کریپتو کده

میپل فایننس چیست؟ آشنایی با Maple Finance و توکن MPL

پلتفرم میپل فایننس (Maple Finance)، یک پروتکل وام‌دهی جدید است که در آن می‌توانیم دارایی‌های خود را به مشتریان سازمانی و شرکت‌های تجاری وام بدهیم. یکی از ویژگی جالب Maple این است که نیازی به ارائه وثیقه زیاد نیست و وثیقه می‌تواند کمتر از مبلغ درخواستی باشد. توکن بومی این پروتکل، ارز دیجیتال MPL است که برای استیک کردن در پلتفرم و رای دادن به تغییرات پروتکل استفاده می‌شود. در این مقاله از میهن بلاکچین بررسی کرده‌ایم که بازار میپل فایننس چیست و چه ویژگی‌هایی دارد.

میپل فایننس چیست؟

میپل فایننس چیست - Maple Finance
منبع: cryptoslate.com

میپل فایننس یک بازار اعتباری بر بستر بلاکچین‌های سولانا و اتریوم است. پلتفرم میپل این امکان را به کاربران می‌دهد که توکن‌های بر بستر این دو بلاکچین‌ را به سازمان‌های مالی وام بدهند و سود دریافت کنند. وام دادن به مشتریان سازمانی روش خوبی برای سود گرفتن از دارایی‌هاست؛ اما در بسیاری از پلتفرم‌های سنتی حداقل سرمایه لازم برای این نوع وام‌دهی بسیار بالاست و خیلی از کاربران این مقدار از سرمایه را در اختیار ندارند. پلتفرم میپل فایننس محدودیت خاصی ندارد و در آن با همان سرمایه کم هم می‌توان وام داد و سود کسب کرد.

بازار میپل فایننس چگونه کار می‌کند؟

در بازارهای اعتباری غیرمتمرکز مثل میپل فایننس، کاربران می‌توانند بیشتر از مبلغ وثیقه‌ای که به پلتفرم واریز کرده‌اند، وام بگیرند و این باعث بهبود کارایی این نوع پلتفرم‌ها می‌شود. یعنی نیازی نیست که کاربر (مثل پلتفرم‌های وام‌دهی دیگر) یک وثیقه بیش از حد مبلغ وام (Overcollateralized) را در پلتفرم سپرده‌گذاری کند. ضمنا، می‌توان وام دریافتی را دوباره سرمایه‌گذاری کرد. بر خلاف Aave Arc که یک استخر بامجوز برای سرمایه‌گذاران نهادی است، در میپل فایننس هر کسی می‌تواند ارائه‌دهنده نقدینگی باشد و با قرض‌دادن دارایی‌های خود سود کسب کند.

کاربران می‌توانند با روش‌های مختلف در پلتفرم مشارکت کنند، دارایی‌های خود را قرض بدهند، استیک کنند، وام بگیرند و یا نماینده استخر شوند. وام‌دهندگان می‌توانند سرمایه خود را به استخرهای وام که توسط نمایندگان نهادی اداره می‌شوند واریز کنند. کاربرانی که وام می‌دهند علاوه بر سود وام، به‌عنوان پاداش مقداری توکن MLP (توکن بومی میپل فایننس) نیز دریافت می‌کنند.

نماینده‌ها نوعی واسطه بین وام‌دهندگان و وام‌گیرندگان هستند. آن‌ها در کنار جذب سرمایه برای خود، سرمایه موردنیاز مجموعه‌ای از وام‌گیرندگان را از طریق فرایند پذیره‌نویسی فراهم می‌کنند. نماینده‌ها شرایط وام را تنظیم کرده و وام‌گیرندگان را از نظر اعتبار، تخصص و کارایی ارزیابی می‌کنند. پس از اینکه هر دو طرف در مورد میزان وثیقه و سود به توافق رسیدند، وام از استخر مربوطه تامین می‌شود.

نهادهای مالی بر اساس اعتبار خود می‌توانند وام‌هایی با وثیقه کم بگیرند که کال مارجین یا لیکوئید شدن ندارند. کارمزد ارزیابی نیز بر عهده وام‌گیرنده است که می‌تواند یک صندوق پوشش ریسک، صرافی یا یک بازارساز باشد.

سپرده‌گذارها با استیک کردن توکن‌های MLP در استخرها، دارایی‌های خود را به‌عنوان بیمه و جبران ضرر ارائه می‌دهند. این توکن‌ها در صورت نکول وام، لیکوئید می‌شوند. در عوض، درصدی از پاداش حاصل از استخر وام‌دهی و استیک توکن‌های MPL به سپرده‌گذاران داده می‌شود.

برای اینکه شخصی نماینده شود و بتواند یک پروتکل وام‌دهی را مدیریت کند، باید در لیست سفید باشد. برای قرار گرفتن در لیست سفید باید فرایند تایید حاکمیتی میپل فایننس را بگذراند. پس از تایید نماینده و ساخت حساب برای او، استخر وام‌دهی مربوطه راه‌اندازی می‌شود. نماینده باید حداقل سپرده (۱۰۰,۰۰۰ دلار) را در استخر داشته باشد. در صورت تمایل، سپرده‌گذاران دیگر می‌توانند دارایی‌های بیشتری به استخر اضافه کنند.

وام‌دهندگان و سپرده‌گذاران پروفایل نمایندگان را بررسی کرده و استخر مورد نظر خود را جهت ارائه نقدینگی انتخاب می‌کنند. وام‌گیرندگان هم پس از ایجاد پروفایل و تعیین شرایط وام، درخواست خود را ثبت می‌کنند تا توسط نمایندگان میپل فایننس بررسی شود. اگر نماینده استخر شرایط وام‌گیرنده را بپذیرد، فرایند تحقیق و ارزیابی را شروع می‌کند. پس از آنکه هر دو طرف در مورد شرایط توافق کردند، وام‌گیرنده قرارداد وام را ایجاد می‌کند و وام مربوطه توسط نماینده تامین می‌شود.

پس از دریافت وام، سود و وثیقه وام در طول زمان توسط وام‌گیرنده پرداخت می‌شود. کارمزد وام نیز به‌صورت جداگانه دریافت شده و به نماینده و میپل دائو (Maple DAO) ارسال می‌شود. این فرایند تا بازپرداخت نهایی و سررسید وام ادامه خواهد داشت.

پلتفرم میپل فایننس چه سرویس‌هایی ارائه می‌دهد؟

میپل فایننس ۳ قابلیت مهم دارد: استیکینگ، وام‌دهی و وام‌گیری. با استیک کردن توکن‌های MPL و ارائه نقدینگی به استخرهای وام‌دهی، می‌توانید از دارایی‌های خود سود کسب کنید.

استیکینگ

استیکینگ مپل فایننس
منبع: maple.finance

در فرایند استیکینگ یا سپرده‌گذاری، شما هم‌زمان با هولد کردن ارزهای دیجیتال پاداش می‌گیرید. سپرده‌گذاران با استیک کردن توکن‌های خود به تایید تراکنش‌های بلاکچین کمک می‌کنند و در ازای این همکاری، درصدی از کارمزدهای بلاکچین به‌عنوان پاداش به سپرده‌گذارها پرداخت می‌شود.

فعلا در میپل فایننس فقط امکان سپرده‌گذاری توکن ‌MPL وجود دارد. برای دسترسی به بخش استیکینگ میپل فایننس از منوی گوشه صفحه گزینه «XMPL» را انتخاب کنید. در ازای سپرده‌گذاری توکن MPL، به شما توکن‌های xMPL داده خواهد شد که با قیمت MPL وابستگی ۱:۱ دارد.

پلتفرم میپل فایننس هر ماه توکن‌های MPL را به‌طور متناسب بین هولدرهای xMPL توزیع می‌کند. در نتیجه هولد کردن توکن‌های xMPL همیشه با سود همراه است. ضمنا، با توکن‌های xMPL می‌توانید به تصمیمات مهم در مورد پلتفرم میپل فایننس (مثل نحوه بازخرید و تخصیص درآمد) رای بدهید. برای آزاد کردن دارایی‌ها کافی است توکن‌های xMPL را به توکن‌های MPL تبدیل کنید.

وام‌دهی

وام‌دهی مپل فایننس
منبع: maple.finance

میپل فایننس استخرهای وام‌ مختلفی دارد که در آن‌ها، کاربران می‌توانند با قرض دادن دارایی‌های خود سود بگیرند. فعلا فقط توکن‌های موجود در بلاکچین‌های اتریوم و سولانا را (اکثرا USDC و wETH)‌ می‌توان وام گرفت. برای مشارکت در یک استخر، باید توکن مربوطه آن را در کیف پول خود داشته باشید.

برای وام دادن دارایی‌های خود، روی استخر موردنظر کلیک کرده و توکن‌ها را از کیف پول خود به استخر واریز کنید. در صفحه انتخاب استخرها می‌توانید گزارش دقیق عملکرد هر استخر را مشاهده کنید. این گزارش‌ها کمک می‌کنند که بهتر تصمیم بگیرید. بسته به نوع توکن و شرایط بازار، نرخ سود استخرها با هم متفاوت است.

توجه داشته باشید که وام‌دهنده‌ها هم مثل استیک‌کننده‌ها هر ماه پاداش‌هایی به‌صورت MPL دریافت می‌کنند.

وام‌گیری

وام‌گیری از مپل فایننس
منبع: maple.finance

در پلتفرم میپل فایننس می‌توانید وام ارز دیجیتال بگیرید و بعدا با کمی سود بیشتر پرداخت کنید. در واقع، شما توکن‌های واریزشده به استخرها را قرض می‌گیرید و می‌توانید با سرمایه‌گذاری این توکن‌ها، سود کافی برای بازپرداخت وام را به دست بیاورید. حداقل مبلغ وامی که می‌توانید از میپل بگیرید ۱,۰۰۰,۰۰۰ دلار است.

برای وام گرفتن از میپل فایننس باید اطلاعات هویتی مثل نام، اکانت توییتر، اکانت تلگرام و آدرس ایمیل خود را به پلتفرم بدهید. نماینده استخری که می‌خواهید از آن وام بگیرید درخواست شما را بررسی می‌کند و تحقیقات لازم (احراز هویت و ضدپولشویی) را انجام می‌دهد. اگر درخواست شما تایید شود، شرایط وام را تعیین می‌کنید و مبلغ به کیف پول متصل به پلتفرم واریز می‌شود. موقع سررسید وام، مبلغ را دوباره به پلتفرم واریز می‌کنید.

نقشه راه میپل فایننس

در حال حاضر رودمپ جدیدی برای اواخر سال ۲۰۲۳ و سال‌های پس از آن از طرف میپل فایننس ارائه نشده است. نقشه راه اولیه ارائه‌شده توسط Maple (تا سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۳) به شرح زیر است که همه موارد آن به مرحله اجرا رسیده‌اند:

  • فصل دوم ۲۰۲۱: راه‌اندازی روی شبکه اصلی اتریوم
  • فصل سوم ۲۰۲۱: راه‌اندازی ۲ استخر عمومی
  • فصل چهارم ۲۰۲۱: ارائه اولین وام سندیکایی در دیفای
  • فصل اول ۲۰۲۲: ارائه وام‌های IBN و ملحق شدن سازمان‌های مالی سنتی به میپل فایننس
  • فصل دوم ۲۰۲۲: راه‌اندازی در شبکه سولانا، راه‌اندازی توکن xMPL و راه‌اندازی راهکار ماینینگ.
  • فصل سوم ۲۰۲۲: معرفی قابلیت تامین یک‌طرفه استخر و پارامترهای منعطف برای استخر.
  • فصل چهارم ۲۰۲۲: راه‌اندازی نسخه دوم میپل و پیاده‌سازی ساختار قرارداد هوشمند
  • فصل اول ۲۰۲۳: راه‌اندازی استخر Trade Receivables و قراردادهای سود
  • فصل دوم ۲۰۲۳: راه‌اندازی راهکار  Cash Management (مدیریت دارایی نقد)

سرمایه‌گذاران و همکاری‌های Maple Finance

پروتکل Maple تاکنون ۳ راند سرمایه‌گذاری مختلف در سال‌های ۲۰۲۰، ۲۰۲۱ و ۲۰۲۳ برگزار کرده و جمعا ۷.۷ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. از میان سرمایه‌گذاران معروف این پروتکل می‌توان به شرکت‌های BlockTower Capital، Tioga Capital Partners، Framework Ventures، The Spartan Group و Polychain اشاره کرد.

از همکاری‌های معروف پروتکل میپل می‌توان به همکاری با MakerDAO (جهت گسترش اقتصاد هر دو شبکه) و Meow (جهت ارائه یک درگاه پرداخت دلاری) اشاره کرد. میپل برای توسعه پروتکل خود با چند شرکت دیگر در زمینه‌های زیرساخت، توسعه کیف پول، نظارت و پرداخت‌ نیز همکاری داشته است که در اینجا به چند مورد از آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • Bitwave – حسابرسی و گزارش مالیاتی
  • کوین بیس و متامسک – توسعه کیف پول
  • Alchemy و Tenderly – زیرساخت
  • Credora – نظارت
  • Reap – پرداخت
  • Spearbit – بازبینی قرارداد هوشمند

تیم میپل فایننس

اعضای اصلی تیم Maple جمعا ۷ نفر هستند. بنیان‌گذار اصلی میپل، آقای سیدنی پاول است که قبلا در انجل فایننس (Angle Finance) و بانک ملی استرالیا فعالیت کرده است.  نام و تخصص اعضای تیم میپل را می‌توانید در فهرست زیر مشاهده کنید:

سیدنی پاول (SID POWELL) – بنیان‌گذار و مدیرعامل

جو فلانگان (JOE FLANAGAN) – هم‌بنیان‌گذار

کوئین تامسون (QUINN THOMPSON) – سرپرست رشد و بازارهای سرمایه

شارلوت دادز (CHARLOTTE DODDS) – سرپرست بازاریابی

مت کالم (MATT COLLUM) – سرپرست مهندسی

گرِیم بارنز (GRAEME BARNES) – سرپرست محصولات

رایان اوشی (RYAN O’SHEA) – سرپرست عملیات

توکن MPL چیست و چه کاربردی دارد؟

ارز دیجیتال MPL، توکن حاکمیتی میپل فایننس است که در بلاکچین اتریوم راه‌اندازی شده است. هولدرهای MPL می‌توانند توکن‌های خود را در پلتفرم میپل استیک کنند و یا از آن‌ها برای رای دادن به تغییرات پروتکل (مثل تعیین کارمزدها، سوزاندن یا ضرب کردن توکن‌های جدید) استفاده کنند. عرضه کل توکن میپل ۱۰ میلیون و عرضه در گردش آن ۴.۴ میلیون است.

توکن MPL سه نقش اساسی دارد: حاکمیت، تامین نقدینگی استخرها و تقسیم کارمزدهای شبکه (که در خزانه میپل جمع‌آوری می‌شوند).

مدل توزیع توکن‌های MPL به‌صورت زیر است:

  • ۳۰٪ استخراج نقدینگی
  • ۲۵٪ کشت ایده و مشاوره
  • ۲۶٪ کشت ایده
  • ۵٪ فروش عمومی
  • ۱۴٪ خزانه‌داری

کاربرد توکن MPL تا حد زیادی به پروتکل میپل فایننس وابسته است. هرچه کاربران بیشتر از پلتفرم استفاده کنند، نیاز به توکن MPL برای استیک کردن یا رای دادن به تصمیمات حاکمیتی نیز بیشتر خواهد بود و این باعث افزایش قیمت این توکن خواهد شد. طبیعتا، اگر کاربران زیادی پلتفرم میپل را ترک کنند، ارزش توکن آن نیز کاهش خواهد یافت.

بیشترین قیمت توکن MPL تاکنون ۶۸.۲ دلار (۲۱ فروردین ۱۴۰۱) و کمترین قیمت آن ۲.۶۵ دلار (۱۱ دی ۱۴۰۱) بوده است. در حال حاضر، قیمت این توکن ۶.۳۹ دلار و ارزش کل بازار آن بیش از ۵۰ میلیون دلار است. عرضه کل توکن MPL دقیقا ۱۰ میلیون توکن و عرضه در گردش آن تقریبا ۸ میلیون است.

توکن MPL را از کجا بخریم و در چه کیف پولی نگهداری کنیم؟

در حال حاضر توکن MPL در صرافی‌های متمرکز کوین بیس، کوینکس، بینگ اکس، گیت، جمینای و بیت استمپ و در صرافی‌ غیرمتمرکز بالانسر لیست شده است.

با توجه به اینکه MPL یک توکن مبتنی بر استاندارد ERC-20 است، برای نگهداری آن می‌توانید از کیف پول‌هایی که از این استاندارد پشتیبانی می‌کنند استفاده کنید؛ مثل متامسک، تراست ولت، اتمیک، کوین بیس، کیف پول سخت‌افزاری لجر و غیره.

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین

پروتکل Maple چیست؟

میپل فایننس یک پروتکل وام‌دهی ارز دیجیتال است که در آن می‌توانید به مشتریان سازمانی مثل شرکت‌ها وام بدهید و در صورت نیاز از کاربران دیگر وام بگیرید.

ارز دیجیتال MPL چیست؟

ارز دیجیتال MPL، توکن بومی پلتفرم میپل است که برای استیک کردن، تامین نقدینگی و رای دادن به تصمیمات پروتکل استفاده می‌شود.

جمع‌بندی

پلتفرم میپل فایننس از ۳ بخش تشکیل شده است: استیکینگ، وام‌دهی و وام‌گیری. علاوه بر امکان استیک توکن و دریافت سود، در این پلتفرم می‌توانید دارایی‌های خود را به سازمان‌های مالی وام بدهید و یا در صورت نیاز از استخرهای میپل وام بگیرید. یکی از ویژگی‌های جالب میپل این است که برای گرفتن وام، وثیقه کمتری از مبلغ وام درخواست می‌کند. ارز دیجیتال بومی میپل فایننس، توکن MPL است که برای سپرده‌گذاری، تامین نقدینگی استخرها و کارمزدها استفاده می‌شود. در این مقاله پلتفرم میپل را به‌صورت کامل بررسی کردیم و به این سوالات پاسخ دادیم که میپل فایننس چیست و چه سرویس‌هایی ارائه می‌دهد. نظر شما درباره این پلتفرم جدید چیست؟ آیا میپل فایننس می‌تواند به جایگاه پلتفرم‌های وام‌دهی معروف برسد؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا