدا چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

تیم بونفیدا ایده اصلی خود را از فعالیت سرم روی شبکه سولانا الهام گرفته است و بازار مالی غیرمتمرکز را یک بازار بسیار آینده‌دار می‌بیند. آن‌ها معتقدند حوزه دیفای می‌تواند به بازاری با یک میلیارد کاربر و به‌ارزش ۱۰ تریلیون دلار دست پیدا کند؛ بنابراین باید زیرساخت‌های لازم را برای آن فراهم کرد. به همین منظور، پلتفرم Bonfida قصد دارد علاوه‌بر این که از شبکه سولانا به‌خاطر سرعت بالا، هزینه پایین و مقیاس‌پذیری جهانی‌اش استفاده می‌کند، ابزارهای حرفه‌ای معامله‌گری در اختیار کاربران قرار دهد که کاربران بتوانند بهترین تجربه را در امور مالی غیرمتمرکز داشته باشند.

هدف اصلی بونفیدا این است که برترین رابط کاربری گرافیکی Serum شود و البته معتقد است در حال حاضر توانسته به این جایگاه دست پیدا کند؛ زیرا تمام نیازهای کاربران سرم را برطرف می‌کند و بهترین تجربه کاربری و طراحی را دارد.

بونفیدا به‌دنبال این است که بازارهای منحصربه‌فرد را در Serum لیست کند و برای انجام این کار، هولدرهای FIDA باید در رای‌گیری‌های هر کدام مشارکت کنند و در صورت تصویب، آن بازار به پلتفرم اضافه خواهد شد. بونفیدا برای تامین نقدینگی بازارهای اضافه شده، از بازارسازها خودکار (AMM) کمک خواهد گرفت.

همان‌طور که اشاره کردیم، بونفیدا قصد دارد خلاءهای موجود در سروم را پوشش دهد؛ به‌همین جهت قصد دارد نحوه سفارش‌گذاری را از حالت ساده به حالت حرفه‌ای تبدیل کند. برای این کار، تیم بونفیدا با اضافه کردن امکاناتی مانند حد سود و حد ضرر، به‌دنبال خلق تجربه‌ای متفاوت برای کاربران است. البته برای دسترسی به این نوع از امکانات،‌ کاربران باید توکن FIDA سپرده‌گذاری یا استیک کرده باشند.

معرفی خدمات صرافی غیرمتمرکز بونفیدا

حال که با صرافی غیرمتمرکز بونفیدا و اهداف آن تا حدودی آشنا شده‌ایم، می‌خواهیم به سراغ معرفی محصولات آن برویم. پلتفرم بونفیدا علاوه‌بر ارائه خدمات معاملاتی مانند سواپ (Swap) که در بیشتر پلتفرم‌های غیرمتمرکز وجود دارد، محصولات دیگری نیز برای کاربران فراهم کرده است که در ادامه، آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

Name Service: سرویس‌های انتخاب نام به‌این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند، که که کاربران بتوانند به‌جای یک رشته عدد و حرف که معرف آن‌ها در فضای بلاکچین است، از عباراتی که خوانش آن‌ها برای انسان راحت‌تر است یا به عبارت دیگر به زبان انسان نزدیک‌تر هستند، استفاده کنند. کاربران بونفیدا می‌توانند با استفاده از این سرویس، نام‌هایی را که می‌خواهند، در شبکه سولانا ایجاد کنند و با آن به اشتراک‌گذاری اطلاعات یا جابه‌جایی پول بپردازند. این نام‌گذاری می‌تواند ثبت یک دامنه در فضای وب یا آدرس کیف پول باشد.

API: از آنجایی که تمام معاملات سروم در بونفیدا نیز ذخیره می‌شود، این پلتفرم میزبان API سرم است. این سرویس به‌گونه‌ای طراحی شده است که به پروژه‌ها اجازه می‌دهد به داده و اطلاعات بازارسازهای بزرگ دسترسی داشته باشند و بتوانند آن‌ها را نمایش دهند.

Bonfida Bot: با توجه به هدف بونفیدا مبنی‌بر ایجاد یک تجربه متفاوت در معامله‌گری، این پلتفرم با پیاده‌سازی استراتژی‌های معاملاتی در قالب ربات، به دنبال تحقق هدفش است. 

کاربران پلتفرم بونفیدا می‌توانند استراتژی‌های معاملاتی طراحی کنند و بعد از تعیین قیمت، آن‌ها را بفروشند. قسمتی از هزینه پرداخت شده برای خرید ربات‌ها که به‌صورت توکن FIDA انجام می‌شود، به طراح داده می‌شود و بخش دیگر سوزانده می‌شود.

به‌غیراز روش خریداری ربات‌ها، راه دیگری برای استفاده از استراتژی‌های طراحی شده وجود دارد. کاربران می‌توانند با گذاشتن وثیقه، به‌صورت موقت از استراتژی‌ها استفاده کنند. در این روش طراح استراتژی می‌تواند به‌صورت روزانه از کاربر کارمزد دریافت کند و یا در درصدی از سود او سهیم باشد. 

Solible: یک صرافی برای توکن‌های بی‌همتا است که روی سولانا و Serum ساخته شده و تمام امکاناتی که صرافی‌های قدیمی NFT دارند را برای کاربران خود مهیا کرده است. این تیم در این بخش بر موارد زیر تمرکز کرده است:

  • پلتفرمی که در آن ایجاد و معامله توکن‌های یکتا به‌سادگی انجام شود.
  • انجام حراج‌های لحظه‌ای در پلتفرم
  • ایجاد بریج (Bridge) برای معامله NFTهای بلاکچین‌های دیگر
  • لیست کردن موارد منحصربه‌فرد
  • ایردراپ برخی از NFTها و موارد منحصربه‌فرد به صورت تصادفی، برای کسانی که توکن FIDA استیک کرده‌اند.

نگاهی که تیم بونفیدا به Solible دارد، این است که این پلتفرم را به یک سایت فروشگاهی تبدیل کند که مردم بتوانند اقلام کلکسیونی را مانند زندگی عادی خریداری کنند.

قراردادهای واگذاری توکن (Token Vesting Contracts): کاربران بونفیدا می‌توانند با استفاده از این سرویس، توکن‌های SPL دلخواه خود را بلوکه و در یک زمان‌بندی مشخص، اقدام به آزادسازی آن‌ها کنند. SPL یک برنامه توکن‌سازی بر روی شبکه سولانا است و توکن‌هایی که با این برنامه ساخته می‌شوند، SPL Token نامیده می‌شوند.

بونفیدا با چه پلتفرم‌هایی همکاری کرده است؟

پلتفرم Slope.Finance در همکاری مشترک خود با بونفیدا، قرار است از سرویس انتخاب نام سولانا برای ارسال توکن SPL در افزونه کیف پول خود استفاده کند. اسلوپ فایننس یک صرافی غیرمتمرکز دیگر بر بستر سولانا است.

همکاری دیگر بونفیدا با Coin98 بوده و قرار بر این شده است بونفیدا از کیف پول کوین‌۹۸ در دکس و ربات خود پشتیبانی کند.

یکی از آخرین پروژه‌های مشترک بونفیدا، همکاری این پلتفرم با سیستم مدیریت سفارش‌گذاری 3Commas است. شرکت 3Commas که بیشتر در حوزه ربات‌های ترید فعال بوده است، اکنون روی شبکه سولانا تحت عنوان DeCommas پا به دنیای غیرمتمرکزها گذاشته است. کاربران بونفیدا از امکانات DeCommas مانند ابزارهای پیشرفته معاملاتی بهره خواهند برد و از طرف دیگر، جامعه دی‌کاماس گسترش پیدا خواهد کرد.  

معرفی ارز دیجیتال FIDA

FIDA توکن کاربردی پلتفرم بونفیدا است. این ارز دیجیتال که روی بلاکچین سولانا ساخته شده است، در پرداخت کارمزد شبکه، توکن سوزی و دیگر امکانات پلتفرم استفاده می‌شود. توکن FIDA را می‌توان برای سپرده‌گذاری (Staking) استفاده کرد. کسانی که این توکن را استیک می‌کنند به ابزارها وتحلیل‌های پیشرفته و بازار توکن‌های غیرمثلی Solible دسترسی خواهند داشت.

 پلتفرم Bonfida یک مدل حاکمیتی محدود نیز با استفاده ازتوکن FIDA اجرا خواهد کرد. به‌طور مثال در بعضی مواقع برای تعیین یا تغییر کارمزد محصولات، رای‌گیری برگزار خواهد شد که در آن ارز FIDA مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

توزیع توکن FIDA به‌صورت زیر خواهد بود:

  • فروش در مرحله Seed یا اولیه: ۹ درصد (یک تا چهار سال بلوکه خواهد بود)
  • نقدینگی: دو درصد (آزاد شده است)
  • عرضه اولیه صرافی: ۰/۶ درصد (آزاد شده است)
  • جامعه اکو سروم: ۱۰ درصد (هشت درصد از آن یک تا ۴ سال بلوکه خواهد بود)
  • تشویق مشارکت‌کنندگان و کارمندان بونفیدا: ۱۰ درصد (یک تا چهار سال بلوکه خواهد بود)

حدود ۶۴/۸ درصد باقی‌مانده در اختیار موسسه فیدا قرار خواهد گرفت که برای ادامه روند و فعالیت اکوسیستم بونفیدا استفاده می‌شود.

قیمت FIDA توکن پلتفرم بونفیدا در زمان انتشار این مقاله (۲۶ مهر ۱۴۰۰) برابر با ۶/۶۲ دلار است. این ارز دیجیتال در تاریخ ۱۸ شهریور سال جاری به بیشترین قیمت خود یعنی ۸/۸۸ دلار رسید. کمترین قیمتی که برای FIDA ثبت شده است، ۰.۱۱ دلار در دوم دی ماه ۱۳۹۹ است.

بونفیدا اعلام کرده است که میزان عرضه کل توکن فیدا، یک میلیارد عدد خواهد بود. از این تعداد تا به حال حدود ۴۹ میلیون عدد در گردش بازار قرار گرفته است. ارزش بازار توکن فیدا در حدود ۳۲۵/۵ میلیون دلار است که از این نظر در رتبه ۲۱۶ بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد.

صرافی‌های مناسب برای خریدو‌فروش ارز دیجتال FIDA

برای خریدوفروش FIDA می‌توان از صرافی‌هایی مانند بایننس، FTX و Gate.io استفاده کرد. همچنین از دکس ریدیوم که مانند بونفیدا روی Serum راه‌اندازی شده است، امکان خرید و فروش توکن فیدا وجود دارد.

چه کیف پول‌هایی برای نگهداری FIDA مناسب هستند؟

با توجه به اینکه پلتفرم بونفیدا بر بلاکچین سولانا فعالیت می‌کند، توکن آن نیز روی این شبکه عرضه شده است؛ بنابراین برای نگهداری FIDA می‌توان از کیف پول‌هایی مانند لجر، تراست ولت و Sollet که از شبکه Solana پشتیبانی می‌کنند، استفاده کرد.

سخن پایانی

در این مقاله با بررسی وایت پیپر و سایت صرافی Bonfida، سعی کردیم به معرفی صرافی غیرمتمرکز بونفیدا، اهداف، محصولات و ارز دیجیتال FIDA بپردازیم. نکته قابل توجه این پروژه این است که اطلاعاتی درباره تیم گرداننده و نقشه راه آن، در وب مطلبی منتشر نشده است. از طرف دیگر شرکت‌های سرمایه‌گذاری بزرگی مانند آلامدا، بر روی این پروژه سرمایه‌گذاری اولیه کرده‌اند. باید ببینیم در آینده این دکس چگونه عمل می‌کند و کدام Dex شبکه سولانا می‌تواند کاربران بیشتری را به سمت خود بکشاند.

آیا شما تجربه کار با صرافی‌های غیرمتمرکز روی شبکه سولانا را داشته‌اید؟ تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
bonfida

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا